Den där enorma högen med tentaplugg

 
Här bjuder jag på det kanske ovanligaste jag någonsin bjudit på - en bild av mig, nästan helt oredigerad. Visserligen tagen ur den bästa vinkeln en webcam kan riktas i, och med den trevliga fördelen att vara automatiskt spegelvänd = som jag brukar se mig själv i spegeln. Men fortfarande med kvalitén och redigeringsmöjligheten hos en webcambild i jpeg-format.
 
Anledningen till detta är rätt enkel, och som rubriken talar om. Jag är mitt uppe i tentaperioden, och jag insåg för några timmar sen hur efter jag ligger i en kurs, fast jag ligger rätt okej till i de andra två. Det ger mig otroligt mycket ångest, även om jag vet att jag bara behöver fokusera. Fokus är tyvärr inte min starkaste sida vad gäller skolan, och har inte varit sen skoltröttheten kickade in i åttan.
 
När ni läser det här har jag antagligen strax lämnat in tentan som började för en timme sen, lämnat tentasalen och satt mig utanför någonstans för att vänta på en klasskompis. Jag kommer titta i mina böcker och undra vad jag gjort för fel och vad som blivit rätt. Jag kommer hoppas och hoppas på att tentan ligger på 50% godkäntgräns och inte 67% som den förra, och jag kommer fundera på hur fort jag borde starta på en annan uppgift som ska in nästa vecka.
 
På tisdag har jag en muntlig grej där jag ska prata så fritt jag kan på så bra tyska som möjligt, i 3 minuter. Jag måste se till att förbereda den, så att jag inte klantar mig totalt och mest står där och svamlar om saker jag inte själv förstår. Sen måste jag skriva 200 ord på tyska i någon form av dåtid, imperfekt eller perfekt particip, som ska in senast imorgon. Och rätta den där förra lilla texten jag skrivit på tyska, men som stressades med i sista sekund och därför blev lite slarvigare än den hade behövt vara.
 
Så vad menar jag med allt det här svamlet om mina skoluppgifter och tentaplugg? Jo, att mitt i allt detta så kommer bloggen behöva vila. Jag har inte ens tid att ställa in inlägg som kan komma upp under tiden, även om jag gärna hade velat. Så tills torsdag nästa vecka, när alla deadlines är avklarade, så får ni vara utan mig här.
Men det kunde varit värre, jag har ett par roliga aktiviteter som ska fotas under veckan, bland annat ett par timmars bowling och ett avslut på Bokcirkeln innan en av oss flyttar från Malmö. Jag lovar att ha med kameran så mycket jag bara kan, och att vara tillbaka med mycket kraft och ork när skolan är avklarad.
 
Tills dess: Ha det grymt! Jag kommer sakna att sitta här, och jag hade mycket hellre gjort det (tro mig), men nu är det som det är. Om någon har orkat läsa allt det här svamlet får ni gärna lämna en peppande kommentar, jag tror att det behövs just nu. Hörs om en vecka!

Monthly Makers: Expecto Patronum

Jaha, och så gick det några dagar igen. Det får väl helt enkelt vara så, under tentaperiod och med hemresor och tågkrångel och ja, ni vet. Men jag har ju faktiskt hunnit med/tagit mig tid att göra ett projekt för Monthly Makers den här månaden! Ett som tog lite mer tid än tändsticksaskarna förra månaden, helt enkelt.
 
För er som undrar vad detta påhittiga projekt är, så är vi 12 grymma brudar som bloggar, och som tillsammans satt ihop det här projektet. 12 månader, 12 teman och 12 värdar som håller i varsitt tema. Varje månad den 10:e släpps ett nytt tema på någon av våra bloggar, och den 25:e samma månad bloggar hon om vad hon gjort på temat. Där länkar man sen sitt bidrag i en kommentar, och så lägger hon upp ett sammanfattningsinlägg!
OBS! Man bör även skriva med om man inte vill ha sitt bidrag postat på Pinterest, står det inget utgår vi från att det är okej.
Man kan också dela med sig av sina bidrag under #MonthlyMakers på Instagram, och hitta oss på Facebook här.
 

Så månadens tema har alltså varit Magi, och hålls just nu hos Jessica!
Jag klurade ett tag på vad jag skulle kunna göra, och hade egentligen en helt annan idé, men den får jag testa lite senare, för den blev bara inte av. Så istället för experiment i köket, så tog jag fram symaskinen, bytte nål, och började klura på några bra ord som skulle passa på.... Vimplar!
 
 
Jag räknade på hur många bokstäver jag behövde, 15 om ni undrar, räknade ut vilka bokstäver jag skulle behöva skriva ut på papper för att slippa slösa bläck, och klippte till 15 så likformade vimplar som det gick med en sladdrig mall och ett ostruket tyg.
 
 
Jag tog egentligen inte så många bilder i processen, men här är en när den hänger på vår vägg! Allt som allt tror jag att det tog kanske 8 timmar. 5 för att klippa och sy alla kanter, och 3 för att måla och torka bokstäver, på ett ungefär.
 
Processen ser ut såhär för mig:
1. Klipp mall av papper, så rak som möjligt med linjal. Tänk på att det ska finnas en flärp att vika ner på baksidan.
2. Rita av mall på tyg, jag hade ett vävt i något som liknar linne (en gammal gardin från loppis).
3. Klipp ut och sicksacka runt alla kanter.
4. Pressa ner flärpen på baksidan (jag använde bara händerna och det går, men har man ett strykjärn så..) och sy en tunnel för att kunna trä upp vimpeln på tråd.
5. Skriv ut dina bokstäver på papper, lägg under tyget och skissa så rakt det går runt om med en tygpenna i samma färg som du ska måla med sen.
6. Fyll i alla bokstäver med ett tjockare lager tygfärg. Den ska strykas efteråt, men om den bara får torka behövs det inte när den inte ska tvättas. Se till att få ut den ända ut i kanterna, och ha något under så att inte ytan blir färgad.
7. Låt alla vimplarna torka och mät upp ett snöre. Jag måttade med ögonen och gjorde mitt dubbelt. Det blev bara runt 10 cm för långt, vilket ju är ren tur. Mina vimplar är ca 15 cm breda upptill, så ta det gånger 15 och sen en liten bit till för mittenpartiet, och sen det dubbla (eller använd tjockare tråd).
8. Spika upp två spikar på samma höjd på väggen och häng upp din skapelse!
 
 
Om ni testar att sy vimplar (eller har gjort det innan!) kommentera gärna med en länk i kommentarerna, så kikar jag in och botaniserar bland andra spännande skapelser!
 
Vi som håller i Monthly Makers är SandraMikaelaAliciaJessica AndersdotterJessica KarlssonAgnesElsa MariaEmelieAnnicaAnna MaríaBeata och så jag då! Och vi (i alla fall jag) önskar er en riktigt härlig början på sommaren!
 

En Sightseeing-helg i Malmö

Jag berättade ju i det här inlägget om att vi fick med oss Viktor hem från Falkenberg nu i helgen, och att jag skulle skriva ihop ett inlägg om det senare i veckan. Och det är precis vad det här är!
 
Viktor hade inte varit i Malmö innan, så vi visade honom våra bästa ställen, även om jag inte var med hela tiden, utan satt hemma och vilade efter en intensiv vecka delar av söndagen.
 
