Tre nya favoriter

På senaste tiden har jag hittat en del grejer jag dels behövt och dels fallit pladask för i butiker, och i förra veckan slängde jag på mig tre av de absoluta favoriterna samtidigt och lurade ut Eric för att fota lite. Normalt sett visar jag ju inte upp mig själv särskilt mycket i bloggen, men jag känner att det är dags nu.
I alla fall, så har jag alltså här tre favoriter just nu, i form av en ring, en väska och en klänning!
 
 
Väskan är i en färg som jag förstått kallas Cognac, och kommer från Lindex. Den är inte så stor, men passar lagom för typ telefon, plånbok, nycklar, och lite andra småprylar.
 
 
 
Ringen kom i ett 3-pack från H&M, varav den här ringen i princip var hela anledningen till att det fick följa med hem. Det syns lite dåligt på bilderna, men den är liksom lite krackelerad i texturen inuti, men helt slät utanpå, och så ljust, ljust rosa i vissa ljus!
 
 
Klänningen är också från H&M, från deras basic-sortiment, och har världens skönaste passform! Dessutom fjärilsarmar som får en att känna sig sjukt fancy, hehe. Dock djup urringning, så jag har tillfälligt fäst med en säkerhetsnål en bit upp och har tänkt att jag ska sy fast den där i helgen.
 
 
Så alltså, tre favoriter just nu, två praktiska och en rent dekorativ.
 
Vad har ni för favoriter just nu? Kanske något liknande, eller något helt annat? Berätta gärna i en kommentar!

4x4 saker #8

Det är dags för ännu en omgång med saker i 4x4-formatet! Det här är ett av mina bästa format (förutom det som kommer upp imorgon), och jag tycker det är så kul att skriva! För vem har inte fyra bilder som inte riktigt passar in? Jag vet att jag har det i alla fall! Plus att listor alltid är roliga.
 
 
Ljuset på kvällen klockan halv tio såhär på sommaren? Magiskt. Insåg att jag aldrig tagit en bild uppåt på vår innergård och tog en när jag ändå stod där i det magiska ljuset.
 
fyra saker jag ska göra idag
sätta ihop en bokhylla
fylla sagda bokhylla med allt som står på golvet
researcha sprayfärg
leta efter skålar jag velat köpa ett tag på Indiska
 
 
Apropå magiskt ljus, så sken det så vackert in på vår klädställning för ett par kvällar sen. Det fångades inte helt hundra på bild, men nära nog! Och ja, jultröjan jag gav Eric i julklapp hänger framme fortfarande, heh.
 
fyra helgplaner
åka på första utflykten med sommarkortet
undvika att fira midsommar
men ändå göra blomkransar
få middagsgäster på lördag!
 
 
En favorit hos mig just nu, som jag köpte i veckan! Jag har haft en liknande färg innan från H&M som jag faktiskt fortfarande har kvar (som eh, kanske köptes 2008..), men som nu ska få åka i papperskorgen till förmån för denna lilla fantastiska! Ser ni inte vad den heter, så är det alltså Surf's Up från H&M!
 
fyra saker jag lyssnar på
youtube-videos i bakgrunden när jag jobbar på datorn
alla de poddar jag missat när iTunes bestämt åt mig att inte uppdatera dem
ljuden från när Eric spelar pokémon på sitt DS
alla fulla människor som går runt på Möllan på kvällarna
 
 
Ett annat litet fynd som kostade lika mycket som nagellacket är den här! En Peperomia Polybotra, som det stod på krukan. Det är alltså inte en elefantöra, men en liknande växt som jag nästan tycker är finare! Den har mer droppformade blad, och köptes spontant på ICA. Krukan är faktiskt också från ICA, och kostade ynka 15 riksdaler, vilket jag tyckte den var väl värd!
 
fyra saker jag önskar mig
min almanacka jag beställde hem igår
att det är bra väder när vi är hemma i Falkenberg igen
att min Göteborgs-dag blir fin
att de färger jag vill ha finns inne när jag ska köpa dem
 
 
Gillar du det här upplägget lika mycket som jag gör? Då kan du kika på fler gånger jag använt det här:
4x4 saker
4x4 saker #2
4x4 saker #3
4x4 saker #4
4x4 saker #5
4x4 saker #6
4x4 saker #7

Monthly Makers Växter

Det är dags för månadens bidrags-släpp! Kanske den bästa tiden varje månad, förutom dagen när alla de insamlade bidragen visas upp för allmän beskådan. Den här månaden har det, som ni nog vet, varit tema Växter. Ett tema som, även om det ligger mig varmt om hjärtat med växter, har varit svårt för min del.
 
