Left Overs Januari

Dags för ännu ett år av left overs! Jag själv älskade att skriva de här inläggen förra året, och jag vet att många av er som läser uppskattade dem när de kom ut också, så en win-win situation helt enkelt! Januari gick upp och ner i form av fotografi, men det blev ändå ett gäng bilder jag hoppade över i inlägg, eller som helt enkelt inte fick en plats någon annanstans än här, så nu kikar vi på hur januari såg ut i snapshots!
 
 
 
Månaden började i Falkenberg, eftersom vi varit hemma över jul och sen skulle till Norge och åka skidor. Jag hittade lindt-praliner på lösvikt på vårt lilla ICA och vi lyxade till det med en av varje var. Väldigt gott, men kanske lite söta de flesta ändå?
 
 
Jag tog bilder till Monthly Makers, och kände att alla utom en blev dåliga. Men nu hittade jag den här, och den är ju faktiskt rätt okej!
 
 
Eric gosade med den lilla äckliga (men ack så snälla och mysiga) katten som alltid kommer hem när han förstår att Eric är hemma. Sist gick han så långt som att sova en stund i vår säng, under mitt täcke! Allergitablett var det ja.
 
 
Jag hade med mig en sån här hem! Jag visste inte ens om det var värt det, för jag brukar inte gilla att bada, men den här gången... Ja, det var underbart.
 
 
Jag tappade upp ett rejält bad, släppte badbomben som blev lika grön som på bilden här nedanför, och sen låg jag där i vad som blev nästan en timme. Galet för att vara jag, jag brukar inte klara av att bada i mer än en kvart eftersom vattnet blir kallt. Men den här gången höll det sig länge!
 
 
 
Och så passade jag på att ta en liten selfie i spegeln som var nyrengjord kvällen innan! Vi rengjorde hela badrumsskåpet och jag hjälpte mamma att slänga saker som hade stått där... lite för länge, vi lämnar årtalen till sekretess känner jag. Även min sida rensades och rengjordes och så var speglarna rena igen!
 
 
Sen var vi ju i winter wonderland på riktigt. Förstår fortfarande inte hur det kan bli såhär vitt, men det kan det ju alltså tydligen bli.
 
 
En dag var det glitter över hela skrivbordet eftersom jag tänkte ta en ny bild till min header. Till slut gav jag upp, la allt på ett papper och så blev det bra helt plötsligt! Inga fler konstiga skuggor, utan bara en enkel bakgrund och snygga små glitterprickar.
 
 
Frukostar med dator och podd var rätt vanliga den första veckan i skolan när vi inte hade några schemalagda lektioner utan bara träffades i mitt lilla arbetslag på tre personer.
 
 
Jag lyssnade på Josefin och Vanja, som för övrigt har blivit en av mina bästa podcasts, tycker den är så himla mysig! Så tips tips, lyssna på den!
 
 
Den här gången blev det en tvådelad smoothie, med gårdagens rester under dagens nymixade. De bildade en snygg våg i glaset, som sen gick att göra till en marmorering, men den gjorde sig tyvärr inte alls på bild.
 
 
Sen satt jag många dagar och valde ut och redigerade bilder från Norge. Jag vet faktiskt inte hur många det blev till slut, men jag får räkna någon dag!
 
 
Vi hade tema pasta som mat en vecka, och det här var allt vi behövde handla! Inte särskilt mycket faktiskt, för att vara en veckas mat. Detta + kyckling i frysen och antagligen några andra saker vi redan hade hemma resulterade alltså i 7 hela maträtter, varav 6 stycken helt klart ätvärda och uppskattade!
 
 
Här är exempelvis resterna av en, som blev en mix av två vi brukar göra. Mycket kyckling och mycket curry, som det bör vara i en matlåda! Här skulle jag förresten försöka visa upp det glamourösa student-livet, men sen la jag visst aldrig upp den?
 
 
Sen sydde jag! Det blev 5 små kuddar till ett skolprojekt, som kommer i sin helhet (halvhet...?) längre ner sen! Vi skulle gestalta en förskolemiljö och valde att bygga ett musikrum utifrån önskemål från intervjuer med barn på våra förskolor.
 
 
Sen var det webinar med Better Bloggers! Trots tekniskt krångel var det riktigt bra, och Linda är som vanligt otroligt proffsig! Tror det går att hitta på Youtube, men får återkomma om det.
 
 
Såhär kan en arm och hand se ut efter att man målat en hel skolåda vit invärtes och utvärtes och sen målat väggarna på insidan i en ljust blå färg.
 
 
Och här är en av sakerna jag gjorde till lådan! Vi valde att ha med ett litet Frost-tema eftersom många av barnen älskar den filmen. Så jag klippte ut Olaf i vit filt, broderade ett ansikte och knappar på honom, broderade fast honom på en cirkel i ljusblå filt och broderade sen armar, hår och en näsa på honom. Sen tyckte jag det såg lite tomt ut, så det blev några snöflingor också!
 