 
 
Vi kom till Malmö runt 11, och gick bara hem för att lämna väskor, handla lite på torget innan de stängde, och ja ni vet, sånt där. Efter det tog vi buss ut till Västra Hamnen! Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om Bar Italia nu, men bland annat här.
 
 
 
De ska också ha Malmös bästa gelato, och jag tror verkligen på det! De har runt 20 olika smaker dagligen, och jag tror att varenda en är lika god. Framförallt skulle jag ta deras citronsorbet alla dagar i veckan! Den här gången valde jag just citronsorbet, vit choklad och hasselnöt, och alltså, need I say more?
 
 
 
Sen åkte vi vidare till Emporia. Vi behövde handla för helgens mat, och så är det ju själva byggnaden också, som ju är ett sorts landmärke i sig självt. På taket (ja, man kan gå upp på taket!) finns det bland annat en utkikspunkt där de har såna där kikare som på film. Så efter att ha tagit en närmare titt på IKEA och Öresundsbron gick vi ner från taket och ända ner till bottenplan för matinhandling.
 
 
Det blev en regnig helg, men på något sätt lyckades vi vara utomhus när det var bra väder, och inomhus när det regnade. I alla fall jag, för Eric och Viktor kom in och hämtade paraplyer på söndagen. Lördagskvällen spenderades med en lång snabbomgång av Trivial Pursuit, som jag efter många om och men vann. (Hehe)
 
Jag vet inte riktigt vad de gjorde, mer än att de tog en lång promenad till Pildammsparken, och att de hade det väldigt bra. De kom tillbaka för en hyfsat sen lunch, och då följde jag med ut!
 
 
Vi skulle nämligen introducera Viktor för falafel! Det här är vårt go-to-ställe i Malmö, kanske eftersom det bara ligger några kvarter bort, men också för att de har riktigt bra falafel.
 
 
Det här är snabbamt med kvalitet. Det tar ca 5 minuter från att man beställt (om det inte är lång kö, som det ofta kan vara en helgdag) tills man får välja sina pålägg och sen är det klart.
Den här gången fick vi klubbor också! Ett nytt inslag, hehe.
 
Sen gick killarna ut och gick igen, den här gången tror jag att de besökte Folkets Park, som ju också ligger några kvarter från oss.
 
 
En sista tur gick till Emporia. För man kan väl inte vara i Malmö utan att i alla fall ha testat Frozen Yoghurt? Eller ja, det kan man kanske, men jag tycker det är så gott att vem vill inte ta en tur och äta det bara för den sakens skull!?
 
 
Det här är vårt bästa ställe, det ligger längst upp längst in, men har väldigt mycket att välja på. Även den här dagen gick vi upp på taket, men det blåste så mycket att vi gick in igen. Vad Viktor tyckte om detta fantastiska? Sådär. Men så får det va!
 
Allt som allt var det en mysig helg. Att ha gäster är ju alltid roligt, även om jag är en sån person som lätt blir utmattad av för mycket sällskap och för många inplanerade aktiviteter. Nästa gång har vi mycket kvar att utforska, även av de saker vi uppskattar med den här staden.

Vill ni ha fler Malmö-tips? Är det ett uppskattat tillägg till den här bloggen? Jag utforskar ju själv fortfarande, men det känns som att det finns för få Malmö-guider i bloggosfären!

4 Recept Jag Vill Testa

Det är ju ingen hemlighet att alla bloggare läser andra bloggar när de inte lägger ner tid på sina egna bloggar. Så även jag, och ibland tänker jag att "det här måste jag spara/göra själv!" när jag ser inlägg hos andra. Oftast handlar det om recept, eftersom jag varken kan köpa mängder av saker eller material till att göra dem själv (även om jag gärna gör det bär tillfället kommer).
 
Så därför tänkte jag dela med mig av 4 recept som jag sparat för att jag varit sugen på att testa dem själv. Det är allt från dryck till frukost, men viktigast av allt är att jag verkligen tänker testa de här recepten, förr eller senare.
 
 
Bananpannkakor / Sandra Leone
Jag har ännu inte testat den här trenden, men egentligen är det ju rätt enkelt att bara svänga ihop? Helt klart högt upp på listan över recept jag bara måste testa inom en snar framtid. Kanske så fort jag tröttnat på smoothies.
 
 
Kokossmör / Frida Vega Salomonsson
Frida delar alltid med sig av bra recept, och det här är ite annorlunda. Kokos är gott, och annorlunda pålägg är ju trots allt aldrig fel? Så fort jag kommer ihåg det här när jag står med mixern ska jag definitivt testa någon deciliter!
 
 
Virgin Mojito med Ingefära och Äpple / Elsa Billgren
Jag dricker ju inte alkohol, i alla fall inte med hög procenthalt, och därför är alla drinktips med virgin-drinkar något jag älskar! Jag gillar hela idén med just drinkar, men har svårt att hitta någon jag tror jag skulle gilla, tills den här dök upp i mitt flöde! Jag älskar ingefära, jag älskar mynta och jag älskar smaken av äpple, kan det bli bättre!?
 
 
Granola med Vit Choklad och Torkade Blåbär / Made by Mary
Den här har jag haft ögonen på ett tag, men det har aldrig blivit av att jag testat den. Mestadels för att jag är tveksam till allt som innehåller havregryn och inte är en chokladboll, men även för att den tar lite tid. Men vit choklad, blåbär och pecannötter kanske inte kan bli fel? Det är värt ett försök!
 
 
Hittar ni något ni är sugna på? Själv tänker jag testa kokossmöret kanske redan i morgon när jag är ledig!

Weekly Snapshots vecka 20

Jaha, och så gick det ett par dagar. Vad hände där? Vi spelade TP till sent när jag hade tänkt skriva i lördags, sen gick söndagen till vila mellan varven av mat medan Eric visade Viktor runt i Malmö, sen kom måndagen och jag satt mest och började på mitt projekt för månadens Monthly Makers. Mitt i allt det andra ska jag försöka hinna plugga, och då blev bloggen lite bortglömd. Jättetråkigt, men sånt som händer ibland.
 
Nu tänkte jag att vi kör igenom förra veckan dock! Det var en ganska kort vecka skolmässigt, som blev desto längre rent orke-mässigt. Vi åkte hem, vi åkte tillbaka hit och hade med oss en gäst, och ja, ni fattar. Kul, men trött blir man!
 
 
Början avslutades/påbörjades med att min älskade, älskade porslinsblomma började blomma på riktigt! Nu har vi två utslagna klasar att peta nektar från då och då.
 
 
 
Jag och Eric satt i köket och grejade med hans små projekt. Har jag berättat att han pluggar kemi? Oavsett, så har han testat att göra små kristaller här hemma, med varierande resultat. De klarblå är kopparsulfat, och den bruna sörjan är kopparsulfat och eh... spik? Alltså, de reagerar med varandra och löser upp varandra på något sätt jag tyvärr inte kan förklara. Men den bruna sörjan innehåller även en rätt vacker turkos nyans av vatten!
 
 
Sen åkte vi, som ni vet, ut för att fota rapsfält! Antagligen händer det här igen innan rapsen blommat över, men mer planerat/till ett större fält nästa gång.
 
 
Veckan började, och jag började planera mer. Skriva in när blogginlägg ska upp, vad jag vill skriva här inne, osv. Sen tog veckan här hemma slut, så jag vet inte om det blev så som jag tänkte mig, men vi får se. Det är en början i alla fall!
 
