Falkenbergsvisit

 
Jag kommer inte ha tid att lägga upp något här förrän söndag eller måndag nu, så att ni vet. Hoppas ni har en fin helg och firar Halloween eller något annat mysigt. Ha det fint!

Bloggar jag läser A-W

Jag älskar att dela med mig av bra bloggar till andra, att hitta guldkorn i den enorma bloggvärlden och att se till att andra hittar mina guldkorn! Det är därför kul att sätta ihop ett sånt här enormt, välfyllt inlägg med en massa tips på riktigt, riktigt bra bloggar där ute! Några på engelska, de flesta på svenska, och alla tips ni har till mig mottages tacksamt!
 
 
Alicia Sivert
Alicia bloggar om en hel massa saker, men mest så visar hon upp sina olika hantverk. Hon hatar ordet pyssel, och är grym på broderi (som synes ovan). Hon blandar konst, vardagsliv, och skapande, på ett sätt som verkligen är unikt. Som om inte det vore nog är hon ju också med i Monthly Makers!
 
 
Amandas blogg hittade jag redan 2011, och där finner man bland annat fina klänningar, snygg mat som man vill äta själv, fina foton och vardagsbetraktelser. I höstas flyttade hon till en egen liten lägenhet i Luleå, och där bor hon nu med sin pojkvän. En väldigt drömmig blogg, med makalösa fotografier!
 
 
Sandra driver bloggen atilio.blogg.se som förutom helt fantastiska bilder, är grym på den kreativa sidan också! Hennes guider i olika saker är makalöst bra, och framförallt gillar jag den om food styling. Jag hittade hit i höstas, och sen dess har hennes blogg välförtjänt tredubblats! Dessutom, så är hon ju en av oss tolv i Monthly Makers!
 
 
Emmy bor och pluggar här i Malmö, och tar de finaste fotona. Hon blandar vardag med resor, matlagning och ett och annat klädinlägg. Vill man ut och tågluffa kan man dessutom kolla in hennes guider och tillbakablickar därifrån, då hon har gjort ett par olika luffar genom Europa och även Asien!
 
 
Flora känner nog de flesta till vid det här laget. Hon lever ett supermysigt liv i Stockholm med sin pojkvän sen flera år tillbaka, och jag minns att de precis hade blivit ihop när jag började följa henne. Hon delar med sig av vackra bilder, en drömmig vardag, bra recept och en hel del resor också!
 
 
Frida tar de där underbara fotona som jag inte riktigt kan släppa. Ljusa, men utan att någonsin bli urfrätta, och med intressanta vinklar och motiv. Hon uppdaterar nu allt oftare också, vilket jag tycker är kul! Egentligen så vet jag inte så mycket om henne, eftersom hennes blogg mest fokuserar på bilder, så vi stannar där helt enkelt.
 
 
Frida har jag följt konstant sen 2011, och jag tror att jag tittat igenom hela arkivet två gånger. Hennes bilder, stil, smak och känsla är oklanderlig, och hon har nu under senaste året börjat få lite större uppdrag. Hon reser ibland i samarbete med Nike, men hon bloggar även sen i höstas hos Bon! Helt enkelt: min favoritblogg!
 
 
Hej Regina drivs av Agnes, som verkar ha så mycket fantasi att den nog aldrig tar slut. Hon är utbildad arkitekt och är bäst på att dela med sig av kreativa lösningar på saker. Hon flyttade till Malmö lite mer än ett år sen, och hennes lägenhet är bland det finaste jag sett. Hon är dessutom bäst på att komma på smarta lösningar för förvaring och det är alltid spännande att se! Mer då? Hon är med i Monthly Makers!
 
 
Jennifers blogg har snabbt blivit en av mina bästa. Hon bor och pluggar i Edinburgh, och hur fina är inte hennes bilder!? Hon skriver också väldigt bra texter, till exempel om sin före detta ätstörning, om varför hon inte dricker alkohol och varför feminism är så viktigt. Jag fastnade här för kanske ett halvår sen, och varje inlägg gör mig genast sugen på att resa bort till Edinburgh och stanna där resten av livet ungefär.
 
