Crêperie Bretagne

Malmö / Permalink / 1
Igår (ja, jag vet! Jag är snart ikapp mig själv i att visa saker i rätt tid här ju!) så slutade jag tidigt och bestämde mig för att göra några ärenden på stan. Men när jag kände att väskorna vägde lite för mycket så hörde jag av mig till Eric för att se om han kanske, kanske ville ta en fika? Turligt nog hade han nyss satt sig på bussen till Malmö och ville gärna fika!
 
Så han kom till Triangeln där jag väntade och så fick han några av mina saker i sin väska (det är alltså så man gör som flickvän om man inte orkar bära, man lurar sin pojkvän att komma någonstans med förevändningen att man vill göra något heeelt annat, och så lägger man över tyngden på dem) och vi letade upp ett ställe på Triangeln som jag faktiskt skrivit om tidigare, nämligen här.
 
 
Nämligen Crêperie Bretagne inne på Triangeln! Nu tänker ni kanske att hur mysigt kan ett café vara om det ligger inne på ett stort varuhus? Jo, jättemysigt faktiskt, om det får fönsterljus, och man kan välja att sitta en bit in i lokalen så att man slipper alla som går in och ut genom den stora entrén som ligger precis brevid.
 
Ni ser ju själva att det är både ljust och lite murrigt på samma gång (går det ens?), och jag kan lova att det man äter eller fikar där, det känns alltid värt. Eller lova kan jag kanske inte, men jag tycker i alla fall att allt jag testat där varit gott!
 
 
Eric var såklart med på bild också! Här är en stund innan han började nynna med i den franska bakgrundsmusiken, och försökte sig på sitt franska uttal till Champs-Élyssèes innan jag bröt ihop i fniss-attacker.
 
 
 
Och så kom bloggaren i mig fram när jag satt där och Eric hade hämtat sin fika för dagen. Ni ser ju själva hur gott det såg ut!? Och så var ljuset lite för bra för att vara sant, så jag var liksom bara tvungen. Det här är alltså en crêpe med honung och citron, och alltså... jag tänker gå dit igen bara för den, helt ärligt. Men nu var den ju inte min, så jag fick tyvärr bara smaka lite...
 
 
Själv åt jag nämligen den här! För att stanna lite på citron-temat alltså. Kanske den bästa citronbiskvi jag hittat utanför Falkenberg. Nu är den kanske inte i närheten av de som finns på Stålboms (och jag testar alltid en så fort jag ser en, så jag vet), men den är helt klart på topp 3-listan.
 
 
Sen satt vi där i kanske en timme i alla fall, och bläddrade lite i en bok jag precis köpt (ska visa snart!) och Eric fick för sig att, som den blivande kemist han är, räkna ut ungefär hur många syremolekyler som finns i vårt rum i lägenheten. Det blev ett tal som var typ...  2,273 och så 26 nollor efter. Om någon kan namnet på ett tal med så många nollor i så säg gärna till! Vi är redigt nyfikna.
 
Sen tog vi oss hemåt med vår senaste shopping och jag njöt av att pausa lite från plugget hela kvällen. Idag är det dock igång igen och jag ska börja läsa stenhårt inför en muntlig tentamen vi har nästa torsdag. Tur dock att jag har två helt lediga vardagar emellan nu och då, annars vet jag inte om jag hade hunnit.
 
Vad har ni för planer för veckan? Har ni fikat något gott på sista tiden, eller ska ni kanske göra det i dagarna?
#1 - - Malin:

alltså det där såg inte alltför fel ut ;)

Till top