Jag fick dille på krukor för några månader sen, men insåg att jag inte hade råd att gå en keramikkurs just nu. Jag älskar inte direkt den sorts lera man kan använda hemma, och jag visste inte riktigt vad jag ville göra annars.
 
Mina tankar gick från att bara hitta på något sätt att husera mina air plants till att måla krukor till att greja med själva växterna eller kanske måla något eller brodera. Ja, ni förstår. Det var helt enkelt vilt inne i huvudet, men jag fick ganska fort en idé jag ville köra på. Och vet ni? Den blev en del av det jag tänker visa upp idag.
 
 
Det var nämligen så att jag brände mig rejält på axlarna för några veckor sen, och det lilla jag hade kvar av en av mina body butters tog slut. Jag funderade en hel del på hur jag kunde använda den, eftersom jag gillade färgen och storleken. Jag råkade sätta burk-delen i locket och insåg att de passade perfekt ihop!
 
 
Så jag tog helt enkelt med den hem när vi åkte till Falkenberg, eftersom jag visste att pappa har en Dremel. Själv äger jag inte elektriska verktyg, mer än möjligtvis min limpistol om den räknas, och jag ville inte gärna spika hål i bottnen för dränering.
 
Men mer då? Jo, jag kände nu mot slutet av veckan att det här kändes så enkelt att det knappt kändes som ens den enklaste DIY. Inte för att det känns enklare än nästa sak jag gjorde, men de är väl på ungefär samma nivå. Så här är den, den andra krukan:
 
 
Den vita krukan! Som kanske eller kanske inte väntar på ett lika vitt fat och eventuellt lite detaljer i antingen svart eller guld. Jag har inte bestämt mig än, men gillar hur vit den blev! Det krävdes rätt många lager vit färg för att få den såhär vit faktiskt. Den är dessutom matt, eftersom jag använde matt färg i stället för glansig.
 
 
Och här är de, mina två extremt enkla DIYs som är mitt bidrag till månadens Monthly Makers. Vackra i all sin enkelhet, och kanske precis vad jag behövde just nu. För vet ni? Allt jag gör nu är att städa, rensa och flytta runt möbler, och min hjärna är så full med tankar och idéer och alla intryck jag får av att vara här i vårt hem just nu att jag nog behövde enklast möjliga saker att bara få göra.
Det är ju trots allt det skapande kan vara ibland, en sorts flykt från alla tankar, ett görande och ett bra sätt att få släppa allt annat på.
 
Förresten! Såhär fint ser det ut ibland när man inte riktigt kan hantera verktygen man använder:
 
 
Det kanske inte riktigt syns, men det är alltså så att hela burken snurrar runt borret. Någon halv sekund efter detta stannade jag äntligen maskinen och då flög burken över halva köket förbi pappa med kameran och ner på en matta. Sen bröt vi ihop i skratt allihop. För så kan det ju gå ibland, och det är okej! Den här gången var det för att jag skulle stänga av den, men tänkte att det var åt andra hållet och drog på mer kraft = panik och hjärnsläpp, haha.
 
Och så kan det alltså vara ibland när man skapar, det blir inte alltid som man tänker sig! Ett hål av 9 är nu mycket större än de andra och är otroligt ojämnt, men det är ju trots allt funktionen som är det viktiga här.
 
Vad har ni gjort på månadens tema? Jag är nyfiken på att få se alla bidrag den här månaden, och hoppas på att bli riktigt inspirerad som vanligt! Missa inte att länka hos Beata, och undrar ni något är här lite mer info:
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat Växter och Beata är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

Video: Unboxing Veckorevyn Box of Beauty

Det har blivit dags för lite videoformat här inne igen! Den där YouTube-kanalen är inte direkt så friskt uppdaterad, men nu är det alltså videons tur att få ta lite plats på bloggen. Faktum är att jag filmar en del på Snapchat, men det är ju inte något jag direkt lägger upp här. Vill man följa går det såklart bra, jag finns på @deskriptiv!
 
