Instagram #5

Tänkte dela med mig av lite bilder från Instagram som blivit på senaste tiden. Det här är typ en månad bakåt och fram till nu. Vi börjar på Valborg.
 
 
 
1. Fick hem F!s valskiva på posten och var lycklig! 2. Fikade utomhus med mamma, pappa och Eric helgen efter Valborg, när mina föräldrar var här och hälsade på.
 
 
 
1. Firade ett år tillsammans på Vapiano. 2. Njöt av alla syrener som blommade. Gick en promenad och utforskade stan.
 
 
 
1. Köpte lite godis och började läsa om Harry Potter igen. 2. Var på Lundakarnevalen och såg Linnea Henriksson samt träffade roliga klasskompisar. Grymt bra grej!
 
 
 
1. Tittade igenom säsong efter säsong av roliga program på TV4play och åt smoothie till frukost. 2. Var barbent i favoritklänning som gått sönder, men var nylagad.
 
 
 
1. Röstade in F! i EU. 2. Var nyklippt och stannade ett par dagar extra i Falkenberg.
 
Och där var det slut! Har egentligen inte varit så aktiv, varken i verkliga livet eller på Insta, men om ni vill följa mig så heter jag beahallberg!

Nästan där.

 
 
 
Jag vet att jag uppdaterar ganska kasst, och lägger upp i omgångar ett par dagar och sen inte lägger upp på några dagar och håller på så, men jag jobbar på att få det att bli en gång om dagen. Jag gör dock i princip ingenting, så det finns inte heller något roligt att blogga om. Men nu har vi varit hemma igen, och jag har lite bilder från det, och sen är vi inne på sista veckan av skolan också, så jag pluggar en del (läs: gör allt utom att plugga och panikar några gånger om dagen). Men efter onsdag nästa vecka, så har jag officiellt sommarlov! Och då ska vi hitta på roliga saker och då blir det bilder minsann! Så stå ut, fina läsare, så kommer bloggen snart igång igen på riktigt. (För jag vet ju hur mycket jag älskar att ha den och titta igenom när jag väl gör det)

Två veckor kvar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det inte ens två hela veckor kvar tills jag har utstått ett år på högskolan. Tve tentor, och sen har vi gjort det. Ser fram emot första sommaren i Malmö, och ser fram emot att kunna resa omkring en massa i Skåne och Halland. Detta ser jag fram emot i sommar:
 
° Sena cykelturer genom sommar-Malmö
° Tid till att läsa böcker
° Marknader omkring i södra Sverige
° Min kusins student
° Äta mängder av glass
° Skippa långa, dagliga timmar framför datorn
° Enkelheten i att åka hem över några dagar, eftersom sommarkorten gäller 15/6-15/8
° Picknickar i parker
° Dagsutflykter genom Skåne
° Malmöfestivalen
° Att resa till Gotland med föräldrar och pojkvän
° Att bo i egen lägenhet under sommaren
° Havsbad på Skrea Strand
° Fikastunder med vänner, familj och släkt
° Och mycket, mycket, mycket, mycket mer....

Boklista #2

Snabbläsare eller långsamläsare?
Jag har alltid läst oerhört fort, och gör det fortfarande även om det inte är så fort som när jag var runt 12.

Tegelstenar eller tunnisar?
Bäst är många böcker med runt 250 sidor. Näst bäst bokserier med tjocka böcker, som Harry Potter.

Bibliotek eller bokhandel?
Bibliotek när jag är hemma i Falkenberg, men jag köper mycket böcker och älskar att äga de jag tycker mycket om. Älskar även att botanisera i bokhandlar, men köper oftare roliga faktaböcker än skönlitterärt där.

Ljudbok eller e-bok?
Helst bok i pappersformat. Skulle aldrig läsa en bok i e-format.

Inbunden eller pocket?
Föredrar formatet, men älskar inte alltid att bryta ryggen på pocketböcker. Allt annat är dock ett plus. Inbundet om det är böcker man älskar och vårdar.

 

 

Vampyrer eller spöken?
Jag är, trots allt, en sucker för Twilight-böckerna. Även allt annat runt "riktiga" vampyrer har alltid fascinerat mig. Men jag gillar nog spöken också egentligen.

En i taget eller slalomläsning?
Klarar inte av att läsa flera samtidigt. Blandar bara ihop karaktärer och handlingar då.

