Tips #5

Så kommer då femte omgången av mina länktips. Den här gången är det lite längre sen sista, och därmed är inte alla länkar i närheten av aktuella längre. Men jag har sållat, och några känns fortfarande bra och relevanta, samt några som är roliga istället för något annat! Nu kör vi igång.
 
De flesta under 20 bör veta vem Tavi Gevinson är. När hon var 11 år startade hon en modeblogg som blev stor i USA, och numera driver hon ett webbmagasin som heter Rookie Mag. Hon är bara 17 år gammal nu, men otroligt vis. Här hittar ni en video där hon pratar i en timme hos Ideas in the House.
 
Vissa människor får fantastiska idéer. Som idén att gå runt i en stad man känner väl, och prata med folk och spela in ljudet, samt spela in andra ljud som visar olika områdens karaktär. Det har gjorts av en kvinna (vars namn jag tappat bort) gjort i Marseille i Frankrike. Man kan gå runt på sidan och klicka på små bilder och höra ljuden därifrån. Allt är på Franska, men man förstår ju ändå hur fantastiskt det är! Här hittar man sidan med alla de inspelade ljuden!
 
Eller den här länken, som tar upp lögner vi måste sluta lära tjejer om sex. Saker som att första gången kommer göra ont - garanterat, eller att oskulden ens existerar. För så är det ju inte, och även om man är oskuld, så är det inte viktigt att man "förlorar" eller "tappar" den. Att det kan kännas viktigt vem man ligger med första gången är såklart inte samma sak, men man förlorar inte en del av sig själv när man har sex första gången, och det är så himla viktigt att veta om det.
 
 
På IKEA's arkiv för magasinet Family Live finns en trevlig artikel om att måla på tallrikar som jag tyckte var bra. Lite om hur man gör, vad som är bra att tänka på och olika idéer till mönster. Här hittar ni den artikeln! (Bilden ovan är tagen från sidan med artikeln.)
 
Anna Laestadius skriver krönikan Dags att sluta hata - så vi får slippa skämmas, om att man måste sluta klumpa ihop folkgrupper i grupper och diskriminera alla baserat på samma grunder. Den handlar om romer, men tar även upp judar och muslimer, och det kommer aldrig sluta vara viktigt. För som det står i krönikan "vi har gått den vägen, vi vet vart den leder."
 
Och så sist, men inte minst: En rolig sida för alla oss som gillar att skriva! The Terrible Crossover Fanfiction Idea Generator. Den blandar helt enkelt två serier, filmer eller böcker som man ska blanda ihop och sen skriva fanfiction om. Men det finns en liten detalj till: den ger en även en sak som måste finnas med. Allt som allt kan det se ut lite såhär:
 
KommentarerVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0