TrädgårdsPaletten (Malmös häftigaste växtbutik)

För ungefär en vecka sen fick jag äntligen både möjlighet och tid att besöka ett ställe i Malmö jag läst om i ett par år, men aldrig tagit mig till. Det ligger relativt centralt, och dessutom stannar bussen nästan precis utanför. Så varför har jag inte åkt dit? Antagligen ren och skär lathet. Eller bara för litet behov av det de säljer där? Kanske.
 
Nu hade vi i alla fall planerat att åka dit och fotografera till vårt förskoleprojekt, där vi vid ett tillfälle skulle vara på en "öde ö", och därför ville fotografera i något som liknar djungel lite mer än en klassisk svensk skog i Pildammsparken.
 
Men till saken! I Malmö finns en så himla häftig butik/affär/varuhus/oklart vad man ska kalla det, där de specialiserat sig på växter och växttillbehör. De säljer även frukt och grönt som de odlar på plats. Ska vi kika lite? Det gör vi!
 
 
TrädgårdsPaletten ligger alltså strax söder om Mobilia här i Malmö, och huserar en bit in i ett bostadsområde där man inte hittar det om man inte lägger märke till skylten som pekar inåt med orden "Handelsträdgård" strax innan avfarten från Per Albin Hanssons Väg.
 
 
Där finns hela åtta (8!) växthus där de odlar egna plantor, ett enormt växthus med kaktusar, palmer och andra större träd, samt ett större växthus med en gammal isbana som förr var öppen att åka på. De säljer krukor, plantor, träd, buskar, grönsaker, frukt, you name it!
 
 
 
 
Så vi gick omkring lite och letade efter det största växthuset med träden där vi hade tänkt fotografera, och jag passade på att ta lite kort till bloggen, hehe.
 
 
Så när man kommer in i det största växthuset (som man kommer till via kassorna som det skyltas mot) så möts man av en stor elefant! Och kaktusar!! För typ... 25 kr!!
 
 
En bit in finns det sköldpaddor, som simmar i en liten damm! Dessa passade oss perfekt, eftersom vi hade med en sköldpadda i en av våra låtar.
 
 
 
Annars finns där såklart vackra växter, maffiga miljöer och annat kul att titta på, men jag tänker att jag inte ska visa allt fint, hehe.
 
 
Och så fotade vi ju varandra, så här är en jag i full utstyrsel till föreställningarna, men helt ärligt använder jag de där byxorna till vardags nu också - så himla bekväma! Men här står jag i alla fall under bananträdet i mitten och matchar träd med ryggsäck.
 
 
Och så får ni den här också, jag bjuder på det. Här är jag i pirat-huvudbonad bakom ett löv!
 
Och så var det slut på detta inlägget. Besök TrädgårdsPaletten, det är antagligen ett av Malmös häftigaste ställen! Detta är förresten inte sponsrat, jag älskar bara att hitta nya, bra ställen i den här fantastiska staden jag bor i!
 
Har ni fler Malmö-tips till mig? Jag letar ständigt efter nya bra ställen att besöka runt om i stan!

Löften till min sommarkropp

Med anledning av att jag stötte på den här krönikan av Irena Pozar, om att lova sin sommarkropp saker, kommer här på bloggen en egen version. Jag tror löften som dessa är viktiga, men en hel del av de som Irena skriver passar inte in i min vardag, och därför vill jag skriva nya för min egen del. Detta lovar jag min sommarkropp i år.
 
 
Jag lovar att vara glad över att du fungerar, trots att jag inte alltid trivs med dig. Att låta bli att granska varje millimeter i spegeln på dagar när du inte känns lika fantastisk som du egentligen är.
 
 
Jag lovar att låta dig cykla fort, fort på varma trottoarer, för att du ska få njuta av alla varma sommardagar. Du ska få vara ute och få frisk luft så fort det finns tillfälle, för det vet jag att du mår bra av.
 
 
Jag lovar att låta dig bada i havet, trots att jag känner mig osäker när jag har så lite kläder på mig. Jag lovar att ignorera de som stirrar och att bara njuta av att hoppa och skrika i vattnet när du får leka med andra som också älskar att bada i saltvatten.
 
 
Jag lovar att mata dig med glass alla varma dagar, för det mår både du och jag bra av. Men också att mata dig med så mycket frukt och grönt och allt annat gott som finns på sommaren. Med jordgubbar och grillat och massor av saft, och med pastarätter och restaurangmat och oändliga picknick-fikor i parker.
 
