Weekly Snapshots vecka 19

Malmö / Permalink / 4
Jag tänkte som så att det här faktiskt blir ett inslag som kommer varje vecka nu! Jag trivs med att visa er vardagen på det här sättet, och det gör att jag fotar mer och utforskar nya vinklar mer och mer. Kanske får det snart en egen kategori också, men tills vidare finns de här inläggen under Vardag!
 
 
Första bilden är egentligen från i söndags, när vi kommit hem till Malmö igen och mött säkert hundra personer med MFF-halsdukar bara mellan Triangelns södra uppgång och Möllevångstorget. Sen mötte vi den här mobben på väg till match och Eric tittade bakåt i precis rätt ögonblick för att jag skulle hinna ta några bilder på rökbomben här. Några ur fokus ja, men tyckte det var lite effektfullt på något sätt!
 
 
 
 
 
I måndags åt vi lite lyxigare vardagsmat, mat färsk pasta, nyriven grana padano och pinjenötter! Jag finslipar fortfarande den här rätten, men när jag tycker den smakar nästan som på Vapiano så får ni receptet!
 
 
Min porslinsblomma i köket har börjat blomma! Trodde nästan att den vantrivdes och tänkte klippa ner den och så hittar Eric en klase blommor! Eller två, faktiskt. Och igår började den slå ut, så snart kommer fler bilder på den här fantastiska växten.
 
 
Tisdag morgon spenderades framför några avsnitt Gossip Girl. Till det drack jag en smoothie, men vad jag hade i just den här minns jag inte tyvärr. Mest använder jag mynta i ca alla smoothies, så det kan man i alla fall utgå från! Gossip Girl tittar jag för övrigt om för tredje gången nu, hehe.
 
 
Onsdag och jag var i skolan. Ljuset var så fint innan alla hade kommit, och jag tog den här bilden. Ingen inspirerande miljö direkt, men så är väl inte Tyska det mest kreativa språket som finns heller, haha. Eller det är ju klart, mer hittepå-grammatik får man nog leta efter!
 
 
På en av rasterna tog jag med mig min bordskamrat Mathilda och gick ett varv runt byggnaden. Vi kom ut på Sölvegatan, som sträcker sig från min byggnad till Erics byggnad Kemicentrum. Allt var vitt och grönt, och det var så himla, himla fint. Så jag sprang ut i vägen och fotade lite!
 
 
 
 
 
Efter skolan tog vi vägen runt Sölvegatan igen, och Mathilda hoppade efter lågt hängande grenar, med varierande resultat. Ljuset var magiskt och ja, det syns ju.
 
 
När jag kom till Triangeln gick jag av åt fel håll (medvetet) för att fota mitt bästa körsbärsträd! Det är enormt och finns precis brevid Skånetrafikens kontor vid Triangeln. Det är som små bollar som växer på tunna, tunna grenar och jag har aldrig sett något som ser ut såhär förut! När jag stod där och fotade kom en liten tant fram och pratade med mig, och sa att trädet var så himla vackert och bland de finaste hon sett. Jag höll med och så gick hon vidare.
 
 
I torsdags bakade jag en kaka, men den får ni recept på i veckan! Faktum är att jag bakade den igen när vi ätit upp den, fast ett par dagar senare.
 
 
 
 
 
Sen tog jag tydligen inte så många bilder i torsdags som inte ska bli egna inlägg den här kommande veckan, men i fredags åt vi i alla fall vår godaste sommarmat! Kycklingwraps med fetakräm, som vi gör lite lite annorlunda än receptet. Vi har i avokado och gurka också, men ingen sallad, och så gör vi fetakrämen på creme fraiche i stället för gräddfil, för det smakade bättre. Ett hett tips! Gör man lite extra kan man ha till lunch dagen efter också, det hade vi.
 
 
Sen så fick jag hem en antackningsbok från Marbré också! Valde att köpa en Galliard i no.23, och gillar den jättemycket! Vågar knappt skriva i den, men den är ju trots allt till för att användas. Om inte annat är den så otroligt. himla. snygg!
 
 
Vi bakade kakan igen, som sagt. Här syns lite av det som ska vara i. Älskar kombon av citron och kokos!!
 
 
Och sist men inte minst, jag förevigade mina plåster från helgen. Jag har blivit otroligt klantig tydligen, för i fredags skar jag mig när jag skulle skära i stenhårt bröd, det blödde riktigt rejält, men jag sköjde av och plåstrade om, och nu har det läkt ganska fint redan. Tum-plåstret är från när jag rev citronskal till kakan. Riktigt hur jag gjorde vet jag inte, men jag kände hur det rev till, skrek AJ och sprang för att skölja av det i kallt vatten. Tror inte att jag ska laga mat nu på ett par dagar, eller vad säger ni?
 
Berätta om er vecka! Höjdpunkter eller dalar? Något kul/fint/bra eller dåligt/tråkigt/surt som hänt! Skriv en liten kommentar!
#1 - - Ann:

"... men så är väl inte Tyska det mest kreativa språket som finns heller" Oi, du gör mig lite besviken, haha! Du måste läsa Rainer Maria Rilke <3

Svar: Haha, äsch, det är egentligen jättefint när man förstår det! Ska googla på namnet, det känns svagt bekant men jag vet inte varför!
Beatrice Hallberg

#2 - - Lindah:

Tror jag tänker sno den här idén till min blogg! Den är ju jättesmart! Där finns ju alltid foton och händelser som man kanske vill visa, men som kanske känns lite knasiga att ge ett eget inlägg. Hoppas det är okej! :)

Kommer självklart berätta vart jag fått idén ifrån i första inlägget! :)

Svar: Gör du det! Det är nog inte min från början, jag har sett den lite här och var i olika format. Men det är en bra grej, för som sagt, man har alltid lite småfoton som ligger här och var! :)
Beatrice Hallberg

#3 - - Anna Månsson:

Var den anteckningsboken dyr? :)

Svar: Finns en länk i inlägget! Dock ja, relativt. Hade en rabattkod på 20%, men fortfarande inte särskilt billig, hehe.
Beatrice Hallberg

#4 - - ISA:

åh jag gillar verkligen denna sorts inlägg. Att få "följa med" i en persons vardag. så fint!

Svar: Ja, jag också! Både att läsa andras och att skriva dem själv, det är alltid lika kul! :)
Beatrice Hallberg

Till top