Hur jag upplever bloggtorka

Jag har på senaste tiden stött på en hel del artiklar och listor om ett specifikt ämne - bloggtorka. Alltså när inspirationen tar slut och du inte vet vad du ska blogga om. Jag kände när jag läste lite, bland annat Better Bloggers inlägg om appar som hjälper dig förebygga bloggtorka, att jag nog inte alls får bloggtorka av samma anledning som de flesta verkar få.
Missförstå mig rätt nu, jag tror att all bloggtorka beror på att inspirationen tar slut, men jag upplever inte att min inspiration tar slut av samma anledning som de flesta skriver om.
 
 
Min egen upplevelse av bloggtorka är att den kommer av utmattning och stress, och inte av att inspirationen inte finns där. Jag kan ha tusen idéer, de kan ligga på lager eller vara klara att skrivas om, kompletta med redigerade bilder och peppiga formuleringar. Men de vill inte komma ut om jag inte känner att jag vill skriva just då.
 
 
Jag började fundera kring detta förra helgen när vi var i Karlsborg och satt på kvällen och pratade om hur vi tänker kring bloggande och kommentarer och diverse annat som cirkulerar kring bloggar. Jag uttryckte att jag kände ett måste att blogga minst ett inlägg om dagen. Men vet ni? Jag tror inte alls att det är så jag fungerar. Mitt humör varierar något otroligt från dag till dag och vecka till vecka, och övriga sysslor brukar få följa humöret. Men bloggandet har jag försökt och försökt och försökt med. Varför?
 
Alla bloggtips som cirkulerar där ute fokuserar nästan alltid på en sak framför alla andra. Den saken är att uppdatera kontinuerligt, gärna minst ett inlägg om dagen, men många pushar också för att ha bloggare som Blondinbella och Underbara Clara som förebilder. Alltså bloggare som kan trycka ur sig flera inlägg om dagen. Men enda anledningen till att de kan det är ju för att de lever på sina bloggar, och det gör ju inte jag. Jag studerar och planerar att börja jobba efter min utbildning. Jag går till skolan tidigt och kommer hem sent, flera dagar i veckan. Jag har liksom inte tid att skriva, redigera, fotografera och göra research flera timmar om dagen för att kunna skriva 2-3 inlägg om dagen.
 
 
Det är alltså dags för mig att låta bloggen få följa mitt humör. Som jag gör med allt annat. Kanske blir det perioder av noll bloggande, kanske blir det att jag till slut älskar det så mycket att det ändå kommer ett inlägg om dagen, eller så kommer det perioder när jag kan blogga ingenting på en vecka och sen tre inlägg om dagen i några dagar, för att jag har både tid och lust.
 
För vet ni? När jag har både tid och lust, det är då min blogg känns som bäst. Den känns trevligast att titta in på, och det känns som att det märks utåt att det är just lust för bloggandet jag har. Något som bekräftades när vi satt där och pratade i Karlsborg, och som jag kommer ta med mig länge framöver.
 
Så nu hoppas jag att ni hänger med, så ska jag försöka ha som mål att bara blogga om saker jag har lust med, när jag har lust för det. Okej?

Glad påsk!

Glad påsk alla fina följare och läsare! För att få en paus i allt firande får ni titta på lite bilder från tidigare års påskfiranden, så får vi se vad vi hittar på i år som fastnar på bild.

Hoppas ni har en fin, ledig helg oavsett om ni firar påsk eller inte, och att ni umgås med de nära och kära ni har! Ta det lugnt, ät god mat, och glöm inte att njuta av vädret, i den mån det är fint där ni bor!
 
 
 
 
 
 
 
 

Några av helgens höjdpunkter i bildform

Om det undgått någon så var vi i Monthly Makers-gänget hos Sandra i Karlsborg i helgen! Jag tänkte dela med mig av några få bilder från de två dagarna, som känns som höjdpunkter på resan. Inte alla dock, jag har en hel del bilder kvar att redigera och en sisådär 122 korta och långa filmklipp att redigera ihop till en liten film! Den får ni se i sinom tid, så tittar vi på lite bilder så länge.
 
