TrädgårdsPaletten (Malmös häftigaste växtbutik)

För ungefär en vecka sen fick jag äntligen både möjlighet och tid att besöka ett ställe i Malmö jag läst om i ett par år, men aldrig tagit mig till. Det ligger relativt centralt, och dessutom stannar bussen nästan precis utanför. Så varför har jag inte åkt dit? Antagligen ren och skär lathet. Eller bara för litet behov av det de säljer där? Kanske.
 
Nu hade vi i alla fall planerat att åka dit och fotografera till vårt förskoleprojekt, där vi vid ett tillfälle skulle vara på en "öde ö", och därför ville fotografera i något som liknar djungel lite mer än en klassisk svensk skog i Pildammsparken.
 
Men till saken! I Malmö finns en så himla häftig butik/affär/varuhus/oklart vad man ska kalla det, där de specialiserat sig på växter och växttillbehör. De säljer även frukt och grönt som de odlar på plats. Ska vi kika lite? Det gör vi!
 
 
TrädgårdsPaletten ligger alltså strax söder om Mobilia här i Malmö, och huserar en bit in i ett bostadsområde där man inte hittar det om man inte lägger märke till skylten som pekar inåt med orden "Handelsträdgård" strax innan avfarten från Per Albin Hanssons Väg.
 
 
Där finns hela åtta (8!) växthus där de odlar egna plantor, ett enormt växthus med kaktusar, palmer och andra större träd, samt ett större växthus med en gammal isbana som förr var öppen att åka på. De säljer krukor, plantor, träd, buskar, grönsaker, frukt, you name it!
 
 
 
 
Så vi gick omkring lite och letade efter det största växthuset med träden där vi hade tänkt fotografera, och jag passade på att ta lite kort till bloggen, hehe.
 
 
Så när man kommer in i det största växthuset (som man kommer till via kassorna som det skyltas mot) så möts man av en stor elefant! Och kaktusar!! För typ... 25 kr!!
 
 
En bit in finns det sköldpaddor, som simmar i en liten damm! Dessa passade oss perfekt, eftersom vi hade med en sköldpadda i en av våra låtar.
 
 
 
Annars finns där såklart vackra växter, maffiga miljöer och annat kul att titta på, men jag tänker att jag inte ska visa allt fint, hehe.
 
 
Och så fotade vi ju varandra, så här är en jag i full utstyrsel till föreställningarna, men helt ärligt använder jag de där byxorna till vardags nu också - så himla bekväma! Men här står jag i alla fall under bananträdet i mitten och matchar träd med ryggsäck.
 
 
Och så får ni den här också, jag bjuder på det. Här är jag i pirat-huvudbonad bakom ett löv!
 
Och så var det slut på detta inlägget. Besök TrädgårdsPaletten, det är antagligen ett av Malmös häftigaste ställen! Detta är förresten inte sponsrat, jag älskar bara att hitta nya, bra ställen i den här fantastiska staden jag bor i!
 
Har ni fler Malmö-tips till mig? Jag letar ständigt efter nya bra ställen att besöka runt om i stan!
KommentarerVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0