 
Jag skrev ett brev som jag måste köpa frimärke till. Jag och Anja har känt varandra sen 2008, men då bodde vi i grannstäder, och nu när vi både flyttat så håller vi en del kontakt över handskrivna brev!
 
 
 
 
Den regniga onsdags-morgonen tog jag tåget till Lund för att möta upp Mathilda för plugg. Vi satte oss på Stadsbiblioteket i Lund, som är så himla fint och mysigt! De har stora avdelningar för musik bland annat, där vi satt, och de här molnen som hänger i taket! Det regnade en hel del, men vi lyckades vara inomhus under de värsta skurarna och utomhus mellan dem. Sen hade vi lektion, och efter det stressade jag till tåget som Eric satt på, som tog oss till Falkenberg!
 
 
 
 
Där fanns en del djur! De har en katt som är Erics, fast som bor kvar pga att jag är allergisk. Sen är det Alves som är den här svarta längst ner, som är Erics systers hund (mest, i alla fall). Och så Illias, som är deras franska kusins hund! Det är nämligen så att Thalia, som hon heter, var på besök nu när vi var där!
 
 
Så vi åt grillade hamburgare, bland annat med denna fantastiska tomatsallad som jag hjälpte till med.
 
 
 
På torsdagen tog vi ju oss ut på en promenad, men det har jag redan visat i ett eget inlägg här.
 
 
Och senare på kvällen åkte vi och köpte mat i den lilla thai-kiosken vid vårdcentralen, Kelly's Thai heter den. De har stans kanske godaste thaimat! Och inte är det särskilt dyrt heller, för en portion därifrån räcker till minst två portioner hemma.
 
 
 
Fredagen spenderades mycket utomhus på altanen. Det var ganska varmt, men lite för blåsigt för att sola på riktigt. Vi väntade väl mest på kvällen, som skulle innehålla en middag med Thalia och tre av hennes kompisar från Tyskland!
 
 
Det dukades fint med finporslin och servetter...
 
 
... togs fram snacks och bubbel precis när gästerna kom...
 
 
 
 
... och serverades sen en otroligt god middag! Grillad lax med kokt nypotatis, romsås och sparrissallad! Till det drack de vuxna (jag tänker räkna mig själv och Eric till Ida, som inte är 18 än) vitt vin, och vi andra drack cider.
 
 
Här är en av tyskarna, som leker med lille Illias! Sötare och mer energifylld hund får man leta efter, hehe.
 
Morgonen efteråt åkte vi hem igen. Vi mötte upp Viktor utanför hans hus (de bor på samma gata) och åkte till stationen. Jag har av någon anledning inte så många bilder från den delen av resan.
 
 
Sen kom en regnig helg. Vi lyckades vara ute när det var uppehåll på lördagen, och visade Viktor Västra Hamnen och innerstan. På kvällen spelade vi som sagt TP och så åt vi min favoritmat.
 
 
Dagen efter följde jag mest med ut för att äta, bland annat i form av en Frozen Yoghurt!
 
 
Vi satt på taket på Emporia och åt en stund, men det blåste så mycket att vi gick in igen. Det var så knäppt väder också, blandat strålande sol och ösregn, beroende på var på himlen man tittade.
 
Och så tog helgen slut, Viktor åkte hem, och vi satt mest i sängen och tittade på serier tills kvällsmaten. Ett mer utförligt inlägg om helgen kommer inom några dagar, för självklart har jag fler bilder från den! Men för att slippa ett alldeles för långt inlägg här, så får ni dem separat.
 
Vad har ni gjort den senaste veckan? Jag har knappt haft tid att läsa andras bloggar heller, än mindre kika in hos er som kommenterar. Så berätta gärna med en liten kommentar!

Tre saker

Jag hittade en sån där riktigt bra lista hos Sandra i början av veckan, och tänkte att nu fyller jag i den tills i helgen när jag inte har tid att blogga en massa!
 
Tre saker jag har dille på
1. Att gosa in händer och ansikte i den här fantastiska pälsen.
 
2. Allt som heter eller är glass i kul-form.
 
 
 
3. Allt det där som blommar. Helst i flera olika färger på ett och samma träd.
 
 
Tre projekt jag är sugen på att göra
1. Mitt Monthly Makers-projekt.
2. Någon form av skydd till mobilen, kanske som det här.
3. Kanske en målad mugg som den här?
 
 
Tre fina stunder
1. Årets första minigolf i torsdags.
 
2. När vi satt ute på framsidan av Erics barndomshem i solen och bara umgicks.
 
3. Den här lunchen på Vapiano som var så himla, himla god!
 
 
Tre andra bra grejer
1. Vi får med oss Erics kompis Viktor ner till Malmö i helgen, och ska göra typiska turist-saker två hela dagar.
2. Att det äntligen börjar närma sig sommar igen.
3. Solen som gett mig ett uns av färg i ansiktet efter bara några dagar.
 
 
Tre maträtter
1. Kycklingpanini med sallad till.
 
2. Kycklingwraps med fetaostkräm.
 
3. Citron- och kokoskaka!
 
 
Tre poddar jag lyssnat på
1. Fredagspodden med Hannah och Amanda
2. Lördagsgodis med Alva och Nicolina
3. Källan
 
 
Tre saker jag tittat på
1. Gossip Girl, som jag ser om för andra gången.
2. Chloé & Nicole på SVT
3. Avengers - Age of Ultron, på bio för några veckor sen.
 
 
Tre bilder på det jag längtar efter varje dag
 
 
 
Oftast är det egentid i olika former, kanske i form av sömn, matlagning, bakning, frukosten vid datorn eller något annat. Bara jag får några timmar själv varje dag är jag nöjd. Jag har som introvert läslus och ensambarn ett stort behov av just att vara ensam för att slappna av ordentligt.
 
 
Tre saker jag ser fram emot i veckan
1. Att tenta-perioden börjar, för då kan den också sluta rätt snart.
2. Många lediga timmar, så att man kan sitta utomhus och läsa.
3. Att vara hemma i Malmö igen. Även om Falkenberg är hemma, så är det inte mest hemma längre.

En utflykt med minigolf och glasspremiär

 
Vi är ju i Falkenberg nu, eller i alla fall tills i morgon den här tiden, då vi är tillbaka i Malmö igen. Och är man i Falkenberg när det är såhär fint väder (kanske 15 plusgrader och väldigt soligt, med en inte särskilt kall blåst), så kan man inte låta bli att vara ute och göra saker!
 
 
Så vi tog med oss Viktor, som också följer med oss till Malmö i morgon, och cyklade ner mot stranden och minigolfbanan där.
 
 
Vi bestämde oss för att spela 18 hål, som liksom är mellanvarianten på vår lilla golfbana. Antingen tar man 9 eller 18 hål, eller så slår man ihop de två olika små områdena och kör 27 hål.
 
 
Så för dagen nöjde vi oss med 18, och här runt bana 17 hade jag ändå börjat tröttna rätt rejält, så det var nog ett bra val. Jag önskar att jag hade tålamodet som krävs för sånt här, men det har jag verkligen inte.
 
 
Sen när vi lämnat in resultaten (Viktor 41, Eric 52 och jag 57) pratade vi om att äta glass någonstans. Det visade sig att Peggens var öppet! De har sisådär en 50 olika SIA-glassmaker, och det är ju vår Halländska favorit, så dit går man gärna. Här ovan ser vi min kära pojkvän i en minst sagt osmickrande vinkel, samt Viktor med en dubbelhaka - fotografi på riktigt hög nivå, hehe.
 
