Skott

 
 
 
 
 
 
 
 
 
För några dagar sen tog jag upp den här lilla filuren ur en kruka med murrgöna jag fick av Eric i vår paketkalender i December. Den har inte mått så bra, har blivit lite bortglömd och så. Men jag tänkte att något av den ska ju överleva, så jag satte den i min ekollonvas som aldrig blev utnyttjad i höstas! Hoppas den ska må bättre snart, den lille stackaren.

Kreativt Kaos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många skulle säga att vår lägenhet just nu är rent kaos, men som det verkligen ser ut så är det nog mer en form av kreativt kaos faktiskt. Allting på golvet får helt enkelt inte plats någonstans än, och vi utnyttjar alla möjliga knäppa utrymmen som man normalt sett inte brukar behöva använda till prylar. Vi väntar på möjlighet att köpa en hylla och ett skrivbord, och det kommer bli så mycket lättare när det väl är på plats. Tills dess har vi det kreativa kaoset att njuta av. Eller?

Dagens

 
 
Dagens låt: Cykler - Gustaf Spetz (Spotify)
Dagens planer: Skriva klart en uppsats, sen shoppa nytt på Monki som jag är välförtjänt av!
Dagens frisyr: Enklast möjliga, tofs bara.
Dagens klädsel: Medan jag skriver bara t-shirt och Erics mjukisbyxor, sen något som är lätt att ta av och på när man provar kläder.
Dagens saknad: Lugn och ro och tid för annat än skolarbete.
Dagens tanke: Dumma uppsats, bli klar!
Dagens längtan: Till helgen när vi ska till Köpenhamn.
Dagens lunch: Fläskfilégryta med ris, från matlåda. Det fancy livet som student ni vet!

Pizzan

 
 
 
Jag skrev igår om en pizza vi åt i måndags kväll, och det är helt enkelt denna gigantiska sak som inte bara mättade mig och Eric på två bitar var, utan även gav oss lunch för två till igår. Förutom storleken, som demonstreras av Erics hand, så var den också väldigt god! Första pizzan i Malmö får med andra ord bra betyg.

Vår-Malmö

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår hade vi föreläsning i skolan till tre och efter det tog jag med mig Julia och gick och fotade lite på Gamla Kyrkogården i stan. Efter kanske en halvtimme blev vi sugna på fika och bestämde oss för att ta bussen och testa ett café jag hört bra saker om. När vi kom dit visade det sig att de har stängt på måndagar. Så vi promenerade mot Hemmakväll och på vägen såg vi God Jul-skylten som liksom kändes lite passé nu såhär i vårsolen.
Vi köpte glass och Snapple, och testade i princip bara nya smaker. Båda gillade glassen, även Eric gav den bra betyg när han kom hem, men vi gillade varsin Snapple. Vi satt och pratade ett par timmar i vårat kök och när Julia hade åkt hemåt så gick Eric och köpte första pizzan sen vi flyttade hit. Den får dock ett eget inlägg pga att den var enorm.

Måndagsbrunch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måndagar när man börjar så sent som ett kräver brunch. Så dagen innan gjorde jag deg till scones, och även en lemoncurd som var lite mer planerad än själva sconesen. Sen gick Eric upp och bakade till dem på morgonen och så fick vi en prima liten brunch istället för frukost!

Brunch #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndagen bjöd på ännu en brunch med amerikanska pannkakor, fast denna gång med jordgubbsmilkshake, te i nya muggarna, samt blåbar blandat med hallonen till. Skrev lite på min Bucket list, och de nya tulpanerna hade redan vissnat. Om någon undrar över märket i Erics armveck är det så simpelt som ett plåster som suttit där efter att han gett blod, även om det ser ut som världens läskigaste eksem typ.

Tips #2

De senaste veckorna har jag återigen stött på en hel del bra grejer. Lite musik, lite öppet arkiv på svt och ett par grymma blogginlägg. Så här kommer en omgång tips igen!
 
 
 
 
 
 
Svt har ju som många vet ett öppet arkiv, men när någon i en grupp tipsade om att de har första säsongen av Grynet uppe blev jag helt lyrisk! Så gå in här om ni är sugna på lite nostalgi, både i form av en grym TV-karaktär och musiken (som var den som spelades när jag var runt 7 år gammal).
 
 
 
Om jag för något år sen när vi spelade Sting-låtar på ensemblen i skolan hade insett att hans dotter är en grym artist och musiker, så hade jag kanske föreslagit att vi även hade spelat någon av hennes låtar. Jag önskar att jag hade hittat den här låten redan då, och inte nu i veckan. Länk till Spotify. (Om någon som inte har Spotify vill söka efter låten på annat sätt är det I Blame Coco - Caesar ft. Robyn)
 
 
 
UnderbaraClara, en av mina stora idoler på många sätt, skrev för några dagar sen ett grymt inlägg på sin blogg. "Och så undrar folk varför jag kallar mig feminist" kallar hon det, och ni hittar det här.
 