 
Och det här är en del av vår låda. Jag har gjort alltihop, matta, kuddar, målning, teckningarna på väggarna och den lilla gitarren i papp som egentligen står till höger, men som inte är med i sin helhet. Kanske den bästa skoluppgiften hittills!
 
 
Och så var det dags för tenta. Vi samlades innan allihop och åt och var nervösa. Här är en lagom peppad Emelie!
 
 
Och en skrattande Hanna, som ju var med i mitt arbetslag!
 
 
Och halvvägs igenom tentan på fyra timmar togs detta kortet, på mitt fina lilla arbetslag! Jag, Hanna och Otto samarbetade alltså på detta, och det var ett alldeles ypperligt samarbete!
 
 
Dagen efter var vi på Pinchos, men det har jag ju redan skrivit ett längre inlägg om här! Här är en av mina otroligt goda alkoholfria drinkar.
 
 
En dag var vi trötta på att laga mat, och trötta på all mat som går att köpa i närheten utom detta. Eric gick bort till Casual Street Food och beställde oss varsin cheeseburgare och chokladmilkshake. Need I say more? Bästa burgarna i stan hittills!
 
 
Sen började jag fotografera i dagsljus igen, och drack bland annat en froosh-smoothie! Tyvärr verkar de ha slutat med min favorit, men den här kommer inte långt efter.
 
 
Sen köpte jag hem detta. Naturgodis det bästa är! Men den där drickan? Inte min grej. Spenaten förstörde den nog tyvärr, för den smakade verkligen en blandning av gräs och mögel, går inte alls hem hos mig tyvärr! De har dock flera andra smaker som jag gillar, bland annat en jag köpte dagen efter med mynta och ananas. Flaskorna är också riktigt bra att ha med sig, för de är lagom små och funkar perfekt för egenpressade juicer!
 
 
Men som sagt, naturgodis is all you need. Framförallt sorten med torkade bär och mycket choklad, hehe.
 
 
Sen köpte jag mig en yogamatta! Hittills: 2 pass. Bästa jag gjort faktiskt, men ska bara få in vanan att göra det minst några dagar i veckan, för det är otroligt skönt.
 
 
Jag fotade mer, gjorde en ansiktsmask och målade naglarna. Ansiktsmasken är från HM och jag gillade den verkligen, ska visa lite närmre en annan dag! Nagellacket är från Lindex och det glittrigaste jag hittat, precis vad jag letat efter!
 
 
Och slutligen en bild från förra veckan när jag åt lunch med Emelie på Tusen&2 i stan. Den här bilden fick inte vara med i inlägget eftersom den är så mörk, men jag ångrar det nästan lite nu. Det var i alla fall en exceptionellt bra dag!
 
Och sen åkte vi hem till Falkenberg, firade pappas 50års-dag och stannade till måndagen. Nu är vi i Malmö igen, och jag tycker det är så himla skönt. Nästa vecka börjar jag min praktik, och det innebär att jag inte vet hur mycket jag kommer uppdatera här. Jag ska anstränga mig för att få upp något då och då som minst, men praktiken är 5 dagar i veckan och är otroligt viktig. Och dessutom rolig! Ser fram emot att få vara ute på förskola i 4 veckor och verkligen få känna på vad det kan innebära att jobba där!
Kommentarer
Postat av: Emma-Merakibeauty.se

härliga bilder :)

Svar: Tack! :)
Beatrice Hallberg

2016-02-03 @ 08:13:35
URL: http://merakibeauty.se
Postat av: Pernilla

Jag har precis börjat lyssna på Josefin&Vanja-podden. Tycker de är så himla peppiga och roliga att lyssna på, bra tips! :)

Svar: Ja, visst är de! De har faktiskt en av de poddar jag gillar mest! :)
Beatrice Hallberg

2016-02-03 @ 17:08:25
URL: http://sandydowns.blogg.se/
Postat av: Lindah

Åh, det rundade glaset med den marmorerade smoothien i, finaste ju! Vart har du köpt det?

Svar: Ja, älskar de glasen! Tyvärr är de över 2 år gamla och köpta på Åhléns, men IKEA har nästan identiska om de finns kvar, kostar lika mycket som våra gjorde! :) Tror det är drinkglas egentligen, men vem bryr sig?
Beatrice Hallberg

2016-02-05 @ 19:25:24
URL: http://iamlindah.blogg.se
Postat av: Lindah

Undrar om jag inte har sett dem på Åhléns någon gång ändå! Men tack! Får kolla både Åhléns och IKEA nån gång.

Men eller hur! Jag bryr mig då inte! :)

2016-02-10 @ 14:55:17
URL: http://iamlindah.blogg.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0