94-00: Ett litet bildarkiv

Som jag skrev igår så tog jag kort på massor av bilder ur våra album när jag var hemma. Vi har kanske i alla fall 30-40 stycken, varav kanske max 15 är från att jag är född tills vanliga digitalkameror var möjliga att köpa för typ vem som helst. Jag valde ut några av mina favoritalbum, och jag är rätt säker på att jag fått ihop bilder från alla åren mellan 1994 och 2000!
 
 
Ca 1997, och här bor vi fortfarande i Skogstorp. Bilden med pappa är i arbetsdelen av det stora rummet, som vi avskärmade med stora bokhyllor. Bilden med mamma ser ut att vara i en säng, så jag kan bara gissa att det är i deras sovrum. Men vi flyttade -99, så jag minns helt ärligt inte.
 
 
Det här är runt 1998, när jag hade lärt mig cykla runt kvarteret. Precis bakom mig, på det där hörnet, har jag cyklat in i häcken. Runt nästa hörn låg mitt dagis, och runt nästa hörn igen har jag råkat cykla på en ettåring (det gick bra), för att jag inte kunde plinga eller svänga än.
 
 
Här börjar min musikalitet, när jag som kanske en månad gammal sitter med pappa vid vårt gamla piano. Vi ärvde det av gammelmormor tror jag, men till slut fick det inte plats, och vi skänkte det till en bekant till mamma. Men tills dess spelade jag rätt mycket faktiskt.
 
 
Här tror jag att jag är fem, jag baserar det på att min yngre kusin Carl inte ser ut att vara bara 3, utan nästan 4. Vi är ute med farmor, är min gissning, och det är tidig vår någonstans i vad jag gissar är Årstad, för där finns det bokskog.
 
 
Här är jag inte gammal, kanske bara någon vecka? Lite osäkert. Men det är i alla fall min fina moster Lena som jag ligger på.
 
 
Här är jag också väldigt, väldigt liten. Det är min farmor som är med på båda bilderna, om än med någon månads mellanrum. Längst till vänster ser vi min farbror, tillika gudfar, när han är runt 16 eller så. Och dräkten farmor har på sig är jag rätt så säker på att hon har sytt själv.
 
 
Det här var en vanlig syssla i Skogstorp. Inte alltid i regnet, men ofta i trädgården. Det finns även bilder när jag springer omkring i regnet naken, men jag kände att jag kanske skulle ta en lite mer rumsren bild, haha. Här är jag i alla fall, i regnet, med pappas regnjacka.
 
 
Här är jag och min kusin Agnes, gånger två. Först när jag är ett någonting, och den andra bakom våra enorma Kungsljus på framsidan i Skogstorp.
 
 
Här är midsommar 1999. Det är jag i alla fall ganska säker på. Annars är det otrolig nog midsommar 2000. Vi firade alltid ute på Grimsholmen, hos farmors ena yngre bror, som har Bed and Breakfast där ute. De har byggt flera hus själva, och det är makalöst vackert där ute. Och ett stenkast bort ligger det sån här natur.
 
 
-98 var vi på Astrid Lindgrens Värld, tillsammans med några av mina bästa barndomskompisar. Där träffade jag bland annat Ronja, och fick en Emil-keps! Sen gick jag ju i Fotbollslekis. Både -98 och -99 faktiskt. Det tror jag inte många skulle tro, haha, men det är sant. Dock minns jag det mest som att sitta framför målet och övertyga läraren att både jag och min bästis skulle få stå i mål samtidigt, på samma sida, hehe.
 
 
Här är någon vinter ganska sent, kanske -99, och vi går på en strand jag gissar är Grimsholmen. Det är jag längst bak, mamma i mitten och farmor längst fram.
 
 
Här går jag på simskola. Den hjälpte inte ett dugg, tyvärr, men det var i alla fall två somrar spenderade inomhus på Klitterbadet. Den andra bilden är efter att vi flyttat, lite oklart när på året det är. Vad jag sitter och ritar vet jag inte, men jag tror faktiskt inte att jag har kvar den här bilden.
 
 
 
Jag och mamma bakade rätt ofta, eller pysslade i köket i alla fall. Helt ärligt så tror jag mest att mamma bakade, och att jag hällde i saker hon måttat upp, samt åt smeten mot slutet. Oavsett så är den övre bilden inne i Falkenberg, och den nedre är i Skogstorp, antagligen julen -98 eftersom det var den sista vi bodde där.
 
 
Cykelstolen! Den var välbesökt. Vi cyklade överallt, eftersom vi inte hade någon bil. Vi har fortfarande ingen egen bil, utan delar med farmor. Det här är garanterat -94 i alla fall.
 
