Det där med godis.

Jag & Vi / Permalink / 7
 
Jag tänkte att vi kan prata lite om det här med godis. Jag är så otroligt kluven, av många olika anledningar, till både att köpa det, äta det och hur man mår efteråt.
 
 
Vi äter inte godis så ofta längre, men ett långt tag konsumerade jag mängder i veckan, och mådde inte alls särskilt bra. I torsdags behövde vi en liten pick me up och gick till Hemmakväll för att muntra upp oss med lite godis. En timme efter att vi ätit lite av det mådde jag så himla illa, och min mage var inte alls glad. Dessutom tyckte jag inte om smaken på ca 90% av godiset jag köpte och brukar tycka om. Samma sak hände i fredags när jag åt upp det jag hade kvar.
 
 
Jag tror inte att godis kommer bli en frekvent sak vi köper hem längre, av just de anledningarna. Choklad är enda undantaget, eftersom det verkar som att det inte påverkar på samma sätt alls. (Vilket inte gör mig så himla mycket, eftersom choklad i nästan alla former, är det bästa godiset!)
 
Hur känner ni med det här med godis? Bortse från sockret, som alltid är i fokus annars, och fundera på vad ni tycker om smaken när ni faktiskt tänker på den, hur ni mår när ni ätit den vs. när ni inte ätit den. Är det någon skillnad mot när ni inte tänker på det? Har ni ens funderat på det här innan?
Jag inser att det här är otroligt förvirrat, men jag har precis börjat tänka på det här själv, och vill gärna ha andras input i detta.
#1 - - Sandra:

Sist vi köpte lösgodis sa jag till Viktor att han skulle lova att hindra mig från att köpa det i framtiden. Jag får nämligen superont i magen efter bara fyra, fem bitar :/ ser då gott ut med en skål godis men hittills har jg lyckats hålla mig borta från den :) tycker choklad funkar utmärkt och lakrits ibland men annars är glass och chips mina två snacksfavoriter!

Svar: Ah, men då är det inte bara jag!? Klarar mig tydligen tills runt en timme efter en väldigt liten skål, men det märktes tydligast att jag mådde sämre efter det som inte var choklad än efter bara chokladen.. Och då åt vi ändå 100g choklad var på kvällen, som inte påverkade lika mycket alls, även om den också påverkade... Förstår inte varför bara, men det är väl bara att acceptera det och hoppa över! Glass verkar i alla fall inte vara ett problem! :D
Beatrice Hallberg

#2 - - Sandra:

Hehe tur att det blev så korrekt svenska OCH rätt bloggadress ;)

#3 - - angelicasvarld.blogg.se:

Vi äter godis, dock i lagom mängd och på helgen...eller barnen får bara äta på helgen...jag kan ta en chokladbit även i veckan!

#4 - - ISA:

Äter nästan enbart choklad, så gott. Men tror verkligen godis är en vanesak.. är man utan det ett längre tag försvinner suget. Geisha är förövrigt jävligt gött ;)

Svar: Jag tror att det är något i godiset, som inte finns i chokladen utan allt det andra, som gör att min kropp reagerar som den gör... Vad vet jag ju dock inte... Men choklad<3
Beatrice Hallberg

#5 - - Mikaela:

Jag känner lite så också, kan bli jättesugen på idén av lösgodis, men sen när man väl tagit ett par bitar så är det inte så gott längre. Plus att jag ibland får ont i tänderna när jag äter just lösgodis, händer aldrig annars. En annan konstig grej är att jag bara får den här känslan av plockgodis, om jag däremot skulle köpa en färdigförpackad påse med exempelvis nappar är det en helt annan grej av någon anledning :P
Men choklad är en HEEELT annan grej ja!

Svar: Hm, galet. Egentligen borde man bara låta bli? Det är ju inte så gott... Choklad borträknat, hehe. Men det känns på sätt och vis bra att veta att man inte kan äta det - en bra anledning att låta bli som inte är "jag ska sluta äta godis och gå ner i vikt". Hehe.
Beatrice Hallberg

#6 - - Emilia:

Jag verkligen älskar lösgodis! Speciellt lakrits. Lakrits är lite min religon. En påse lakritsnappar är det bästa jag vet och slår alla efterrätter! Så precis som ni säger att choklad är undantaget så är det för mig lakrits ;) Men har genom åren lärt mig hur mycket jag vill/kan äta på en kväll vilket gör att jag nästan helt har slutat köpa för mycket eller få ont i magen. Jag försöker dock tänka att jag ska äta godis max två gånger i veckan, främst för att inte få hål i tänder! Har verkligen tandläkarskräck haha. Sen vet jag inte om det ens är godis ätande som ger karies eller om det bara är skräckpropaganda, är ju socker i all mat nu för tiden!

Svar: Det underliga är att vi inte ätit plockgodis på över en månad, så det var liksom inte något gammalt som hänt förut, utan helt nytt. Och per gång åt jag inte mer än max 200g, vilket trots allt får räknas som en väldigt liten skål godis i mångas ögon. Det där med hål i tänderna tror jag dock inte på, känner en som är tandläkare och han säger bara att det viktiga är att man borstar två gånger om dagen i två minuter, så klarar man sig undan det mesta!
Beatrice Hallberg

#7 - - Nicolina:

jag kan relatera till detta sååå mycket! min mage är överkänslig mot det mesta har jag insett, likaså mot godis. ändå blir man så sugen. och efteråt mår man illa och ångrar sig, riktig hatkärlek haha

Svar: Det är så skönt att höra att det inte bara är jag! Har testat lite nu, och Ostbågar fungerar uppenbarligen, likaså mörk och ljus choklad. Men smågodis? Nej, det går fetbort tyvärr.... För det är ju så gott!?
Beatrice Hallberg

Till top