 
Wilda och Elsa på stranden till Vättern en solig förmiddag = extra lycka!
 
 
 
Och detta då!? Fler bilder från hemma hos Sandra kommer senare, men hennes hem är precis lika drömmigt som det verkar inne på hennes blogg. Kul också att träffa lilla Gösta, och att få en uppfattning om hur rummen man ser på bilderna hänger ihop!
 
 
Anna María matchade den virkade bollen Elsa gjorde åt Sandra!
 
 
Sen bodde vi ju på Karlsborgs Annex, och verkstaden som hör till familjen Nymans ägor är full med roliga saker, lådor fylla med prylar, en keramikverkstad, fotostudior, och cirka allt annat man drömmer om som kreativ person.
 
 
Dessutom hann vi med en lång fika + runda med tankar och känslor på deras café! Ligger precis runt hörnet, och serverar i princip allt som är gott!
 
 
Mot slutet av långpromenaden runt nästan hela Karlsborg togs enormt många bilder, bland annat denna! Jag hade mest av allt svårt att ta in allt, och det faktum att det fortfarande låg is på hela Bottensjön!? Så absurt när man inte ens sett frost i Malmö sen typ... mitten på februari i alla fall.
 
 
Stunden på tåget när jag och Ruth möttes upp i Gbg för att ha sällskap, och sen mötte upp Stockholms-gänget i Skövde för att ta bussen. Och den där grejen från Starbucks = asgod!
 
 
Och så en hel massa möte, med spännande sätt att spåna på saker och en massa spännande och roliga idéer som vi bara väntar på att få dela först med varandra och sen med er!

Och det var en del av den här fina helgen i Karlsborg. Jag hoppas verkligen det blir fler, och att vi får åka runt till varandra fler gånger, för det är så kul och peppande att träffa allihop! Nu saknade vi visserligen 4 personer den här gången, men nästa gång hoppas jag vi blir full grupp!

Monthly Makers Miniatyr

Det är dags för oss värdar att visa vad vi hittat på på månadens tema i Monthly Makers! Kanske den bästa tiden på månaden, och dessutom extra kul eftersom vi värdar (8 av 12) har träffats hemma hos Sandra i Karlsborg i helgen. Men det kommer i ett separat inlägg eller tre!
 
Den här månaden är det Wilda som är huvudvärd, och det är på hennes bidragsinlägg ni kommenterar med er länk för att vara med i månadens samlingsinlägg. Den här månaden har hon gjort något jag är otroligt imponerad av, så oavsett om ni vill delta eller inte tycker jag ni ska kolla in det!
 
 
Jag gjorde det här. Inte primärt, utan som en sista extra sak som skulle komplettera mitt huvudbidrag den här månaden. Detta som för oss tillbaka till förra årets tändsticks-tema, där jag nu känner att jag fått lite revansch! Så vad tror ni jag ställde på detta tändsticks-staffli?
 
 
Två små tavlor såklart! Eller såklart och såklart, men jag tänker att det naturliga för att sätta på ett staffli är en tavla. Och jag gjorde alltså två, men bara ett staffli = en får inte stå upp.
 
 
Så jag har gjort såhär enkelt: Tagit två små, små canvastavlor, tejpat med vanlig platstejp, målat med kopparfärg och sen dragit bort tejpen så att de fått torka. Jo noggrannare man trycker fast tejpen desto mindre utanför, blödningen under tejpen kan man se i ena hörnet på ena tavlan.
 
Men var det verkligen det här jag tänkte göra egentligen? Nej. Faktiskt inte.
 
 
Det här var vad som skulle blivit mitt bidrag. Ni som hängt med ett tag minns mitt bidrag på tema rymd, där jag målade en tavla jag blev så nöjd med! Jag hade tänkt göra en miniatyr av den tavlan, men blev stressad och ofokuserad och kände att det inte alls var vad jag ville göra. Slutresultatet? Det här på bilden ovan.
 
