Det där med godis.

Jag & Vi / Permalink / 7
 
Jag tänkte att vi kan prata lite om det här med godis. Jag är så otroligt kluven, av många olika anledningar, till både att köpa det, äta det och hur man mår efteråt.
 
 
Vi äter inte godis så ofta längre, men ett långt tag konsumerade jag mängder i veckan, och mådde inte alls särskilt bra. I torsdags behövde vi en liten pick me up och gick till Hemmakväll för att muntra upp oss med lite godis. En timme efter att vi ätit lite av det mådde jag så himla illa, och min mage var inte alls glad. Dessutom tyckte jag inte om smaken på ca 90% av godiset jag köpte och brukar tycka om. Samma sak hände i fredags när jag åt upp det jag hade kvar.
 
 
Jag tror inte att godis kommer bli en frekvent sak vi köper hem längre, av just de anledningarna. Choklad är enda undantaget, eftersom det verkar som att det inte påverkar på samma sätt alls. (Vilket inte gör mig så himla mycket, eftersom choklad i nästan alla former, är det bästa godiset!)
 
Hur känner ni med det här med godis? Bortse från sockret, som alltid är i fokus annars, och fundera på vad ni tycker om smaken när ni faktiskt tänker på den, hur ni mår när ni ätit den vs. när ni inte ätit den. Är det någon skillnad mot när ni inte tänker på det? Har ni ens funderat på det här innan?
Jag inser att det här är otroligt förvirrat, men jag har precis börjat tänka på det här själv, och vill gärna ha andras input i detta.
Till top