Ändringar

Håller på och grejar lite med designen här på bloggen, och återställde mallen helt och hållet, så om någon undrar varför här ser lite underligt ut just nu, så vet ni det nu!

En liten lista

 
 
 
Hittade den här listan när jag tittade igenom gamla bilder från 2010 på min bilddagbok. Så helt enkelt, man sätter en bra lista med över 24 låtar på shuffle, och sen så ser man vad den säger om följande saker!
 

Hur mår du idag?
All My Loving - The Beatles


Kommer du komma långt i livet?
What's the point - Johnossi


Hur är skolan för dig?
Ingenting - Kent


Vilken är ditt livs themesong?
Hela livet var ett disco - Markus Krunegård


Vilken är din livshistoria?
When The Sun Goes Down - Arctic Monkeys


Hur ser din framtid ut?

Så Länge Du Är Min - Magnus Weideskog

 

Hur blir din morgondag?

Wenn Nichts Mehr Geht - Tokio Hotel (översättningen är alltså "När inget längre finns kvar")


Vad är det bästa med dina vänner?
Shelter - Birdy


Vilken sång beskriver dig bäst?
Du är på repeat - Little Marbles


Hur ser ditt liv ut just nu?
Tralala Lilla Molntuss, Kom Hit Ska Du Få En Puss - Bob Hund


Vilken låt kommer spelas på din begravning?
Sing Me To Sleep - Amanda Jenssen

 
 
 
 
 

Hur var du som barn?
Youth Knows No Pain - Lykke Li


Vem kommer du gifta dig med?
Skinny Love - Birdy (betydelsen av detta finner ni här, för övrigt)


Hur ser världen på dig?
Vi Har Ingenstans Att Ta Vägen - Alice B


Vad tycker dina vänner om dig?
Musik Non Stop - Kent


Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Det Rör Inte Mig - Lovisa Negga


Kommer du någonsin få barn?
Yeah Yeah Yeah - The Sounds


Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Whatever You Like - Anya Marina


Hur blir du igenkänd av folk?
Lost In Love - The Sounds


Vilken är din livsfilosofi?
Let Love Win - The Museum


Vad tycker dina föräldrar om dig?
Home Is Where Your Heart Is - The Sounds


Tycker andra att du är attraktiv?
I Bet You Look Good On The Dancefloor - Arctic Monkeys


Vad kommer du säga när du gör slut med någon?
Jag Vet Vem Jag Är, När Jag Är Hos Dig - Melissa Horn


Hur ser du på sex?
Night After Night - The Sounds

 

 

Så kan det vara, allt som allt ser det mer normalt ut än det brukar bli när man gör såhär, jag antar att min lista helt enkelt är bra!

 

 

 

Midsommar #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såklart hade vi en fantastisk tårta på midsommar, som var full med jordgubbar och grädde och maräng under hela härligheten. Sen kan jag inte låta bli att tycka min minsta lillkusin är absolut bedårande med sina röda lockar.

Marta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marta, min fina vän, under en stunds utomhuslek och sånt nu i veckan under lägret vi varit ledare på. Det badades, lärdes ut, lektes och så mycket, mycket mer. Jag tror det kan komma ett par bilder till inom snar framtid, så fort jag rensat lite på datorn igen. Och så mer från Berlin, såklart!

Midsommar #1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Halva midsommaren spenderades hos kusinerna på landet med god mat och trevligt sällskap. Mest tog jag hand om min lillkusin som gillar att klippa gräset och trampa omkring på deras traktor, och på midsommar plockade vi blommor som skulle läggas på släpet för att sedan tas in till min faster. Min fina Eric var såklart med, och sen firade vi lite mer hemma hos honom med Kajsa och Lollo, men därifrån har jag inga bilder alls.

Berlin #6

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av dagarna tog vi oss bort till Oranienburger Strasse för att titta på utsidan och baksidan av ett gammalt konstkollektiv som heter Tacheles. Det stängdes 2012, men de har kvar en skulpturträdgård på baksidan och bara fasaden av huset är rätt otrolig. Här finns även en av de mer kända grafitti-målningarna i Berlin, som finns på bild ovan.
När vi gick längs med Oranienburger Strasse, så såg vi också att barn lekte med såpbubblor som var helt enorma, och jag stannade och tog lite kort, innan vi vandrade vidare mot Amorino och åt lite italiensk glass.

Berlin #5

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi firade när Linnea fyllde år med att äta ännu en pizza var på 'A Magica, som låg kanske 3-4 minuters promenad från där vi bodde. Mycket god och värd pizza. En pizza med bara Mozarella låg på runt 5 euro, och min med mängder av olika ostar kostade bara €7,50, så det är betydligt billigare än i Sverige! Läsken kostar visserligen en del om man äter där, men annars är dricka billigt i Berlin, så ta gärna med och ät någon annan stans!