 
Jessica, som bytte bloggnamn i våras, har en blogg fylld med Harry Potter-referenser, sakmakeri och hennes fina katt Lumos. Jag följde henne förut på den gamla bloggen, men tappade bort den någon gång för ett bra tag sen, och blev med andra ord jätteglad för att jag hittade henne igen! Jessica är en av oss 12 i Monthly Makers!
 
Antagligen min bästa feminist-blogg. Hon fick upp mina ögon för feminism, genus och allt som hör till det. Skriver ofta om fettförakt på ett bra sätt, samt bildar inom det mesta feministiska!
 
 
Den här bloggen, driven av en till Sandra, har jag följt länge nu. Hur länge minns jag inte, men sen den var nästan nystartad i alla fall. Sandra bor i Göteborg, fotar mysiga bilder och skriver helt otroligt fint. Hon väljer ord på ett sätt jag inte sett så många gånger förut, som gör att de passar perfekt ihop och flyter på ett vackert sätt.
 
 
Fantastiska recept på goda grejer, bilder som tar andan ur en och får allt att se ut som det godaste man någonsin sett, och dessutom lite resebilder!
 
Om någon missat Sandra Beijers blogg blir jag förvånad. Hon är grym, skriver om fina saker, lägger upp mysiga bilder och jag älskar hennes inredningsstil! Hon har bott i New York, Paris och Stockholm och har rest runt typ halva världen. Hon är dessutom den som gett mig idén till det här inlägget från början.
 
 
Lovisa är en smålandstös som är min queen av vegetariska recept, visar klädval och gör mysig musik. Hon verkar vara en glad och vettig människa, och jag är verkligen glad att jag hittade till hennes blogg! Härifrån har jag bland annat fått ett av mina bästa recept, som även gick hem hos Erics föräldrar.
 
 
Julia som skriver på prick.blogg.se har jag följt sen jag själv började blogga 2010. Jag tröttnar aldrig på hennes foton, hennes kreativitet och hennes fina frukostar. Julia jobbar med grafiska saker på dator, och är riktigt duktig på det hon gör! Hon älskar frukost och glass, vilket syns rätt ofta på bloggen. Detta kombinerat med skapande, matlagning och lite vardagsbetraktelser och inredning!
 
 
Sara blandar vackra bilder med fina vardagsinlägg och starka texter. Främst älskar jag henne för att hon vågar vara den hon är, och för att hennes kärlek till andra verkar så fin.
 
 
Sofia blandar DIY med odling och smink och naglar på en otroligt fin nivå. Jag fastnar mest av allt för just DIY- och odlingsinläggen, men även de andra får mig att fastna med intressanta bilder, fakta och roliga upplägg! Fastnade direkt när jag hittade hit, och har stannat för att fortsätta med det.
 
Rebecca bloggar väl egentligen inte längre, men hennes arkiv är värt en eller flera tittar. Modefoto, lite vardag, och en del fina filmer.
 
Hon pluggar journalistik i Sundsvall, och snart åker hon på resa till Island! Hon är otroligt kreativ och grym, och verkar otroligt smart. Hennes blogg är rätt liten, men jag tror verkligen att den kommer bli stor!
 
 
Frida flyttade i höstas till Brighton i England för att plugga. Hon bor med sin engelska pojkvän och tar så himla fina bilder! Här finns bra recept, mycket kreativ förmåga och en hel del mysiga vardagsskildringar. Hon delar med sig av tips, livet i Brighton och skriver fint om hur hon träffade sin pojkvän!
 
 
Wilderness drivs av Sara, som är den mest kreativa jag någonsin sett. Hon målar vackra akvareller, går på Berghs och verkar äta helt sjukt gott hela tiden. Dessutom syr hon sina egna kläder ibland och har sjukt snygg stil. Bloggen visar både skapandet, vardagen och de där speciella stunderna. Hon bor i Stockholm med sin pojkvän i en superfin lägenhet och ja, jag älskar den här bloggen också!

