Dag 4 - Favorit i kamerväskan

Jag använder ingen kameraväska, och min utrustning är minimal eftersom jag i stort sett alltid har med mig kameran, vart jag än går. Jag brukar bara ha med mig själva kamerahuset och mitt objektiv, så helt enkelt objektivet.
 
Jag använder ett Canon EF 50mm f/1.8 II som kostar runt 900 kr nu, men kostade runt tusenlappen när jag köpte det för ett och ett halvt år sen ungefär.
Det här har blivit mitt enda objektiv eftersom jag på något sätt lyckats slarva bort kit-objektivet man fick med. Inte för att jag använde det efter att jag köpte det här objektivet, men det hade ibland varit rätt bra att ha.
 
Jag tycker det här objektivet är extremt prisvärt, man får ett bra, kompakt objektiv som inte väger så mycket och som tar skarpa bilder. Eftersom det kostar väldigt lite kan man inte förvänta sig under av det antar jag, men det är helt klart ett bra objektiv att ha som första objektiv eller åtminstone som andra!
Just nu längtar jag dock efter att köpa ett nytt, det här har tjänat mig väl och jag kommer fortsätta använda det flitig, men jag vill vidga mina vyer och ibland är det lite väl inzoomat i min kamera.
 
Nästa inköp blir ett Canon 40 mm f/2.8 STM som är Canons första och enda pannkaksobjektiv. Det är alltså extremt platt och det gör att kameran blir ännu mindre och väger dessutom inte särskilt mycket. Tror det kommer passa mig utmärkt!
Kommentarer
Postat av: sally sventorp

sv: Vi har egentligen inte heller så mycket, men på vissa ställen fanns det en hel del!

2013-04-13 @ 00:28:59
URL: http://sallysventorp.blogg.se/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0