Berlin #4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av dagarna hängde vi ett tag i Mauerpark, för att sedan ta oss vidare mot Holocaust-Mahnmal, som även kallas Förintelsemonumentet. Det är 2000 stora betongblock i olika storlekar och höjder som är uppställda lite som en labyrint. Labyrinten och alla gångar och hörn där man bara ser rakt fram ska representera känslan man hade som jude under andra världskriget, att man aldrig vet vad som lurar runt nästa hörn, och det är mäktigt att vara där!

Berlin #3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite såhär såg Berlin också ut. Vi hängde runt, såg gatumusikanter spela, köpte pizza på fantastiska 'A Magica och åt den på golvet, åt frukost i köket och åt nudlar på Alexanderplatz. Jag håller på och tidsinställer inlägg till er nu, för i veckan åker jag på läger. Jobbar ju med konfirmander i sommar (för tredje sommaren i rad), och de har en veckas läger nu i veckan. Vi ska leka lekar, ha fadderkväll och lite annat kul, kommer säkert upp bilder därifrån också!

Glad midsommar

 

Berlin #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är alltså första omgången bilder från Berlin, redigerade från jpeg och sådär, fast jag inte tycker om det. Soluppgången från bussen, en liten titt på lägenheten vi bodde i, blommor i en affär längs med gatan och Linnea som läser en bok i sängen. Snart ska jag ha tid för resten av bilderna, jag försöker hinna med allt möjligt just nu!

Tårtkalas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För två veckor sen had Lisa tårtkalas för att fira att hon fyllt 19. Hon fick den här fantastiska piñatan i form av Harry Potters huvud (hon och jag och Marta är HP-nördarna i alla gäng) som hon senare slog sönder. Även lite mys i form av skyfall hände under tiden, lite som vädret nu fast minus massor av blixtar och åska.

Berlin genom Instagram

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Berlin är vackert och helt otroligt, och imorgon åker vi tyvärr hem igen. Jag hade gärna stannat längre. Visserligen finns det några jag saknar extremt mycket där hemma (Eric), men det här är en stad som verkligen lever för mig, jag tycker väldigt mycket om den! Får helt enkelt åka tillbaka hit så snart som möjligt igen!

Sommarlov

 
 
 
För en vecka sen tog jag studenten. Vissa säger att man inte har sommarlov längre, och att förra sommaren var mitt sista sommarlov, men jag tycker att jag fortfarande har sommarlov. För jag börjar ju skolan igen till hösten? Även om det känns som att jag ska gå ett fjärde år eller så med klassen, så är det fortfarande ett sommarlov mellan två läsår i skolan.
 
Allting här verkar handla om skolan nu, men det är lite förvirrat och saknaden efter klassen är stor. Nyfikenheten och nervositeten inför kommande skola och klass också, såklart. Och så helt ärligt, det är de enda bilerna jag har just nu som är nyredigerade, så det är vad ni får se helt enkelt!

Älskade klassen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min fina klass under champagnefrukosten förra veckan. Kommer sakna att gå i samma klass som dem tusenfalt. De är så himla bra allihop!
 
Och bilderna från Berlin kommer upp när jag är hemma och inte under tiden ändå, fast jag trodde det här kunde funka. Visar sig att nya kameran inte vill samarbeta riktigt med datorn än, men det löser sig!

Sommarlistan

 
 
 
i sommar ska jag: jobba med konfirmanderna för tredje sommaren i rad, grilla mycket, umgås med min älskade Eric och med mina fina vänner, bada i havet nu när jag äntligen köpt en ny bikini, sola på stranden, åka iväg lite ibland och leva livet på andra platser och så ska jag till Gotland för första gången!

bästa med sommaren är: värmen, solen och ledigheten. att få ta det lite lugnt, och ha roligt med alla andra som också orkar sig ut efter den långa vintern och våren i skolan!

sämsta med sommaren är: när den inte är varm nog så att man inte kan springa ute i shorts och linne mitt i natten, och myggen. alltid myggen.

bästa sommarsysslan: rätt enkelt två saker: att cykla genom natten i shorts och linne eller en tunn klänning, helst med bra vänner. och att få äta grillat igen, något som alltid är en lyx för mig eftersom vi inte kan grilla på våran balkong.

ultimata sommarklädseln: låga converse, en bekväm klänning och så bikini under så att man bara kan slänga sig i havet om man känner för det!
 