St. Jakobs

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som jag skrivit tidigare så var jag och pappa på St. Jakobs Stenugnsbageri innan vi promenerade omkring i Lund. Vi tog varsin macka, och sen hade vi tänkt ta varsin bulle eller så, men pappa är allergisk mot ägg = kan alltid bara äta chokladboll, så vi skippade det. Lovar dock mig själv att åka tillbaka och fika bulle någon gång.

Lunds Botaniska Trädgård

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter blodprovstagningen och en fika (som det kommer ett litet tips om imorgon), tog jag och pappa en promenad till Lunds Botaniska Trädgård. Så himla vacker såhär på hösten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi gick in i växthuset också, och gick igenom precis alla rummen. Först var det helt immigt på linsen så det var svårt att ta några kort, men när det började avta blev det en ganska intressant effekt på bilderna istället.
 
Där inne fanns både vaktlar som sprang omkring bland växterna, och några giftgrodor och ödlor i ett terrarium. Och så fisk förstås! Plus en hel del spindelnät, men jag såg tack och lov inga spindlar.
 
Ute hade det regnat lite när vi var där inne, och efter det gick vi till Kulturen och tittade på ett par av utställningarna, som jag berättade om här. Och imorgon åker jag norrut längs med kusten till Falkenberg igen. Eric fyller 20 i helgen och jag åker hem lite tidigare för att hinna träffa Kajsa, städa mitt rum och sånt där viktigt.

Gotlands-filmen

 
 
Nu är det ju så att jag faktiskt har gjort en liten film av det jag filmade på Gotland. Det här är dock den första filmen jag gör som jag lagt musik på, och sakta men säkert börjar jag lära mig iMovie (och hatar det mer och mer för varje gång, så onödigt krångligt program).
 
Musiken är en låt av Koenix som heter Bärggeischter (försök stava det på första försöket om ni kan!), och Koenix är bandet som spelar på scenen där alla dansar i filmen. Det är även Koenix som har sin föreställning Bergatroll när trollet går inne i ruinen någonstans närmre slutet.
 
Så vad tycker ni, ska det bli mer film här?

10-1

 
10 saker jag tycker om:
Min pojkvän.
Kolakakor.
När solen skiner på hösten.
Strumpbyxor.
Spontana utflykter.
Att läsa bra böcker.
Att det snart är okej att börja dricka julmust.
Att vi snart får ett skrivbord!
När Kajsa hälsar på.
Alla nya kompisar jag lärt känna.
 
 
9 saker jag tycker mindre om:
Död.
Dåliga hårdagar.
Icke vald ensamhet.
Ärtsoppa.
Ryggont.
Oändligt regn på hösten.
Snö och kyla.
Folk som inte förstår när man inte vill prata med dem.
Mensvärk.
 
 
8 saker som jag tycker om att äta/dricka :
Rabarber & Vanilj-te från ICA.
Hemgjorda hamburgare.
Vaniljglass med varma hallon.
Varm choklad.
Polly (bara ljusa).
All mat man får hemma hos Eric.
Caesarsallad.
Pizza med fyra ostar.
 
 
7 saker jag är rädd för:
Att det ska bryta ut krig i närområden.
Att bli lämnad ensam.
Att farmor ska dö.
Spindlar.
Att mitt hem ska börja brinna.
Att det blir nyval och SD blir större.
Att dö tidigt.
 
 
6 saker jag vill göra i framtiden:
Bli med barn och hus/stor lägenhet.
Jobba med något jag gillar.
Ha en bättre, mer utvecklad blogg.
Resa genom Europa.
Fortsätta vara ihop med Eric.
Ha en högskole-/universitetsexamen.
 
 
 
5 platser som jag tycker om att vara på:
Lägenheten i Malmö.
Vid havet.
Botaniska trädgårdar med växthus.
Hemma i Falkenberg, hos mig eller hos Eric.
På bibliotek.
 
 
4 ord som beskriver mig: 
Ångestfylld.
Kreativ.
Petig.
Lättroad.
 
 
3 saker som jag ser fram emot: 
Julen och allt som hör till den.
Vårterminen, och förhoppningsvis plugg.
Att Kajsa flyttar till London så jag kan hälsa på.
 
