Dag 6 - Före + Efter redigering

Det här är något jag funderat på att göra ändå. Jag redigerar inte mina bilder jättemycket, allt beror på hur bra jag ställt in kameran innan, och eftersom jag fortfarande lär mig, så kan vi titta på några olika varianter, bilder där jag ställt in kameran bra och knappt behövt redigera efteråt och bilder som varit mindre lyckade och som jag därför behövt redigera lite mer.
 


Oredigerad, ganska tydligt vad som inte riktigt funkar här. Den är mörkt och vitbalansen stämmer inte alls eftersom enda ljuskällan var ett lysrör ovanför diskbänken.
 
 

Och redigerad. Här har jag redigerat i RAW-format, så jag har ändrat exponeringen till en ljusare bild och sen ändrat vitbalansen tills tallriken fick rätt färg, då fick resten av maten automatiskt rätt färg, eftersom jag gick efter den vita färgen.
 
 
Oredigerad, inget större fel på den alls, men jag föredrar lite ljusare bilder.
 
Och redigerad. Helt enkelt bara lite uppljusad och så har jag höjt färgmättnaden en aning för att jag ville förstärka färgen på blåsipporna.
 
 
Oredigerad. Lite mörkt, och utan några direkta färger. Jag ville färstärka den lilla grodden, så därför...
 
Höjde jag färgmättnaden och ljuset en aning, och så poppade den upp lite mer än i den oredigerade bilden.
 
 
Vet inte hur mycket det där förklarade, men som ni ser så ligger det en del redigering bakom bilderna även om jag försöker lägga det på en hyfsat låg nivå, och jag manipulerar nästan aldrig bilder på annat sätt än höjer och sänker ljus, färger och kontrast och sådär. Händer ytterst få gånger att jag kanske redigerar bort en liten finne på någon, men aldrig mer än så.
KommentarerVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0