 
Jag lovar att låta dig ha så kul som du förtjänar. Att låta dig springa om du vill, skratta när du har kul och gråta när det blir jobbigt. Att låta dig ha alla känslor som finns inuti, för alla känslor är lika viktiga.
 
 
Jag lovar att börja respektera dig. Att klä dig i precis det du trivs i, och att våga låta dig vara dig själv. För det är du värd. Det är jag värd. Det är vi värda tillsammans, du och jag.
 
 
Vad lovar ni era sommarkroppar? Stämmer löftena mer ihop med mina eller med Irenas, eller är de kanske en härlig salig blandning? Berätta gärna bland kommentarerna eller skriv ett eget inlägg vettja! Vi kan alla behöva lova våra kroppar positiva saker ibland.

London dag 2 (Regent's Canal Towpath)

Dags att visa dag två av London-resan! Vi tog en rätt bra promenad dag två, där vi började vid hostelet och tog tunnelbana till Little Venice, där vi promenerade längs med kanalen till Camden, via Primrose Hill. En rätt okej sträcka, där det finns massor att se, och helt otroligt vackra miljöer att titta på!
 
 
Vi började i alla fall här, utanför vårt hostel. Rekommenderas varmt! Här kommer vi bo fler gånger när vi är i London, lagom nära till allt och helt okej prisklass.
 
 
 
Sånt här fint/konstigt/roligt/udda kan man se i närheten och på vägen mot tunnelbanan från hostelet. Vem sätter fast sin cykel i ett staket liksom? Och utan hjul?
 
 
Eller så kan man se fina, blommande träd mot riktigt blåa himlar! Det är också helt okej, kan jag ju känna.
 
 
Sen tog vi i alla fall tunnelbanan från King's Cross, och det var typ vi och... inga andra.
 
 
Vår vagn var alltså helt tom åt ena hållet. Och så fanns där gulliga barn som dansade åt andra hållet, men det kändes inte lika okej att ta kort på främmande personer eller deras barn...
 
 
Vi hoppade av på Royal Oak, dit det gick direkttåg, och gick genom en park och kom hit! Till en liten gångbro, som gick över kanalen, där man hade helt fantastisk utsikt en bit bort mot Rembrandt Gardens, som vi hade siktat på.
 
 
 
Där var folk som vaknade till liv och drack sitt morgonkaffe på däck, och överallt började träden slå ut. Svanar simmade på kanalen, och körsbärsblommen blommade vid sidan av bron i nåt enormt träd.
 
 
Typ såhär. Eller är det ens körsbär? Det spelar inte mig någon större roll, men fint var det i alla fall!
 
 
Eric fick posera fint vid räcket, ni vet... allt för en bild!

 
Och sen började vi promenaden längs med. Jag roade mig med att fota roliga båtnamn, som detta! Naughty Lass, vem sjutton döper en båt till det?
 
 
 
Annars fanns där fina vyer hela vägen fram till Rembrandt Gardens, där det bland annat finns ett båt-café och båtturer man kan ta längs kanalen ut mot Camden!
 
 
Men själva Rembrandt Gardens var lite av en besvikelse kände jag, jag trodde det skulle vara fler blommor, men det var mest... gräs och typ... fågelbajs. Men runt om var det fint i alla fall!
 
 
Efter det får man dock gå en bit längs med kanalen som inte är över vatten. Den går under vägen ett litet tag, så det är lite klurigt att hitta vägen ner sen.
 
 
Man kunde hitta fina hus med stora, helrosa träd på vägen!
 
 
 
Titta så fiiiiiint!!! Hehe. Älskar körsbärsträd!
 
 
Sen ser det ut såhär. Det är det här man ser när man letar sig neråt kanalen igen, och man tror att det typ ska vara tegel och tråk hela vägen, men....
 
 
Så kommer man ner till det här!? Det är det mest grönskande jag sett på evigheter. Jag menar, rosor i april!?
 
 
Hela kanalen kantas av båtar och växter i stora krukor, träd, och så båtar som åker förbi en på vattnet. Och så.... andra turister då, hehe. Inte lika spännande dock!
 
 
Där fanns ett ställe med succulenter i gamla pallkragar, och jag kände för att ta med mig allihop hem, men det gjorde jag såklart inte... Men drömma kan man!
 
 
Sen gick vi i alla fall vidare, under broar och längs med stora vattenpölar som täckte nästan hela gångbanan. Förbi oss cyklade folk som stylade på bakhjulet och vi undrade bara när de skulle trilla rakt ner i kanalen och slå ihjäl sig typ.
 