 
2 bra låtar: 
Teen Idle - Marina & the Diamonds
Amy Amy Amy/Outro - Amy Winehouse
 
 
1 bra film: 
Pitch Perfect - den perfekta kombon av musikalitet, grymma tjejer och rolig handling!
 
Förra gången jag gjorde den här listan finns här!

Gudrun Sjödén - 40 år av inspiration

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är mina bilder från den fantastiska utställningen om Gudrun Sjödén som finns på Kulturen i Lund nu. Den håller på tills Mars nästa år, och jag tycker verkligen ni ska se den om ni är i eller i närheten av Lund! Är ni under 19 går ni dessutom in gratis, och det är ju väldigt värt!
 
Jag valde att mest ta detalj-bilder idag, för jag vill ärligt talat inte spoila utställningen. Det finns en hel del mer än det här, men det är fortfarande bara två rum. Jag ska tillbaka så snart jag kan, kanske i November, kanske efter årsskiftet, och då ska jag sitta ner och ta det lugnt och titta på filmerna, läsa om texterna, verkligen titta på plaggen och studera dem noggrannare.
 
Muséer är verkligen något jag tycker mycket om, och hade det inte varit för att jag är superpank hade jag antagligen spenderat mer tid på olika muséer. Lovar att utforska och lägga i min nya kategori - Utflykter!

Lund, Kulturen och Botaniska Trädgården

 
Idag har jag varit totalt borta från bloggen, men dock av bra anledningar. Vi gick upp sådär äckligt tidigt som man inte gör när man är arbetslös och icke studerande, och åkte till Lund. 8.30 hade jag en tid på sjukhuset för blodprov och info, men det där är något jag antagligen kommer ta mer om längre fram.
 
Pappa kom ner i går kväll för att följa med till sjukhuset, och sen när vi var klara fikade vi, gick till botaniska, och såg Gudrun Sjödén-utställningen på Kulturen! Och sen fikade vi lite till...
 
Men det är just utställningen jag vill tipsa om! Därav att inlägget även ligger i tips-kategorin. Utställningen är välgjord, med lagom mycket text och fakta, en del utställda plagg och uppdelad i två rum. I ena rummet finns bland annat en massa berättelser från andra som älskar hennes kläder, och därifrån är det lilla citatet här ovanför! Den håller på till Mars nästa år, så ni har gott om tid på er. Jag kommer dessutom antagligen att besöka den minst en gång till, för precis så fin var den!
 
Fler bilder? Ja, det kommer. Har en hel del att redigera och fixa först bara, men imorgon så!

Klippa, klippa, klippa

 
 
Rensar bland alla de där tidningarna jag köpt på mig genom åren. River ut, klipper ut, sparar och slänger. Slänger mest, faktiskt. Men ibland finns det intressanta artiklar som inte bara stannar i tiden när man köpte tidningen, utan känns tidlösa och intressanta om och om igen. Ibland fina bilder, inspirerande inredningar, goda recept osv...
 
Jag ska erkänna att jag har många många mappar fyllda med tidningsurklipp, och att jag alldeles för sällan använder dem. Men det ska bli ändring på det nu! Så nu klipper jag, och klipper rent gammalt, och gör plats för annat än stycknummer av tidningar jag egentligen inte älskar.

Te och regn

 
 
 
 
Såhär ser väl mest mina dagar ut, dricker te och sitter med datorn i sängen. Bloggar, läser andras bloggar, lyssnar på regnet utanför och sådär.
 
Fast igår möblerade vi om, och nu ser typ hela rummet kaos ut. Så innan ni får se några bilder alls så måste vi nog städa klart. Annars är det typ första soliga dagen i Malmö på säkert mer än en vecka, och jag tänkte se om jag skulle ta en promenad sen kanske.
 

