Monthly Makers Garn; den påbörjade halsduken

Den här månaden gick ju helt plötsligt väldigt fort, och den tid jag hade tänkt skulle bli enkel att sticka en hel halsduk på blev ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Halsduken är påbörjad, det har blivit ca 35 centimeter av mina tilltänkta 2 meter, och jag jobbar på den lite varje dag. Men jag tänkte att vi i alla fall skulle titta på det jag gjort hittills!
 
 
Jag stickar alltså för första gången på något som jag köpt garnet till, och medvetet gör på ett visst sätt med. Förr har jag bara påbörjat saker men aldrig avlsutat dem, haft garner jag inte köpt till ändamålet och liknande, och jag har alltså aldrig slutfört något jag stickat förut.
 
 
Jag stickar denna gången med merinoull, 30 maskor och stickor 6, om det intresserar någon. Jag stickar också slätstickning, alltså varannat varv räta och varannat varv aviga maskor.
 
 
Sen jobbar jag med ränder, smala vita ränder, mellan allt det grå som utgör denna lilla snutt av halsduk. Jag tänker att det är 24 varv grått i varje ände, att varje smal rand är 8 varv och att mellanrummet mellan de vita ränderna är 48 eller 72 maskor, jag har inte riktigt bestämt mig än, eftersom det är det första stora mellanrummet jag jobbar på just nu.
 
 
Sen tänkte jag bara sticka klart de här nystanen helt enkelt! Och kanske göra fransar, men jag har inte helt och hållet bestämt mig än. Eventuellt måste jag köpa mer garn i såna fall.
 
 
Men tills dess stickar jag på, och så får vi se när halsduken blir färdig! Jag lovar att hålla er uppdaterade på detta eftersom jag faktiskt vill göra klart det här projektet, och inte bara låta det ligga tills jag hittar det och bestämmer mig för att göra klart den.
 
Det här är dessutom månadens bidrag till Monthly Makers! Beata är månadens värd, och hon har nu bloggat sitt bidrag där ni kan länka era. Det hittar ni här.
 
Vet du inte vad Monthly Makers är? Då kan du läsa mer här.
Vill du kolla in vår Facebook-sida så finns den här.
Vi finns även på Instagram på @monthlymakers, samt #monthlymakers, samt på Pinterest i en board där vi samlar alla bidrag i slutet av månaden.
 
Vi som håller i Monthly Makers och presenterar alla teman är: SandraMikaelaAliciaJessica AndersdotterJessica KarlssonAgnesElsa MariaEmelieAnnicaAnna MaríaBeata och så jag.
 
Vi hoppas självklart att ni deltar, hänger på eller i alla fall hejar på. Alla kan vara med! Det enda kravet vi har är att man ska ha påbörjat projektet på månadens tema efter månadssläpp. Så man kan skapa nästan vad som helst med andra ord!

Malmö Konstmuseum och en Höstpromenad

När det nu blev lite tyst här igen så har jag i alla fall fått gjort några saker jag kan visa upp här! Så är det ju inte alltid, om man säger så. Men igår var det minsann en vernissage på en utställning på Malmö Konstmuseum, och den tog jag mig till! (Fast först övertalade jag Eric, som hade jobbat och var trött, men det var så bra där att det gick bra ändå!)
 
Utställningen i sig var kanske inte det vi hade hoppats på, mest pga att det hölls en workshop samtidigt i samma rum, som tog upp ungefär hälften av ytan där inne. Och ja, det var ett rätt litet rum, så där var både kvavt och trångt, men vi tänker att vi ska tillbaka snart igen och titta närmre på den delen och ett par andra delar av muséet, så det gör inget!

 
Vi började i alla fall med att ta bussen ut till Malmö Slott, som numera är 2 museum i ett! Det var sådär lagom höstkallt, med lite solsken genom tunna, vita moln. Så typiskt svenskt höstväder ändå?
 
 
Vi hoppade av på hållplatsen som heter Tekniska Museet och tog oss över vägen till en liten stig ner mot Fiskehoddorna och vägen till slottet.
 