Och med det vill jag självklart säga att det inte alltid blir som man tänkt! Jag fick snabbt tänka om, och jag är faktiskt nöjd med det som blev mitt slutgiltiga bidrag. Kanske fortsätter jag på den här en annan gång, kanske inte, vi får se!
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I (MÅNAD) är temat (TEMA + länk till temapresentationsinlägg) och (NAMN) är värd. Kommentera detta inlägg (länk till värdens bidrag) med en länk till ditt bidrag för att vara med.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

En ny ryggsäck

Jag har köpt en ny ryggsäck! Jag älskar den, och den rymmer sådär ganska lagom mycket. Jag tänkte att vi skulle kika lite närmre på den.
 
 
Såhär ser den ut i helhet alltså, fast i en ljust brun nyans och inte grå då. Jag tycker den är väldigt snygg!
 
 
Den kommer från Mint&Berry och är köpt på Zalando. Tror bestämt att det är deras enda ryggsäck i den här färgen, men är inte helt hundra på det. Den kostade i alla fall 399 kronor!
 
 
Den enda nackdelen skulle jag säga är att öppningen är aningen för liten, med tanke på att bottnen är väldigt rymlig, det är lite svårt att få ner allt man vill ha ner, fast det skulle få plats längst ner. Annars? Ingenting negativt! Tycker den är smidig och lagom stor, och helt perfekt för några timmar på stan eller en dag när man inte behöver ha dator med sig!
 
Den har blivit flitigt använd hittills, vi får se hur länge den håller!

Recept: Jordgubbssmoothie med avokado

Såhär på morgonen nu när det börjar bli ljust ute igen försöker jag boosta frukosten lite extra, och det gillar jag att göra med frukt! Med det sagt så älskar jag också att ibland äta chokladflingor och mjölk, men just nu är jag alltså mest av allt sugen på smoothie.
 
Jag experimenterar gärna med smakerna och innehållet för att få rätt smak och konsistens, och just den här smoothien tyckte jag blev himla god. Därför får ni såklart receptet på den!
 
 
 
Du behöver
1 fryst banan
1/2 paket (ca125g) frysta jordgubbar
1/2 avokado
1 dl apelsinjuice
1 dl vaniljyoghurt
lite citronsaft
1/2 tsk flytande honung
 
Tina jordgubbarna och eventuellt bananen, skär avokadon i bitar och mixa ihop samtliga ingredienser till en slät, ganska tjock smoothie! Vill man ha den mer flytande kan man använda ickefryst banan, eller lite mer apelsinjuice. Experimentera lite med smakerna helt enkelt!
Citronsaften hindrar avokadon från att göra hela smoothien brun, och bör helst balanseras lite om man inte har en väldigt mogen banan, därav honungen.
 
 
Avnjut gärna i sängen en lång sovmorgon eller helgdag med någonting roligt på datorn, exempelvis youtube-videos med matlagning, eller varför inte ett avsnitt av någon bra serie på Netflix?
 
Vilka är era bäst frukostar? Och har ni några bra smoothierecept? Send them my way then!

Cafétips i Helsingborg: Conditori Två Systrar

Jag var ju i Helsingborg i förrgår, och när vi skulle äta lunch gick vi en kort bit hemifrån Emelie till ett café hon pratat om innan för att äta lunch (och sen köpa med oss fika)!
 
Caféet heter Conditori Två Systrar och ligger väldigt nära Olympia i Helsingborg, deras inredning är to die for, och när det är varmt, som det var när vi var där, kan man sitta utomhus i lä och solsken och äta eller fika! Deras facebooksida hittar ni här, om ni är nyfikna.
 
 
Inredningen är som sagt to die for, och där är ljust och trevlig i kombo med mysiga material och lampor jag gärna skulle sätta i rätt rum hemma. Allt från diskarna med bakverk till bord och stolar känns genomtänkt och välfungerande på samma gång.
 
 
Vi åt varsin dagens, som var Pulled pork på surdegsbröd med coleslaw och en liten sallad till. Ja, det var så gott som det låter! Dessutom att sitta utomhus och äta, otroligt lyxig känsla.
 