Men YouTube alltså. Jag jobbar fortfarande på en film från när Monthly Makers-gänget var i Karlsborg, men medan ni väntar på den får ni här en lite kortare video på när jag öppnar och visar upp vad som finns i den senaste beautyboxen från Veckorevyn! Det är ett nytt koncept de startat, som jag är lite tveksam till eftersom det gör att tidningarna kommer mer sällan, men som verkar rätt trevligt! Det är väl i stort sett som en Glossybox, fast med andra produkter och ännu inga tema-boxar.
 
Nu kanske ni undrar lite över varför i allsin dar jag valde att köpa en beautybox? Ja, det undrade jag nästan också! Men jag har velat testa ett par av produkterna jag visste skulle vara i, och det blev billigare att köpa hela boxen än att köpa ens en av de sakerna utanför boxen, så jag slog till. Snål eller sparsam eller bara... ekonomisk, vem vet? Nu tittar vi på videon i stället!
 
 
Har ni testat någon av produkterna som fanns i boxen? Är det något ni gillar lite extra? Själv gillade jag både beautyblendern och kajalpennan lite extra.
 
Ni kan även prenumerera på min YouTube-kanal, och då finns det stor chans att ni hinner se videos innan de hamnar här på bloggen! Min kanal hittar ni här.
 
Disclaimer: Jag vill poängtera att detta inte är sponsrat, och att inget företag någonsin kan köpa en åsikt på min blogg. Jag har köpt allt för egna pengar om inget annat anges i början av inlägget.

5 ställen att städa på för snabba resultat

Jag går just nu igenom en rätt stor förändring i livet. Det är ett tufft arbete, det här med att ändra vanor! Jag har valt att inte skriva så mycket om det här på bloggen, men det har nog märkts av en del att jag inte har varit här inne så mycket ett tag, strax innan jag åkte till Falkenberg. Vet ni? Det kändes bra att låta bli bloggen en del. Jag hade annat som behövde min tid de veckorna, och det var helt enkelt ett bra beslut att släppa lite på kraven från min egen sida.
 
Men det var inte det vi skulle diskutera idag. Jag går som sagt igenom en förändring just nu, som handlar om hur jag hanterar saker. Prylar, alltså. Pryttel, objekt, smågrejer, ägodelar, eller valfri annan synonym ni kan komma på. Jag kan helt ärligt inte minnas en enda period i mitt liv när jag kunnat slänga saker. Till och med nu när jag jobbar stenhårt på att släppa taget om saker är det svårt. Ni kan säkert räkna ut vad det resulterat i.
 
Japp, mängder och åter mängder av rena prylar som faktiskt inte får plats här hemma. Det var dessutom ett kort tag vi trodde att vi skulle flytta (nu blev det inte så), och jag fick p.a.n.i.k. eftersom jag insåg att vi aldrig skulle kunna få plats med alla saker i en annan lägenhet. Vi kan inte ha det som vi har det nu, och det handlar allra mest om att jag måste sluta köpa hem saker, och att jag måste lära mig att göra mig av med saker jag varken vill ha eller älskar egentligen.
 
 
Så under tiden jag jobbat på detta (typ hela detta året), har jag genom trial and error och en heeeel massa videos på Youtube och blogginlägg på diverse språk, samt en 30-dagars kurs i inredning över internet (!), har jag hittat några ställen jag brukar börja på när jag behöver börja med en rensning. Det här är mina 5 bästa ställen att rensa på!
 
 
1. Rensa på ditt sängbord.
Allt som ligger brevid din säng gör att hela rummet känns stökigare än det kanske nödvändigtvis är. Varje gång jag tagit bort allt från mitt sängbord har det helt plötsligt känts mycket rymligare och lugnare där jag ska sova. Ett annat tips är att bara försöka ha en bok, någon sorts växt, samt annat du känner att du måste ha i närheten på sängbordet, och ingenting annat. Ta bort allt annat så fort det inte behövs där längre, och allt kommer kännas mycket renare!
 