 
 
 
 
 
drömsommarresan: jag är nyfiken på att tälta i Skåne någon vecka, annars lever jag livet i sommar-Berlin just i detta nu.

finaste sommarminne: måste vara i femman. jag och några av mina då bästa vänner satt på bryggan en rätt sen kväll och sa "vi ska alltid vara bästa vänner, vad som än händer." och även om det inte alls blev så, så var det en fin kväll och en fin sommar.

bästa platsen på sommaren: jag måste säga hemma i Falkenberg. för jag tycker så mycket om min hemstad på sommaren, även om den är rätt menlös resten av året. Här är vackert, grönt och så bor jag max 5 minuter på cykel från havet, inte helt fel.

godaste glassorten: jag älskar typ all glass. men undviker helst chokladglass och tycker inte om något med lakrits i, men sorbet är alltid ett säkert kort! annars mycket frukt i glassen, vad som helst duger!

morgondagens sommarsysslor: i morgon ska vi vakna upp i lägenheten, och förhoppningsvis är det fint väder. då ska vi sola lite i en park och sen ska vi ta det lugnt, fira Linnea som fyller år och äta på någon bra restaurang!

på midsommar: jag har ingen aning än så länge, men det lutar åt att jag grillar med några fina människor, har en blomkrans runt huvudet och ha det allmänt bra!
 
 
 
 
 
 
om jag var en blomma skulle jag vara: jag vet inte, men jag tycker himla mycket om förgätmigej. fast nej, jag tror att jag numera känner mig som en enorm rhododendron-buske. Färgglad och sådär, haha.

bästa sommardoften: asfalt när det regnat, nyklippt gräs, jordgubbar, rabarberpaj och nybakta kanelbullar!

bästa sommarbäret: jordgubbar. alltid jordgubbar.

bästa klassiska sommarlåten: oj, jag gillar inte klassisk svensk sommarmusik alls, haha. men jag gillar peppig musik på sommaren, musik man blir glad av. Som den här och den här!

bästa sommaren hittills: en väldigt bra fråga. jag tippar på att sommaren 2010 var den jag var gladast än så länge, men jag har en stark känsla om att den här sommaren, den kommer bli den bästa någonsin!

den här sommaren kommer bli: den bästa i mitt liv.
 
 
 

Berlin #1

 
 
 
 
 
 
Nu är vi framme i Berlin! Jag har datorn med mig, så vi får se om jag uppdaterar, egentligen är den mest med för att hålla kontakten med folk hemma och sådär.

För vi har tagit studenten!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, nu har jag alltså tagit studenten! Inte för att dagen är slut än, och jag är långt ifrån klar med min klass. Men nu är själva delen med skolan över. Ikväll är det utgång, men först ska jag byta kläder och packa lite och hänga upp rosor på tork. Imorgon åker jag till Berlin som sagt, stressen med packning!

Studentvecka #4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar min klass. Älskar den verkligen. Nyktra som onyktra, de är lika mysiga hela bunten! Om två dagar skills vi åt efter tre fina år ihop och jag vill bara gråta.
Har äntligen klippt av mig håret och vi får se om ni får se några bilder från balen, själv tog jag inte så mycket och det jag tog är tveksamt på utseende-fronten. Men trevligt var det, och jag trivs i mitt åter igen korta hår. Om tre dagar åker jag till Berlin, och då är jag frånvarande här i en hel vecka!

Studentbal

 
 
 
Idag är det dags för årets studentbal. Förra året fixade jag Martas hår och tog kort på henne innan hon skulle iväg, i år är det min egen tur. Om någon timme kommer min faster hit och hjälper mig med hår och smink, och någon timme senare sitter vi i bilen mot Strandbaden och balen. Det är lite mulet och jag hoppas nog trots allt på fint väder idag, men jag är nog en av få som är okej med lite regn och blåst, för man kommer inte ifrån det i den här stan. Har ett rätt tajt tidsschema idag, men ville så gärna uppdatera så ni vet vad jag hittar på när jag inte är här vid datorn!

Studentvecka #3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså, min klass! Och se på fan, till och med jag är med på den sista bilden, jag och Freja, tagen av Kajsa. På onsdag skills vi åt efter tre fina år tillsammans, och det är så sorgligt. I ettan och tvåan ogillade jag våran klass mer eller mindre, inte avskydde så jag inte ville träffa den, men kände inte att jag tyckte om den heller liksom. Nu älskar jag den som en helhet, vi är så himla mysiga! Att behöva skiljas från den kommer bli ett helvete och jag är glad att jag aldrig sminkar mig vid såna tillfällen.

RSS 2.0