 
 
Jag vill definitivt hit igen, så tills jag utforskat fler av Helsingborgs caféer med Emelie som guide, så tipsar jag alltså er om denna lilla pärla som är lätt att ta sig till om man orkar ta sig upp för alla backar eller för trapporna på Kärnan!

En dag när plugg var ganska roligt

Igår var en sån där trevlig dag. Emelie kom till mig för att påbörja vårt arbete som är slutet på den här kursen, och vi började med att gå till Hemmkväll för lite motivation. Sen tog vi en omväg hem förbi en postlåda och det var så varmt (+10°!!) att vi svettades lite i våra jackor!
 
Sen var det dags för lunch innan vi började på vårt arbete. Vi ska utgå från intervjuer vi gjort med våra handledare under praktiken, och därför läste vi igenom dem noga och strök över/under allt vi kände var relevant och intressant.
 
 
Och sen har vi börjat jobba på en frågeställning utifrån detta. Det svåra är att hitta en vetenskaplig artikel som går att koppla ihop med ämnet vi gärna vill skriva om.
 
 
Och i varje halvtimme tog vi dans-paus, men det får ni minsann inte se på någon bild, haha!
 
 
Kul har vi i alla fall ihop! Men sen insåg vi att vi faktiskt inte kunde sitta inomhus hela dagen i det fantastiska vädret, så vi bestämde oss för att avsluta, packa ihop och ta oss ut en sväng!
 
 
Så jag visade Pildammsparken och de långa gångarna inuti några av häckarna, och solen sken himla fint genom grenarna i bokträden som förhoppningsvis snart slår ut.
 
 
Sen var det så fint ljus mot slutet av promenaden att jag var tvungen att fota lite! Emelie var lagom villig, men ställde ändå upp.
 
 
Och så blev det en bild på mig också! Mycket välbehövligt, det blir alldeles för få såna eftersom jag alltid är den som håller i kameran...
 
 
Och sen gick vi skrattande vidare mot Triangeln och Emelies tåg, för det var dags för henne att ta sig hemåt. Det tar trots allt en liten stund att åka hela vägen till Helsingborg!
 
Idag är det min tur att resa dit dock, för att fortsätta skrivandet, bestämma en frågeställning och börja skriva. Det ska bli kul att se hur det går!
 
Vad gör ni idag? Är det vår hos er också, och hur varmt är det? Tänker att det knappast kan vara några 10 plusgrader norr om Skåne till exempel!

Recept: Ugnsbakad fetaost med tomat

Jag har ett nytt favoritrecept tror jag. Det är enkelt, går fort, och smakar helt fantastiskt! Plus att det har otroligt få ingredienser och det mesta är sånt de flesta verkar ha hemma lite då och då i alla fall.
 
Receptet kommer från början från Jamie Oliver, men jag har minskat, ökat, ändrat och tagit bort några små grejer, så jag skriver ut det i sin helhet som jag gör det, och Jamie's recept hittar ni här! Mina mått nedanför gäller för en portion/fyra portioner, så ni vet!
 
 
Du behöver
100 g/250 g fetaost
100 g/500 g tomater, jag gillar babyplommontomater
50 g/200 g surdegsbröd
färsk basilika
olivolja
salt & peppar
 
 
Sätt ugnen på 180°C.
Bryt fetaosten i stora bitar, dela brödet och skär eventuellt bort kanterna om de är extremt torra och hårda (som mina var när jag gjorde en mindre variant av rätten, den som är på bilden). Skär brödet i bitar om ca 1,5x1,5 till 2x2 cm stora bitar, inte så noga. Dela eventuella stora tomater och behåll små som de är, dra av bladen från basilikan och dra isär dem i 2-3 delar ungefär.
Lägg tomaterna, fetaosten och basilikan i en ugnsfast form och toppa med brödbitarna. Salta och peppra, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Mindre om du gör en enskild portion. Brödet och osten ska ha börjat få en fin gyllene färg.
 
 
 
När ni tar ut den ur ugnen är den ganska självklart extremt varm, men brödet svalnar fort, och har man inte superbråttom en vardagslunch är det en bra rätt att göra då!
 
