Era Bidrag: Avtryck

Monthly Makers / Permalink / 19
Det är dags för månadens sammanställning av Monthly Makers, och det blir andra årets första sammanställning! Jag är otroligt glad över hur många bidrag vi fått in den här månden, och kanske framförallt alla nya deltagare! Att det tillkommit så många nya deltagare är framförallt superkul, det ska bli spännande att se vad ni hittar på resterande månader. Och så kul att ni som var med förra året hänger på i år igen! Ju fler som skapar, desto bättre.
 
Jag vill också börja med att tacka för alla fina kommentarer på mitt bidrag. Jag blir otroligt glad av att läsa dem, och går in där och kikar för lite vardagspepp ibland! Men nu tänker jag att vi hoppar direkt in på det allra roligaste: alla fina, roliga, smarta och bra (och övriga trevliga adjektiv) bidrag som kom in på månadens tema!
 
 
 
Ett av de populäraste bidragen den här månaden måste varit tryck på tyg av olika slag! Här ovan har vi Elins cykel-portmonä och Skuggsidans tröjtryck om psykisk hälsa som jag tycker är otroligt viktigt.
Andra som tryckte på tyg var bland annat jag, Alicia som tryckte Rorschachtest som hon sen broderade på, Ronette som tryckt Seth+Summer på en tröja
 
 
 
Även andra sorters tygtryck har kommit med! Som här, där Mikaela tryckt med transferpapper på ett linne, och hos Jessica som gjort ett avkok på rödkål som hon sen tryckt med tallkvistar på tyg. Även Tyg och Otyg tryckte på textil och det blev en triangelmönstrad tröja!
 
 
Ett annat spännande bidrag som kommit in är detta! Anni har nämligen gjort en chokladskål med avtryck av bubbelplast! Mycket nytänkade och roligt. Även hos Hem och socker kan man hitta ett ätbart bidrag, i form av tryckta kakor med russin och choklad.
 
 
Djurs tassavtryck har varit en annan populär tolkning! Här uppe ser vi Stinas tassavtrycks-memory av träknappar. Mycket fyndigt! Ett annat bidrag med tassavtryck som tolkning finns hos Ruth, som gjort ringar av ståltråd med tassavtryck. En annan sorts tassavtryck har Annica gjort, när hon tryckt sin sons fötter i lera för att göra gipsformar av dem!
 
 
Ett nytt inslag av kreativitet har varit den poetiska delen i gruppen! Wilda har valt att tolka genom att först skriva en dikt, och sen skissa upp ett porträtt i kol! Även Vicky har tolkat temat med hjälp av ord, och har skrivit en text på engelska.
 
 
 
Några har valt att delta med bidrag som är rent fotografiska, men där många även handlar om avtryck från platser de besökt eller minnen de har. Alltså psykiska avtryck snarare än den fysiska tolkningen. Ett sånt bidrag kommer från Jess, som fotograferat omgivningen kring sin uppväxtplats i Källsjö, och Lisa som valt att göra en kombination av foto och faktiska avtryck från änders fötter i isen.
 
 
 
 
En annan sorts psykiskt avtryck som finns hos många är stress. Därför gjorde Sofia en liten zenträdgård som man kan kratta i olika former för att behålla sitt lugn.
 
 
 
Att trycka bokstäver har också varit populärt! Här ser vi Lindas nyckelring med ordet garage på, och Lenas spännande tryckteknik där hon tryckt bokstäver i ljus och sen dragit färg över!
 
 
 
Hanna tryckte kaktusar med suddgummistämpel, Anna María tryckte på specialpapper och vek en plånbok,  Sandra gjorde en egen tapet inspirerad av Fine Little Day, HojnaSandra tryckte tassavtryck med potatis, Snnderligheten gjorde en serie bilder på temat, en annan Sandra tryckte eget mönster på paketpapper, Wiqtoria gjorde klart en låda med dolda mekanismer, och Tisteldrake gjorde en tryckt tygkasse.
 
 
 
Olika sorters tryck på papper har även förekommit. Här har vi Klara som gjort egna planscher och Julia som tryckt motiv på gamla boksidor med hjälp av en skrivare
 
 
 
Ett annat ganska populärt sätt att tolka avtryck på har varit med olika sorters potatis- och linoleumtryck. Även suddgummin och andra mjuka ytor har använts för att skära ut stämplar ur. Här ser vi Matildas potatistryck på ett skrivblock.
 
 
Avtryck kan ju vara så många saker, här är exempelvis Sandydowns ljuslykta i betong med stjärnavtryck.
 
 
 
Och så kan man ju tolka det med ett egengjort mönster, som Frida har gjort! Här ett grönt lövmönster som jag verkligen gillar. 
 