 
Som ser ut såhär ungefär! Den vita bussen framför hör delvis till en av utställningarna vi tittade på, och i den hämtades flyktingar från Andra Världskriget 1945.
 
 
Vi betalade (alltså, 20 kr/person om man är student, hur värt!?!?!?!?), tog en karta och letade oss upp för trapporna med hjälp av den. Det är lite svårt att hitta, men konst-delen är i alla fall den mest nybyggda byggnaden, eh.
 
 
Och här är ju en del av utställningen som hade vernissage! Den heter Vi har en viktig grej på gång, och handlar mest om normkritiska, politiska och feministiska serier, fast tryckta i screentryck. Jag gillade trycken och serierna, bilderna och så, men som sagt - jag ska tillbaka en annan gång och ta det lite lugnare i lokalerna!
 
 
Vi gick vidare och hittade en utställning som tog upp konstperioder från 1500-talet (när Malmö Slott i sin nuvarande form byggdes!) och framåt till ungefär nutid. Den här tavlan är till exempel gouache på siden (eller satin?) och målades 1976! Varför jag minns detta? Jag vet faktiskt inte, men jag trodde nästan den var målad på 2000-talet, hehe.
 
 
Där fanns föremål, målningar, möbler och annat skapat i klassiska perioder, och här stannade vi nog längst av allt ändå. Historia är ju så himla intressant!
 
 
 
Där fanns fina trägolv och marmorstatyer, och jag var mest fascinerad över hur man kunde få till sånt här vackert förr.
 
 
Vi tog en liten bild i en gammal spegel från 1700-talet, och Eric blundade som han så ofta gör på bild, hehe.
 
 
Sen gillade jag ljuset, så jag satte kameran i ett fönster och tog ett par selfies! Här är den jag tyckte kändes bäst såhär hemma.
 
 
Och så hittade jag den här romerska eller grekiska snubben som Eric tyckte hade läskiga ögon.
 
 
Samt de här fina gardinerna med fejkade, slingriga blad-grejer bakom. De har säkert ett namn, men det kommer jag inte på nu, eh... I montern fanns i alla fall otroligt vackra smycken med vad vi gissade på är ametister.
 
 
Vi hamnade i en annan sal, med utställningen Välkommen till Sverige, som bland annat visade filmer på överlevande från Andra Världskriget och när de anlände i Malmö. De överlevande fick se de filmerna och kommentera, alltså något de inte sett eller upplevt på 70 år. Himla fint, och så värt att besöka! Do it, säger jag.
 
 
 
Där fanns också en utställning med konst jag aldrig riktigt förstod helt ärligt. Den handlade i alla fall om olika sätt att se på religion, men jag tror inte att jag var pigg nog för att hundra ta in exakt vad den handlade om, tyvärr. En annan gång helt enkelt!
 
 
Och sen tog jag den här bilden, som i efterhand blev lite kul. Jag tänkte att den såg fin ut med bilden i bakgrunden, och när jag redigerade den insåg jag att bilden där bakom föreställer samma plats jag står framför - 70 år tidigare. Och så gammal insåg jag nog inte att byggnaden ens var!
 
 
Sen valde vi att i stället för att ta bussen hela vägen hem, att ta en promenad genom Slottsparken. Det kan vara en av Malmös finaste parker, säger jag, men jag har faktiskt inte besökt precis alla heller.
 
 
Just idag, med det fina höstljuset, så var färgerna helt otroliga i trädgården vid cafét, och att det fortfarande blommar är ju bara galet och så jäkla fint!
 
 
För att Eric skulle se mindre stel ut så fjantade jag som vanligt för att få honom att skratta. Han har börjat lära sig det där med sina egna vinklar nu, hehe.
 
 
Vi gick genom alléer med gula, röda och gröna löv som singlade ner sakta mot marken, och runt oss var det nästan konstant människor med hundar eller barnvagnar, och en och annan liten som sprang omkring eller höll en vuxen i handen.
 