 
2. Rensa i hallen!
Det här gjorde vi när vi kom hem till Malmö igen nu i veckan. Vi flyttade in vinterjackorna i städ-/förvaringsskåpet (vi har bara ett skåp i lägenheten), rensade bort de skor som antingen inte används eller som passar bättre på vintern, och rensade ut gamla vantar, mössor och annat som var trasigt eller inte passade oss längre. Vi köpte även till en extra korg till hyllan, så nu har vi varsin och slipper rota igenom den enda korgen vi hade innan efter något vi behöver. Vi flyttade även saker från hyllan som inte behövde vara där, och la upp våra hjälmar och paraplyn på övre hyllan, och det ser så tomt ut! Rekommenderas varmt, även om man inte vill/har råd att köpa förvaringen direkt - rensa ut sakerna i hallen som inte ska vara där!
 
 
 
3. Sortera ut irrelevanta böcker.
Det här jobbar jag fortfarande på. Faktum är att det här är min svåraste kategori, och jag ångrar mig ofta när jag ger bort böcker. Jag älskar helt enkelt böcker, och jag är lite av en samlare. Men det är också ett faktum att de tar mycket plats och kräver sitt utrymme. Se igenom dina böcker, helt enkelt. Samla alla böcker i hela hemmet på golvet och sortera efter sorts bok, skönlitterär, facklitterär, kurslitteratur, osv, och rensa igenom varje kategori för sig. Vad är relevant i ditt liv nu? Jag skulle exempelvis aldrig göra mig av med mina Harry Potter-böcker, men jag kunde rensa ut en hel del skönlitteratur som aldrig lockade, eller som jag inte kände för att läsa om. Jag jobbar dock fortfarande på facklitteraturen, det är ju så svåååårt!
 
 
4. Släng papper!!!
Det är dags att gå igenom gamla pärmar med "viktiga" papper. Tro mig. Mobilräkningar på en telefon du inte har längre? Släng! Fakturor på saker du inte ens äger längre? Släng! Sex år gamla papper från skolan? Släng, släng, släng! Själv kunde jag rensa ut hälften av alla papper i min pärm, och jag har mängder med gamla skol-grejer kvar hemma i Falkenberg som jag rensade ut bland när jag var hemma nu. Papper tar plats, och du behöver knappast allt du sparat.
 
 
5. Kolla utgångsdatum på produkter i badrummet.
Det här kan bli rätt äckligt faktiskt. Om du som jag inte har flyttat på ett tag, har du kollat längst in i ditt badrumsskåp? Om inte, så gör det! Jag satsar rätt mycket på att om du är som jag, så är där en del äckliga grejer. Jag rensade bort kanske halva skåpet på min sida, och önskar att jag kunde tackla Erics sida också. Saker har utgångsdatum, och ja, ibland är de till för att följas. Gammal tvål du inte använder, en femte duschkräm som bara står där, gamla skrubb-vantar och såna där puffar, saker som samlar damm helt enkelt. Med det sagt inte att man ska slänga saker som man har många av och som fortfarande fungerar, men se till att använda upp det innan du köper ny nästa gång!
 
 
Vilka är era bästa tips för att rensa och slänga saker? Jag kände att jag vaknade upp rejält, men jag kämpar fortfarande. Var rensar ni först när ni behöver göra er av med saker? Är det samma ställen som jag börjar på, eller är det något annat utrymme? Tipsa gärna i en kommentar!

Årets mindre blogg 2016

Men hörni! Jag har gått och blivit nominerad! I något som heter Årets mindre blogg 2016, och där röstning pågår just nu.
 
Jag brukar normalt sett inte alls be folk göra sånt här, framförallt inte på bloggen, men nu känner jag att det är värt det. Så om ni vill rösta på mig, gå in på Days By Johanna's blogg, och klicka i nr.113, som är min blogg! Systemet är lite krångligt, så jag är högt upp trots högt nummer, ni kommer se när ni klickar er in.
 