 
Jag valde denna magnifika skapelse med smakerna Vit Choklad, Lemoncurd och Passionssorbet, sträckte armen så långt upp mot himlen som det gick, och såg nog rätt rolig ut för alla stackars Falkenbergare som satt på uteserveringen.
 
Sen tog vi cyklarna hem igen och resten av den historien kommer om några dagar!
Vad hittade ni på under den här fantastiska lediga torsdagen? I kväll har vi gäster från Frankrike och Tyskland på middag, så det blir nog minsann lite bilder från det också.
 

Boktips: Skymningslandet

 
Det var ett tag sen jag tipsade om böcker här inne på bloggen, fast jag ju älskar att läsa och att tipsa andra om läsning. Det beror allra troligast på att jag knappt haft tid eller lust att läsa på ett bra tag, och det är knappt att bokcirkelböckerna blivit utlästa sen vi började. Faktum är att boken här ovan är en av de två eller tre jag lyckats läsa ut över huvud taget av de böcker vi läst.
 
På baksidan står det såhär: "På Glimmenäs Herrgård sitter den åldrade Florence omgiven av tickande klockor. Men hennes inre klocka har stannat på år 1943, när hon var en ung flicka. Runt henne samlas så småningom en grupp ungdomar som blir hennes tjänstefolk. Florence kan erbjuda dem det om de inte lyckats hitta någon annanstans: en bostad och ett jobb som går att leva på.
Ungdomarna finner sig väl tillrätta på den förfallna herrgården. Vinkällaren är välfylld, 40-talskläderna vackra och platsen som förtrollad. De dukar för Florence inbillade middagsgäster och hjälper henne att upprätthålla illusionen om en tid då hon var ung och lycklig. Eller är det vad de gör? När en besökare kommer dit och ställer allt på ända börjar det sköra bygget krackelera. Vad är de beredda att göra för att fortsätta med sitt trivsamma och världsfrånvända liv i Skymningslandet?"
 
 
Såhär börjar boken. Med ett ganska vackert, målande språk som beskriver det stora huset karaktärerna hamnar i. Skrivet ur huvudkaraktären Martinas synvinkel, egentligen skrivet efter att historien utspelar sig, men ligger först i boken.
 
Boken inkluderar Martina som jobbat timmar på ett hotell i Göteborg, men som får nog när hon får städa efter en besökare som bajsat i handfatet. Hon träffar Tessan, en kompis från gymnasiet, som hittat det mest fantastiska jobbet hon någonsin haft - på Glimmenäs. Martina följer med dit, och får även hon jobb på herrgården. Sen följer man deras historia över sommaren och början av hösten tills historien får ett ganska abrupt och underligt slut.
 
På många sätt är det en riktigt bra bok. Den går fort framåt, vilket jag gillar, och den har en spännande handling. Mot slutet avtar det lite, ungefär som att boken hade behövt 100 sidor till för att få plats med alla detaljer man undrar över. På något sätt är slutet lite av en besvikelse, man tänker att det hade kunnat hända så många andra saker, men samtidigt känns det ganska rätt för historien.
 
Jag rekommenderar den trots allt, för folk som vill ha ganska lättlästa böcker ur en ung vuxens perspektiv. Vi alla i bokcirkeln kände igen oss i tankarna om "vad ska man jobba med?", "hur ska man hitta någonstans att bo?", och flera andra liknande tankar som flera av karaktärerna har problem med utanför herrgården. Helt klart en lätt bok att ta med till stranden i sommar!
 

3 Bra Matställen i Malmö

Jag tänkte att jag skulle tipsa om några ställen jag gillar att äta på i Malmö. Jag äter gärna på alla dessa ställena och går hit av olika anledningar, men alla ställen är värda minst ett besök om man är i stan.
 
 
 
 
 
Vapiano Emporia
Hyllie Boulevard 19
Hemsida
 
Vapiano kanske inte är det billigaste stället i stan, men de har verkligen bra mat. Jag har ätit här tre gånger, och aldrig gått därifrån missnöjd. Tar man en av deras billigare pastarätter får man en rejäl portion för samma pris som på de flesta vanliga lunchställen. Varmt rekommenderat om man ändå spenderar en dag på Emporia för shopping!
 
 
 
 
 
Bar Italia
Scaniaplatsen 3, Västra Hamnen
 
Det här är ännu en italiensk restaurang, men vem gillar inte klassisk italiensk mat!? Här finns billiga och fantastiska paninis på surdegsbröd, med rikligt med fyllning, även goda pastasallader och om man är sugen på bara en glass, så är det hit man ska åka! De sägs ha stans godaste gelato, och jag har visserligen bara testat deras, men god är den!
 
 
 
 
 
Möllans Falafel
Bergsgatan, Möllevången
 
Möllans Falafel är vår go-to när vi inte orkar laga mat, men orkar gå några kvarter bort. De har den godaste falafeln jag testat, plus för att man får välja sina egna grönsaker och för att alla såser går att få veganska. De har en rejäl vegansk meny, och även en del annat som kött och kyckling. Något för alla, helt enkelt. Dessutom kanske den billigaste och mest mättande lunch eller middag du kan få i Malmö.
 
Hoppas ni har användning för de här tipsen nästa gång ni åker till Malmö! I sommar planeras en mer utförlig Malmö-guide från min synvinkel, men tills dess krävs ännu lite mer utforskande av staden för att den ska bli riktigt bra. I eftermiddag åker vi hem till Falkenberg, och i helgen kommer vi tillbaka med en gäst. Jag har förinställt lite inlägg här, men kommer antagligen gå in och kolla kommentarer och så under tiden. Vi hörs om några dagar igen!

Ett gult fält av blommor

 
Så, i söndags tog vi en buss ut mot landet, eller rättare sagt mot Lund. Vi hoppade av mellan Åkarp och Hjärup, lagom till ett litet rapsfält.
 
 
Vi hade planerat det i några dagar, efter att jag såg att rapsen slagit ut. Bilderna blev kanske inte precis som jag hoppats, men några bra blev det i alla fall!
 
 
Eric tröttnade otroligt fort och duckade i rapsen för att slippa vara med på fler kort. Och svårt att fokusera i motljus och mellan alla rapsstjälkar.
 
Sen gick vi mot bussen igen, och insåg att vi hade ca 3 minuter på oss att inte missa den. Det var nämligen sista bussen som gick på en timme. Nog för att vi kunde gått till Hjärup, men hellre bussen raka vägen hem om man inte måste gå en lång omväg.
 
Spontana utflykter som den här händer inte särskilt ofta, det mesta planeras alltid i god tid. Vädret ändrades fort och så fort vi insåg att vi hade vädret vi ville ha bestämde vi oss för en buss och bara åkte. Jag hoppas på fler såna här små utflykter, korta som långa, bara de är spontana. Tills dess kan jag titta på de här fantastiska gula blommorna och drömma mig bort till sommaren för en stund.
 

Citron- och kokoskaka med syrlig glasyr

 
För några veckor sen stötte jag på det här receptet hos Annica, som delade det vidare. Och det tänkte jag göra igen. Jag har bakat den här kakan två gånger på en vecka, för den är verkligen supergod, precis som Annica döpte den till. Jag ändrade själv ett par småsaker, så därför delar jag hela receptet en gång till.
 