Nytt eller gammalt?
Helst nytt, men läser även en del äldre litteratur. Brukar plöja i princip alla böcker på Unga Vuxna-hyllan, så fort de kommer i pocket varje vår/sommar.

Bokmärke eller hundöra?
Men ibland krävs det bara ett riktigt fint bokmärke.

 

 

Snacks eller godis?
Godis, tror jag. Gärna choklad blandat med nötter och russin om det är kallare ute. Annars helst inget faktiskt.

Biografier eller memoarer?
Har inte läst många, men den bästa är solklart Min dotter Amy, om Amy Winehouse.

Skräck eller chicklit?
Läser mycket chicklit, även om den ofta är uppblandad med andra genrer.

Soffan eller sängen?
Sängen, men soffan om jag behöver ändra ställning för ryggen som ofta gör ont när jag ligger flera timmar i sträck och bara plöjer böcker.

 

 

Inne eller ute?
Kommer aldrig älska att sitta utomhus och läsa, men kan solklart njuta av det om det är bra väder. Koncentrerar mig bättre inomhus, och har svårt att inte titta upp på folk som går förbi om jag sitter ute och läser.

Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska?
Har, trots att jag pluggar engelska, svårt att läsa böcker på engelska. Hakar upp mig på ord och måste slå upp dem innan jag kan fortsätta och får inget flow i det. Men övar mycket i skolan!

Poesi eller prosa?
Kan knappt skillnaden, men tror att prosa är det som skrivs i skönlitterära böcker? Är det inte det, så får jag väl ångra mig då, haha.

Kvinnliga författare eller manliga författare?
Läser i princip bara kvinnliga författare, och har alltid gjort det. De har alltid haft det bästa språket för mig. Självklart finns det undantag, men jag tror att jag kanske har läst max 20 manliga författare i hela mitt liv, om man räknar skönlitterärt.

 

 

Boken eller filmen?
Boken, alltid.

Twitter eller Facebook?
Twitter. Kortare, mindre fjant med att försköna allt, och mer åsikter. Älskar twitter!

Kokbok eller Bakbok?
Älskar att titta i kokböcker, och bakböcker. Men hittar flest recept på internet.

Te eller kaffe?
Hatar verkligen smaken av kaffe, och kommer aldrig lära mig dricka det.

 

Lista från Flora, som vanligtvis har de flesta och bästa listorna.

 

 


Morgonsmoothies

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De senaste dagarna har jag gjort ett par supergoda smoothies med samma ingredienser som ovan! Här i finns runt 1 dl frysta hallon, 1 nektarin och 1 banan, samt valfri mängd vaniljyoghurt, kanske runt 2 dl skulle jag gissa. Mixa med valfri manick (jag använder vår nya, älskade stavmixer!!<3) tills den är slät. Kan bli lite skalbitar kvar av nektarinen, men om man vill ha en helslät smoothie så kan man alltid köra den genom en finmaskig sil innan man häller upp den i ett glas! Men jag har inga problem med det, så jag dricker den som den blir. Rekommenderas oavsett!

Rostad Tomatsoppa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
För några dagar sen gjorde vi den här rostade tomatsoppan! Den var helt okej god, men nästa gång ska jag krydda bättre. Receptet fick jag dels härifrån, och dels härifrån. Själv använde jag en hel gul lök, 6-7 stora tomater och sen hade jag i en vitlök som i receptet. Sen kryddade jag och invigde vår nya stavmixer som jag älskar! Körde sen i ett par skivor av brödet på bilden, ett gott ljust bröd med rätt mycket smak i.
Och drycken till? Vin, kanske ni tänker! Men nej. Det är jordgubbssaft. Mycket godare, mycket billigare, och mycket bättre i allmänhet. Den här är på fin flaska och den godaste vi hittat som man köper och inte gör själv.
 
Idag åker vi tåget hem till Falkenberg för att ta det lite lugnt, rösta i valet och fira min tant Tuvas födelsedag (och mors dag)! Men det får ni se efter helgen!

