Weekly Snapshots

Malmö / Permalink / 4
Jag tänkte att vi kunde ta en liten titt på sånt där jag fångat på bild den senaste veckan, men som liksom inte blir ett eget inlägg. Ni vet, snapshots, som de kallar dem. Tänkte att det här säkerligen kan bli en egen liten kategori så småningom! Men tills vidare ligger de här inläggen under Vardag bland kategorierna till höger. ->
 
 
Förra söndagen gick vi på bio, jag och Eric! Vi gick och såg andra Avengers-filmen, klockan 13.30 för att hinna med annat också den dagen. Ganska bra film, men lite lite handling och lite mycket action-scener kan jag känna. Men så är det väl mest en film som hamnar i mitten bland alla andra filmer runt om också, nästa är nog bättre! (Dock sevärd om man gillar den typen av filmer, det är trots allt högkvalitativ film vi snackar om!)
 
 
En dag satt jag och försökte plugga en massa, misslyckades brutalt med att översätta texter från tyska till svenska, och åt därför upp all den svindyra chokladen jag köpte på Astrid och Aporna när Kajsa var här. Den här kom från Seed & Beans, kostade väl runt 30 kr och innehöll 85 g med smak av Mandarin och Ingefära. Dock var den inte så himla fantastisk, inte som den vi köpte på första besöket med smak av hallon och kokos! (tips tips!)
 
 
Sen hade vi bokcirkelträff på måndagen! Vi hängde i Fannys fina lägenhet och åt väldigt mycket kakor, drack upp kanske en femtedel av mina tepåsar (yes!) och snackade om allt från boken till deprimerande storys om att gå hem ensam på kvällen och vara rädd typ. Sen gick jag och Linn hem tillsammans livrädda, trots att det var en rätt lugn måndagskväll.
 
 
Sen gick jag tydligen mest i skolan och glömde att fota på några dagar. Det här är från i fredags när jag gjorde snabb-lunch i form av tortillapizza! Slängde på tomatsås gjord på tomatpuré, ketchup och lite sambal oelek, lite smulat fetaost, skivad rödlök, skivad vitlök, riven ost och så lite färsk rosmarin! Sen in i ugnen ca 5-7 minuter på 200°, klart!
 
 
I fredags förberedde jag även för en rabarberpaj jag hade tänkt baka igår, men den blev inte av. När jag gjort den kommer det recept upp här såklart! Älskar att rabarbern är relativt billig på torget, så himla nice när man själv inte kan odla hemma.
 
 
Lördagsmorgonen började med att Eric gick ner på torget och handlade in lite grejer, bland annat ett helt enormt knippe mynta! Det hade jag sen i min frukost, men det får ni se mer av imorgon när receptet kommer upp!
 
 
Sen igår kom Erics föräldrar hit en halvdag ungefär! Lagom tills de kom fram skar jag upp lite torget-köpt vattenmelon och jordgubbar. Fatet är en av mina favoriter från Søstrene Grene som vi brukar ha typ vid tacos och så!
 
 
Vi tog en buss tillsammans och hade tänkt äta på caféet i Slottsparken, men där var så lång kö att vi gav upp. Vi hann dock svänga förbi tulpanfestivalen lite! 120 olika sorters tulpaner, hann jag läsa på en skylt. Vi såg detta förra året också, fast då med mina föräldrar. Värt en liten titt om man gillar tulpaner, så himla många fina sorter och färger och storlekar!
 
 
I stället gick vi därifrån och ut till Västra Hamnen med siktet ställt på lunch på Bar Italia, som jag skrev om här. Den här gången åt vi dock ingen glass, men lunchen rekommenderas! Eric åt en grym pastasallad för 75 kr, och vi andra tog varsin enorm panini på supergott bröd, för 65 kr styck. Helt klart en värd lunch om man ändå ska ut till Västra Hamnen! (Eller om man är ledig och vill äta gott och billigt.)
 
 
 
 
 
 
 
 
Därifrån köpte vi med oss bullar som vi tog med hem, kokte tevatten och blandade saft. Vek ihop en filt och gick tillsammans till Folkets Park för picknick-fika. Vi var inte ensamma om den tanken kan man ju säga! Vi placerade oss vid Moriskan under det fina, vita körsbärsträdet, bredde ut filten och satte oss och njöt en stund av solen. Sen gick vi hem igen, och Erics föräldrar åkte hem.
 
 
Sen kurerade vi vår vätskebrist-huvudvärk med resten av flädersaften! Här blandad med isbitar och klippt mynta = supertips! Har tydligen fått lite dille på mynta, men det lär ni snart få se mer av, hehe.
 
Kan ni inte berätta om något fint/vardagligt/trevligt/tråkigt/vad som helst som hänt er den senaste veckan? Släng iväg en liten kommentar vettja!
#1 - - Beata:

vill också ha bokcirkel!

Svar: Åh, ja, starta! Bäst att ha en grupp smarta tjejer omkring sig som man kan prata böcker och annat med!
Beatrice Hallberg

#2 - - Sandra Lundin:

Ser ut som en så himla fin vecka ju :) Älskar alla somriga inslag. Och håller med beata, vill också ha bokcirkel!

Svar: Ja, det har det verkligen varit! :) Och ja, det känns verkligen en hel del som sommar nu, nästan på gränsen med värmen också! Och ja, det är verkligen det bästa som finns.
Beatrice Hallberg

#3 - - ISA:

men gud, hur kan man hinna med så himla mycket bra saker? ni verkar alltid ha sol också, haha!

blev förövrigt brutalt sugen på rulltårta. Varför äter man aldrig det?

Svar: Haha, jag vet inte. Jag kämpar stenhårt på min blogg-förbättrings-lista, där min viktigaste punkt är "live a life worth blogging.", och det hjälper verkligen! Men om inte annat, så är det alltid bra att ta kort på så mycket som möjligt = några bra bilder per dag, haha ;)

Nej, varför äter man aldrig rulltårta? Tycker det är jättegott egentligen!
Beatrice Hallberg

#4 - - Vajb:

Det där fatet med vattenmelon och jordgubbar såg ju helt fantastiskt somrigt ut! :)

Svar: Ja, det kändes otroligt lyxigt att ha det såhär i början av maj! :)
Beatrice Hallberg

Till top