 
Men var i alla fall såhär fint när man tittade bakåt! Hett tips jag lärde mig i en fotobok: titta alltid bakåt, det kan vara då du får dina bästa bilder!
 
 
Annars stod jag och skrattade tillgjort under ett pilträd, medan jag bad Eric ta bilder på mig. Förresten, den här jackan? Älskar den! Den är jättegammal (7 år), och supertrasig, men kan inte låta bli att älska den ändå. Är det värt det att sy upp en likadan tro? Har funderat på det i några år nämligen.
 
 
Sen tog vi oss upp från kanalen, för vi hade ett stopp vi ville göra på vägen: Primrose Hill! Men det kommer först i andra halvan av dag 2, så ni får stå ut ett tag till.
 
Och det var den halva dagen, med en helt otrolig promenad längs med Regents Canal Towpath, något jag rekommenderar varmt till alla som ska till London!
 
Vad har ni för pärlor i London som ni skulle vilja tipsa om? Jag samlar evig inspiration till kommande resor dit!

Några vardagskvadrater

Rätt ofta händer det att jag inte har med mig min kamera. Faktum är att med en ny ryggsäck som är en mindre storlek än jag tidigare varit van vid, så får den inte alltid plats bland alla saker som ska med till skolan, eller ut på stan. Då är det ju tur att jag har en telefon med en rätt hyfsad kamera!
 
Vill ni följa med mig i vardagen och se helt andra saker än de som kommer upp här, och som kommer upp mer i realtid än vad saker gör här på bloggen? Då hittar ni mig här, på @beahallberg!
 
 
Succulenter, en evig väntan på Malmö-bussar, lite sömnad, en vacker försommardag och billiga jordgubbar från torget!
 
 
En fin solnedgång, förlovningsringar, Harry Potter-läsning, Moriskan i försommarljus, och körsbärsblom ovanför parkhäng.
 
 
Mandala-ritande, färgglad avtorkningstrasa efter stänkmålning, en fika på ett fint Malmö-café, en solig selfie, och en riktigt bra kompis efter att ha hämtat nycklarna till hennes Malmö-lägga!
 
Och det är lite av det man kunnat se på min instagram på senaste tiden. Färgglatt, Malmö-pärlor och en hel del annat. Jag hade velat följa mig om jag var ni! Om man nu får säga så utan att skämmas, haha. Men som sagt, @beahallberg på instagram!

Internationell Matmarknad en Fredag

I veckan var det internationell matmarknad i Malmö! Det är en sån som reser runt i hela Sverige, men jag har hela tiden lyckats missa den. Även den här gången var det lite tajt med tid, men nog hann jag dit en liten sväng i alla fall!
 
 
Dessa två <3, som tog sig från sina håll till mig, och så gick vi in till Gustav Adolfs Torg, där tälten huserade. Det såg ut att bli regn (för andra gången den dagen), men vädret höll faktiskt i sig!
 
 
Och vi, eh, gick förbi detta? Jag kan ju erkänna att jag köpte med mig hem, hehe. Så nu står där 12 stycken succulenter, eller vad det nu är mer exakt, och väntar i en låda på köksbordet! Ska visa närmare senare tänkte jag, när de fått krukor. Men alltså, 12 stycken för 100 spänn? Värt!
 
 
Sen köpte vi Langos (jag och Emelie, och thaimat (Ellen) och det blev dags för eh.. snapchat, hehe.
 
 
Fast sen åt vi! Först alla andra, och sen jag, eftersom jag fotade allt... Som vanligt.
 
 
Sen när vi hade gått runt lite och jag hade köpt mina växter så valde vi efterrätt! Det blev varsin crepe åt mig och Emelie och en belgisk våffla åt Ellen!
 
 
 
Och den såg ju inte helt fel ut om man säger så! Nästan så att jag ångrade mig, fast ändå inte!
 
När vi hade ätit upp var det dags att ta oss hemåt, så Emelie tog bussen och jag och Ellen promenerade tillbaka hem till mig där hon lämnat sin cykel. Och så var den fina eftermiddagen över!
Såhär i efterhand önskar jag att jag hade köpt med mig något ätbart hem, kanske en ost eller så, men det får bli nästa gång matmarknaden kommer till Malmö!