Och det var dagens lunchtips, vad har ni hittat för goda grejer på sista tiden? Jag älskar att testa nya recept, så länka gärna något gott ni ätit på sistone!
 

Några saker jag ville tipsa om

Jag inser mer för varje dag hur tiden bara flyger förbi, i helgen ska jag till Karlsborg och hänga med Monthly Makers-gänget, idag har vi tenta där vi ska visa en film vi gjort, om ett par veckor är det påsk och snart har väl hela 2016 bara flugit förbi mig. Därför ville jag hinta lite extra om ett par saker som ni kanske har missat! För det har jag nästan gjort.
 
 
Har ni sökt någon skapar-vän inne hos Alicia än? Jag har totalt glömt bort att skriva själv nämligen! Tycker det är ett himla bra initiativ som en läsare bad om.
 
 
Och så är det ju nytt tema i Monthly Makers! Den här månaden är det Wilda som håller i spakarna för första gången, in och heja på henne lite extra!
 
Sen tycker jag det är värt att kika på Anna Marías serie med Gör Det Själv-tips, där hon länkar till fyra DIY's som inspirerar henne för stunden. Tycker det är ett genialt koncept faktiskt!

 
Sen är Itgirls igång igen hos Modette, och ni som hängt med här ett tag vet ju att jag var med och tävlade förra året. Faktum är att jag tänkte vara med i år igen! Inte för att jag tror att jag har en chans att vinna, men för att jag upptäckte att tävlandet förra året utmanade mina foto-tekniker och jag har fått tusenfallt mer beröm för mina stilleben efter det! Så om ni vill kika in där och hjälpa mig att klättra lite, då hittar ni min Itgirls-blogg här!
 
Ruth på HungryHeart (en av årets nya Monthly Makers-värdar!) delar med sig av saker hon tyckt om på sistone, och jag tycker det är fullt med fantastisk inspiration! Även Sandra har skapat ett inlägg med bra saker, där man fått skriva saker man vill tipsa om, det hittar ni här.
 
Och det var allt för denna gången! Jag känner att jag är riktigt pepp på bloggen igen, och det är så himla kul! Vi får se vart det leder, tills vidare tänker jag att det får bli vad det blir - och att allt är bra.

Grattis bloggen på treårsdagen!

Jag kom på mitt i natten att bloggen ju fyllt 3 år! Jag skrev det första inlägget här på bloggen den 12 mars 2013, och jag tänkte ta en tillbakablick på vad jag hunnit med de här tre åren! Jag varnar redan nu för att det här inlägget är väldigt långt, fullsmockat med bilder och väldigt underhållande!
 
 
Ni fick följa med när jag möblerade om mitt lilla rum i Falkenberg en sista gång innan jag skulle flytta.
 
 
Ni följde med mig på fest med klassen hemma hos en av våra lärare, som slutade i orkester med olika instrument.
 
 
När jag fotade Marta en påsklovsdag och bilderna hade helt magiskt ljus.
 
 
Och när dansarna i klassen hade sin avslutnings-show med cirkustema.
 
 
Och när vi musiker förberedde inför våran, komplett med olika våningar på scenen och ett second hand-fyndat vardagsrum mitt i alltihop.
 
 
Och ni följde med till Göteborg när jag och Eric åkte själva för att se Iron Man 3 på bio och började erkänna för varandra att vi nog ville något mer än bara vara vänner efter flera års vänskap.
 
 
Ni hängde med när jag och Kajsa åt årets första kulglass utomhus, och när vi ständigt sökte efter den bästa kombinationen till SIAs kokosglass.
 
 
På årets sista estet-fest var ni också närvarande i efterhand, och alla bilderna var suddiga eftersom objektivet inte ville fokusera i det dåliga ljuset.
 
 
 
Ni fick följa med på alla mina och Kajsas utflykter till (mestadels) Halmstad, där vi köpte mat, fikade och eh... åt andra saker på olika ställen runt om i stan, och kanske att vi shoppade något litet också?
 
 
Och sen: studentveckan! Med allt vad den innebar. Till exempel detta:
 
 
 
 
 
 
 
Och sen kom det vi alla både väntat på och vägrat inse var på väg. Studenten.
 
