Vegetarisk Tacos

Recept / Permalink / 3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har blivit helinne på vegetarisk tacos de senaste två veckorna, och vi har faktiskt ätit det tre gånger på två veckor. I princip är det bara köttfärsen som inte är vanlig svenne-tacos, för den är gjord på bönor istället för köttfärs. Tänkte att ni får ett snabb-recept här!
 
Du behöver:
2 portioner + rester för 2 portioner
 
1 pkt (400g i vatten, 230g avrunna) bönor av valfri sort
1 pkt (500g) krossade tomater
1 pkt tacokrydda
 
Vi har använt två olika sorters bönor, första gången hade vi vanliga svarta bönor och andra gången hade vi kidneybönor, och de smakar i princip likadant tillsammans med allt det andra. Välj en du gillar helt enkelt! Och kör på ekologiska, inte nog med att de är bättre för miljön, men de är billigare också.
Häll bönorna i ett durkslag och skölj av dem lite. Blanda bönorna med de krossade tomaterna i en gryta eller kastrull och låt dem koka upp i någon minut så att lite av vattnet från tomaterna försvinner. När det är gjort, blanda i tacokryddan och låt det koka ihop sig ett par minuter till.
Servera med valfria tillbehör i valfritt bröd eller skal! Vi hade tomater, avokado, gurka, ananas och rödlök, en salsa, ost och creme fraiche i ett hårt bröd, och det är varmt rekommenderat från min sida! Vill man, så kan man enkelt göra den vegansk genom att utesluta eller byta ut creme fraichen och osten. Annars är den helt vegetarisk!
 
Idé till recept (och i princip en enklare förklaring) kommer från det här gamla inlägget hos Frida.
#1 - - millie ❀:

måste testa detta, ser galet gott ut!

Svar: Ja, gör det! Det är den godaste tacosen jag ätit!
Beatrice Hallberg

#2 - - Malin Aurora:

Åh mums!

Svar: Ja, hur gott som helst!
Beatrice Hallberg

#3 - - Angelina Linda Martina:

mumsigt

Svar: Supergott!
Beatrice Hallberg

Till top