 
 
 
 
Du behöver
1 msk saft och rivet skal från 1 1/2 citron
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g smör, smält
½ dl mjölk
1 dl kokos
3 dl vetemjöl
 
Glasyr
1 ½ dl florsocker
1-2 msk citronsaft eller vatten
 
kokos (till garnering)
 
Sätt ugnen på 180° C. Riv citronskalet och pressa saften ur den ena citronen.
Knäck äggen och vispa ihop dem med sockret i en stor bunke. Ju längre man vispar här desto bättre blir kakan, jag har testat. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smör och mjölk.
 
Tillsätt citronskal & -saft, kokos och vetemjöl. Vispa inte för länge här, utan bara så att allt är blandat. Smöra och bröa en brödform, ca 10x30 cm stor. Häll över all smet (förutom den lilla del du vill äta såklart, och smeten är otroligt god, så det vill du!) och ställ den långt ner i ugnen. Grädda i 30-50 minuter. Första kakan krävde 50 minuter, andra bara 40, men receptet säger 30, så stick kakan med en sticka tills den kommer ut ren.
 
Låt kakan svalna i formen, eller i alla fall i ca 30 minuter tills du inte orkar vänta längre. Själp upp den på ett fat och låt den svalna lite till medan du blandar ihop florsocker och citronsaften som blev kvar från när du pressade citronen innan. Häll i omgångar på kakan, så att den faktiskt hamnar ovanpå och inte brevid. Strö sen snabbt på så mycket kokos du vill ha på och skär upp de bitar du vill äta!
 
 
 
 

MM x 2

 
Det är den 10:e och Monthly Makers har ett nytt tema igen! Den här månaden är det Jessica som håller i trådarna, och hon har lagt upp sitt inlägg här.
 
Vi drar hela konceptet igen: 12 månader, 12 teman, 12 värdar. Varje månad den 10:e släpps ett nytt tema på någon av de 12 värdbloggarna, som sen pågår till den 25:e då värdbloggaren lägger upp ett inlägg med sitt bidrag. På det bidraget kommenterar man med en länk till sitt eget bidrag, antingen från en blogg eller sin instagram.
 
Alla länkar som delas på inlägget hamnar sen i ett samlingsinlägg hos värden, och även i vår gemensamma mapp på Pinterest. OBS! Vill man inte vara med på Pinterest kan man skriva det i kommentaren, så pinnar värden inte ens foto där.
 
Vi som håller i detta är SandraMikaelaAliciaJessica AndersdotterJessica KarlssonAgnesElsa MariaEmelieAnnicaAnna MaríaBeata och så jag då!

 
Här är några idéer jag letat upp på Pinterest! Alla länkar och källor finns i den här mappen på Pinterest. Överst hittar vi | Kristaller i ett lock | En tekopp med målad spådom | Inspirerande ord | Plantor av stenar som det säkert finns någon magisk planta att efterlikna med | Broderade insekter | Ett silvrigt drakägg | Broderade skogar | Ett HP-inspirerat citat | Tvål som ser ut som stenar | Någon form av triangel med orden abrakadabra.
 
 
Jag ser otroligt mycket fram emot det här temat, vi får se vad det blir av det i slutändan! Hänger ni på den här månaden? Vi ser fram emot alla bidrag i slutet av månaden!

Weekly Snapshots vecka 19

Jag tänkte som så att det här faktiskt blir ett inslag som kommer varje vecka nu! Jag trivs med att visa er vardagen på det här sättet, och det gör att jag fotar mer och utforskar nya vinklar mer och mer. Kanske får det snart en egen kategori också, men tills vidare finns de här inläggen under Vardag!
 
 
Första bilden är egentligen från i söndags, när vi kommit hem till Malmö igen och mött säkert hundra personer med MFF-halsdukar bara mellan Triangelns södra uppgång och Möllevångstorget. Sen mötte vi den här mobben på väg till match och Eric tittade bakåt i precis rätt ögonblick för att jag skulle hinna ta några bilder på rökbomben här. Några ur fokus ja, men tyckte det var lite effektfullt på något sätt!
 
 
 
 
 
I måndags åt vi lite lyxigare vardagsmat, mat färsk pasta, nyriven grana padano och pinjenötter! Jag finslipar fortfarande den här rätten, men när jag tycker den smakar nästan som på Vapiano så får ni receptet!
 
 
Min porslinsblomma i köket har börjat blomma! Trodde nästan att den vantrivdes och tänkte klippa ner den och så hittar Eric en klase blommor! Eller två, faktiskt. Och igår började den slå ut, så snart kommer fler bilder på den här fantastiska växten.
 
 
Tisdag morgon spenderades framför några avsnitt Gossip Girl. Till det drack jag en smoothie, men vad jag hade i just den här minns jag inte tyvärr. Mest använder jag mynta i ca alla smoothies, så det kan man i alla fall utgå från! Gossip Girl tittar jag för övrigt om för tredje gången nu, hehe.
 
 
Onsdag och jag var i skolan. Ljuset var så fint innan alla hade kommit, och jag tog den här bilden. Ingen inspirerande miljö direkt, men så är väl inte Tyska det mest kreativa språket som finns heller, haha. Eller det är ju klart, mer hittepå-grammatik får man nog leta efter!
 
 
På en av rasterna tog jag med mig min bordskamrat Mathilda och gick ett varv runt byggnaden. Vi kom ut på Sölvegatan, som sträcker sig från min byggnad till Erics byggnad Kemicentrum. Allt var vitt och grönt, och det var så himla, himla fint. Så jag sprang ut i vägen och fotade lite!
 
 
 
 
 
Efter skolan tog vi vägen runt Sölvegatan igen, och Mathilda hoppade efter lågt hängande grenar, med varierande resultat. Ljuset var magiskt och ja, det syns ju.
 
 
När jag kom till Triangeln gick jag av åt fel håll (medvetet) för att fota mitt bästa körsbärsträd! Det är enormt och finns precis brevid Skånetrafikens kontor vid Triangeln. Det är som små bollar som växer på tunna, tunna grenar och jag har aldrig sett något som ser ut såhär förut! När jag stod där och fotade kom en liten tant fram och pratade med mig, och sa att trädet var så himla vackert och bland de finaste hon sett. Jag höll med och så gick hon vidare.
 
 
I torsdags bakade jag en kaka, men den får ni recept på i veckan! Faktum är att jag bakade den igen när vi ätit upp den, fast ett par dagar senare.
 
 
 
 
 
Sen tog jag tydligen inte så många bilder i torsdags som inte ska bli egna inlägg den här kommande veckan, men i fredags åt vi i alla fall vår godaste sommarmat! Kycklingwraps med fetakräm, som vi gör lite lite annorlunda än receptet. Vi har i avokado och gurka också, men ingen sallad, och så gör vi fetakrämen på creme fraiche i stället för gräddfil, för det smakade bättre. Ett hett tips! Gör man lite extra kan man ha till lunch dagen efter också, det hade vi.
 
 
Sen så fick jag hem en antackningsbok från Marbré också! Valde att köpa en Galliard i no.23, och gillar den jättemycket! Vågar knappt skriva i den, men den är ju trots allt till för att användas. Om inte annat är den så otroligt. himla. snygg!
 
 
Vi bakade kakan igen, som sagt. Här syns lite av det som ska vara i. Älskar kombon av citron och kokos!!
 