Lundakarnevalen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I helgen var det ju som de flesta med sociala medier vet Lundakarnevalen, och där var vi en av dagarna! Där mötte vi spontant klasskompisar till mig, samt klasskompis flickvän! Mycket trevligt, och när de skulle åka till Malmö för att se på bio, så gick vi till stora scenen och såg Linnea Henriksson istället. Bästa konserten på länge, solklart! Och Lundakarnevalen hoppas jag på att jag kan gå på nästa gång den är, om fyra år. Under tiden får ni vänta på bilderna från Linnea Henriksson, för det är en del stående bilder, och de måste sättas ihop och grejas med, för jag gillar ju inte stående bilder i bloggen. Så vänta så får ni andra bilder så länge, för nu är jag peppad igen!

Vapiano

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För snart två veckor sen var vi på Emporia och åt på Vapiano. Det var nämligen ingen vanlig tisdag, utan vår ettårs-dag! Vi lyxade med pasta med oxfilé och jag drack den godaste läsken som existerar på denna jord.
 
Nu är det snart två veckor sen, och dagen bjuder på annat än lyxig mat (åtminstone så vitt vi vet), nämligen Lundakarnevalen! Vi har köpt varsitt band och tänkte åka främst idag, men kanske imorgon också om vi känner att vi har tid och orkar. Men först ska vi laga och äta lunch efter det här receptet och så får vi se hur det blir!

60 frågor

 
 
 
1. Hur gammal är du? 20 år och 3 månader idag rätt exakt.
2. Hur gammal känner du dig? Det beror så himla mycket på. Ibland som 15, ibland som mycket äldre.
3. Vad har du gjort i dag? Vaknat, ätit frukost, gått till biblioteket och nu pluggar jag.
4. Vilken film såg du senast? Tror den senaste jag tittade på är The Proposal, och den tycker jag är superrolig.
5. Vem ringde du senast? Pappa enligt mobilen, när de var här förra helgen.
6. Är du besatt av någonting? Att dammsuga golven så att de är rena.
7. Är du rädd för blod? Nej, men jag tycker inte heller det är särskilt trevligt.
8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I sängen under täcket, lutad mot två kuddar mot väggen.
9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Nej, men jag vet att Carl Bildt, Göran Persson och Olof Palme finns. Två till är för svårt.
10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej.
11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart skulle jag gissa, men där finns även en hel del andra färger.
12. När vaknade du i dag? Åtta.
13. Vilken är din favorithögtid? Julen.
14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Någonstans med värme, kanske en sommardag på en strand.
15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Vet inte, var väl inte superförtjust i Ölands Djurpark. Har liksom inte rest så jättemycket alls.
16. Hur vill du tillbringa din pension? Frisk, helst lycklig och med någon jag älskar.
17. Vad lyssnar du på just nu? Knäpper mina fingrar Remix - Linda Pira + andra grymma tjejer
18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, jag är hittills utan såna skador.
19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Pasta, Ris, Kyckling, Creme Fraiche/Grädde och kryddor.
20. Vem är din favoritkändis? Jag gillar Sandra Bullock, men favorit vet jag inte. Linnea Henriksson är grym!
21. Vad är du på för humör just nu? Trött.
22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa.
23. Snarkar du? Ja, men det är mer och mindre i perioder.
24. Vilka yrken har du provat på? I princip inga, förutom vårdare på äldreboende och konfirmandledare.
25. Hur går du helst klädd? I klänning eller luftiga byxor. Gärna barbent i den mån det går.
26. Vilket stjärntecken är du född i? Vattumannen.
27. Vilket är ditt favoritgodis? Polly!! <3
28. Vad sa du senast? "Du kan torka dom i torkskåpet".
29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Engelska & Svenska.
30. Vad har du på dig just nu? T-shirt och trosor.
31. Vilken är din favoritaffär? Systrene Grene tror jag, den är supermysig!
32. Vad har du för storlek i kläder? S-XL, beroende på plagg och affär.
33. Vad har du i dina fickor? Jackfickorna är ständigt fyllda med massor av saker. Typ nycklar, plånbok, busskort och sånt där.
34. Vad köpte du senast? Nytt busskort.
35. Hur många gånger har du flyttat? Två gånger. En gång när jag var 5 och en gång nu i höstas när jag var 19.
36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Täljkniv, ett elddon och en gryta.
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska
38. Senaste filmen du såg på bio? Hobbit del 2, gillar den delvis, men ändå inte pga följer inte boken.
39. Har du blivit sydd någon gång? Nej, jag har aldrig skadat mig själv allvarligt.
40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja.
41. Vad åt du till frukost? Smoothie och macka.
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var jag 10 och hängde mest med mina två bästisar och skrev brev till varandra och satte på insidan av våra bänkar och diskuterade böcker och var mycket utomhus och byggde kojor typ.
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej.
44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Min pojkvän gör alltid speciella saker för mig, men min mamma när hon köpte kläder åt mig när de var här sist, och jag inte hade några pengar att lägga på sånt.
45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattygsbordet brevid sängen.
46. Vad var det sista du åt? Frukosten ovan.
47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Den är oftast inte ställd, men den som inte är på mobilen står på 06.30.
48. Är du blyg? Ja, men mina nya kompisar här i Malmö håller inte med mig.
49. När flög du senast? När vi flög till London i september 2012.
50. Har du något tatuering? Nej, men jag hoppas på att våga skaffa en i framtiden.
51. Har du varit med om en bilolycka? Nej.
52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja, men det tror jag alla har.
53. Vilken är den roligaste träningsformen? Dans.
54. Har du några husdjur? Nej, men vi funderar på att skaffa en liten hund i framtiden.
55. Vill du gifta dig? Ja.
56. Var växte dina föräldrar upp? Nynäshamn och landet utanför Falkenberg.
57. Har du någon gång ringt polisen? Nej.
58. Vilka är dina största svagheter? Ångesten och envisheten.
59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Kallas för Bea allt som oftast, och av min faster kallas jag Bissan.
60. Vad ska du göra imorn? Plugga mer. Det är trots allt sluttampen på andra terminen nu.

