Studentvecka #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En så fantastiskt fin och mysig dag igår! Älskade klassen som blev bjudna på drinkar av en av papporna, soligt, varmt och skönt och dessutom klarade jag av Matte B igår och betygen sattes så nu är det inget mer arbete i skolan!

Släktkalas #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Släktkalas #1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studentvecka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okej, så den här veckan är det studentvecka och jag har varken med mig kamera eller dator eller något annat i stort sett. Bara så att ni vet liksom! Förbereder ett par inlägg och hoppas på att min dator inte är borta för länge, den ska lämnas in på torsdag för att repareras lite. Jag har råkat få ett hål rätt in i datorn på ett av hörnen, lyckad som jag är. Så ja, ni vet liksom!

Halmstad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår var jag och Kajsa alltså i Halmstad, och där gjorde vi ungefär det här, samt att jag köpte lite kläder. Kan verkligen bara tipsa om Café Rotundan som ligger i Norrekatts Park, där har de godaste hembakta fikat och den absolut godaste hemgjorda saften jag druckit!

Lära känna-lista

Jag kände för att berätta lite om vem jag är och lånade den här listan från Hanna. Även Flora har lagt upp sina svar.
 
 
 
 
 
1. Hur gammal är du?

Jag är nitton, och fyllde det i februari, så jag kommer vara det i mer än ett halvt år till.

 

2. Hur gammal känner du dig?

Ibland känner jag mig som femton, det är rätt ofta faktiskt. Annars känner jag mig något mellan arton och åttioåtta och sådär. Som en äkta tant och som den tonåring jag är, men samtidigt rätt vuxen och sådär ni vet som det är ibland.

 

3. Vad har du gjort i dag?

Idag har jag vaknat av solsken, redigerat bilder och ätit soppa, gett mamma en bok på mors dag och sen åkt med familjen och farmor för att fira tant Tuva som egentligen inte är gammal alls. Där fick vi massor av kakor och en jättegod tårta, fotograferade lite och hade det allmänt trevligt. Jag lekte även med min gullunge till minsta kusin Egil som har det finaste röda, lockiga håret jag vet. Sen åkte vi hem och handlade och nu ska jag städa, plugga och sen träffa Eric.

 

 

4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Jag tycker nog bäst om våren, som den är nu, om jag får fundera en stund. Det finns så mycket som väger över, trots att jag tycker om de andra årstiderna också. Nu börjar det bli varmt, alla är glada, jackor slängs och bara ben blir bruna efter en lång, kall vinter. Skolan är fortfarande igång och trots att alla har ångest inför att sluta nian och ta studenten så är alla utomhus och grillar, skrattar och umgås på kvällarna, bara för att de kan. Det finns tusen saker att fotografera och allting blommar och är i olika färger. Ja, men våren då.

 

5. Är du besatt av någonting?

Jag skulle bli tvungen att säga min mobiltelefon här. För jag använder den dagligen och i stort sett hela tiden. Till att kolla saker på, att lägga upp bilder med, skriva på, twittra med, ja, men till typ allt. Och för att vara nåbar på också, såklart.

 

6. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

Jag tror inte att man vet, om man inte umgås med mig, att enda gångerna jag kommer i tid är när jag ska med bussar eller tåg och andra fordon som jag betalar för som åker utan mig. Inte heller att jag måste skriva packlistor när jag ska iväg för att inte glömma något, och att jag dessutom alltid glömmer något ändå.

 

 

7. Hur vill du tillbringa din pension?

Jag önskar mig ett lyckligt, friskt liv där jag får ha möjlighet att kunna röra mig som jag vill. Jag vill pyssla mycket, ha glada barnbarn springandes runt benen och kakor och bullar på bordet. Helst vill jag bo i ett hus med trädgård och fruktträd och trädgårdsland och stå och göra roliga saker i köket av frukten och bären och grönsakerna. Och så kanske man kan ha en liten kanin som barnbarnen kan leka med, eller vad vet jag? Gärna en trevlig man också, som jag levt med länge, och är det Eric är det inget fel på det, men det känns lite knäppt att säga det när man bara varit ihop några veckor.

 

8. Har du någon gång brutit ett ben?

Nej, jag är frälst från allt sådant, har knappt vrickat fötterna ens, och än mundre stukat eller brutit något.

 

9. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Jag skulle vilja befinna mig i min framtida lägenhet jag ännu inte funnit, den jag ska ha i höst någonstans. Den kommer ligga i Skåne och jag hoppas att den har plats för min säng och ett par bokhyllor, och att jag har ett bra fönster eller en minimal balkong att odla små örter på. Annars vet jag inte.