Monthly Makers Färg

Nu är det dags igen! Att visa upp vad man skapat på månadens Monthly Makers-tema! Ni som hänger med vet att temat för maj har varit färg, och den här månaden har jag gett mig på ett stort projekt.
 
Faktum är att projektet är så stort att det inte är färdigt! Men det hindrar mig inte från att visa upp delar av det. Snarare tvärt om, så tror jag att det är bra att vi värdar inte alltid gör perfekta, färdiga saker, utan att det ibland blir både skevt, ofärdigt och går rent ut sagt åt helvete. Men nu är projektet alltså för stort, och därför inte färdigt. Men det påbörjade känns riktigt bra!
 
 
Jag har ju nämligen arbetat med akrylfärg! Ingenting jag gör särskilt ofta, och därför var det en extra utmaning den här gången, eftersom min canvas är 50x60 cm stor!
 
 
 
Jag började dessutom månaden utan staffli, för staffliet kom ner med mamma på måndagen den här veckan, och därför var det lite knappt med tid. Helt missberäknat från min sida, jag trodde jag skulle vara klar på en eftermiddag, och det har gått tre nu utan att jag känner mig färdig.
 
Men nu vill ni väl se det påbörjade resultatet!?
 
 
Såhär ser tavlan ut för tillfället! Helt okej, det syns att jag bytt teknik någonstans mitt i... Men annars trivs jag helt okej med den.
 
 
Här är till exempel två favoritpartier, framförallt det högra! Tror det är min bästa del på hela tavlan faktiskt, fastnar alltid med ögat precis där.
 
 
Och annars ser så gott som hela ut såhär! Det tar sig, med andra ord.
 
 
Och min arbetsstation är en flyttbar variant i form av pall, där jag kletar omkring färg på en tallrik och ja, har en tygbit brevid att torka bort vatten och färg från penslarna med. Varför? Ingen aning, men det funkar ju bra i alla fall!
 
Det här temat har trots lite motgångar passat mig som handen i handsken. Jag trivs rätt bra med penseln i handen, och det där staffliet var precis vad jag behövde! Och det lilla extra gör det ju att det är farmors gamla som gått till mig genom pappa, och ett litet extra plus i kanten får det för att det kan bli väldigt litet och därför passar bra i vår lilla etta!
Jag kommer måla mer. Jag känner det på mig, och det är skönt. Framförallt trivs jag med akrylfärger, men akvarell står högt på listan över tekniker jag vill testa och lära mig. Vi får se vad som händer!

Vad har ni skapat på tema färg? Jag är nyfiken och ser fram emot att se allt i sammanställningen senare i månaden! Glöm inte att länka hos Alicia, mer info får ni här:
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat Färg och Alicia är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

Scroll&Stopp

Jag hittade ett roligt inläggs-koncept hos Julia på prick-bloggen, som är en av de bloggar jag följt längst! Tröttnar aldrig, för allt är så himla bra där inne. Tips på den förresten!

I alla fall, så går det ut på att man scrollar igenom sina bilder på mobilen (jag gjorde i instagram-appen eftersom min androidmobil inte har en utan flera bildmappar), stannar med fingret och tar bilden som fingret hamnar på. Sen gör man om det ett par gånger, sisådär en 5-10 gånger, lägger upp bilden och berättar lite om den i ett inlägg!
 
 
Den här bilden tog jag för en dryg vecka sen, när jag och Emelie gick och köpte fika och satte oss under det här trädet i Folkets Park. Det var soligt och varmt, och allting var bara rätt idylliskt!
 
 
Jag klippte av, vek och strök till ett par shorts, och hade tänkt göra en liten tutorial på det här mönstret på baksidan. Sen använde jag dem i en halv dag på stan och broderiet hade skavts sönder... Jobbar på en lösning, återkommer när jag har en!
 
 
Jag fikade med Ellen på vad som skulle kunna ha blivit ett favorit-café på Lilla Torg, större inlägg om den enorma bullen jag fick kommer inom snar framtid!
 
 
Har jag ens berättat det här!? Vi har ju förlovat oss! En bit upp i backen på Primrose Hill i London, med utsikt över staden och solen som stack fram lite bakom ett moln, innan vi vandrade vidare mot en lunch på Camden Markets. Mycket fint, och bilden togs för att skicka till föräldrar som ville se ringarna!
 
 
Den här kanske verkar lite knäpp, men jag påbörjade en 30dagars-utmaning, och den gick bland annat ut på att man skulle fota mönster på en kort promenad, och här är ett av mina mönster helt enkelt.
 