En påsk-utflykt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påskafton tillbringade jag delvis med min pojkvän och hans familj + deras vänner, och delvis med mina föräldrar. Vi åkte mot Halmstad och deras bästa glass-ställe: Riccardos! Där åt vi makalöst god Gelato. Jag tog hasselnöt, kokos och något mer som jag glömt nu, och jag älskar verkligen hasselnöts-glassen. Den är makalöst god.
Sen åkte vi närmre hemåt Falkenberg och stannade för en långpromenad på Guds Gröna Ängar som ligger någonstans i närheten av Ugglarp. Där var det fullt av vitsippor överallt och supergrönt. Dessutom rätt varmt. Vi gick upp mot utsiktsplatsen och där fikade vi på bullar och saft innan vi gick neråt mot bilen och åkte hem igen.
Personerna på bilderna är alltså mina föräldrar. Mamma får precis plats under pappas arm om han sträcker ut den rakt ut från kroppen. Själv räcker jag på ett ungefär upp till hans axel om någon var nyfiken. Jag fick alltså tyvärr inte längden från den sidan, heh.

Jag

 
 
 
Jag kan: läsa ca två sidor i minuten i böcker om jag verkligen är inne i dem.
Jag vill: kunna prata flytande tyska, franska och spanka, och gärna ett par språk till.
Jag borde: orka plugga till morgondagens två seminarier.
Jag skulle: gå ut på en promenad om inte vädret hatade mig och resten av stan.
Jag gillar: perioderna när jag mår finfint oavsett vad som händer.
Jag älskar: när det är rent på golven så att inget fastnar under fötterna när man går på dem.
Jag måste: klara de här två kurserna i skolan för att få gå andra året.
Jag behöver: pausa ibland.
Jag får: snart sommarlov igen.
Jag kan inte: förstå varför vissa människor inte vill öppna upp sina tankar för nya idéer.
Jag vill inte: behöva åka hem och bo i Falkenberg i sommar.
Jag borde inte: ge upp.
Jag gillar inte: när det är äckligt och ostädat i köket.
Jag älskar inte: att tvätta.
Jag måste inte: sitta mer vid datorn.
Jag behöver inte: diska, för det har Eric redan gjort.
 
Lista från Regina.

Puts väck

 
 
 
Jag vet att jag varit helt borta härifrån ett tag nu, jag har bara lagt upp ett par få inlägg de senaste två veckorna egentligen. Jag är rätt trött just nu. På i princip allt. Jag klarar av att laga mat, och jag städar lite då och då, samt fixar med småsaker hemma. Men mycket mer än så är det inte. Jag orkar inte umgås, och skolan får ta lite stryk av det just nu. Jag håller på att ta tag i det, men det är mycket som ska göras och orkas med. Tills jag orkar redigera lite fler bilder från förra helgen när mina föräldrar var här fredag-måndag, så får ni en lista och kanske ett par få inlägg med gamla saker jag inte har lagt upp. Snart kommer jag orka igen, jag måste bara få stänga av ibland.

