En filmkväll med ostbricka

Har jag nämnt i den här bloggen att jag verkligen älskar ost? För det gör jag alltså. Såpass mycket att jag ibland är villig att betala lite extra för att få äta riktigt, riktigt god ost. Gärna som den är eller på enkla, saltade kex eller med någon god frukt till. Och därför är ju ostbricka kanske mitt absolut bästa koncept!
 
Så för två veckor sen promenerade vi ner för trapporna och ut till torget för att köpa på oss lite frukt, sen vidare till ett konditori för bullar, och så slutligen till min kanske bästa, men farligaste butik i närområdet - Möllans Ost. De har supermycket att välja mellan, och det är inte sådär fasligt dyrt om man inte väljer en jättedyr ost, hehe. (Det här är alltså inget sponsrat inlägg, men Möllans Ost kan gärna få ta kontakt med mig om det där! Hehe.....)
 
 
Såhär blev det alltså med ostarna snyggt upplagda sist. Vi har här en Kaltbach Creamy, en Morbiére och en Bleu de Causses. Till det god melon, gröna vindruvor, samt två sorters kex.
 
 
Vi dukade fint med tända ljus och drack smålyxig dryck ur våra fina vinglas. För det är ju ett faktum att all dryck smakar bättre i vinglas!
 
 
Vårt dryckesval för kvällen var en äppelmust med hint av ingefära (och kanske päron, men mest ingefära). Den passade väl sådär, men den var god för sig i alla fall.
 
 
Och när jag hade fotat och fotat och hoppats på bra bilder trots det otroligt dåliga ljuset, så hade vi äntligen valt film. Efter scrollande på Netflix kom vi fram till att njä, Sagan Om Ringen får det bli!
 
Och ikväll blir det ostbricka och filmkväll igen minsann! Men nu är det fyra nya ostar och hela andra kex, samt annan dryck och antagligen fortsättningen på filmen också.

Innan dess blir det dock annat roligt, jag ska ju nämligen hålla workshop idag! 12-16 på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Det finns platser kvar, så känner man för att droppa in under tiden är det alltså helt okej! Det är gratis och man får allt material, plus en bra genomgång på broderi, såklart!
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Åh, åt ostbricka förra helgen, det är så gott! Och i mitt tycke allra bäst med ett glas bra rödvin till, nomnomnom! Och typ fikonmarmelad!

Svar: Ja, men visst! Nu dricker jag inte iofs, men kan tänka mig att valfri "finare" dryck passar fint! Och jag föredrar björnbärsmarmelad, men same same typ ;)
Beatrice Hallberg

2015-10-17 @ 09:42:35
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: ISA

hehe har bestämt mig för att *lära mig* gilla ostbricka. Känns så jäkla vuxet och lyxigt att äta :)

Svar: Haha, tänker mig att man nästan inte kan lära sig det? Eller man kan väl lära sig allt i och för sig! Jag hejar på dig i alla fall, pga ost är det bästa som finns!<3
Beatrice Hallberg

2015-10-18 @ 14:07:33
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Sandra Leone

Alltså delar definitivt din kärlek till ost!

Svar: Ost<3<3
Beatrice Hallberg

2015-10-18 @ 17:02:04
URL: http://lingers.blogg.se/
Postat av: Patrik at Brass&Gold

Ostbricka är så gott!

Svar: Ja, visst är det! Det bästa är att man kan variera den så bra också!
Beatrice Hallberg

2015-10-21 @ 12:41:19
URL: http://brassandgold.com
Postat av: Sara

Så roligt med lite tillbaka blickar :)

2015-10-21 @ 22:38:21
URL: http://finest.se/baakochmaat/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0