 
 
Ett litet tips är också att man faktiskt kan rösta en gång om dagen, och röstning pågår till den 30 juni. Inget måste såklart, en röst är mer värd än ingen röst! Jag tävlar mot en hel bunt med andra duktiga bloggare, så jag tror inte jag har en chans att vinna. Men hoppas och håller tummarna för att i alla fall komma upp någonstans i topp 10!
 
 
Kram och tack på förhand, jag vet ju att jag har världens bästa bloggläsare! *blink blink*

Inspiration Monthly Makers Växter

Det är dags att börja jobba på sitt bidrag till månadens Monthly Makers-tema! Ni som läser alla våra bloggar eller har koll på vår Facebook-sida vet att månadens tema är Växter. Månadens värd är Beata, och hon släppte som vanligt temat den 10:e. Är ni redo!? Vi tittar på lite kul grejer jag tänker man kan göra!
 
/1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/
 
Det finns så många saker man kan hitta på när det kommer till just växter. Jag tycker inte att man behöver använda själva växterna, utan att man kan göra något till en växt, något med en växt som den inte normalt sett används till, eller kanske bara något inspirerat av växter? Alla gillar ju trots allt inte att arbeta annat än digitalt.
 
För min egen del har jag fokuserat på att göra om något jag hade hemma till något jag behövde, vad det är får ni se om 3 dagar! Är dock stolt över det faktum att jag både återbrukat och använt elektriska verktyg, något som är ovanligt när jag skapar, men som jag skulle vilja jobba med oftare.
 
Känner du inte att du hittat något här som inspirerar dig? Då kanske du hittar något hos de andra, kika in och se vad de tipsar om och inspireras av:
Anna Marías inspirationsinlägg, Växter.
Alicias guide till bankat växttryck.
Mikaelas inspiration till tema Växter.
Ruths 20 DIY-förslag på Växt-temat.
Wildas inspirationsinlägg tema Växter.
Elsas idéer inför tema Växter.

Lunch på Stålboms Konditori

Sista dagen i Falkenberg var i tisdags, och då passade jag på att träffa mina två bästa vänner. Kajsa bor kvar i Falkenberg, så henne träffar jag en del då och då, men Lollo bor och pluggar i Växjö, så vi träffas ganska sällan. Vi bestämde oss i alla fall för att ta en lunch med efterföljande fika och snacka igenom allt som hänt i våra liv sen vi sågs sist!
 
 
Vi bestämde oss för att gå till Stålboms, eftersom ingen av oss kände för varken pizza, asiatiskt eller hamburgare, vilket är i princip det enda som finns i Falkenberg om man vill äta i stan.
 
 
Kajsa tog en sallad, och jag och Lollo varsin macka. Hit kan man till exempel gå om man äter vegetariskt, eftersom just den där salladen på bilden passar de flesta vegetarianer! Kajsa slutade äta kött och mjölkprodukter i största möjliga mån för lite över ett år sen, och tycker att just Stålboms har helt okej sallader!
 
 
Men jag och Lollo åt i alla fall varsin currykyckling-macka, och så satt vi och pratade, och pratade, och pratade lite till. Som jag saknat dem!
 
 
I fönstret stod dessa vackra skapelser. Ska leta efter egna utifrån vad som stod i bottnen, så kan jag visa om jag skulle hitta några! Men om någon hittar på Blomsterlandet och inte vill ha själva så är det fritt fram att skicka hit till Malmö! Hehe.
 
För övrigt älskar jag kaktusen i högra bilden. Vi hade en liknande hemma förut, men den dog tyvärr efter att ha levt i hela mitt liv. Letar för fullt efter en liknande variant, men har inte hittat någon i rätt storlek/prisklass än.
 
 
Till sist bytte vi bord och satte oss i några av fåtöljerna, beställde in lite fika och fortsatte våra samtal tills jag var tvungen att ta bussen för att hinna hem i tid för att äta hemma hos Eric.
 
Behövde verkligen de där timmarna, som blev många men inte särskilt långa. Det är så otroligt skönt att ha vänner som man kan träffa sällan, men som alltid finns kvar oavsett! Ni är bäst <3
 
För övrigt kan jag ju rekommendera Stålboms varmt om ni är i Falkenberg. Det är numera mitt standard-café i stan, eftersom de är de enda som faktiskt finns kvar på samma sätt som innan jag flyttade. De har visserligen renoverat rejält och bytt ut lite fikabröd, men i mångt och mycket är det fortfarande likadant = kvalité! Bäst gillar jag citronbiskvierna och wieneråttorna.
 