Kategorier

Jag har nu lagt till några fler kategorier till höger, och lagt in gamla inlägg i de kategorierna. Jag har lagt upp det enligt följande:
 
Mat och Recept innehåller alla inlägg där maten eller recepten är i fokus. Där finns alla recept jag delat med mig av, samt en del inlägg med mat utan recept.
 
Tips innehåller alla mina tips-inlägg genom bloggens livstid. Den innehåller även små inlägg där jag tipsat om andra saker, som musik, böcker eller något annat roligt.
 
Listor innehåller rätt och slätt alla listor jag svarat på i bloggen. Från längre till kortare, med mer information och mindre information.
 
Kontakt är kategorin med enbart ett inlägg. Där hittar ni mig på resten av internet, och även en mejladress ifall ni vill kontakta mig av någon anledning.
 
Instagram är vad det låter som, mina instagram-bilder helt enkelt. Alla inlägg med bilder från mitt insta-konto ligger i den här kategorin.
 
Berlin 2013 och Gotland 2013 innehåller inläggen från de två resorna. Jag insåg att det hade blivit en del, och ville ge dem varsin egen kategori. Varje enskild resa som är större än ett par dagar och till nya platser kommer att få en egen kategori så att de inläggen är extra lätta att hitta.
 
Untitled innehåller i princip allt annat. Foto-inlägg, vardags-inlägg och sånt som inte platsar i de andra kategorierna. Här kommer garanterat de flesta inläggen att hamna, men det är för krångligt att gå igenom alla inlägg och skapa nya kategorier för saker som inte händer längre och som inte känns lika attraktiva att läsa igenom igen.
 
Hoppas att ni tycker det fungerar! Och om ni skulle se något inlägg som hamnat i fel kategori så säg gärna till, för det händer att jag glömmer bort att byta kategori i början eftersom jag är van vid att ha alla inlägg i samma.

4 saker #2

 
 
fyra saker jag gjort idag
vaknat
läst bloggar
ätit frukost
lyssnat på musik
 
 
fyra veckoplaner
fira ettårsdag med middag på Vapiano
gå på dubbelföreläsning
ta det lugnt
baka nytt bröd
 
 
 
 
fyra saker jag lyssnar på
Rastlöst blod (instrumental demo) - Markus Krunegård
Promenades Sonores
Podcasts
F!s Valskiva
 
 
fyra saker jag önskar mig
ett sommarjobb så jag kan klara sommaren på egna pengar
att det blir sol och varmt idag eller i alla fall imorgon
sommarlov
nya kläder
 
 
Se den förra listan jag gjorde här.
 
 

Instagram #4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
April månad i sin bästa skrud. Började med att vi var på IKEA, att träden började blomma, att jag köpte fantastiskt asiatiskt godis och försökte mig på en fotoutmaning. Fortsatte med fler blommande träd, vårloppis i Folket Park och att vi köpte hem en låde GB-klassiker. Sen kom påsken och vi letade ägg, åkte hem, njöt av värmen, åt god tårta, var ute på utflykt och gick ner till stranden. Sen åkte vi hem, jag städade, gav bort en växt till en klasskompis, var på Moderna Muséet med samma klasskompis och satt ungefär resten av april utomhus i det fantastiska vädret!

De senaste dagarna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
De senaste dagarna, från typ i lördags, har varit helt otroliga vad gäller väder och värme. Så ungefär såhär, som i söndags, har mina dagar sett ut. En hel del böcker, en hel del sol, och en del mat utomhus. Men även en tenta som inte gick bra, och en kort stunds grillande i Folkets Park igår på Valborg. Därav att bilder inte är lika vanligt förekommande här just nu, och inte heller inlägg. Kameran har dåligt batteri, och även om jag borde ladda den, så har jag liksom bara inte orkat.
Imorgon kommer båda våra familjer hit, och mina stannar dessutom över helgen, så vi får se vad den här fantastiska, lediga helgen har att bjuda på!

RSS 2.0