 
Vi stirrade ut över träden och insöp Malmös otroliga skönhet, hehe. Men på allvar, vi älskar verkligen den här staden, och hur fin den är året om i princip. Här finns allt vi behöver och en stor del av det vi älskar, minus familj och en del vänner såklart. Malmö är vårt hem, liksom.
 
 
Slutligen tog vi promenadens sista etapp genom Gamla Kyrkogården, som är som allra vackrast på hösten. Här är en av de många, stora alléer som går genom kyrkogården i rutnät, och som alltid känns lika magisk på något sätt.
 
 
Och på slutet så tyckte jag att de här löven, de måste vi ju sparka lite i! Så sagt och gjort, haha. Vet ni hur svårt det är att fånga både löv i luften och fötter i bra vinklar förresten? Jo, det är alltså otroligt svårt.
 
Men sen tog oss i alla fall promenaden in på Donken, till bussen och hem därifrån, och så var den dagens utflykt slut! Sen åt vi spaghetti och köttfärssås och Eric gick och la sig tidigt, för idag ska jag möta honom när han slutar på jobbet kl 10 på IKEA, för att handla lite småsaker och sen gå skilda vägar någon timme eller så. Han ska nämligen hem och äta, plugga och sen andas ut lite. Jag ska till Emporia och köpa vantar och kika runt lite till den kommande julklappskalendern som jag vill ha så färdig som det bara går innan November tar slut!
 
Vad ska ni hitta på denna söndag? Blir det en härligt lat dag med en brunch på stan, eller är det aktivt liv som gäller?
 
 

En del av livet genom telefonen

Eftersom jag mest går i skolan för tillfället, och inte har plats för kameran i väskan, så fotar jag en del med mobilen i stället. Det blir mycket på väg till och från saker, och en del hemma i soffan på kvällarna, och de där bilderna sparas ju ofta bara för att. Men inte här inte! Nej, för nu ska vi titta lite på några av de saker som fastnat på bild den senaste tiden.
 
 
En solig lördag tog jag på mig fin-kappan fast det var för varmt för den, och gick ärenden på stan. Den tog mig bland annat till ett litet konditori, till torget och till Möllans Ost.
 
 
En annan dag var det regnigt, men ändå såhär fint på vår gata på vägen hem. Jag var ju liksom tvungen att stanna och ta lite kort!
 
 
Och så ett på mina fötter med alla löven omkring också, såklart.
 
 
En kväll spenderades på Vapiano med min klasskompis Ellen, som nog inte figurerat med ett ansikte här än. Jag åt en av deras dyraste saker på menyn och njöt av varje tugga.
 
 
En sjukdag med feber spenderades vid skrivbordet, där jag tittade på Youtube-videos och myste lite med tända doftljus i fönstret. Jag kan potentiellt ha rensat lite i mina lådor också. (Därav kaoset....)
 
 
En regnig dag kom jag hem och såg ut såhär i trapphuset. Och varför skulle man inte vilja föreviga det?!
 
 
En annan dag såg jag ut såhär när vi låg och myste i soffan en stund. Vi gjorde fler roliga miner, till exempel dessa:
 
 
 
Och så kliade jag Eric i håret en stund också, men det fastnade inte på bild!
 
 
För en vecka sen tog jag en buss från skolan och vidare till nya områden i Malmö för att köpa garn, och brevid garnbutiken låg det ett litet konditori som såg otroligt mysigt ut, så jag köpte med mig de snyggaste bullarna jag sett hem! Och så hann jag föreviga början på mitt projekt för Monthly Makers tema garn!
 
 
En kväll spenderade jag i soffan under täcket medan Eric lagade mat i köket. Jag tittade på en all time-favoritfilm (Wild Child) och fortsatte mitt stick-projekt.
 
 
Garn-temat fortsätter, hehe. För när jag köpt det där nya garnet så fick inte det gamla riktigt plats. Så en annan feber-dag försvann genom väldigt många fler videos på Youtube samt ett himla nystande. Allt är inte klart, men det får i alla fall plats i korgen just nu!
 