 
 
 
 
 
 
Den här grymma debattartikeln skriven av några av Sveriges största kvinnliga musiker, artister, producenter & låtskrivare. Om att kvinnor inte får glömmas bort i musikbranschen, om att de är fler än man tror och att det är viktigt att de uppmärksammas - för alla de där tjejerna som tror att de är ensamma om att spela ett ovanligare instrument än piano och gitarr, eller för de som vill skriva musik eller stå bakom musikerna istället för på scenen. Några av de som skrivit på är Lykke Li, Robyn, Laleh, Linnea Henriksson och så många andra grymma kvinnor i musikbranschen!

Visset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är tulpanerna utslängda, och nya satta i vasen i köket. Känns sådär lyxigt med snittblommor i en vas, inte alls vad jag är van vid.

Frågor?

 
 
 
Har sett på ett par bloggar att de svarar på frågor om hur det var att flytta eller om sina skolor och program nu, och tänkte att eftersom ingen av de jag sett går något som liknar mitt program, så kan jag ju göra samma sak.

Så har ni några frågor? Gällande vad som helst. Hur det var att flytta från småstad till storstad? Hur det gick att få lägenhet? Hur länge studielånet räcker egentligen? Vad jag har för appar i min mobiltelefon? Ingen fråga är för stor eller för liten. Jag kommer sammanställa eventuella frågor i ett inlägg om några dagar.

Falkenberg

Vi åkte hem i Fredags, därav ingen uppdatering. Jag har egentligen knappt haft tid för att sitta vid datorn, och den tiden har gått åt till skolarbete. Uppdateringen kommer igång så snart vi kommit hem igen, det är ett löfte! (Behövde dessutom lite paus från datorn ett par dagar)

20 år

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så, idag fyller jag 20 år. I morse väcktes jag av en smått falsksjungade pojkvän som envisades med att sjunga igenom hela 'Ja må hon leva' och kom in med frukost på sängen åt mig. Jag fick två rätt underbara presenter, och sen har jag varit i skolan hela dagen för föreläsningar. Imorgon åker vi hem till Falkenberg för att fira ett par dagar, och nu, nu ska vi ut och äta för att fira!

Instagram #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min vecka enligt Instagram. Pinterest, tidningar, Polly, söndagsbrunch, Malmö-sol och bussresor till och från skolan. Vill ni se mer så hittas jag på @beahallberg.

Blåbär

 
 
 
 
 
 
Har snöat in lite på mina smoothies, men tycker det är så himla gott! Den här är gjord på blåbär, hallon, yoghurt, en banan och apelsinjuice. Sitter en hel del på Pinterest just nu också, letar inspiration och repinnar snygga bilder. Min Pinterest hittar ni här!

Magazines

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som tidigare nämnt så är jag ganska besatt av tidningar, och nu när vi får in mer pengar än typ tusen kronor i månaden via studielånet, så köper jag lite fler än jag kunde förut. Det hjälper kanske dessutom att jag bor i Sveriges tredje största stad numera och inte har ett väldigt begränsat Pressbyrån att handla från. De här fyra köpte jag både igår och idag, men egentligen väntar jag på nästa nummer av Company. Dessa kommer jag antagligen inte spara i sin helhet, utan till slut klippa bilder ur. Jag varierar mellan olika tidningar jag gör så med. Nylon Mag, Company och Elle är strikt såna jag sparar utan att klippa i, medan alla andra strönummer jag köper av andra tidningar går fint att klippa i eller riva ut sidor ur. Så dessa fyra kommer antagligen inte sparas i mer än ett par månader, och kanske inte ens så länge om de inte är lika intressanta som jag hoppades på. Vi får se!

Söndagsbrunch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I går morse fick jag för mig att jag skulle göra brunch, det var ju trots allt söndag liksom. Vi hade gått och lagt oss rätt sent i lördags efter några filmer, och Eric låg fortfarande och sov vid halv ett, så jag smög upp och började greja i köket. Kokte några ägg, stekte lite amerikanska pannkakor och gjorde smoothie på hallon, blåbär, yoghurt och apelsinjuice. Himla värt och kul att för en gångs skull äta en lite mer rejäl frukost!

Rando

 
 
 
Vill bara tipsa lite om appen Rando. Man tar en bild, skickar den och när den mottagits av någon annan så får man en annan bild tillbaka - fast från någon annan än den som fick ens egen bild!
 
Har man tur så får man reda på vart ens bild har hamnat. Jag har hittills levererat bilder till London, Taiwan, Norra Indien, Chicago, Någonstans utanför Afrikas kust & Spanien.
 