 
Blev tagen av det här kontot och började följa, samt fastnade för någon av bilderna i flödet och tog en av mååååånga screenshots.
 
 
Jag påbörjade ett (inte så litet) projekt som innebar akrylfärger och en stor canvas.
 
 
Och sist, men inte minst, en riktigt, riktigt snygg tjej!
 
Vad finns i era telefoner? Jag är nyfiken på historierna bakom er!

London dag 1 (take away från Pizza Union)

Det är dags för del två av första dagen i London! Hela två veckors väntan blev det, men nu är fortsättningen alltså äntligen här. Det där redigerandet tar längre tid än man tänker sig, men nu har jag redigerat den största delen av resan och kan visa er i omgångar!
 
Har ni missat vad som hände tidigare på dagen kan ni läsa allt om det här!
 
 
Vi tog det lugnt en stund på vårt rum och gav oss sen ut på en väldigt kort promenad upp mot King's Cross, eftersom vårt mål låg på vägen dit. Solen höll på att gå neråt och allt var rätt magiskt faktiskt, sådär som bara London kan vara.
 
 
Och vi kom fram till... detta. Visst hade vi kikat lite in genom fönstrena på vägen till och från saker, och jag hade läst diverse recensioner på både Yelp och Google, men det här var över förväntan på hög nivå. ALLT vad snyggt, inredning som upplägg som meny som ja... ni fattar.
 
 
 
Vi köade och beställde våra pizzor, jag en med fyra ostar och Eric en med kyckling och paprika. Sen gräddades de i den här vedugnen, så fin!?!??! Som sagt... allt var snyggt/fint/välplanerat och allmänt fotogeniskt.
 
 
Sen stod vi här en stund och väntade, och han som skar upp pizzorna fnissade nog en del åt allt mitt fotande. Turist much? Jo, men jag måste ju ha saker att blogga om, hehe....
 
 
 
Inreeeedniiiiingeeeen.... Älskar kombinationerna av röda neonrör och betong och trä alltså, och missa inte de kaklade borden med alla fina mönster! Allt passade liksom perfekt ihop.
 
 
Och så eh, köpte vi med oss världens godaste läsk också, det vill säga Sanpellegrino Aranciata Rossa. Blodapelsinläsk alltså, *hjärtögon-emoji*!
 
 
Enda nackdelen med detta stället? Lite högljutt där inne, och vi var rätt slut efter allt resande, så vi tog med oss maten tillbaka till vårt hostel. Fast först efter att jag tvingat Eric att posera töntigt utanför restaurangen, såklart.
 
 
 
Vi promenerade gatan tillbaka och jag ville fotografera pizzorna när vi väntade på att ljusen skulle slå om till grönt, och sen höll vi på att missa att gå över i tid för att jag fotade, haha.
 
 
 
Och sen njöt vi av våra pizzor i hostelets köksdel, och jag tvingade Eric att ta otaliga bilder på mig, för hur ska jag annars vara med på bild? Känns kul att hamna här själv ibland också!
 
Och sen var första dagen i London slut, och vi satt på rummet ett tag och läste och skrev och grejade resten av kvällen tills vi la oss.

En lördagslista

Jag hittade den här listan hos Flora, och tyckte den passade perfekt för dagen! Hur har eran lördag sett ut?
 

Hur har din dag varit?
Den har varit ganska bra. Jag har gått på gårdsloppis som var smått utplockad, och sen gått vidare till Röda Korset och fyndat lite. Mest krukor på båda ställena. Sen har jag investerat i lite färska blommor på torget och ätit rest-lunch. Alltså, en rätt fin dag, trots att det var lite för kallt för shorts och t-shirt och att det blev lite stressigt ett tag.

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Alexander, om jag skulle fått ett annat kön.

Vilket är ditt största beroende?
Socker, antar jag. Det är svårt att bryta sig ur det där...

Vad gör du när ingen annan ser?
Dansar fuldans eller petar lite i näsan.

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Tvätta fönster. Skräckblandad förtjusning det där med att luta sig ut lite för att nå när man är så långt upp.

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Eh, jag är rätt säker på att jag skulle kunna bli djupare deprimerad än jag tidigare varit i perioder. Om inte min befintliga ångest räknas som psykisk sjukdom?

Vad beställer du på krogen?
Alkoholfria drinkar, alkohol är inte gott, och alkoholfritt är dessutom billigare = studentvänligt!