 
 
Jag har även hunnit med en tur till Helsingborg. Jag skulle ju hålla workshop, men inte en enda person dök upp tyvärr. Inte ens de som anmält sig. *mumlar irriterat att man kan väl i alla fall höra av sig* Men jag hade trevligt ändå, så jag klagar inte! För övrigt är Dunkers Kulturhus en otroligt knäpp och fin byggnad, och initiativet RumEtt är en himla bra grej!!
 
 
Jag har hunnit läsa senaste numret av Veckorevyn som landade i brevlådan i början av veckan, och jag har dessutom ätit den godaste choklad jag smakat, som följde med en annan tidning jag köpte förra veckan. Så tips på den!!
 
 
En plugg-fika på Barista nere vid Anna Lindhs Plats hann jag också med, men hur mycket plugg i förhållande till fika och Snapchattande det blev, det låter jag vara osagt.
 
 
Och så detta, som var igår. Malmös kanske vackraste plats mitt i stan åkte jag nästan förbi, men jag hoppade av bussen en hållplats bort och åkte tillbaka. Ni lär fatta varför:
 
 
 
 
Och så hoppade jag på bussen igen och den tog mig nästan hela vägen hem, men jag gick också förbi några av mina bästa hus, så de förevigades såklart också!
 
 
Älskar dem! Hade så gärna flyttat in där, för jag kan tänka mig att lägenheterna i dem är helt otroliga. Eller vad tror ni?
 
Vad säger ni förresten? Är det här ett bra koncept? Lämna gärna feedback bland kommentarerna, så ska jag se om det är något som är bra och det ska bli mer av, eller något sämre som går att ändra på!

Throwback: Oktober 2014

Nu tänker jag, som så många andra, ta en titt bakåt i arkivet. För varför ska alla inlägg bara ligga där bortglömda egentligen? Nej, det är ju otroligt tråkigt! Så här kommer en liten recap av oktober månad förra året, och vad som hände då!
 
 
 
Oktober började med att avsluta September, så att säga. Jag bloggade bland annat om en utflykt till Sumpafallen jag gjorde med mamma den sista helgen i September, som var så himla välbehövlig.
 
 
Dessutom hann vi med en spontan fika hos min farbror med familj. Det är på nivån att jag kan åka hem bara för att få följa med dit och fika alltså, där finns alltid något spännande i fika-väg och dessutom så älskar jag såklart mina släktingar.
 
 
 
Sen fick vi en ny möbel! Ärvd och superfin som vi placerade en liten favorit-växt på. Nu står den tyvärr undangömd lite i ett hörn, men när vi får mer än ett rum så ska den få en hederplats någonstans igen!
 
 
Jag bloggade lite kring mina tankar inför förra årets NaNoWriMo. Jag testade för andra året i rad, men vann inte den gången heller. I år vet jag inte om jag ska hänga på, men vi får se helt enkelt! Det är ju trots allt en rolig utmaning. Jag överväger att i år göra varianten att bara räkna allt jag skriver - inklusive det i skolan - och se om det går bättre!
 
 
Jag började brodera för första gången på länge, mycket tack vare Alicia. Jag testade dock på helt fel tyg, men det gav trots allt mersmak och sen dess har jag ju fortsatt så smått!
 
 
 
Jag bloggade om att hösten kom till Malmö, om att gå promenader genom Gamla Kyrkogården och berättade att jag hoppat av mitt program på Högskolan. Det kändes som ett nederlag att inte veta vad man ville, men samtidigt så himla skönt att jag slapp känna den pressen när jag inte trivdes mer.
 
 
Vi hade vår första och andra träff i Bokcirkeln, och mitt inlägg hamnade i sidan här på blogg.se tack vare Sofies gulliga marsvin, hehe. Vi läste Steglitsan, och jag ska vara helt ärlig och säga att jag fortfarande inte läst ut den, eh...
 
 
 
Jag bloggade om vilka bloggar jag följer, i bokstavsordning. Det inlägget fylls fortfarande på/rensas kontinuerligt! Klicka på bilderna för direktlänkar till bloggarna.
 