 
Och sist men inte minst, jag förevigade mina plåster från helgen. Jag har blivit otroligt klantig tydligen, för i fredags skar jag mig när jag skulle skära i stenhårt bröd, det blödde riktigt rejält, men jag sköjde av och plåstrade om, och nu har det läkt ganska fint redan. Tum-plåstret är från när jag rev citronskal till kakan. Riktigt hur jag gjorde vet jag inte, men jag kände hur det rev till, skrek AJ och sprang för att skölja av det i kallt vatten. Tror inte att jag ska laga mat nu på ett par dagar, eller vad säger ni?
 
Berätta om er vecka! Höjdpunkter eller dalar? Något kul/fint/bra eller dåligt/tråkigt/surt som hänt! Skriv en liten kommentar!

Ett nytt objektiv

 
 
Jag insåg för några veckor sen att jag hade en del pengar undanstoppade i kontanter, som jag helt hade glömt bort. Dels lite pengar jag fick i 20års-present förra året, lite jag fick i påskägget i år, och så 50 pund som gick att växla in till en del extra pengar nu när pundet står så högt. Med ett litet bidrag från min älskade, fantastiska pojkvän, så har jag nu ett nytt objektiv!
 
 
Såhär ser det ut när jag fotar med mitt standarsobjektiv i vanliga fall, ett 40mm objektiv, som jag verkligen har gillat sen jag köpte det för två år sen.
 
 
Och såhär mycket får jag med från exakt samma ställe i rummet, om jag fotar med det nya objektivet! Här får ni också, helt gratis, ett par bilder på vårt inte så städade hem, hehe. Och då kan jag tillägga att det här är städat i jämförelse med hur det brukar vara, det vill säga totalt kaos.
 
 
 
 
 
Det här nya objektivet är inte bara bra för att få med mer - man kommer också närmre! Det har en närgräns på 16 cm, vilket är himla bra när man vill få med något alls av sina DIY-projekt med detaljer i, bland annat. Även bra för att filma och då få mer fler saker, något jag längtat efter länge nu!
 
Om ni undrar, så är det alltså Canons 24mm f/2.8 STM, och det finns bland annat att köpa här. Jag är inte något super-proffs på sånt här, och är helt självlärd, men jag tycker verkligen än så länge att det här är ett prisvärt objektiv. Framförallt om man som jag föredrar att fotografera med fast optik, och inte bara vill ha ett 50 mm eller så.
 
Är det här något ni vill att jag skriver mer om? Fotografi alltså? Berätta i kommentarsfältet! Även om ni har andra förslag på inlägg/kategorier ni vill se mer av!
 

En middag för att fira två år tillsammans

 
I onsdags hade vi varit ihop i två år. Fattar ni? Två hela år. Det känns helt galet, nästan lika galet som att vi flyttade ihop efter bara några månader och att vi inte har haft ett enda riktigt, riktigt stort bråk. Jag tänkte att vi kunde titta lite på bilder från kvällen!
 
 
Vi valde att äta på Vapiano på Emporia, precis som förra året. Och just förra åter så när vi valde pasta, såg vi några vid ett annat bort som beställde in så himla nice pizzor. Då ångrade vi oss (nästan) lite, och därför tog vi själva varsin pizza i år!
 
 
Och godaste läsken, alltså jag dör på hur god den är helt seriöst. Det är samma som jag drack med Kajsa, och en annan smak av den jag tipsade om här.
 
 
 
 
 
Eric valde en Calzone, som inte är en sån där klassisk svensk variant, utan en med stark salsiccia-korv och hur mycket mozzarella som helst ungegär. Jag valde en som heter Gorgonzola, som helt enkelt är gorgonzola, mozzarella, och så en underlig men supergod ingrediens - acaciahonung! Perfekt ingrediens att ringla på måste jag säga, riktigt riktigt gott.
 
 
Älskar inredningen på Vapiano. Både hur de som arbetar står bakom en bänk och jobbar, så att man kan se allt de gör, och alla bord med färska kryddor, oljor och sådär. Det är så himla öppet och samtidigt riktigt mysigt.
 
 
Sen åt vi efterrätt också! Varsin vit chokladkräm på digestivekex, täckt med lemoncurd. Den här lemoncurden var ju dessutom galet god, hade kunnat leva på enbart den ungefär.
 
Allt som allt så var det en himla mysig och fin kväll, och det kändes bra att vi kunde unna oss att verkligen gå ut och äta för att fira att vi varit ihop i två hela år. Jag är så himla kär i den här underbara killen, kunde inte önskat mig någon bättre på någon punkt alls! Hoppas på många långa år framöver också.

Instagram April

Jag tänkte att vi, som vanligt förutom de senaste två-tre månaderna, skulle gå igenom lite saker som hänt! Fast inte i vältagna kamerabilder, utan i lite härliga, gryniga mobilbilder! Rättare sagt, instagram-bilderna.
 
 
1. Jag skaffade ny mobiltelefon och tog en annan väg hem från affären, hittade snygg väggkonst! 2. Vi läste både feministisk litteratur och litteratur för barn i bokcirkeln. 3. Jag fick nya skor!! 4. Hela Lund blommade i blått, jag tog fel på lektionstid och sen var tågen inställda. Så vi åkte buss till Malmö och åt glass i stället.
 
 
1. Malmö började blomma i rosa. 2. Eric någon kväll när han såg så himla fin ut. (<3) 3. Varm choklad en otroligt regnig dag när jag kom hem helt stelfrusen efter skolan. 4. Bokcirkelträff i Fridas nya lägenhet med ny medlem!
 
 
1. De första riktiga körsbärsblommen slog ut! 2. Vi åt gratisglass en lördag när mamma var här. 3. Vi åt FroYo på Emporia och jag vann presentkort med den här bilden! 4. Himlen var vacker utanför fönstret och det började bli vår på riktigt.
 
 
1. Hela vår gata var täckt i rosa blommor i några dagar. 2. Kajsa kom! Och vi åt Vapiano-lunch. 3. Och cyklade till A&A-butiken. 4. Sen åkte vi över bron till Köpenhamn en molnig lördag.
 
 
1. Jag och Eric gick på bio halv två en söndag. 2. Jag pluggade, åt dyr choklad och gav upp översättning från Tyska. 3. Läste bokcirkelbok (bra!! tipsar snart om den här mer ingående) och åt jordgubbar. 4. Förberedde en rabarberpaj jag ännu inte bakat.
 
Och lite sådär såg april ut i år! Egentligen var det två bilder till före det här, men de funkar inte att föra över av någon underlig anledning, så så får det bli! Vill ni följa mig på Instagram så hittar ni mig här.
 
Har ni någon speciell highlight från april? Berätta!

May Goals

Jag tänkte börja med en ny grej, där jag varje månad, någon gång i början, gör en kort lista med mål för månaden. Jag har sett det här på några bloggar nu ett par månader, och jag tror det är precis vad jag behöver göra för att minnas vad jag vill få gjort varje månad. Så nu kör vi, här är mina mål inför maj månad 2015.
 
 
#1 | Plugga inför tentan - och klara denDet här är det viktigaste målet, och kanske det som är mest konkret. Tentan ligger i slutet av maj, och trots väder och allt jag hellre vill göra, så vill jag verkligen klara den. Den går före övrigt skolarbete, eftersom jag redan har en omtenta i augusti och gärna slipper två.
 
