Krasse och blåklint

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag tagit det så lugnt jag bara kunnat. Suttit en del vid datorn, men framförallt jag har bosatt mig i köket med några fröer jag köpte på Gekås för en vecka sen. Jag har länge velat testa krasse, jag vågade aldrig äta det när mamma hade en period då hon åt mycket av det, men nu har jag alltså börjat så det själv och så får vi se om jag tycker det är gott.
Det är i vilket fall som helst numera min favoritväxt, fröna har redan börjat gro lite sakta ovanpå bomullen, och om några dagar kan jag nog äta första mackan med ost och krasse på!
 
I de små krukorna (som är gjorda av toarullar som man halverar, skär fyra jack i och väver ihop bottnen på) har jag sått blåklint, som synes på förpackningen. Det ska tydligen vara hyfsat enkelt, så det kommer vi antagligen ha i balkonglådorna i sommar!
 
Jag har också sett fantastiska resultat i mina små krukor från förra gången. Astern har jag planterat om lite mindre tätt i en lite större kruka, och i de små har det nu kommit upp några skott! Vi tror att det är Basilika och Timjan, så jag är nöjd. Även gräslöken jag sådde börjar komma upp, men eh, bara två små, små strån än så länge, vi får se hur det går med den helt enkelt.
Har även frö till sallad och morötter som jag ska så lite längre fram i typ maj i hinkar för att få odla egna grönsaker på balkongen i år!
Kommentarer
Postat av: stina

åå så sugen jag blev på att odla nu!!

Svar: Åh, bara gör det! Har gjort det i omgångar nu, har aldrig haft tålamodet förrän i år och nu är jag superpeppad på att äta allt jag odlar!
Beatrice Hallberg

2013-04-07 @ 19:06:25
URL: http://stinatholen.blogspot.se
Postat av: olivia

men åh så underbart! jag måste nog också göra detta snart!

Svar: Ja, gör det! Det är så mysigt och rogivande och så är det underbart att se hur det växer!
Beatrice Hallberg

2013-04-07 @ 19:25:19
URL: http://www.okntnmr.blogspot.se
Postat av: Frida

Åh vad härligt att odla, det förknippar jag verkligen med vår. :D

Svar: Ja, det är så himla härligt! Kul att se när allting växer upp också :D
Beatrice Hallberg

2013-04-08 @ 07:53:07
URL: http://oonasystrar.blogg.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0