4x4 saker igen

 
Malmö är otroligt vackert just nu, när det är sol ute. Det här är i förra veckan när jag tog en promenad med kameran.
 
fyra saker jag gjort idag
vaknat av frukost på sängen
tagit en lång, varm dusch
läst några uppdaterade bloggar
grämt mig över det otroligt dåliga vädret
 
 
Med oss i bokcirkeln den här veckan fanns även tre små marsvin! Det tredje är svart, och påminner mig otroligt mycket om mitt eget marsvin, som jag fick när jag var 9. Helsvart och korthårigt, och supergosigt! Hade det inte varit för att det tar sån tid och för allergier så hade jag jättegärna skaffat ett par stycken igen!
 
fyra veckoplaner
ha en färdig idé till NaNo
läsa hälften av sidorna i Steglitsan
brodera färdigt det jag påbörjat
åka till Lund på infomöte och ev. blodprov
 
 
Världens bästa godis-kombo i form av sött, surt och chokladigt. Dock saknas Riesen här, men det får duga ändå.
 
fyra saker jag lyssnar på
Ariana Grande ft. Iggy Azalea - Problem
Zara Larsson - Rooftop
Sandra & Michelles Podcast
Amy Winehouse - Amy Amy Amy/Outro
 
 
Jag har äntligen börjat brodera igen! Och det är superroligt och jag är peppad på att se det färdiga resultatet sen.
 
fyra saker jag önskar mig
mer kreativitet
att jag kommer in på en kurs till våren
att jag kan åka till London snart igen
tusen bra veganska recept till nästa vecka
 

Broderi

 
 
 
 
 
 
Jag har dragit fram lådan med garnerna, letat fram den lilla broderi-ringen-spänn-prylen (vad heter det? embroidery loop på engelska, i alla fall) och valt ut en liten nål att testa med. Och sen körde jag igång helt enkelt!
 
Testade direkt det här med franska knutar, som jag varit rätt sugen på att lära mig, och sen övade jag en kort stund på lite kedjestygn för det lyckades jag aldrig med sist jag försökte. Och så lite korsstygn och stjälkstygn, men det kunde jag bra sen innan.
 
Med detta startar jag också en ny kategori här på bloggen, nämligen Pyssel, knåp & alster! Mycket av det jag gör nu på dagarna är rent pysslande, typ övar på att sy i knappar, lagar byxor och sånt där, medan det här är ju faktiskt på väg att bli ett riktigt alster! Lite modern konst, om inte annat. Och knåp, jag vet inte, där kanske kommer upp små guider på olika saker, vem vet? Jag har ingen klar bild av detta än, bara att jag tyckte det kunde vara roligt att visa upp vad jag ändå gör en hel del. Nu kör vi!

Bokcirkel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är ju med i en liten bokcirkel numera, som vi fick ihop genom Sandras brevväns-inlägg! Vi har träffats tre gånger nu (senaste gången i tisdags kväll), och läser boken på bilderna, Steglitsan av Donna Tartt.
Det är verkligen superroligt att få vara med i den här lilla gruppen och läsa och diskutera och fika tillsammans. Vi är halvvägs genom boken nu, och jag måste säga att trots att jag tyckte den var ganska seg i början, så har den kommit igång nu och är verkligen spännande! Så ett lästips, helt enkelt.

NaNoWriMo 2014

 
 
 
Förra året testade jag det här, alltså NaNoWriMo. Det står för National Novel Writing Month, och är en utmaning /tävling man gör mot sig själv eller för sig själv, för att börja skriva på en roman. Målet är att skriva minst 50 tusen ord under November, och förra året lyckades jag skriva nästan 33 tusen trots skolarbete.
 
I år är jag ju arbetslös och utan skola, så jag tänkte alltså verkligen göra det här i år. Planerar just nu för fullt för vad jag vill ska hända, vilka som ska vara med, hur de ser ut, var berättelsen utspelar sig och sånt där som är bra att veta innan man börjar.
 
Så nu tänkte jag såhär, är det någon annan som ska göra det här i år? Har ni ens hört talas om det förut? Det hade varit jätteroligt att kanske träffas några stycken och skriva någon gång!
 
(Bilderna ovan är enbart för inspiration. Och alla källor hittar ni på min Pinterest.)