 
 
 
Och vi fick inse att jaha, nu var det slut på vår fina klass och alla roliga lektioner, och det var dags att bli nervös över vad framtiden hade att vänta.
 
 
Sen följde ni med mig till Berlin! 
 
 
På bussresan dit och hem, till lägenheten vi hyrde ett rum i via airbnb, på alla våra utflykter och alltihop. Lite såhär:
 
 
 
 
 
 
Och så följde ni mig genom hela sommaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och ända fram till Gotlandsresan, min första. Jag var, och är fortfarande, helt tagen av den ön. Nästa år åker vi förhoppningsvis tillbaka!
 
 
 
 
 
 
Sen följde ni mig till min första Malmö-visit efter att jag fått veta att jag skulle flytta hit! Nämligen en dagstur till Malmöfestivalen med Kajsa.
 
 
 
 
Och såklart de första månaderna (och åren) här i Malmö! Från när vi hämtade nycklarna till när vi flyttade in våra saker, och fram tills nu har ni fått följa med.
 
 
I snöigt Malmö.
 
 
På konsert på KB den där första hösten.
 
 
Till molninga Malmö.
 
 
Jag har fyllt 20 år, och 21 och nu också 22 år.
 
 
 
Soliga och våriga Malmö har ni också fått se genom bilder.
 
 
 
Påskaftnar har ni fått se på olika sätt, som den här extremt varma dagen när vi gick ner och svalkade fötterna på kvällen.
 
 
Och roliga bilder på dessa två fantastiska som är anledningen till att både jag och denna bloggen finns - aka. mina föräldrar!
 
 
 
 
 
Släktingarna har också fått ta en rätt stor plats här på bloggen! Kanske främst från firanden av olika slag, men även några fina sommardagar och andra trevliga tillställningar!
 
 
 
Pride har firats i Falkenberg både en och två gånger.
 
 
 
Och dessa två har följt mig genom all denna tid, Kajsa och Eric, mina två klippor!
 
 
 
 
Vi har hängt på Gotland en andra gång, där vi fick hålla i riktiga svärd från bland annat Sagan om Ringen, och där Eric sprang ut i ösregnet utanför vår hyresstuga och svalkade sig en dag.
 
 
 
 
Ni har varit med mig på min första demonstration och på utflykter till skogen utanför Falkenberg.
 
 
 
Ni har fått se både recept och bilder på vad jag ätit till frukost, lunch och middagar.
 
 
Och har följt ett år av den finaste bokcirkeln!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni har hängt med bland nya vänner, och bland gamla vänner, bland de som hängt kvar och bland de som inte längre finns i mitt liv på samma sätt.
 
 
 
Ni har varit med mig i Norge och i Stockholm.
 
Och på kanske en av de största personliga resorna under hela tiden på bloggen: Monthly Makers!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och det får sammanfatta det hela tror jag minsann, för nu har jag gått igenom de viktigaste delarna av mitt liv de senaste tre åren.
 
Jag är så glad att jag delat allt detta med er. Kan det möjligtvis finnas någon kvar här som följt med sen någonstans i början? Det hade varit kul att höra när ni började följa mitt liv här inne!
 
Nu hoppas jag på minst tre år till på bloggen, och så får vi se vad som händer härnäst i mitt liv! Jag hoppas ni hänger med, för man vet ju trots allt aldrig vad som händer på vägen.

Skoluppgifter och barnvaktande

Vi filmar i skolan. Vi filmar och filmar och skrattar och tar om och sätter det och blir störda av alla som går förbi i korridorerna när man inte kan vara någon annan stans. Vi ska gestalta ett dilemma eller problem i förskolan i kursen som handlar om pedagogiskt ledarskap och omsorgsetik och ingen verkar riktigt förstå exakt vad vi ska göra, men vi filmar och skrattar och filmar lite till i alla fall.
 