Vilken är din största skräck?
Höjder, sjukdom, spindlar, massor av andra saker.. Men mest de tre.

Hur gör man för att ragga på dig?
Känner mest att man gärna får låta bli, är rätt nöjd i min nuvarande situation med Eric liksom!

Vad har du funderat över på sistone?
Varför det är så mycket som måste göras när man har så lite tid? = varför är det så jobbigt att vara vuxen?

När skäms du?
Alldeles för ofta, både för min egen och andras skull. Men det börjar bli bättre, ju fler människor som är öppna och lite galna jag umgås med, desto lättare har jag att göra lite galnare saker i allmänhet utan att skämmas för det. Typ dansa på stan, eller skrika ut glädje eller sånt, ni vet. Som för en blyg person är otroligt galna.

Vem är den mest kända människa du talat med?
Oj, eh... Det vet jag inte. Jonas Sjöstedt kanske? På bokmässan en gång, men han var inte särskilt trevlig då helt ärligt. Eller kanske Lill Lindfors som gjorde en föreställning på Öland vi såg när jag var 10 typ, och vi mötte henne efteråt och pratade en stund och fick autograf... Vart den nu kan ha tagit vägen?

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
Just nu vet jag helt ärligt inte. Eller så är det just det där med "helt ärligt" eller liknande grejer... Har inte tänkt på något särskilt på sistone faktiskt!

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Ingen jag kan minnas sådär direkt tror jag. Fick komplimang för mina Hogwarts-strumpor i skolan igår, om det kan räknas!?

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag är stökig. Så stökig. Jag plockar aldrig undan och har saker ö.v.e.r.a.l.l.t. och Eric får... lite smått panik. Jag har projekt över hela lägenheten, haha.

Vad gör du när du är ledsen?
Kollar serier eller läser böcker och försöker förtränga världen ungefär. Stänger ute folk och gråter ut känslorna till andras känslor.

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Min bästa långklänning från Monki, som jag haft i 3 år och aldrig, aldrig vill bli av med.

Har du någon gång slagit någon?
Massvis med gånger när jag var liten och inte kunde prata känslor, utan tog ut dem fysiskt på vänner. Alltså, liten som i typ mellanstadiet. Inte så liten med andra ord, men ändå mycket mindre än jag är nu. Såhär i efterhand inte så trevligt.

Vad ser du fram emot just nu?
Att få lägenheten i ordning, jobbar stenhårt på det just nu.


Inspiration Monthly Makers Färg

Jag antar att ingen missat vad månadens Monthly Makers-tema är!? Om ni gjort det, så kika in hos Alicia för att läsa mer. Men ni som redan vet, och kanske funderar lite på vad ni ska göra, ni har hittat rätt direkt!
 
Jag brukar inte göra inspirationsinlägg i vanliga fall, jag har oftast en egen idé som är lite luddig och inte helt klar och har svårt att fundera på annat än den, och har därmed svårt att avgöra vad som är bra idéer för någon annan. Men vet ni? Den här månaden visste jag redan vad jag skulle göra, och därför är det så mycket enklare att dela med mig av helt andra idéer till er!
 
Det här temat känns extra roligt, just för att det går att göra så mycket på det. Stanna inte vid själva färgen! Lek med färger inom vilket material du vill, det behöver liksom inte vara någon typ av färg man målar med. Om det inte är det du vill förstås, för då ska du såklart göra precis det!
 
Vem som helst kan vara med, kanske lite extra särskilt den här månaden, eftersom temat just nu är så inkluderande. Jag vill också slå ett slag för att bara leka fram något. Att visa upp det otippade, ofärdiga eller "misslyckade". Att våga chansa och se vad som händer, men att vara stolt över att man faktiskt gjort något, hellre än nedslagen för att det inte blev perfekt. Ingen är perfekt, och ingen kan göra perfekta saker, det är för att vi helt enkelt är mänskliga. Och vet du? Den mänskliga faktorn är ju det som gör konst och hantverk och pyssel så himla kul!
 
/ 1 / 2 / 3 / 4 / 5 /
 
Jag gillar verkligen blandningen av tekniker man kan använda för att få fram olika resultat. Varför inte testa sig fram med olika tekniker för vattenfärger, eller sy en handväska i form av en emoji!? Eller kanske ta sig an vattenfärgerna på ett annat sätt, som med agaten här ovan?
/ 1 / 2 / 3 / 4 / 5 /
Kanske du föredrar att arbeta helt textilt, och vill prova att färga tyg med naturliga färgämnen? Eller föredrar du enfärgat och enkelt? Grått, vitt och svart är ju trots allt också färger, om man inte känner sig bekväm med de gladare och skrikigare varianterna! All färg är ju färg, oavsett opacitet och nyans.
 