Höst

 
 
 
Det händer äntligen en del i livet igen, och just nu har jag egentligen inte särskilt mycket tid att uppdatera här (eller fota vardagshändelser heller för den delen), men jag jobbar på det. Igår låg internet nere, för vi har fått en uppgradering som förhoppningsvis gör att det inte är slött ibland och supersnabbt ibland, och ibland inte funkar alls. Jag förstår inte riktigt vad som är nytt, men nytt är det i alla fall!

Sen läser jag i boken till bokcirkeln, dit jag ska om några timmar, och igår till idag var Kajsa här så jag har umgåtts med henne helt enkelt. Vi träffas så sällan att det var massor att prata om och ta igen.
Nu ska jag läsa boken, för att förhoppningsvis vara klar till ikväll. Den är varken superbra eller superdålig, jag har bara lite för lite motivation för att bara ta upp och läsa den. Men som sagt, nu ska jag skynda mig att läsa mer!

Söndagssysslor

 
 
 
Idag gör jag inte mycket. Vi har städat, Eric får över en kompis och jag spenderar tiden med att sitta och klippa i tidningar och klippa ut bokstäver, ord och hela meningar, bilder och annat och spara i en mapp någonstans för framtida idéer och collage. Mer av det kanske ni får se en annan dag, men nu ska jag återgå till klippandet.

Gamla Kyrkogården

 
 
 
 
 
 
I onsdags tog jag en promenad efter att ha varit i skolan och hoppat av officiellt från mitt program. Tog bussen en bit för att hoppa av mitt i stan och nära både Gamla Kyrkogården, som är otroligt vacker att promenera i, och gick sen vidare mot Kungsparken.

Möbel-tillägg

 
 
 
 
 
 
För några veckor sen när vi var hemma i Falkenberg hjälpte vi till att rensa ut saker ur Erics morföräldrars stuga, och fick välja i princip vad vi ville ha med oss hem. Vi valde bland annat den här fantastiska piedenstalen. Just nu står den vid fönstret, men den kommer antagligen snart få ett nytt hem någon annanstans i rummet. Ampelliljan trivs i alla fall fint på den!

Tips #7

Nu var det ett tag sen vi körde ett tips-inlägg, så nu tänkte jag dela med mig av saker jag gillat, sparat och reagerat på den senaste tiden. Äldre inlägg hittar man här: Tips #1Tips #2Tips #3Tips #4Tips #5Tips #6.
 
 
Den här videon är helt enkelt intervjuer med barn, och handlar om deras syn på rasism, svenskhet och tiggeri. Väl värd att lägga 3 minuter av sin tid på! Länk här.
 
Hittade en länk någonstans till en artikel från Glamour, som listar 34 unga kvinnor som är viktiga för dagens teknik. Den finner ni här!
 
 
FredrikochStefan.blogg.se, need I say more typ? Den här bloggen är en oändlig källa av skratt, och kända politiker snyggt gjorda i Sims. Här ovan ser vi bland annat Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt, Gustav Fridolin, Gudrun Schyman och Carl Bildt (de andra är jag osäker på). In och läs och fnissa!
 
Tror inte att många har missat HejBlekk's respons på Södermalms-polisens tweet för ett par veckor sen. Om ni har det, eller vill läsa den igen, så hittar ni den här: 5 saker som våldtar.
 
 
Den här videon berättar om hur tatueringar stannar på kroppen, fast kroppen stöter bort mängder av död hud dagligen. Mycket intressant och välgjord video från Ted ED!
 
Kan ju tillägga att jag gillar listor, och titt som tätt läser såna på bloggar, VeckoRevyns hemsida och andra sidor när de länkas här och var. Just den här hittade jag på chic.se, 14 saker du bara känner igen om du är lite bitter. Och hehe, well. Jag kanske känner igen mig på en del av de där sakerna.
 
 
Emmys blogg är en sån jag följt ganska länge, och hon lägger alltid upp helt fantastiska bilder! Den här ovan från inlägget Winter Season, här.
 
Som sagt, listor alltså. VeckoRevyn visar 19 fantastiska bortförklaringar från elever som kommit för sent. De är tagna ur en bok gjord av en mattelärare som ber eleverna att skriva ner varför de kommit för sent till lektionerna. Många är riktigt roliga, och vissa känner man igen sen man själv gick gymnasiet.
 