 
 
Om ni upplever er glömda - snälla kommentera då så lägger jag in er i inlägget! Som ni alla vet kan 60 länkar till olika personer bli lite mycket ibland, och jag hoppas innerligt att jag fått med alla, men det går ju inte att garantera 100% säkert. Så hojta om du känner dig bortglömd!
 
Har du missat vad Monthly Makers går ut på? Klicka då här för en presentation. Följ oss gärna på Facebook, instagram och pinterest också! Eller använd #monthlymakers på sociala medier!
 
Vi som håller i Monthly Makers och hoppas att du ska skapa med oss resten av året är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda!
#1 - - Anna María :

Men wow så många fina grejer! Pepp på det!

#2 - - Alicia:

Så jädra mäktigt! Är det bidragsrekord? Det känns så! I vilket fall rekordcoola och djuplodande tolkningar tycker jag. Sån rivstart!!

Svar: Nästan bidragsrekord!! Eller ja, kanske om man räknar bort det som inte var skapat förra januari på papperstemat? Minns inte vad vi sa till slut!
Beatrice Hallberg

#3 - - Pernilla:

Jösses vad många fina och inspirerande bidrag! Så himla häftigt att ni har fått med så många på det här skapartåget :D

#4 - - Ruth | HungryHeart.se:

Alltså det här är så himla bra! Jag är så glad för att så många velat haka på och och det är så fantastiskt kul att se alla kanonfina tolkningar. Go Monthly Makers! =D

#5 - - Annica :

Jag känner mig lite glömd, men å andra sidan var det strul när jag skulle kommentera och jag glömde dubbelkolla så det är nog lite mitt eget fel :P mitt bidrag finns i alla fall här: http://inspirami.blogg.se/2016/january/monthly-makers-avtryck.html

Svar: Såklart, jag fixar! Jag kände på mig att jag glömt någon, men det var så många länkar i skallen att jag inte alls kom på vem. Lägger in dig nu!
Beatrice Hallberg

#6 - - Annica :

Men förövrigt sjukt mycket fina bidrag denna månaden!!! Helt underbart!

#7 - - Matilda:

Oj så många helt fantastiska bidrag! Älskar att se hur många olika (och lika!) tolkningar det finns på temat. Tur att jag har en helt ledig söndag så jag kan titta igenom alla bidragen och insupa all inspiration :D

Svar: Ja, visst är det spännande hur många olika tolkningar det kan bli på samma tema! Det är nästan det jag tycker är roligast med Monthly Makers! :D
Beatrice Hallberg

#8 - - Hanna:

Oh så mkt inspiration! Jättekul ju! :o)

#9 - - Mikaela:

Slås varje gång av hur mycket jag ÄLSKAR samlingsinläggen, så mycket inspiration som bara väller över en! Och så varierade fantastiska tolkningar det är varje gång, åh det gör mig så glad!

#10 - - Louie:

Fantastiska bidrag! :D
Så mycket fint

#11 - - Borgmästaren:

Förstår att det var mycket att sammanställa. Så roligt att vi blev så många!

Undrar vem det blir som presenterar nästa månads tema?

#12 - - Skuggsidan:

Åh vad fint att se alla bidrag! Ska sätta mig och gå igenom inläggen nu och mysa runt i all inspiration

#13 - - Amanda:

Oj, oj, oj vad mycket fint!

#14 - - Jess:

Så himla kul med alla bidrag! Älskar det, vilken grej alltså :)

#15 - - Lillemor :

Ojojoj! Vilken grej detta! så mycket vackert intressant inspirerande. Ser fram mot nästa!

#16 - - Linda:

Så himla kul att se allas bidrag! :D Så mycket fint!
Ser redan fram emot nästa tema!

#17 - - Wilda:

Åh, jag älskar de här inläggen! SÅ INSPIRERANDE! Blir alldeles rörd av att se så många bidrag. Ska in och kolla extra på varenda en under veckan innan nästa tema presenteras. Vilket starkt jobb du har gjort för att få ihop allt så fint!

Svar: Visst är det!! Alltid lika roligt att se, framförallt såhär många bidrag! (men superduperjobbigt att välja ut några som ska få "synas" lite extra, hade helst velat ha bild på ALLA bidragen, men det gick ju inte...)
Beatrice Hallberg

#18 - - Karin:

+++ till Monthly Makers! Tack för att jag fick vara med på en inspirerande resa, sååå kul! Sist men inte minst en eloge till Dig som sammanställt alla bidrag! Att delta i månadens tema, vad det nu blir, är ett måste för mig. Bra gjort!

Svar: Åh, men tack!! för komplimangen! Det var superkul att se alla spännande, fina och smarta tolkningar den här månaden!
Beatrice Hallberg

#19 - - med nål och tråd:

Väldigt roligt att se hur alla har tolkat avtryck. Det är ju inte klokt så mycket fint alla har gjort. Tjoho för MM!

Till top