Man kan också få reda på vart bilderna man får är tagna. Jag har ännu inte fått någron sådan fakta, men det är ju kul att se bilderna ändå! De är av varierande kvalité, olika mycket tanke bakom, och ibland så är de lite mer omogna än andra gånger när de känns mer vuxna.
 
Det är verkligen inget socialt över appen, eftersom man egentligen inte kan få ut någon fakta eller så om någon som skickar bilderna, inte heller kan någon fakta om dig släppas ut till andra mer än din position på ett ungefär. Man kan inte heller gilla bilder eller kommentera på bilder. Man kan spara ner bilderna man får däremot, och spara som jag har gjort för att kunna sätta ihop collagen här ovanför.
 
Appen kom till Android för någon månad sen, men har funnits för iPhone i över ett år, snart två. Tycker den är rätt rolig, och rekommenderar den starkt!

2013 enligt Instagram

 
 
 
Såhär såg förra året ut enligt min Instagram. Fika, resor, vyer, ett och annat inköp, många fina vänner, spelkvällar, hundpromenader, en flytt, mycket ätande och en del läsande. Studentvecka och Sceniska, flera bra konserter och veckor utan uppdatering. Jag är fortfarande lika beroende som jag var 2012 när jag skaffade mobilen, men jag har lärt mig att sålla bättre. Här är såklart också sållat, och jag visar bara ett urval av alla bilder från i år, men jag lägger inte upp lika mycket och inte heller lika ogenomtänkt längre. I år är det en ny mobil som gäller, och jag hoppas att den nya kameran ska hjälpa bilderna till en ännu bättre nivå. För Instagram är ju så himla kul!

Tulpaner #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har de vissnat, mina små darlings. Ska bytas ut mot en ny bukett idag, tulpaner som inredningsdetalj kändes så himla värt, de livar upp en hel del inomhus och är inte så farligt dyra heller.

Smoothie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag halvt lever på smoothie och kokta ägg numera, eftersom jag glömmer att äta lunch när jag är ledig (typ tre eller fyra dagar i veckan). Jag har inget ultimat recept på smoothie, men sen jag fick en smoothieblender i julklapp så har jag äntligen kunnat göra smoothie igen, och därför bjuder jag på det ytterst enkla receptet till den på bilden som jag drack igår. Sjukt god.
 
1 jättemogen banan delad i bitar
typ 1 dl frysta, upptinade hallon
en skvätt apelsinjuice (typ kanske 1-2 dl, vet inte)
lite vaniljyoghurt
 
Släng ner allt i valfri bunke eller mixer och kör ihop det till en slät, väldigt flytande smoothie! Enkelt, gott, antagligen rätt näringsrikt, ingen aning. Gott i alla fall!
 
Btw, det absolut ultimat kokta ägget kokar man i 7,5 minuter, och man lägger då alltså i ägget när vattnet kokar. Blir perfekt krämig gula, inte rinnande men inte heller sådär ljusgul.

Ändring

 
 
 
Jag har nu tagit bort kategorierna, som jag av någon anledning la till i höstas. Jag trodde kanske att det skulle öka läsbarheten i bloggen, men jag glömmer bara bort att sätta en kategori på inläggen när de skrivs, och vad är det så för mening med det hela? Nej, nu glömmer vi den korta perioden av kategorier i den här bloggen, och gläder oss åt det fantastiskt vackra morgonljuset som var och är idag! Solen lyser för första gången på riktigt länge här i Malmö, och det är så otroligt skönt. Är våren verkligen på väg nu?

Instagram #1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite såhär har det sett ut på min Instagram sen vi åkte hem. Hemgång och stationen i Fbg, Miss Saigon på Malmö Opera (Tack Per och Hanna!), en massa snöiga vyer från vårt fönster och kyrkogården och till slut en hel del frukostar i det nystädade köket tillsammans med tulpanerna. Lite städning fick åka upp på slutet igår. Den pågick en stund igår eftermiddag och ska forstättas på idag eftersom jag är ledig.

Att flytta 18 mil hemifrån

 
 
 
Det har gått ungefär ett halvår sen vi flyttade hit till Malmö nu. Det har gått ungefär 7 månader sen vi fick beskedet om att vi kommit in på våra skolor, jag i Malmö, Eric i Lund. Vi började söka efter lägenheter, kollade upp möjligheter och sökte några studentlägenheter via sidor som var rekommenderade av våra respektive skolor, men komsom högst upp på sjätte och sjunde plats - vi hade inte varit medlemmar tillräckligt länge och hade inga direkta poäng att komma med.
Vi la ut annonser på ett par sidor, men vi hade ren tur. Erics moster såg på sin Facebook-sida att någon av hennes vänner hade en lägenhet i Malmö som hon ville hyra ut och efter ett par veckor hade vi den.
 
