Om Nyårslöften

, Jag & Vi / Permalink / 6
 
Jag brukar aldrig ge nyårslöften, och inte heller i år satsar jag på några sådana. I år har jag i stället valt två andra sätt, båda olika sorters mål, som jag tänkte dela med mig av.
 
Dels har vi de lite längre, mer förklarade. Mest såna som handlar om kropp och hälsa, men som jag tänkt igenom noga och argumenterat för i huvudet. Jag vill må bra 2015, så jag ska börja röra på mig, sova bättre och äta på regelbundna tider. Helst ska jag även dricka mer vatten och dra ner på godiset, men de tre första är viktigast.
 
 
Sen hittade jag åter igen Floras lista med mål inför året, och tänkte att det kan jag ju skriva ihop en egen! Ett smart och smidigt sätt att samla lite mindre, men lika betydelsefulla mål.
2015 ska jag ha som mål att:
 
★ Fira vår tvåårsdag på något fint sätt.
★ Köpa skrivbordsstolar.
★ Börja plugga igen och anstränga mig med läxor och uppgifter.
★ Äta mer vegetariskt och ekologiskt.
★ Åka utomlands minst 2 gånger.
★ Våga bada på dagen om det blir en varm sommar till.
★ Hitta en utbildning jag vill gå till hösten och söka den.
★ Rensa datorn på kassa bilder + jpeg-kopior som tar plats.
★ Radera den gamla datorn från den nya, och föra över filer manuellt i stället.
★ Avsluta den påbörjade romanen från NaNoWriMo.
★ Spela mer sällskapsspel, med Eric och med andra.
★ Gå mer på museum.
★ Vänja mig av med att sitta vid datorn dygnet runt.
★ Jobba mer med bloggen.
★ Känna mig mer nöjd med mig själv och det jag gör.
★ Sluta hata mig själv.
★ Utöka min feministiska analys ytterligare.
★ Börja göra saker. Vad som helst, bara hitta på något.
★ Skapa mer. Göra klart sakmakarlistan.
 
Vad har ni avlagt för löften och mål? Berätta!
 
Och tack för ett bra år 2014, nu gör vi 2015 till ett magiskt ett!
 
#1 - - Matilda:

Fortsätta vara vegeterian, mysa mer med min pojkvän och vara mer kreativ. Och börja läsa böcker igen. Det känns som helt rimliga mål för mig!

Svar: Ja, det låter fullt rimligt! Det där med att läsa böcker igen låter som ett bra mål, det kanske jag också borde skriva upp... Men så lite tid, så mycket att göra, typ! Tänker att bokcirkel får räcka än så länge... :)
Beatrice Hallberg

#2 - - ISA:

Den där listan gillade jag mycket!! Jag ska säga ja till mer saker, resa mer och sluta ta allt på så jäkla stort allvar! :)

Svar: Åh, men tack! Låter som bra mål du har själv också!
Beatrice Hallberg

#3 - - Sandra Lundin:

Låter som jättebra och fina saker du vill hitta på och ägna dig åt under året. Fast egentligen, kan du inte bara slänga ut prick alla andra punkter och bara behålla "sluta hata mig själv"? Känns som DEN mest viktiga saken någonsin ju <3

Svar: Heh, jo, egentligen borde jag väl det. Men man får väl jobba hårdast på den punkten helt enkelt! <3
Beatrice Hallberg

#4 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Lycka till med dina mål! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Beatrice Hallberg

#5 - - ellen:

åh vad fin lista!! lycka till. har skrivit om vad jag skulle vilja göra på min blogg!! men den innefattar bland annat att börja gymnasiet och att må bra. och försöka skriva lite mer!!

Svar: Åh, men tack! Börja gymnasiet låter bra, vet du vad du vill gå? Hoppas du lyckas med dina också!
Beatrice Hallberg

#6 - - Alicia:

Asbra att ha mål istället för löften, viktigt skillnad tycker jag som kan spela stor psykologisk roll både när en lyckas och när en misslyckas.
Det mesta du vill göra är rimligt också, men jag tycker du ska omformulera "sluta hata mig själv". Inte för att "åh du är så bra och så fin och fantastisk hur kan du tycka illa om dig själv tänk på blablabla" för det är inte särskilt relevant hur sant det än är. Jag har min egen erfarenhet av självförakt och jag har inte hittat ur det, men jag tror att man måste börja med en rimligare målsättning. Bli kompis med sig själv innan man blir kär i sig själv liksom. Så "sluta hata" är för mig ett för kargt och hårt mål. Kanske "börja tycka om vissa delar" eller "lära mig samsas med" eller "acceptera" eller nån annan klyscha är en bättre formulering?
Lycka till kära du, och gott nytt år!

Svar: Du är klok du Alicia. Jag ska gå in och ändra orden i den meningen, för du har helt rätt. Det kan inte gå så fort, och det är onödigt att ha för höga förväntningar på sig själv.... Kanske har jag växt upp med lite för mycket av "duktig flicka"-syndromet.Lycka till själv fina du, och gott nytt år!
Beatrice Hallberg

Till top