#2 | Fokusera på bloggen - minst ett inlägg om dagen | Jag älskar den här lilla platsen jag har på internet, och jag är så glad att jag orkade ta mig tillbaka igen efter min enorma dipp i slutet av mars och början av april. Det var så nära att det inte blev så, men nu är jag ju här igen! Och minst ett inlägg om dagen ska det bli, det känns viktigt för mig om inte annat.
 
#3 | Äta mer vegetariskt och färska grönsaker och frukter | Det här är svårt, även om jag är sugen på det. Det enda jag är sugen på för tillfället är fräscha maträtter, och vår repertoar är tyvärr mest fylld av tyngre maträtter som jag känner passar bäst när det är kallare ute. Så mer vegetariskt och lite lättare mat helt enkelt!
 
#4 | Planera inför sommaren | Jag är ledig i sommar, antagligen, så därför har jag mycket fri tid att lägga på roliga saker. Förra sommaren sa jag också det, men så blev det inte. Den här sommaren däremot tänker jag att jag ska planera lite bättre och så ska det bli mer material till bloggen och dessutom mer innehåll till livet. Allt jag ska ha med mig är mina resekort, lite matsäck och kameran. Sen får vi se vad som händer!
 
 
Vad har ni för mål i maj? Har ni också en sån här lista, eller jobbar ni på något ni vill göra under hela året?

En söndag i Lund

 
I söndags mötte vi upp Emma och Noah vid Domkyrkan, för de hade varit på konsert med Hurula och ville träffas innan de åkte hem! Vi gick till Lundafalafeln och testade. Betyg: Inte lika bra som Möllans Falafel, men fortfarande helt okej! Plus för falafeln, minus för att man inte får en chans att säga vilka grönsaker man vill ha eller inte vill ha.
 
 
 
 
 
Det var Emmas första falafel! Vad hon tyckte? Helt klart okej! Det var också första gången vi träffade Noah, eftersom de blev ihop efter att vi flyttade till Malmö och vi har liksom inte hunnit med. Så otroligt trevlig kille, kändes direkt otroligt avslappnat!
 
 
Sen satt vi på en bänk och snackade tills vi frös, då bytte vi bänk och satte oss i solen en stund i stället. Sen följdes vi åt till stationen för att säga hejdå.
 
 
Emma såg ut som en annan jäkla rockstar, cred till Eric som tog den här bilden medan jag fotade med mobilkameran! Så himla kul att träffas igen, vi har egentligen inte träffats så mycket alls sen vi flyttade, mer än en fika i januari. Emma gick i samma klass som Eric på högstadiet och gymnasiet, och jag och Emma gick i samma konfa-grupp när vi var konfirmander, om någon skulle undra.
 
 
När Emma och Noah gått på tåget hem, så tog jag och Eric en liten promenad för att jag ville fota några träd jag sett. *bloggare* På vägen såg vi en liten crêpe-vagn där Eric köpte en crêpe med nutella och banan! Jag smakade lite, och den var otroligt god!! Så tips om ni är i Lund och den står vid Centralen.
 
 
Jag hittade mina träd, och sen åkte vi hem, skrev handlingslista, Eric åkte och handlade och jag lagade mat, och sen tog vi det lugnt heeeela kvällen.
 
Det är så skönt när kompisar har vägarna förbi, att man liksom hinner träffas lite, om så än för några timmar. Särskilt när man inte har så mycket tid vanligtvis.
 
Vad gjorde ni i helgen? Hade ni också lika fint väder, eller var det regning och molnigt?

Recept: 2 Smoothies med mynta

 
Jag har precis, efter ett ganska långt uppehåll på smoothiefronten, börjat experimentera igen. Efter några missöden med mögliga avokados (visste inte ens att de kunde mögla? och inifrån dessutom?), har jag mer eller mindre gett upp grönsaks-delen och börjat testa med färska kryddor i stället!
 
Vi köpte ett enormt knippe mynta på torget för 10 kr (!) och så för ett par mornar sen satte jag igång. Här är två recept, och det första innehåller Jordgubbar och Mynta!
 
Du behöver
1 dl vaniljyoghurt
2-3 dl färska jordgubbar, kvartade
1/2 mogen banan
6-8 stora myntablad
en pytteklick honung
 
Lägg allt i valfri mixer, jag använder en stavmixer och en plastkanna som kom med den, och mixa tills allt är riktigt slätt. Häll upp på ett ganska stort glas, och njut av den här lite underliga, men fantastiska smaken!
 
 
Den andra är en lika enkelt variant, fast med mango i stället för jordgubbar. Den här blev lite av en favorit, för den riktigt smälter i munnen och känns nästan mer som en glass! Tyvärr hade jag en trådig bit av mangon här (hade en del i frysen från sist vi köpte en massa frukt, här), så delvis var det smälta-i-munnen-känsla och delvis kändes det lite som att suga upp gräs genom ett sugrör, hehe. Så undvik trådiga bitar!
 
Du behöver
2 dl fryst mango
1 dl vaniljyoghurt
7-8 stora myntablad
 
Gör precis som med den andra smoothien, mixa bara allt i valfri mixer och häll upp i ett glas. Den här fick precis plats i mina glas. Mango och mynta går verkligen perfekt ihop, är så glad att jag testade detta!
 
Har ni någon favoritsmoothie? Dela gärna med er!!

Weekly Snapshots

Jag tänkte att vi kunde ta en liten titt på sånt där jag fångat på bild den senaste veckan, men som liksom inte blir ett eget inlägg. Ni vet, snapshots, som de kallar dem. Tänkte att det här säkerligen kan bli en egen liten kategori så småningom! Men tills vidare ligger de här inläggen under Vardag bland kategorierna till höger. ->
 
 
Förra söndagen gick vi på bio, jag och Eric! Vi gick och såg andra Avengers-filmen, klockan 13.30 för att hinna med annat också den dagen. Ganska bra film, men lite lite handling och lite mycket action-scener kan jag känna. Men så är det väl mest en film som hamnar i mitten bland alla andra filmer runt om också, nästa är nog bättre! (Dock sevärd om man gillar den typen av filmer, det är trots allt högkvalitativ film vi snackar om!)
 
 
En dag satt jag och försökte plugga en massa, misslyckades brutalt med att översätta texter från tyska till svenska, och åt därför upp all den svindyra chokladen jag köpte på Astrid och Aporna när Kajsa var här. Den här kom från Seed & Beans, kostade väl runt 30 kr och innehöll 85 g med smak av Mandarin och Ingefära. Dock var den inte så himla fantastisk, inte som den vi köpte på första besöket med smak av hallon och kokos! (tips tips!)
 
 
Sen hade vi bokcirkelträff på måndagen! Vi hängde i Fannys fina lägenhet och åt väldigt mycket kakor, drack upp kanske en femtedel av mina tepåsar (yes!) och snackade om allt från boken till deprimerande storys om att gå hem ensam på kvällen och vara rädd typ. Sen gick jag och Linn hem tillsammans livrädda, trots att det var en rätt lugn måndagskväll.
 
 
Sen gick jag tydligen mest i skolan och glömde att fota på några dagar. Det här är från i fredags när jag gjorde snabb-lunch i form av tortillapizza! Slängde på tomatsås gjord på tomatpuré, ketchup och lite sambal oelek, lite smulat fetaost, skivad rödlök, skivad vitlök, riven ost och så lite färsk rosmarin! Sen in i ugnen ca 5-7 minuter på 200°, klart!
 
