Resan till och första dagen i Norge

Jag tänkte att nu var det dags för mig att visa lite Norge-bilder! Jag har äntligen satt mig och redigerat allt, och det är helt sjukt hur vackert det var, men det tänker jag att ni snart får se själva!
 
Jag insåg ju under den här resan något som jag nästan var 100% säker på redan innan vi åkte - jag är inte förtjust i att åka skidor. Med det sagt så testade jag två åk i de minsta backarna, varav första med ett par pjäxor som gjorde så ont att jag knappt kunde stå i dem efter 5 minuter. Nästa gång vi åker någonstans tänker jag testa längdskidor i stället, det känns lite... lugnare för min del.
 
 
Norge kan för övrigt vara ett av de vackrare länderna jag varit i, framförallt när man börjar närma sig sjöar och andra vattendrag. Att se hur bergen och klipporna sträcker sig upp mot himlen från vattnet och att de dessutom nu var lätt snötäckta? Otroligt. Det enda som kunde varit bättre är väl vädret antar jag.
 
 
Vi stannade i alla fall och åt här, strax norr om Olso, på en kedja som heter Marché. De har snabbmat fast lagad på bra grejer.
 
Här är en av få bilder på Eric, förresten! Söt <3
 
 
Färgtemat på det här stället går i vitt och grönt och känns fräscht, betydligt fräschare än typ McDonalds eller valfri annan snabbmatskedja.
 
 
Medan vi satt och väntade somnade jag nästan, men som tur var gick det ganska fort.
 
 
Sen fick vi in de här monster-burgarna! Jag orkade faktiskt inte ens äta upp hela. Jag skulle tagit med mig den lilla flaggan hem, men jag gick på toa och lämnade den på bordet - och så glömde jag bort den. Supertråkigt.
 
 
Sen åkte vi vidare längs med bergiga och skogiga vägar och genom oändliga tunnlar. Väldigt många tunnlar faktiskt, och en grej jag tyckte var lite rolig var att alla tunnlar har namn, likaså alla större vägkorsningar längs motorvägen.
 
 
Till slut kom vi i alla fall fram, efter ca 7 timmars resa med bil, varav sista vägen på riktigt isiga fjällvägar, något jag inte direkt ser fram emot igen, hehe. Vi packade ur, gick ner och åt och tog en liten promenad i området sådär i vintermörkret. Backen upp till toppen var såhär vackert upplyst, och det lilla röda huset får ni nog se mer av i inläggen för de kommande dagarna!
 
 
Dagen efter tog jag tydligen inte en enda bild på morgonen, utan första bilden togs vid lunchen. Vi gick upp till det röda lilla huset på bilden ovan, där de hade väldigt, väldigt god mat!
 
 
De har bland annat riktigt, riktigt god gulaschsoppa, med riktigt kött, och varmt bröd till. Antagligen den bästa soppa jag ätit faktiskt, och en av de billigaste sakerna på deras meny var det också.
 
 
Efter att vi ätit var det såhär vackert och helt vitt ute. Här är förresten utsikten från Nystua, stället där vi åt. Det ligger ju bara en kort bit upp i backen, men det är ändå riktigt vackert den lilla biten uppifrån!
 
 
 
 
 
Jag har aldrig sett en så vit miljö förut, och jag är helt fascinerad. Även om jag kanske aldrig lär mig uppskatta själva skidåkningen så har jag i alla fall något att sträva efter - den perfekta bilden på när min familj åker skidor ner för backen, hehe.
 
 
Det här är taget kanske en timme innan jag testade mitt sista åk. Ser ni den pyttelilla regnbågen mitt i det lilla blå fältet, ner mot horisonten? Nej, knappt jag heller, men den finns där i alla fall!
 
 
Sen togs det inga fler bilder förrän efter kvällsmaten när vi satt och spelade spel. Nämnde jag den otroligt dekadenta inredningen på hotellet? Det var antagligen väldigt fancy när det var nybyggt, men möblerna har åldrats otroligt bra. Sköna soffor, och vackra bord, lampor och ja, ni fattar.
 
 
Så där satt vi i en soffgrupp och spelade Bezzerwizzer mini som jag gav Eric i julklapp. Något vi faktiskt gjorde alla kvällarna sen, och vi tog nästan slut på alla lapparna man skriver på, haha!
 
Och så slutade första dagen i Norge. Nästa två dagar tror jag att jag delar med mig av först mot slutet av veckan, vi får se vad som händer helt enkelt!
Jag vill också nämna hur glad och tacksam jag är över att ha så fina svärföräldrar, som bjuder med oss på skidresor och har full förståelse för att jag nog inte uppskattar själva skidåkningen, men ändå både miljön och deras sällskap!
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Alltså såna där helt snötäckta träd, så fint!

Svar: Ja, visst är de! Är helt fångad av den utsikten man fick bara en bit upp i backen!
Beatrice Hallberg

2016-01-13 @ 07:26:33
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Wilda

åh, Norge! så himla vackert, jämt. och vitt! lika fascinerad jag av all snö. fint fångat!

Svar: Ja, alltså snö!? Men nu ser det ju nästan likadant ut i över halva Sverige har jag ju sett på bilder!? Dock inte här nere i Malmö, haha.
Beatrice Hallberg

2016-01-13 @ 14:27:07
URL: http://reaktionista.wordpress.com
Postat av: Amanda

Alltså Norge är så himla vackert....

Svar: Visst är det! Vill gärna tillbaka på sommaren för att se samma miljöer i sommarskrud någon gång!
Beatrice Hallberg

2016-01-13 @ 18:20:15
URL: http://momentswithme.blogg.se
Postat av: Alice

Vilka underbara bilder!!

Svar: Tack så jättemycket!!
Beatrice Hallberg

2016-01-14 @ 13:05:22
URL: http://www.alicem.devote.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0