Har ni varit i Falkenberg? På Stålboms kanske? Vad tyckte ni?! Är alltid lika kul att höra vad andra tycker om staden man vuxit upp i.

Studenten 2016

Fem dagar sen är det nu, som alla på Falkenbergs Gymnasieskola tog studenten. Fem dagar senare än det datum som var vårt för tre år sedan. Eftersom Erics lillasyster skulle firas denna fredag, så var vi såklart uppe i Falkenberg! Jag fick agera fotograf, florist och diverse dekoratör, och därför har jag nu 725 bilder att gå igenom, från morgon till kväll.
 
Bland de jag hunnit gå igenom, vilket är en hel del, tänkte jag nu visa några guldkorn. Jag har valt bort alla bilder med människor jag inte vet vil l synas här dock, så det blir mest stämningsbilder. Kanske kommer det en del två, kanske inte. Allt beror på känslan jag får av de som har fastnat på bilderna.
Här är de i alla fall, det första gänget bilder från studentfirandet i fredags!
 
 
 
Det fick slinka med en bild Eric tog på mig också, alla log så mycket den här dagen att jag knappt har andra uttryck på bild!
 
 
 
 
Ett styck ny profilbild på eh.. alla? sociala medier, blev det också! Har man för en gångs skull fixat sig och fått håret lockat och sådär så får man väl passa på tänker jag!
 
 
Erics slips, knuten av moi! Tacka vet jag YouTube, man lär sig aldrig så bra som med videoinstruktioner!
 
 
 
 
 
Och så var den dagen slut och förevigad. Vi får se hur många bilder det blir i slutändan, när jag skriver detta är jag uppe i 49 stycken redigerade och klara att sparas ner, dessa inräknade. Min gissning just nu är runt 75 bilder, men jag lovar att komma med en uppdatering på den fronten.
 
Det var i vilket fall som helst en riktigt fin dag, trots att den började 5.15 på morgonen för min del, med hårfix och sminkning på Ida, och sen ett par timmars extra sömn för mig efteråt, innan allt satte igång på riktigt. Dagen avslutades först runt halv två morgonen efter, och så nära på att dygna har jag nog inte varit sen högstadiet!

100 saker som gjorde mig glad för 6 år sen

När jag är hemma nu passar jag på att rensa lite bland alla saker i mitt gamla flickrum. Här är... låt oss säga stökigt. Och det är en underdrift, för här är fullt med gamla grejer jag inte hade hjärta att slänga förr. Men! Bland alla dessa saker kan man såklart hitta guldkorn. Som en rolig lista, skriven på naturfärgat inslagspapper, där jag listar saker som gör mig glad. 100 saker, närmare bestämt.
 
 
Jag daterade den här listan till 2010, sommaren innan jag började gymnasiet alltså. Dels på grund av hur jag skriver, dels på grund av vad jag skriver. Så nu ska vi alltså titta på de 100 saker jag tyckte gjorde mig glad för 6 år sen, sommaren innan jag började gymnasiet.
 
 
1. Ballonger
2. Kärlek (lycklig)
3. Färg
4. Pussar
5. Kramar
6. Vackra citat
7. Mina vänner
8. Min familj
9. Att få ett leende
10. Att få göra det man vill
11. Nycklar
12. Min Canon EOS 1000D
13. Julen
14. Crux
15. Fina minnen
16. Att lyckas med foton
17. Att skratta
18. Att se folk bli glada för något man gjort eller gett
19. Att hitta något man vill ha
20. Att vara nykär
 
 
21. Min pojkvän
22. Att få sjunga
23. Förgätmigej-blommor
24. Knappar
25. Att hitta ett fynd på rea
26. Fika med en kompis
27. Efterlängtade TV-program
28. Ett fint sms
29. Godmorgon-pussar på kinden
30. Tuschpennor
31. Mysiga klasskompisar
32. Fina bilder
33. Bra böcker
34. Födelsedagar
35. Att ge bort genomtänkta saker
36. Choklad
37. Resor
38. Shopping
39. Att rita något fint
40. När krukväxter överlever
 