 
 
 
 
 
VI åkte och tittade på den en vecka i slutet av Augusti, tåg tåget ner till Malmö och hoppades på att vi skulle hitta. Gick åt fel håll och fick ta världens omväg för att hitta till rätt gata och mötte upp ägarens föräldrar utanför, som visade oss runt. Den var tusen gånger bättre än jag hade trott. Ljus, luftig, rätt lagom stor för att vara en etta, och med ett kök som inte låg i anslutning till själva rummet. Halvt möblerad, ett par möbler som skulle få vara kvar, några vi fick göra oss av med om vi ville. Vi skrev på kontraktet och fick våra nycklar.
 
 
 
 
 
Fem dagar senare gick första flyttlasset till Malmö. Vi packade Erics föräldrars bil full med lådor och Erics TV-skärm som vi fick ha mellan oss. Det gick knappt att sitta fyra personer i bilen, och jag var supernervös. Min avokadoplanta som jag odlat med kärlek höll jag i ett stadigt tag i knät och vågade knappt titta någon i ögonen. Jag ville bara att allt skulle fungera.
Vi lastade av låda efter låda, såg till att flytta omkring ett par möbler så att vi fick plats med vad vi ville ha plats till. Åkte till IKEA och åt lunch och inhandlade nödvändiga saker. Vi köpte vår säng, och en hylla, ett skåp och en klädställning. Åkte hem och packade upp madrassen och bäddade sängen vi skulle sova i från och med den dagen.
 
 
 
 
 
 
Erics morbror med familj kom förbi, tog med oss till ett café i Folkets Park och vi hade ett par trevliga timmar innan alla åkte hemåt och vi blev lämnade i Malmö i vår nya lägenhet. Dagen efter skulle mina föräldrar komma med fler saker, några lådor till och en del av mina kläder. Vi började packa upp småsaker och ställa där de behövdes, satt vid datorer i några timmar och tittade och skrev listor för nästa IKEA-handling.
 
 
 
 
 
 
Mina föräldrar kom och vi lastade fler lådor ur bilen och upp i lägenheten som verkligen såg ut som om vi var mitt uppe i en flytt. Vi tog nästa tur till IKEA och köpte alla småsaker, allting vi behövde till köket och badrummet och hallen. Galgar, köksredskap och stekpannor. Man glömmer alltid något, och IKEA som är så billigt blir fort ganska så dyrt. Vi åt ännu en IKEA-lunch och mina föräldrar åkte hem igen.
 
 
 
 
 
 
Nu har vi bott här i ett halvår på ett ungefär, och vi trivdes från första stund. Skriken utanför från fulla människor på en av Möllans alla barer, alla mysiga små butiker och bra matställen, marknaden på torget alla dagar utom söndagar. Den ljusa lägenheten med stora fönster och närheten till allt i staden. Att flytta hemifrån är det bästa jag gjort, att fortsätta plugga istället för att resa och jobba i lilla Falkenberg är ett av mina absolut bästa beslut, och jag ångrar mig inte alls. Jag är dessutom glad att jag flyttade ihop med min pojkvän, jag tror inte att någon av oss hade orkat såhär länge om det inte hade varit för varandra. Att behöva laga all mat själv, ta hand om en hel lägenhet själv, hade varit otroligt tungt samtidigt som plugget.

Nystädat

 
 
 
Den här bilden från i onsdags får representera dagens syssla. Jag har städat igenom hela köket och hallen, städat och organiserat om och fixat så att vi bara har saker vi verkligen behöver ha framme, framme. Jag har även lagt ihop en liten påse med saker som ska skänkas bort till typ Myrorna. Hur kan man samla på sig så mycket prylar på bara ett halvår? Tack och lov är inte köket det värsta rummet, inte heller hallen. Nu återstår bara rummet på bilden, där vi gör i stort sett allt utom att laga mat/äta och gå på toa/duscha. Där finns tusen småprylar och alldeles för lite förvaring. Vi jobbar dock på det. Det är nu vi kan börja inreda på riktigt!

The Sounds @ KB

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stina hälsade på och vi gick till KB (Kulturbolaget) för att se The Sounds. Mitt favoritband sen 2001, och så fantastiskt mycket bättre på hemmaplan än på andra platser.

The Burning House

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snubblade in på sidan The Burning House igen igår. Hittade den via bloggar för kanske två-tre år sen nu, och hittar tillbaka lite då och då. Det är en tumblr som man skickar in bilder till själv, om man vill, och de ställer helt enkelt frågan: "Vad skulle du ta med dig om ditt hus brann?"
Folk från hela världen har svarat, och de ovan är från 15 år till 56 år gamla, men det finns hur många sidor som helst och man kan gå igenom sidan i evigheter. Det ger en en del insikt i hur andra tänker. Jag planerar att själv göra en sån här inom en snar framtid, jag är nyfiken på vad jag själv skulle göra faktiskt.

RSS 2.0