 

 

10. Vad är du på för humör just nu?

Skoltrött, kissnödig, förväntansfull och samtidigt lite mest trött. Och lite hungrig också och peppad och sugen på att städa, men fryser och ja. Allt är lite motsägelsefullt just för stunden.

 

11. Vilket är ditt favoritgodis?

Jag tycker om Polly. Kan äta det i enorma mängder, men bara de ljusa. De mörka är inte ätbara.

 

12. Vilken är din favoritaffär?

Jag tycker om Monki för kläder, Ica för allt möjligt annat och Lagerhaus och IKEA för inredning, haha.

 

13. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Kvällsmänniska alla dagar i veckan. Jag har tydligen varit det hela mitt liv utan överdrift, även som bebis, så det är nog helt enkelt sån jag är. Jag sover hellre länge på morgonen och är utan problem uppe sent på kvällen. Helst med en bra bok.

 

 

14. Har du blivit sydd någon gång?

Nej, jag är fri från såna upplevelser också faktiskt, har aldrig lyckats skada mig på något sätt faktiskt.

 

15. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?

Då var jag nio år och gick i tvåan på Hertingsskolan här i stan, bara någon minuts promenad hemifrån. Jag gick med mamma till skolan varje dag och trivdes väl rätt fint. Hade hår ner till midjan som jag nästan kunde sitta på och var bästa vän med Lisa, Fanny och Denise och hade väl ett rätt bra liv tror jag.

 

16. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Min fina pojkvän lagade mat åt mig i fredags, och det var väldigt gott och trevligt, och rätt speciellt eftersom det är första gången vi lagar mat ihop.

 

 

17. Är du blyg?

Ja, jag skulle nog säga att jag är blyg. Jag har aldrig uppskattat nya personer och platser särskilt mycket, även om det blivit mycket bättre med åren. Men ja, jag är nog vad man skulle kalla blyg trots allt.

18. Vad heter du i andra namn?

Viola Kristina. Viola efter mormor och Kristina efter farmor, och jag tycker det är rätt okej. Beatrice Viola Kristina Hallberg är inte ett helt dåligt klingande namn!

 

19. Vill du gifta dig?

Ja, det vill jag verkligen. Har sett mina föräldrar hela min livstid, som varit gifta sen flera år innan jag föddes och har firat 25 år som gifta och vill så gärna också vara glad och gift minst så länge, såklart beroende på hur tidigt jag gifter mig. Drömmer om ett litet bröllop med få personer i en liten kyrka här i stan som jag tycker mycket om, men vi får se hur det blir med den saken, det finns mycket man ändrar åsikt om här i livet.

 

 20. Har du, eller har haft, något smeknamn?

Jag brukar kallas för Bea, och mina släktingar kallar mig Bissan ibland efter att min kusin kallade mig det när iv var små. Johan i min klass brukar byta plats på bokstäverna i mitt namn och kalla mig Treabice, men inte så många fler än det.

 


Hägg

 
 
 
 
 
 
Igår vaknade jag upp brevid den finaste jag vet och åkte sen med Kajsa till Halmstad, därav frånvaron här. Jag behövde fixa det sista till studenten och balen, och nu är allt klart så jag är nöjd! Köpte dessutom en ny långklänning till, så jag ska inviga den nu idag när vi ska iväg. Vi ska fira min tant idag, för hon fyllde år igår, och det innebär mängder av tårta och kakor och en hel del lek med mina småkusiner, så det är fint!

Första bilderna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är några av de första bilderna jag tog med mitt nya, älskade objektiv. Passade på innan körsbärsträden helt blommat över, och satte även en bakom örat och senare i min dagbok. Nu ska jag passa på att plugga matte med Eric och sen sova här. Så himla mysigt!

Plugg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket plugg är det nu, nästa vecka sätts betygen och vi slutar. Det är helt sjukt att det är mindre än två veckor kvar, och vi kämpar mer och mer för varje dag för att hinna bli klara med allt innan nästa vecka är slut. Jag har dessutom tagit bilderna med det nya objektivet! Det är helt fantastiskt underbart.

Ben och Jerry

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I måndags skulle vi pluggat matte utomhus och ätit glass, men precis när vi börjat äta glassen så började regnet falla, så vi gick in och pluggade inomhus istället. Eller det gick väl inte sådär jättebra att plugga, men lite fick vi gjort i alla fall. Och så var ju glassen god och på extrapris på Hemmakväll.
 

Fyrtio millimeter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen är det här!! Mitt nya, fina, fantastiska objekiv! Har inte hunnit testa det så mycket än, dels för att det regnar ute och dels för att jag måste plugga, men imorgon så!