 
Det finns många bra bilder på mig och farmor, något jag är otroligt glad för. Jag älskar min farmor så himla, himla mycket, och jag önskar att jag kunde spendera mer tid med henne, men det är ju svårt när man bor sådär en 17 mil ifrån varandra.
 
 
Här är ytterligare en midsommar i Grimsholmen! Här med min syssling Elias som bor i Oslo, är musiker och hans pappa (som är pappas kusin), är konstnär. Kepsen på hans huvud är min Emil-keps från Astrid Lindgrens Värld.
 
 
Och här är samma midsommar, när jag sitter med farmor och gör min krans av blommor från trädgården. Förr hade hon alltid en ståltrådsring som man kunde förstora för varje år, så att den passade ens huvud perfekt!
 
 
Här sitter jag, efter julen -99 gissar jag, framför mitt älskade Barbie-hus, med min docka Anna i famnen. Så länge låtsades jag att hon var min lillasyster, för att jag så gärna ville ha ett syskon. Det fick jag inte, men dockan har jag fortfarande kvar hemma!
 
 
Här är jag ytterst nöjd, sittandes på en dinosaurie utanför Borås Djurpark. Antagligen var jag mer nöjd med dinosaurierna än resten av djuren, för jag älskade verkligen dinosaurier. Jag kunde mängder av grejer, och mina favoritfilmer vad de om Lillefot, Landet för Längesedan. Och de är fortfarande bra faktiskt!
 
 
Den här bilden är lite oklar för mig, men den kommer från Lasse. När han dog förra året hade han satt ihop små kuvert med bilder på oss små kusiner. Så jag har faktiskt ingen aning om när eller var den här är tagen.
 
 
Den här är också från Lasse, men den är enklare att gissa sig till. Det här är hemma hos farmor, för jag minns soffan. Brevid mig sitter Carl, och jag gissar på att det är runt nyår -97 kanske.
 
 
Det här är också från Lasse, och det är faktiskt hemma hos Lasse. Här sitter jag med pappa, och vi var mest där för att fira Lasses födelsedag, så jag väntar antagligen på glassen vi alltid fick.
 
 
Det här är en av bilderna som är mest självklar för mig. Jag fyller 6 år, och sitter i mitt rum i lägenheten. Det är samma rum som jag har nu, innan vi tapetserade om. I den stora, silvriga lådan finns min rosa Furbie, den jag hade önskat mig och önskat mig, och äntligen fick.
 
 
Nu börjar vi närma oss slutet, om någon läst såhär långt. Här är en av våra många utflykter till skogen, och jag ser ut som en liten guide. Som att jag kan allt, och minsann ska berätta för folk vad de ser, när vi går förbi det, haha.
 
 
Det här är faktiskt sist bilden. Den är från innan jag är född, och jag gissar på runt 1990, kanske tidigare. Det är mamma, som sitter på en bänk någonstans. Jag vet inte var den är tagen, eller när den är tagen, men jag tyckte den var så fin att den fick följa med!
 
Och så var den här lilla (stora) sammanfattningen slut, huller om buller och med mängder av bilder och text. Jag hoppas att ni läst till slutet, och att det inte blev för mycket. Det var bara så himla svårt att välja ut bilderna!  Ha en grym lördag nu, så ska jag ta det lugnt och sådär, för att sen ta tag i Tyska-plugget!
Kommentarer
Postat av: agnes

åh, den där du och jag sitter på golvet är ju SÅÅÅÅ FIIIIN jag dör

Svar: Ja, den är galet fin! Vill du ha fler bilder på dig, så har vi en del i pärmarna, haha. :)
Beatrice Hallberg

2015-02-21 @ 14:41:57
URL: http://kapitulera.blogspot.se
Postat av: Mikaela

Underbara bilder!

Svar: Tack Mikaela!
Beatrice Hallberg

2015-02-21 @ 16:27:16
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Jessica

Det är så himla fint med gamla bilder! Älskar att bläddra i gamla album hemma. Vad många härliga bilder du hade från din barndom!

Svar: Ja, det är underbart med gamla bilder och album att bläddra i! Och ja, kul att du gillar dem :)
Beatrice Hallberg

2015-02-24 @ 23:32:30
URL: http://yiskha.blogg.se
Postat av: M

Åh, nästa gång jag är hemma ska jag också bläddra i fotoalbum, så mysigt.

Svar: Ja, det är verkligen en fin grej. :)
Beatrice Hallberg

2015-02-25 @ 08:07:25
URL: http://awaay.blogg.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0