 
Sandra driver bloggen atilio.blogg.se, som snabbt blivit en av mina favoriter. Här tipsar hon om ett fantastiskt bröd gjort i gjutjärnsgryta! Tänkte själv testa, för nu har jag googlat fram att knoppen på vår Le Creuset tål så hög värme!
 
Är även med i en utmaning den här månaden. Skippanudlarna.com är en blogg som startades av Sally, som driver bloggen, när hon hade flyttat hemifrån för att gå gymnasiet på annan ort. Nu har hon startat utmaningen #matlådekampen, där man kan delta med blogg eller instagram, för att börja ha med sig matlådor oftare, istället för att äta ute på lunchen! Gå in här för att läsa mer.
 
 
Sist, men inte minst, Floras inlägg Write hard and clear about what hurts. Kan inte få nog av de här bilderna! Jag har följt henne i ungefär 3 år, och jag måste verkligen säga att jag tycker att hon bara blir bättre och bättre. Här ovan ser ni några favoritbilder från inlägget.

September genom Instagram

 
1. Fick hem prov på produkter från Lush och var superglad! + fick choklad av Eric! 2. Lagade hel kyckling i ugn och var superstolt över resultatet. 3. Åt pasta en hel vecka, mest mest pesto i allt hela tiden. 4. Peppade inför valet och hoppades på ny regering med F! med, men så blev det ju inte.
 
 
1. Åkte till Falkenberg, hjälpte till att rensa ut Erics morföräldrars sommarstuga och åkte till tippen. 2. Röstade! 3. Gick på demo mot SD. 4. Fick hem bok till bokcirkeln! Ska berätta mer om den snart tror jag.
 
 
1. Gick på bio med Eric. Bästa grejen med gamla presentkort! 2. Städade hela lägenheten mycket noggrant. Tog bara två dagar. 3. Tog tåget hem till Falkenberg och saknade inte Malmö just den här helgen. 4. Var vid Sumpafallen med mamma.
 
Och sen var September slut. Vill man följa mig på Insta så hittar man mig på @beahallberg!
 

Sumpafallen

 
I söndags packade jag och mamma väskorna med varm flädersaft, bulle och banankaka. Jag hade halsduk på mig och frös ändå, men det var skönt att äntligen komma ut i skogen igen.
 
 
 
 
 
Vi gick över backar och in i skogen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi stannade en stund och tittade på utsikten. En riktigt sned bänk som nästan inte gick att hoppa upp på, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma stannade och kände på vattnet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här stannade vi för att fika, och jag har varit här förut, men det är för ca 12 år sen med skolan. Jag mindes knappt hur det skulle se ut, men det var så roligt att komma tillbaka igen! Minns att vi hittade små grodor här när vi var små, och att mamma hjulade här någonstans en vårdag.
 
 
 
 
 
Sen gick vi uppåt längs med branta, långa backar till bilen och de här små söta fåren som gick brevid parkeringen. Ja, och sen åkte vi hem.
 
Behövde verkligen lite tid med mamma, och behövde såhär frisk luft när jag väl var hemma i lilla staden igen. Skulle man vilja åka hit, så följer man bara vägen mot Ullared från Falkenberg, och när man nästan är framme står det skyltat ner till vänter Sumpafallen 1, och sen får man följa skyltningen hela vägen fram.

Spontanfika

 
 
 
När jag var hemma i helgen så åkte jag och mamma till Gekås (första gången i kö in sen jag var 7 år gammal!? Sjukt.), och när vi var på väg i bilen dit fick jag ett sms om att vi gärna fick komma förbi min farbrors familj för lite hembakt fika. Sagt och gjort! Vi åkte dit och fikade och pratade i ett par timmar innan vi åkte hem och Kajsa kom över. Denna saknade vän som borde flytta till Malmö.
 
Hur sjukt förresten att det redan är Oktober? Kan knappt fatta att vi redan hamnat mitt i hösten. Men nu kör vi igång och jobbar på resten av året.

RSS 2.0