Hjälpande Jul för under 150 kr

Idag är det ju första advent, och det börjar bli hög tid att tänka på julklappar. Många av oss har inte så mycket pengar, och vill ändå ge bort fina saker. Och vem känner inte den där personen som har allt, och inte behöver något mer? Här nedan kommer några förslag på hjälpande gåvor som man kan ge till just en sån person, eller varför inte till fler än en? Allting kostar mindre än 150 kr, och vissa saker under 75 kr.
 
 
För 100 kr kan du rädda 5 kvm naturskog! Superviktig skog som skövlas i Sverige idag för att plantera bland annat gran. Länk här.
 
 
För 130 kr kan du ge ett set fotbollsutrustning till tjejer som vill spela. Det stärker gruppkänslan, och de får något att syssla med på fritiden. Gåvan innehåller ett bidrag till bland annat skor och skydd. Länk här.
 
 
Hos barnfonden kan du hjälpa ett undernärt barn för ynka 100 kr. Pengarna går till förskolor och föräldrar i Kenya, så att de kan servera näringsriktig mat till barnen. Länk här.
 
 
Det här välkända armbandet för 100 kr ger pengar till Ung Cancer. En viktig organisation som stöder unga med cancer, eller unga med närstående som har cancer. Länk här.
 
 
En filt till ett barn eller en familj i Syrien. 61 kr per filt, och har man råd kan man ju skänka två! Mängder av barn och vuxna är på flykt i Syrien just nu, en filt gör mycket på natten. Har man lite mer pengar över finns det fler saker på samma länk. Länk här.
 
 
För 100 kr hos Rädda barnen får ett barn på flykt din hjälp med att få leka på en trygg plats i ett flyktingläger. Leken hjälper till med bearbetningen av deras upplevelser. Länk här.
 
 
100 kr hos Stockholms Stadsmission hjälper på närmre håll, och räcker till en matkasse såhär i juletider. Det finns många hemlösa i Stockholm, bland annat, som behöver hjälp. Länk här.
 
 
150 kr kostar denna snygga tygkasse hos Vi-Skogen. För varje kasse som säljs planteras inte mindre än fyra träd på platser där träden är livsviktiga av olika anledningar. Länk här.
 
 
För antingen 51, 72 eller 74 kronor hos UNICEF, kan man ge bort 60 doser poliovaccin, 10 påsar högenergimjölk eller 110 påsar vätskeersättning. Alla dessa saker hjälper barn i områden där det inte finns tillräckligt bra vatten och högt antal fattiga människor. Poliovaccinet kan rädda livet på 60 barn, vätskeersättningen gör att barn slipper dö av uttorkning och högenergimjölken hjälper nyfödda som inte kan ammas ordentligt. Länk här (poliovaccin) (vätskeersättning) (högenergimjölk).
 
Det finns även många andra organisationer man kan skänka och ge bort saker via, och alla de ovanstående har fler saker man kan ge bort, men då kostar det lite mer. UNICEF har mest att välja på, men alla organisationer hjälper antingen någon annan eller vår superviktiga miljö!
 
På tisdag tänkte jag dela med mig av annat som kan vara trevligt att ge bort, men den här gången i form av fysiska saker och inte gåvobevis. Stay tuned!
Kommentarer
Postat av: Patrik Hallberg

Bra initiativ Bea! :-)

Svar: Tack käre far! :)
Beatrice Hallberg

2014-12-01 @ 21:55:31
Postat av: Klara

Så bra grej, jag vill ge bort sådant här i julklapp!!

Svar: Ja, gör det! Himla trevligt att få också!
Beatrice Hallberg

2014-12-03 @ 20:16:49
URL: http://klaragenberg.blogg.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0