 
41. Fina smycken
42. Att få veta att någon tänker på en
43. Att få en ny kusin
44. Grillkvällar utomhus
45. SOMMAR & SOL!
46. Varmt havsvatten
47. Musikämnen i skolan
48. Livespelningar & Konserter med bra band
49. Dagens teknik när den funkar
50. MUSIK!
51. Prickar
52. Sköna, rutiga skjortor
53. Chinos
54. Fina ögon
55. Gammal inredning
56. Bra inspiration
57. Underbara Claras blogg
58. Inspirerande människor
59. Bokstäver i inredning
60. Hjärtan
 
 
61. Fina pärlplattor
62. Snygg streetart
63. Vackra och smarta klockor
64. Fina collage
65. Regnbågar
66. Luckystars
67. Gameboy Colour-spel
68. God mat
69. Snygg origami
70. Solrosor
71. Presenter
72. Kreativa folk
73. Alfapet-bokstäver
74. Engelska flaggan
75. Stearinljus
76. Vattendroppar
77. Solnedgångar
78. Vackra fönster
79. Mysiga ramar
80. Flaskpost
 
 
81. Solsken
82. Figurer bland molnen
83. Tärningar
84. Knappbutiker
85. Tågresor
86. Fjärilar
87. Stjärnor
88. Att vara inomhus när det regnar
89. Paraplyer i regnet
90. Ljuslyktor
91. Spetsar
92. Mysiga, stickade tröjor
93. Rosetter
94. Kakor
95. Tro
96. Noter som bilder
97. Mysiga vantar, mössor & fina halsdukar
98. Snögubbar
99. Fina muffins
100. Underbara låttexter
 
 
Vad gör er glada? Vad gjorde er glada för 6 år sen? Tycker det är så kul att hitta sånt här, och att läsa sånt om er som läser! Konstigt ändå hur mycket som ändras, och hur man väljer att formulera sig. Mycket på den här listan tilltalar mig verkligen inte idag, och jag undrar om jag verkligen blev genuint glad av flera av dessa sakerna för alla de där åren sen... Vem vet. Inte jag i alla fall.

+ & - #2

Det var ett tag sen jag senast gjorde ett sånt här inlägg, men de är ju himla smidiga för att sammanfatta vardagen, så här kommer saker som är bra och mindre bra just nu. Dela gärna med er av era egna + & - i kommentarsfältet!
 
 
-
Den här hostan som vägrar släppa
Att det börjar bli kallare lagom till studenten
Att Eric inte kommer förrän imorgon
Och att han kommer sent till Falkenberg
Att sommarkorten inte gäller mellan 1 juni och 31 augusti
Cykellås som inte går att få upp
 
+
Att få pausa i Falkenberg några dagar
Fina familjemedlemmar
Underbara sommarkvällar i trädgårdar, med grillat och solnedgång
Att jag ska få spendera en sommar i Malmö, med mina bästa
Äventyrslängtan som ligger i bröstet som förhoppningsvis tar mig runt i Skåne i sommar
En snabb Göteborgs-visit att se fram emot någon gång i juli
 

En bal en solig juni-dag

Jag åkte hem till Falkenberg. Inte för vad som helst, nej, utan för Erics lillasysters bal! Balen hemma i lilla Falkenberg är en rätt stor grej, och det slås på stort med både lokal, kläder, hår och smink. För att inte nämna ekipagen som ska ta alla balklädda studenter ner till röda mattan. Ja, vi har en röd matta att gå på!
 
 
Så när jag hade blivit hämtad på tågstationen strax efter 10 på morgonen (ja, morgonen, jag har sommarlov), så bar det iväg hem till min extra-familj. Frisören skulle komma dit nämligen, otroligt lyxigt!

Hon dukade upp borstar, kammar, spännen och sprayer på en liten IKEA-pall och kopplade in sina värmeverktyg, och så satte hon igång.
 
 
Till slut blev det såhär magiskt vackert, en halvuppsättning med många lockar och lite strass för att matcha....
 