 
I fredags förberedde jag även för en rabarberpaj jag hade tänkt baka igår, men den blev inte av. När jag gjort den kommer det recept upp här såklart! Älskar att rabarbern är relativt billig på torget, så himla nice när man själv inte kan odla hemma.
 
 
Lördagsmorgonen började med att Eric gick ner på torget och handlade in lite grejer, bland annat ett helt enormt knippe mynta! Det hade jag sen i min frukost, men det får ni se mer av imorgon när receptet kommer upp!
 
 
Sen igår kom Erics föräldrar hit en halvdag ungefär! Lagom tills de kom fram skar jag upp lite torget-köpt vattenmelon och jordgubbar. Fatet är en av mina favoriter från Søstrene Grene som vi brukar ha typ vid tacos och så!
 
 
Vi tog en buss tillsammans och hade tänkt äta på caféet i Slottsparken, men där var så lång kö att vi gav upp. Vi hann dock svänga förbi tulpanfestivalen lite! 120 olika sorters tulpaner, hann jag läsa på en skylt. Vi såg detta förra året också, fast då med mina föräldrar. Värt en liten titt om man gillar tulpaner, så himla många fina sorter och färger och storlekar!
 
 
I stället gick vi därifrån och ut till Västra Hamnen med siktet ställt på lunch på Bar Italia, som jag skrev om här. Den här gången åt vi dock ingen glass, men lunchen rekommenderas! Eric åt en grym pastasallad för 75 kr, och vi andra tog varsin enorm panini på supergott bröd, för 65 kr styck. Helt klart en värd lunch om man ändå ska ut till Västra Hamnen! (Eller om man är ledig och vill äta gott och billigt.)
 
 
 
 
 
 
 
 
Därifrån köpte vi med oss bullar som vi tog med hem, kokte tevatten och blandade saft. Vek ihop en filt och gick tillsammans till Folkets Park för picknick-fika. Vi var inte ensamma om den tanken kan man ju säga! Vi placerade oss vid Moriskan under det fina, vita körsbärsträdet, bredde ut filten och satte oss och njöt en stund av solen. Sen gick vi hem igen, och Erics föräldrar åkte hem.
 
 
Sen kurerade vi vår vätskebrist-huvudvärk med resten av flädersaften! Här blandad med isbitar och klippt mynta = supertips! Har tydligen fått lite dille på mynta, men det lär ni snart få se mer av, hehe.
 
Kan ni inte berätta om något fint/vardagligt/trevligt/tråkigt/vad som helst som hänt er den senaste veckan? Släng iväg en liten kommentar vettja!

10 favoriter på Instagram just nu

 
adnamanda
Om någon kan berätta vilken stad den här tjejen bor i blir jag otroligt glad. Hennes bilder är pretty amazing, staden likaså, och jag hittade kontot för bara en vecka sen. Det har snabbt blivit en favorit helt enkelt!
 
 
boktitelpoesi
Det var faktiskt det här kontot som hittade mig, snarare än tvärt om. De gillade en bild jag lagt upp och jag kikade in för att kontot lät så roligt, och sen var jag fast! De lägger inte upp jätteofta, men det är liksom okej eftersom bilderna är så finurliga!
 
 
En så otroligt kreativ tjej! Ofta hamnar där hemgjorda saker, allt från Avengers-skorna här uppe, till oljemålning och akvarell. Även en del selfies, och en del snack om att bli frisk från ätstörning och sjävskadebeteende.
 
 
Min all time favourite. Jag har följt Frida sen jag själv kunde skaffa instagram, och älskar fortfarande hennes feed! Även om det inte är lika frekvent uppdatering längre, så är det alltid toppklass, och hennes liv är så spännande att det alltid är kul att se vad som hänt!
 
 
Det här är ett Sandra Beijer-tips från början. Så fort hon tipsade för några veckor sen (månader sen?) så började jag följa. Mest av allt för texterna under, inte särskilt mycket för bilderna, även om det är en del hunkiga snubbar som läggs upp ibland!
 
 
Det här kontot är också en ny favorit, som jag hittade för några dagar sen. Jag älskar golv, framförallt snygga golv, och det här kontot är ju bara rena drömmen! Man förstår knappt att det finns så många vackra golv runt om i världen! Undrar också lite över varifrån kontot utgår, för som jag förstår det är det bara en person som har det.
 
 
En journalist som är bosatt i Köpenhamn, som lägger upp makalöst vackra bilder på just denna stad. Scrollar man tillbaka i feeden finns där även en del Berlin, och det är ju aldrig fel! Helt enkelt ett mysigt konto med mysiga bilder på en mysig stad!
 
 
Ett av få konton jag följer som är enbart ett illustrations-konto. Den här tjejen är riktigt, riktigt duktig, och jag gillar kanske mest av allt de bilder hon tecknar med mat och detaljer, men alla bilder är egentligen lika bra! Om man bara hade en gnutta av den här talangen liksom!
 
 
Det förvånar mig att Frida inte har fler följare, eftersom hennes blogg är så uppskattad bland hennes läsare! Hon bor i Brighton med sin brittiska pojkvän, men är just nu på besök hemma i Sverige igen. Mycket vackra, ljusa bilder och fina klänningar!
 
 
Ett relativt nystartat konto, som hittade till mig och någon bild för ett par veckor sen. Förvånansvärt få följare, med tanke på de vackra bilderna! Här finns än så länge en del från Paris, Stockholm, Köpenhamn och en del platser i Japan. In och följ!
 
Och så tänkte jag att ni kan ju faktiskt hitta min instagram också! Den finner ni om ni klickar på bilden nedan:
 

Den där Köpenhamnsdagen

 
Förra lördagen åkte jag ju som bekant med Kajsa, över sundet, till Köpenhamn! Vi tog ett ganska tidigt morgotåg, och var framme 10.08 i den fina huvudstaden.
 
 
Egentligen hade jag kameran framme ganska lite, och det här är först en timme efter ankomst, när vi satt på kanten av kanalen i Nyhavn. Jag hade alltså inte varit så långt bort i Köpenhamn innan, utan hade bara varit på Strøget och på Tivoli, de få gånger jag varit där förut.
 
 
Nyhavn känns ju lite överskattat visserligen, men husen är ju fina i alla fall! Tyvärr hade vi inget superväder direkt, så vi promenerade mest omkring och försökte hitta någonstans att äta. Kajsa är vegetarian sen några månader tillbaka, och vi hittade ingenting som var 1. öppet 2. helvegetariskt. Ingenting alltså. Och vi gick omkring i princip hela centrum mellan Norreport och Nyhavn.
 
 
Så efter några timmar med lite lite shopping (jag på & Other Stories, Kajsa på Urban Outfitters), en tråkig Donken-sallad för min del, och en hel del promenerande i storstaden, åkte vi bara hem. Väl hemma i Malmö köpte vi en vegoburgare till Kajsa på Möllans Falafel, tog en till tur till Astrid och Aporna, och gick hem. Sen tog vi det lugnt och spelade mobilspel i ett par timmar innan Kajsa packade ihop och åkte hem för söndags-jobb!
 
Tills nästa Köpenhamns-utflykt ska jag tänka på följande: 1. Planera lite bättre. 2. Välja ut två områden och gå omkring där, inte fler.
Har ni några Köpenhamns-tips? Dela jättegärna med er! Allt från shopping till matställen till vackra gator eller trevliga parker är välkommet! För över sundet, det ska jag igen.

RSS 2.0