Left Overs November

Så var det dags för ännu en omgång left overs! Denna gång en ganska kort en, eftersom jag verkligen inte fotograferat särskilt mycket i november. Det verkar bli så varje år, så det är väl inget jättekonstigt med det, och jag antar att mycket beror på vädret, mörkret och kylan. Det för med sig sån ovilja och möjlighet att fotografera, och jag blir alltid så nere såhär i slutet av hösten.
 
Oavsett, så tycker jag vi kikar på vad jag hade för mig i November! Jag känner att jag ändå varit mest i skolan, men att jag missat att ta med mig kameran dit...
 
 
Månaden började ju, som jag redan skrivit om, med en brunch på Strandbaden i Falkenberg för att fira Eric! Av någon anledning ratade jag dock denna bilden då, nu tycker jag den är ganska fin ändå!
 
 
Månaden fortsatte med en otrolig massa skrivande. Jag och Ida satt flera dagar vid varsin dator och videochattade och skrev, och ett par gånger lyxade jag till det med en rejäl frukost att äta under tiden. Här bland annat ägg, yoghurt, juice och en kopp te.
 
 
Jag började jobba på ett inlägg om min Bullet Journal, som jag hoppas snart kommer upp! Jag planerar att byta bok, så antagligen blir det nya bilder på den i stället för den här gamla som helt ärligt inte ser ut precis som jag egentligen vill. Men som sagt, det kommer!
 
 
 
En lördag testlagade vi en trerätters för att se om den blev bra inför en helg för ett par veckor sen. Vi gjorde bland annat den här spännande, gula soppan! Faktum är att jag tycker den blev riktigt, riktigt bra.
 
 
 
Receptet kommer från en blogg som vunnit matbloggspriser i år, och det var också så jag hittade den någon gång i början av månaden. Det är en Potatis- & purjolöksoppa med saffran, recept hos Trattoria.
 
 
Någon dag när jag satt och grejade vid skrivbordet fick jag tydligen för mig att fotografera vår ena monstera nerifrån. Antagligen var det mer för piedestalen, men vem vet? Fin är den i alla fall! Faktum är att jag skrev ett inlägg om den när vi fick hem den för ett år sen.
 
 
En annan (eller kanske samma) dag vid skrivbordet hade jag tänt ljus med lukt av karamelläpplen och satt och gjorde gårdagens luck-pyssel till adventskalendern med Monthly Makers! Den här och några bilder till ratades dock till fördel för mer... juliga eller tydliga bilder.
 
 
Sen hängde jag ju upp allt i granen! Vi har en liten plastgran från IKEA som ser otippat riktig ut för att vara en plastgran måste jag säga. Kanske för att jag är van vid en helt annan sorts plastgran än en som har "riktiga" barr, haha. Men såhär på bild tycker jag verkligen den ser äkta ut! Den är lite sporadiskt pyntad just nu, men lamporna tycker jag sitter himla bra i alla fall!
 
 
Sen avslutade jag och Eric november på bästa sätt - med att tända första ljuset i adventsljusstaken och fika adventsfika!
 
 
 
Vi hittade förra årets lussebullar i frysen, men de smakade förfärligt av något som luktade i frysen innan vi frostade av den. Men vi drack julmust, och åt pepparkakor och skumtomtar i alla fall! Och dagen efter kom mamma med nybakta lussebullar, så det gjorde egentligen inte så mycket.
 
 
Själva staken har jag pyntat med hjälp av en drös gamla julgranskulor som jag lagt i botten på den. Den såg så tom ut nämligen, och Slöjd-detaljer hade slut på vitmossa när jag gick dit och kollade sist, så jag hade inte så mycket annat att lägga i. Idén fick jag från ett skyltfönster på Lagerhaus faktiskt!
 
Och så tog november slut och var otroligt fin och lite händelselös kanske? Men så är det väl såhär innan december drar igång och efter att hösten slutat vara sådär idylliskt fin... Idag ska jag dock införskaffa d-vitamin-tabletter, för att se om det är d-vitaminbrist som gör mig så trött hela tiden. Förhoppningsvis är det därför!
 
Vad gjorde ni för fint i November? Skriv en liten kommentar, så kanske jag sammanställer ett litet inlägg med alla fina grejer om det kommer in tillräckligt många!
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Åh, måste bara länka det här inlägget angående vitmossa för att reda ut vad det är man brukar ha i adventsljusstakarna ;) http://bympv.blogg.se/2014/november/mossor-och-lavar.html

I november såg jag flera havsörnar och en liten kungsfågel när jag var på fältkurs, det var fint! En av havsörnar flög riktigt lågt i soluppgången och det var SÅ fint. Men vid det tillfället hade jag inte kameran på mig så fick passa på att njuta fullt ut istället för att fota ;)

Svar: Haha, ska läsa det! Det är alltid du som har svar på vad det är för grejer, det är kul! :DAlltså, åh! Havsörnar har varit min dröm att se sen mellanstadiet... kalkerade av en sån från en fågelbok in i naturkunskaps-boken, har kvar den någonstans, ska se om jag kan hitta den! :)
Beatrice Hallberg

2015-12-07 @ 17:44:34
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Hej Beatrice,

Bare lige en lille kommentar om at jeg glæder mig til at læse dit bullet journal indlæg! :)

Svar: Så kul! Jag ska se till att få upp det så fort som möjligt helt enkelt! :)
Beatrice Hallberg

2015-12-09 @ 19:20:39
URL: http://charlotteluxhoej.com
Postat av: Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room

Bullet journal är så bra! Det använder jag med till skolan!

Svar: Ja, visst är det! Jag har hela mitt liv i den, den och i datorn! :)
Beatrice Hallberg

2015-12-09 @ 20:23:14
URL: http://brassandgold.com
Postat av: Mikaela

Kom till östkusten så får du nog se havsörnar! Har fått för mig att det inte finns lika många på västkusten? Jag har i alla fall aldrig sett någon där, men bara 10 minuter från Uppsala innerstad finns ett ställe man kan ha tur att se en havsörn på :) Och så har vi en pilgramsfalk som bor i domkyrkan!

Svar: Åh, ja, jag tror det är så egentligen! Men som liten var det svårt att åka över till östkusten, vi hade ingen bil och tåg är dyrt... Men någon gång så! De är ju så vackra djur...
Beatrice Hallberg

2015-12-12 @ 10:17:20
URL: http://bympv.blogg.se/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0