 
... klänningen! Såklart. En vacker blå variant med otroligt smakfulla detaljer. Inköpt någonstans i Göteborg, där de tydligen hade otrolig service. Vacker som en dröm är den i alla fall!
 
 
Och till slut blev detta slutresultatet! Just på den här bilden tycker jag att hon är ganska lik Elsa Billgren, men det kanske bara är jag?! Himlans fin var hon i alla fall, och jag tror hon hade en väldigt trevlig kväll!

Sminket fixade vi tillsammans, och jag fick testa lite grejer jag bara lärt mig i teorin än så länge. Tycker det blev riktigt bra faktiskt!
Fler bilder kommer om själva motivet godkänner, vi får se helt enkelt. Om inte annat får ni nöja er med detta vackra som en smak på livet tillbaka i Falkenberg. På fredag är det Student som gäller, och då minsann ska här fotograferas!

3 podcasts att lyssna på i sommar

Hej fina fina ni! Jag njuter av sommarlovet och har hittills lyckats bränna mig rätt rejält. Smörjer och smörjer och smörjer med allt återfuktande jag kan hitta och hoppas att jag slipper fjälla allt för mycket. När ni läser det här har jag gått och köpt solskyddsmedel, och vägrar gå ut utan på ett tag i alla fall.
 
Men det var inte det vi skulle läsa om idag inte! Nej, för nu när det är så fint väder, tänkte jag att folk kanske hellre lyssnar på poddar än att sitta inne och titta på film eller så. Därför måste jag ju bara dela med mig av de poddar jag älskar mest just nu, där jag ser fram emot vartenda avsnitt. Här får ni mina absoluta favoriter:
 
 
Flora & Frida
Flora och Frida har poddat i snart ett år, och jag älskar det! De är otroligt öppna, pratar om allt mellan himmel och jord, och berättar verkligen om sig själva och sina tankar. Framförallt älskar jag hur fritt de pratar om sex och relationer, något jag saknat i podd-djungeln. Men å andra sidan, hur bra blir det inte när två av ens favoritbloggare går ihop och startar en podd? Magiskt, såklart!
 
Josefin & Vanja
Josefin och Vanja bloggar båda på Modette.se, och kände inte varandra nästan alls innan de började podda, för strax över ett år sen. Vanja hade precis börjat jobba på Modette, och sen dess är de riktigt tajta. De har öppna samtal om aktuella ämnen, saker de tycker är viktiga, bloggar, sociala medier och annat som jag gillar mycket! Ibland lite mycket fokus på Stockholm, men annars är den verkligen en riktig pärla!
 
Lilla Vardag
En av de första poddarna med fokus på Skåne, och mer specifikt Malmö! De har även ett otroligt fint instagramkonto, och det var så jag hittade podden. Än så länge finns det bara 3 avsnitt, men de kommer nu med jämna mellanrum en gång i veckan! Hittills är det dels ett tema i varje podd, men utöver temat testar de även en för dem ny sak i Malmö till varje podd. Roligt koncept, och de har världens mysigaste dialekter att lyssna på!
 
 
Klicka på namnet till varje podd för att hamna direkt på deras iTunes-sida, lyssna på några avsnitt och prenumerera vettja!
 
Har ni några favoritpoddar? Kan ni tipsa om något jag verkligen borde lyssna på? De flesta av de jag gillade har slutat göras av olika anledningar, och jag letar efter något nytt att lyssna på!

Sommarlov!!!!!

Nu är det dags. Dags för mig att äntligen, äntligen få ta sommarlov igen. Igår var det examination, och trots tekniskt strul tills sista sekund ungefär, så tror vi att vi klarat oss! Och även om vi skulle ha blivit underkända, så är det liksom över för stunden nu. Det sista som skulle göras på terminen är avklarat, och jag har avslutat mitt första år på förskollärarutbildningen!
 
För att fira köpte jag saft och naturgodis och njöt av ledigheten på eftermiddagen, och för att fira lite extra tänkte jag att vi kan titta tillbaka på saker jag upplevt tidigare somrar, som jag hoppas jag hinner klämma in även i sommar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0