Ett år av instagram

 
 
 
Så det blev ett väldigt långt inlägg, men det är ju under ett år och jag har tagit sammanlagt 1000 bilder under det året. Det har varit mycket som hänt, jag har läst, ätit och umgåtts med folk mest av allt. Men där fanns även en period där alla flyttade härifrån och jag åkte till London, kom hem, åkte till Stockholm, vidare till Uppsala och sen hem igen. Jag njöt av sommaren och sen kom snön, ungefär. Vi sjöng på en lärares bröllop, färgade våra studenttröjor, hade Sceniska, planerade Berlinresan, hade musikfester. Jag levde i min Ravenclaw-halsduk ett tag, blev singel och blev upptagen igen, var glad och ledsen och varje bild visar ett minne.

Ett mellaninlägg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag glömde föra över bilder jag tog igår, så får ni här några jag inte använt innan, i form av bilder från förra veckan. Crux-grillning och pyssel, och några fina magnoliaträd. Det är mycket just nu igen, skola, skola och mer skola, så jag försöker hinna med bloggen och vill, men känner inte att jag hinner. Bara så ni vet, liksom.

Blixt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag använder sällan min blixt, men jag tänkte att det kunde bli en rolig effekt på träden om det var mörkt ute. Och se på fan, det blev det ju! Är väl inte supernöjd, men ska testa några gånger till för att se hur det kan bli till slut. Mycket intressant.

Crux

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är ju då med i kyrkans ungdomsförening här i stan, vi kallar den Crux. I fredags tog vi en minibuss och en bil till Hässlås Kapell utanför stan där vi grillade och täljde kors i täljsten. Resultatet kanske, kanske kommer upp här när det är helt klart, men det är tveksamt.

Kossor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kor alltså. Kossor. Såna fanns det nära stället vi skulle grilla på med Crux i fredags. "Får jag klappa kossorna!?" sprang jag skrikandes ut ur bilen. Det fick jag inte, för kossorna ville inte, men fotograferade gjorde jag ändå. Bilderna var lite konstiga i fokus och sådär, ni vet jag övar manuellt numera hela tiden i stort sett, och ja. Det här är det som blev bra eller okej. Har även en oredigerad där en av korna kissar, men den blev inte bra alls, hehe.

Musikfest #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, då har jag alltså fört över resterande bilder från musikfesten vi hade för ett tag sen. Vissa bättre än andra, huvudsaken är minnet och känslan jag får när jag ser bilderna. Goa klassen!

Emma

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Satt ute i solen och pratade med Emma igår. Här är det enda jag fotat på typ flera dagar nu, så ni får se lite vad jag hittar på också.

Studenttröjor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yes, såhär ser alltså våra studenttröjor ut. Vi har färgat dem själva och det blev så jäkla bra bara! Kommer ha min typ som klänning fast med shorts under, för den är i storlek XL vilket visade sig vara helt enormt, men det är nice! Vi kommer ju i alla fall sticka ut?
Dessutom fick vi beröm efter hur vi städade efteråt trots att vi själva tyckte att det var kaos, och vi hade en jäkligt rolig eftermiddag igår! Julia var dessutom guld värd och gick och köpte fler gummiband och köpte då med sig bullar! Guld värd, helt enkelt.

3 viktiga saker

Just nu är jag mycket inne och läser om sånt här istället för att plugga, men det här är ju också viktigt. Gå in här och läs/titta, för det är så viktigt!
 
Trettiotre anledningar till varför feminism behövs
För att det är så otroligt viktigt, och för att det är det enklaste sättet att lära sig några snabba anledningar till varför vi verkligen behöver feminism. Länken är blockad av facebook, men via twitter, tumblr och annat kan man fortfarande sprida den så folk kan få förståelse för sånt här!
 
Om våldtäkt av Lady Dahmer
Ett inlägg om en våldtäkt i Umeå förra året där de tre som utfört våldtäkten går fria trots att offret i fråga bedöms som trovärdigt av tingsrätten som alltså trots detta släpper de tre killarna fria.
 
Om American Apparells sexistiska reklam på ett lättförståeligt sätt
Emelie på En blommig tekopp skriver lättsamt och enkelt att förstå om unisex, sexism och varför American Apparells reklam helt enkelt inte är okej.
 
 
Tänkte bara fälla in detta mitt i all tid jag lägger på annat, och ni får nog snart ett litet Instagram-inlägg till, för det är ca de enda bilderna jag hinner med att ta.

Att längta till

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glass utomhus i enorma mängder, häng med kompisarna, blommor som blommar överallt, värme. För de senaste dagarna har inte vädret varit på våran sida här på västkusten, det har varit kallt och har regnat och blåst. Om tre veckor och en dag tar vi studenten, om tre veckor och två dagar åker jag till Berlin och om mindre än tre veckor har vi studentbal. Tiden går så fort och under tiden har vi tusen skolarbeten, prov och inlämningar och ingen tid för något annat i stort sett. Så om bloggen blir lite lidande är det därför, jag försöker klämma in den mitt i alltihop men skolan tar över.