Nu är det bara dags att ta fram skaparlusten och göra något! Glöm inte att lämna en länk till ert bidrag hos Alicia senast den 28:e maj, så är ni med i månadens samlingsinlägg!

Left Overs April

Ännu en månad har dragit förbi och maj började verkligen helt otroligt med det här underbara vädret vi har! Men nu ska jag faktiskt inte skriva om vädret, utan visa de där stunderna som inte fick plats här under förra månaden. Det finns fortfarande mycket kvar från April som ska få hamna i egna inlägg, som nästan hela London-resan, men det här är de där små fragmenten av tid som liksom inte räcker till något eget inlägg ni vet. Mina Left Overs!
 
 
Jag började månaden med att test-knyta lite makramé inför en ampel jag fortfarande letar vas till. Den ska sen flytta hem till Kajsa när den är klar!
 
 
Samma kväll påbörjade jag ett litet broderi-projekt som gått på halvfart sen dess. Ni får se när det är klart!
 
 
 
 
 
Vi hade ostkväll och jag övade lite på att lägga upp snyggt, enligt en guide jag läste på någon blogg. Inte perfekt, men betydligt snyggare än tidigare, tomma upplägg!
 
 
 
Jag rumstrerade om lite på fönsterbrädet, och numera står där inte ens exakt samma saker. Men här är i alla fall basilika, porslinsblomma och gullranka. Detta var dock innan basilikan och porslinsblomman hade slagit rötter, numera spirar det rätt rejält i vaserna här!
 
 
Jag tog en powerwalk i duggregnet med Ellen, och Pildammsparken var ändå helt okej vacker i sin gråa skrud.
 
 
 
Regnet tilltog lite mer, och vi fick gå omkring med våra luvor uppdragna. Hela varvet runt stora dammen tog kanske 20 minuter, den är visst inte alls så stor som jag trott innan!
 
 
När vi hade kommit runt till ingången hade det sluta regna och vi skyndade hem via ICA för att handla lite, eftersom en annan av mina favoriter skulle komma på besök...
 
 
Nämligen Kajsa! Och hennes Kevin, som hade varit i Prag och skulle stanna över på kvällsmat innan de for vidare hem till Falkenberg. Eftersom Kajsa numera är vegan, så tog vi oss bort till Astrid och Aporna-butiken för att få tag på lite grejer som inte finns hemma än.
 
 
Jag köpte en bok på väg hem från Karlsborg, som jag insåg i efterhand hade väldigt fint papper på insidan!
 
 
 
Jag målade lite till, och blandade ihop alla rosa och lila färger som jag hade i min låda. Sen drog jag på lite vitt, och lite koppar på det! Ni kanske får se något färdigt resultat en dag.
 
 
Men bäst av all måste ju ändå vara vattnet som blir efter att man målat!? Det kan ju verkligen bli helt otroliga färgvirvlar när man doppar ner penseln!
 
 
Sen skulle jag göra en första årlig undersökning av min tjocktarm, och behövde eh... skölja tarmen. Detta innebar en hel del tid spenderad på toaletten under ett dygn, och jag kom på lösningen här ovan! Ganska smart, om jag får säga det själv.
 
 
Dagen efter var pappa i stan, eftersom han hade kommit ner för att vara moraliskt stöd när jag sövdes för första gången. Vi gick bland annat till den här makalösa butiken där jag ännu inte köpt något, men där jag gärna går in och kikar när jag går förbi! AB Småland, på gågatan mellan Triangeln och Gustav Adolfs Torg.
 
 
På kvällen kom mamma också ner, lite i förväg för att de skulle låna vår lägenhet när vi åkte till London, och vi gick ner över gatan för att äta god mat! Buenos Aires '72 heter restaurangen, som serverar argentinsk mat! De har nog... ingenting vegetariskt, men äter man kött är det helt klart värt det lite högre priset!
 
 
 
 
Malmö började blomma, och allt blev så himla fint! Och så luktar det så himla gott, tur att träden blommar i omgångar va!?
 
 
Hittade den här lilla gatan när jag tog en annan väg än vanligt, hur fin!? Älskar de små, låga husen i kombination med grafittin på väggen.
 