 
Så här får ni en ny bild och en gammal bild. Den nya har med filmandet att göra, och den gamla har med eftermiddagens och kvällens aktivitet att göra, för jag ska nämligen passa barn idag. Världens gulliaste små, men som jag inte får lägga upp bild på, så ni får en på knubbiga ettårs-händer som är över ett år gammal nu.
 
 
Vad hittar ni på på dagarna? Sliter ni lika mycket som jag gör med inlämningsuppgifter och filmklippning, eller kanske med andra arbetsuppgifter? Eller kanske ni har det där för mig så efterlängtade i form av lite paus? Berätta för mig, för jag är nyfiken!

Ett litet inköp + Malmö-tips!

Nu är praktiken slut, jag har några små kompletteringar att göra eftersom jag var sjuk sista dagen när vi skulle redovisa, men annars är jag alltså klar! På torsdagen slutade jag 15.00 och på vägen hem hann jag inom torget för att köpa lite fänkål, precis innan de hann stänga ner helt.
Sen gick jag hem, men planerade in ett litet besök på en butik som ligger precis på torget, men som inte är så synlig att man vet precis var den är om man inte fått den rekommenderad eller vet om den, ja ni fattar.
 
 
Det är den lilla, men extremt välsorterade och billiga, butiken Kina Center Livs, som ligger nästan brevid Coffee Joint på Möllevångstorgets ena sida! Allt på bilden ovan: 110 svenska kronor. Inte illa pinkat, säger jag!
 
Jag har varit där förut, och då fick jag tipset från en gammal klasskompis som brukade köpa såna där ingefära-godisar där. Såna som smakar som ingefära, men som inte bara är en klump ingefära man tuggar på typ. Och det var även målet för denna lilla inhandling, innan jag kom in och såg allt jag eh... ville köpa... ja.
 
 
Så ett par paket såna här fick följa med hem för en tia stycket! De är perfekta när man är såhär förkyld, eftersom ingefäran fortfarande fungerar som den bör. Att det sen är enorma mängder socker i också tänker jag att man kan ignorera?
 
 
Och så lite högstadie-nostalgi i form av Pocky! Testade en smak som inte fanns i lilla Falkenberg och fick en ny favorit, Cookies and Cream! Tror ett paket konstade 10/14 kr, så också helt okej priser!
 
Har ni andra förslag på små gömda favoriter i Malmö? De där butikerna som tillräckligt många vet om och älskar för att de ska gå runt bra, men som ändå inte är självklara för folk som inte bor här? Alla tips ni har är varmt välkomna i alla fall, och jag lovar att komma med fler när jag hittar dem!
 
Betyder detta att jag är tillbaka på riktigt nu? Ja, men det gör det nog. Inte på exakt samma nivå som innan pausen kanske, men jag jobbar på att få tillbaka orken och viljan för detta igen. För jag vet att i slutändan älskar jag att se tillbaka på vad jag gjorde och ville visa er. Så håll ut, jag är på väg tillbaka från de döda!

+ & -

Jag är tillbaka! Eller ja, på tillbakavägen i alla fall. Faktum är att jag inte är helt frisk än, och att jag vissa dagar vaknar md feber och andra känner mig frisk som en nötkärna, underlig förkylning egentligen. Jag har bihåleinflammation så det skriker om det och ja, vet ni? Vi kör på med inlägget i stället, för där tänkte jag ju lista precis vad det är som är bra och dåligt just nu!
 
[ett styck födelsedagspresent från Eric! Mitt alldeles egna Jane Koenig-halsband!!!]
 
-
Bihåleinflammation, det är verkligen jobbigt!
Den här förkylningen som vägrar släppa, går in på fjärde veckan nu...
Att missa viktiga moment i skolan pga sjukdom
Trötthet och svårt att sova på nätterna
Osv, osv, osv i all oändlighet känns det som
 
+
Praktiken är klar! Ska bara bli godkänd också.
Det känns som att våren kanske, kanske snart kommer till Malmö ändå
Jag känner mig sugen på att börja blogga igen!
Det finns tusen saker jag vill upptäcka i Malmö och jag ska börja upptäcka dem på riktigt nu
VI HAR BOKAT EN RESA TILL LONDON I APRIL!!!

RSS 2.0