Vårvärme

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från i lördags när jag och mina föräldrar åkte till Halmstad för att äta årets första glass på Riccardos och sen ta en promenad i naturreservatet bakom gården där de säljer glassen. Vitsipporna blommade, vi hittade en ödla och mamma ville ha blommor i håret.

Fjärås

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag och pappa åkte till Göteborg för att handla kläder (studentklänning och sånt där ni vet), så stannade vi till i Fjärås på vägen hem. Där blommade backsipporna för fullt i backarna, och sen började det regna.

Musikfest

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till igårkväll hade vi treor hyrt en bygdegård i närheten och där hade vi en fest för alla musikerna på skolan. Ungefär såhär såg kvällen ut, även om bilderna är helt och hållet suddiga. Det är tydligen extremt svårt att få fokus på saker när det är mörkt, och därför är det mest stillastående saker som fastnat på bild och knappt ens det helt ärligt.

Sallad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår gjorde jag den här fantastiskt goda salladen på enbart avokado, tomater och fetaost, som sedan kryddades med lite salt, peppar och olivolja, perfekt lunch! Sen åt vi glass till efterrätt.
 
Nu ska jag iväg på fest med alla musikerna, så jag måste springa iväg!

Flickr

 
 
 
Det var visserligen ett tag sen jag skaffade det här, men om ni vill så kan ni ju kika in på min flickr! Den hittar ni här. Där finner ni i stort sett samma bilder som här, fast lite mer utvalda och även bilder som är tagna innan jag flyttade min blogg hit. De bilder jag är mest nöjd med, helt enkelt.

Instagram #1

Grillpremiär med cider hos Emma.
 
 
 
Firade våren med Kajsa, B&J's och Bon Aqua utanför skolan.
 
 
 
Första körsbärsträdet blommade i Falkenberg.
 
 
 
Jag åt glass-frukost barbent i gräset för första gången i år.
 
 
 
Och åt ostknäckemacka med avokado på.
 
 
 
Gjorde smoothie på mango, banan och apelsin, så himla god!
 
 
 
Bakade kanelbullar för att jag velat det sen kanelbullens dag. Och nej, ta tag i saker är inte min grej.
 
 
 
Idag åt jag och Freja glass i solen vid torget.
 
 
 
Och även där har körsbärsträden snart börjat blomma! Sen gick jag till mammas jobb och fick lite sommarjobbsinfo en timme ungefär, och sen mötte jag upp Emma och Eric, vi gick till Emma och åt mer glass och sen cyklade jag och Eric för att hämta ut ett bok-paket på ICA som jag äntligen fick hem! Så nu ska jag läsa och ignorera att jag har prov i gehör imorgon. Usch.

Vår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Just nu tycker jag om: Mango-smoothies, ost- och avokado-knäckemackor, blommande körsbärsträd och att jag kunnat gå barbent två dagar i rad utan att frysa alls.
För att fira detta ska jag nu ställa mig i köket och baka bullar.

Om utseendet på bloggen

Så ber jag om ursäkt för att det kanske ser lite förvirrat och underligt ut ett tag, jag håller på att göra utseendet mer som jag vill ha det och det innebär att jag pillar i koder och mallar och jag vet egentligen inte vad jag gör, utan googlar fram det jag vill göra och kopierar och tar bort och klistrar in koder helt enkelt.
 
Så tills vidare ser det ut lite som det gör, och så hoppas jag på att slutresultatet är det jag vill ha!

Vitsippor och bara ben

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår fotade jag lite vitsippor, önskade att mitt objektiv hade bättre närgräns och promenerade en bit med Eric, samt hade enorma skoskav.
 
Idag vaknade jag, åt frukost/lunch på Peggens med glass och hade bara ben för det var varmt ute. Efter en stund gick dock solen i moln och det blev kallt, men bara ben för en stund är inte fy skam!

Här ligger jag och blöder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här ligger jag och läser, och äter godis som blev över efter bion igår. Det är ungefär vad jag tänker göra i någon timme till och idag är jag inte ute och njuter av vädret som alla andra. Det var jag ju igår, tänker jag?

Tredje maj

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade en värd dag med typ en halv lektion på annan plats än skolan så jag och Kajsa gick omkring och fotade, vi gick hem och åt kycklingwraps och sen gick vi ut, hittade vårens första blommande körsbärsträd, åt en glass och gick hem igen.
Nu är det snart betald bio med Crux som gäller och det är rätt bra det också.

RSS 2.0