Höst

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den senaste veckan har hösten verkligen börjat komma till Malmö och ljuset är så fint och allting får fina färger. Det har inte ens blivit särskilt kallt på dagarna än, fast kvällarna och mornarna är svinkalla. Jag gillar hösten, hösten är fin.

Möllevångstorget

 
 
 
 
 
 
 

Burger Inn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag var hemma i helgen besökte jag något självklart i Falkenberg, Burger Inn. Framröstat till topp 5 i Sverige av någon av de största tidningarna (DN tror jag)! Goda hamburgare, goda strips och roliga kombinationer på tillbehören. Så om ni någonsin kommer till Falkenberg, besök Burger Inn. Tänk dock på att de inte har öppet måndagar, ett stort misstag vi gjort på skolans lunchraster.

Ängelholmsgatan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Där vi bor är det högt i tak, vita väggar, stora fönster och hyfsat med plats. Man kan sitta i köket eller på golvet och äta, och man kan ta foton nästan hela dagarna, för ljuset tar typ aldrig slut. Våra växter trivs som fisken i vattnet i allt ljuset, och jag trivs också här och så vitt jag vet gör Eric det också. Malmö passar oss, passar mig, och jag trivs så himla himla bra!
(Och om någon undrar hur man får mozzarellan att se ut som moln så lägger man den omedveten om detta på gallret  som utgör en hylla i kylskåpet och när man skär den så voila! typ)

Skog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hann ta en del bilder i skogen när vi var ute och plockade, och ja, här är resultatet.

Kantareller

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag var hemma i helgen tvingade jag ut mina föräldrar i skogen för att plocka svamp. Vi åkte ut i skogarna och plockade i ett par timmar i regnet och kom hem med en och en halv liter efter rensning! Väldigt värt, eftersom jag nu har en burk kantareller i frysen.

Måndagslista

Hur ser din skrivbordsbild ut?
Med bakgrundsbild från soluppgången i våras, och med massor av mappar och program överallt.
 
Din senaste photo booth-bild.
Vi diskuterar inte ens den här.
 
 
Nuvarande beroende:
Musik: Pop goes the world - Gossip
Tv-serie: Idol
Kläder: Stumpor. Tjocka, tunna, stickade, korta, höga, you name it. Strumpor!
Mat: Chicken Cottage-burgare.
 
Ett jobb du aldrig kan ha.
Jag skulle nog säga, förutom solklara saker som modell, att jag aldrig skulle klara att jobba med gamla. Jag har testat, och det fungerar när jag är där, men jag blir så ledsen för faktumet att de kan dö när som helst.
 
Något du inte gillar hos andra.
Respektlöshet. Att inte kunna respektera andras åsikter över huvud taget. Inte nödvändigtvis att säga emot, utan även att skratta åt andras åsikter och nedvärdera dem.
 
En dålig sida med dig själv.
Mitt enorma kontrollbehov. Det är lite tröttsamt ibland att nästan önska att folk ska läsa ens tankar för att man vet exakt hur man vill ha det, men att andra inte vet.
 
En maträtt du är sugen på just nu.
 
Jag är mest sugen på frukost. Kan inte göra så mycket heller, för vi har ingen mixer eller stavmixer eller micro eller ugn just nu. Är alltså sugen på typ scones eller smoothie eller rostbröd eller varm choklad. Frukost, helt enkelt.
 
Helgplaner.
Anna kommer och hälsar på redan på fredag när jag är ledig, och mer av helgen vet jag inte än, det är ju trots allt bara måndag. Men det lär bli en lugn helg, hoppas jag.

Moleskine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
För några dagar sen köpte jag en Moleskine. Städade igår och hittade några tidningar och rensade ut reklamen och det blev några sidor collage. Helt okej sysselsättning när man är ledig från skolan!

Städning

Här behöver städas, så jag satte ytterst snabbt och hastigt ihop en liten Spotify-lista med musik som passar alldeles utmärkt när man städar. Här hittar ni den: Städa!

Malmöfestival

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Kajsa var som eventuellt bekant på Malmöfestivalen en av dagarna. Närmare bestämt var vi där på måndagen för att se Urban Cone och The Royal Concept (som spelade så vi precis gick mot tåget under sista låten).
 
Mitt där i publikhavet kom det fram fyra bekanta ansikten. Nämligen tre av våra gymnasie-klasskompisar och dessutom Denise som jag gick i samma klass som 0-5! Ungefär såhär såg en kort stund av kramar och skratt ut.

Urban Cone

 
 
 
 
 
 
Har lyckats titta igenom en del av bilderna från Malmöfestivalen! Tog egentligen bara bilder under konserterna vi var på, men här är i vilket fall två bilder på Urban Cone. Och även min första svartvita bild, skulle jag tro!

Falkenberg

 
 
 
Godmorgon Malmö och resten av världen. Om ett par timmar är jag hemma i Falkenberg på en kort visit över helgen. Ska bli rätt skönt ändå att slippa tänka på mat och skola och sådär på samma sätt som man gör här. Återkommer snart med bilder, jag har ju lyckats föra över en del nu!

English Studies

 
 
 
 
 
 
Jag har ju börjat plugga här i Malmö också! En av våra första läxor, som ska pågå hela kursen, är att skriva dagbok helst varje dag men minst 5 dagar i veckan, på engelska om saker vi ser, konversationer vi har eller hör, rutiner och med beskrivningar. Så jag köpte helt enkelt ett trepack små skrivböcker på Lagerhaus och svängde inom Granit för att pricka av några av sakerna från min lista. Det blev ovan visade stämplar och stämpeldyna, samt en honungssnurra som kommer bli en fin vän till tekopparna i höst.
 
Så jag lekte helt enkelt lite med stämplarna och en av skrivböckerna, och ja, resultatet blev helt okej! Så nu bär jag omkring på den, skriver lite då och då. Började på bussen igår och skrev lite i morse till frukosten också.
 
Idag börjar jag tack och lov sent, faktiskt så sent som 15.00, så jag tar en lugn förmiddag och ska väl snart börja dra mig inåt stan för att hitta något att äta, och för att studera lite i någon park eller så. Vi har ju skrivkurser nu. En där vi ska skriva personliga texter och en där vi ska skriva proffessionella texter. Dessutom har vi en kurs som heter Speech and Drama, där vi ska lära oss använda våra kroppar och vårt kroppsspråk för att kunna prata bättre inför folk. Är så himla peppad!
 
 
(Älskar förresten att jag kan sitta i våra fönster och plugga om jag vill)

Malmö

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter lite krångel med instagram och blogg.se och alldeles för lite plats på datorn, så har jag nu äntligen lyckats lösa det så att jag kan blogga alls nu!
 
Jag har haft fullt upp egentligen, jag har precis flyttat hemifrån till Malmö, och idag började skolan dessutom. Jag försöker rensa i datorn så att de bilder jag tagit (har kvar bilder från Berlin, Gotland och en hel del annat smått och gott) kan föras över till datorn, men problemet är att det är ca 12 GB som ska föras över och min dator är i stort sett full. Jag försöker lösa detta i stort sett dagligen, och hoppas på att det snart fungerar!

RSS 2.0