 
Jag fotade lite spexiga bilder med chokladen vi köpte i London, inför ett kommande litet projekt... Nu låter det ganska knäppt, men ni får se snart! Det här är i alla fall en liten behind the scenes-bild.
 
 
 
 
Mamma städade vårt kök när vi var i London, och sen dess har vi verkligen hållit det extremt städat. Timjanen står numera i ett fönster i rummet i stället, för den behöver mer sol än basilikan. Och eh, basilikan är lite mindre buskig, men annars är där lika fint!
 
 
 
Sen detta! DETTA! Emelie flyttade till Malmö, och jag fick följa med och hämta ut nycklarna. Så himla fin lägenhet, liten, men otroligt fin. Ännu finare nu när den är möblerad, men det får bli maj-inlägget eller ett inlägg för sig. Himla fint är det i alla fall att hon äntligen kommit ner till Malmö!
 
 
En lördagsmorgon blev jag överraskad med tulpaner och detta på bilden! Eric hade sprungit ner till torget och köpt frukt och blommor till frukosten. Behöver jag ens nämna hur god vattenmelonen var?!
 
 
Och sist, men inte minst, detta. Jag har testat att måla mandalas! Det här på bilden, som syns tydligare på bilderna nedanför, är mitt första försök. Inte så himla illa ändå, men de tre jag gjort sen dess ser betydligt mer symmetriska och välplanerade ut!

 
 
Och med dessa bilderna avslutar jag aprils left overs-inlägg, och avrundar lite snyggt inför nästa inlägg, som kommer bli lite mer från London!
 
Vad var erat bästa moment under april månad? Något särskilt som stod ut? Berätta för mig!

Efterlysning: Bra recept!

Hej ni fina bloggläsare!

Jag har en liten förfrågan, och en liten önskan till er. Det är så att vi ska ha en middagsgäst hit på fredag, och vi har noll idéer på vad vi ska bjuda på. Vi har tänkt oss något enkelt, men lite festligare, kanske pasta? Till huvudrätt, och något enkelt, gott och gärna fruktigt till efterrätt. Det är dessutom min och Erics 3års-dag som par, så det känns extra fint att få fira den dagen lite extra!
 
Den enda grejen som liksom inte funkar är skaldjur och rött kött, samt KORIANDER, men fågel, fisk och vegetariskt fungerar! Annat som gärna utesluts är sparris, broccoli och alla sorters kål, men utöver detta borde det mesta vara både ätbart och gott.
 
 
Detta åt vi förra gången, ganska enkelt med också otroligt gott! Till hade vi en pasta med getost, och till efterrätt en favorit ur Bonniers Vegetariska Kokbok. Förrätten var en potatis- och purjolökssoppa med saffran - allt väldigt gott!
 
Så - har ni några recept ni vill dela med er av? Länkar, hela utskrivna i en kommentar, mejlade, skickade på valfritt socialt media? Allt funkar! Så nu tackar jag på förhand och hoppas att jag hittar något som passar perfekt för just den här kvällen.

En lördagskväll med tjejerna

För ett par veckor sen när vädret var bättre, så var vi ett gäng som var lediga en lördag, och då blev det årets första middag på uteservering! Vi bokade bord på TGI Friday's på Lilla Torg, och så fick vi ett bord med en väldigt varm värmelampa.
 
 
Linnéa var stunning som vanligt, fast hon suttit där ensam en stund och väntat på oss som kom med tåg och buss.
 
 
 
Annars så tvingar jag mest dessa att fota bilder där jag är med då och då, som här med Emelie! Så glad att det numera existerar fler bilder på mig, även om jag får tvinga folk att ta dem.
 
 
Vi beställde in mat, och jag tog en bacon cheese-burgare, som var helt okej. Inte min bästa, men inte heller min sämsta. Man kan dock få betydligt bättre i Malmö för mindre pengar, så kanske inte helt värt det. Men helt okej som sagt, de andras mat verkade en aning mer spännande dock!
 
 
Typ som detta, som Linnéa beställde in. Vet inte riktigt vad det var, men något med mozzarellasticks på hamburgare!
 
 
 
Sen kom Emilia en kort stund, och så satt vi bara och hängde och pratade i fler timmar över en flaska vin och hade allmänt trevligt. Sen följde vi Emelie till tåget, och tog varsin buss hem.
 
En helt makalöst trevlig kväll med några av mina absoluta favoriter i livet. Hoppas på fler, ännu finare kvällar på andra uteserveringar hela våren och sommaren!

RSS 2.0