 
 
 
 
Jag och pappa tillbringade en hel dag i Lund, eftersom jag skulle ta blodprov på sjukhuset på morgonen. Vi fikade på St. Jakobs, gick till Botaniska Trädgården och avslutade dagen på Kulturen när de hade en utställning med Gudrun Sjödén-skapelser genom hela hennes karriär. Allt som allt var det ju trots allt en väldigt bra dag, om man räknar bort blodprovet!
 
Och sen var det visst inte så mycket mer! Några listor, en sväng till Falkenberg på slutet för att Eric fyllde år och sådär. Allt som allt tänker jag att förra årets Oktober på sätt och vis var helt okej. Just då mådde jag otroligt dåligt och jag minns väldigt lite från den perioden, det är därför jag är så glad att jag har den här bloggen. Man hittar tillbaka och minns allt det där roliga, fina och glada som man ändå upplevde.
 
Nu har snart hela Oktober gått igen, och jag ser fram emot att titta tillbaka på detta nästa år och se allt fint som hänt även detta års Oktober månad. 

En filmkväll med ostbricka

Har jag nämnt i den här bloggen att jag verkligen älskar ost? För det gör jag alltså. Såpass mycket att jag ibland är villig att betala lite extra för att få äta riktigt, riktigt god ost. Gärna som den är eller på enkla, saltade kex eller med någon god frukt till. Och därför är ju ostbricka kanske mitt absolut bästa koncept!
 
Så för två veckor sen promenerade vi ner för trapporna och ut till torget för att köpa på oss lite frukt, sen vidare till ett konditori för bullar, och så slutligen till min kanske bästa, men farligaste butik i närområdet - Möllans Ost. De har supermycket att välja mellan, och det är inte sådär fasligt dyrt om man inte väljer en jättedyr ost, hehe. (Det här är alltså inget sponsrat inlägg, men Möllans Ost kan gärna få ta kontakt med mig om det där! Hehe.....)
 
 
Såhär blev det alltså med ostarna snyggt upplagda sist. Vi har här en Kaltbach Creamy, en Morbiére och en Bleu de Causses. Till det god melon, gröna vindruvor, samt två sorters kex.
 
 
Vi dukade fint med tända ljus och drack smålyxig dryck ur våra fina vinglas. För det är ju ett faktum att all dryck smakar bättre i vinglas!
 
 
Vårt dryckesval för kvällen var en äppelmust med hint av ingefära (och kanske päron, men mest ingefära). Den passade väl sådär, men den var god för sig i alla fall.
 
 
Och när jag hade fotat och fotat och hoppats på bra bilder trots det otroligt dåliga ljuset, så hade vi äntligen valt film. Efter scrollande på Netflix kom vi fram till att njä, Sagan Om Ringen får det bli!
 
Och ikväll blir det ostbricka och filmkväll igen minsann! Men nu är det fyra nya ostar och hela andra kex, samt annan dryck och antagligen fortsättningen på filmen också.

Innan dess blir det dock annat roligt, jag ska ju nämligen hålla workshop idag! 12-16 på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Det finns platser kvar, så känner man för att droppa in under tiden är det alltså helt okej! Det är gratis och man får allt material, plus en bra genomgång på broderi, såklart!

+ & -

 
+
det är helg
jag håller broderikurs imorgon
hösten är fin i Malmö i år och fullkomligt sprakar av färger
jag har börjat ta tag i bloggen igen
monthly makers-temat för månaden är superroligt
i helgen ska jag och Eric ha mys med ostbricka
jag har köpt två nya tidningar att läsa
det följde med dyr choklad med en av tidningarna
 
-
jag har börjat få svårare att gå upp på morgonen igen
tågen och bussarna går på så underliga tider på morgonen
jag är fortfarande förkyld efter VFU:n
det är så himla, himla kallt ute
snart är det vinter och jag längtar inte
tiden går så himla fort

Lyxiga lördagsfrukostar och höstmys i fönster

(Det visade sig att jag av misstag ställt in det här inlägget till idag, den 16, i stället för igår. Så nu får ni det som egentligen skulle varit gårdagens inlägg här!)
 
Såhär när hösten dragit igång på riktigt, i alla fall här i Malmö, så tycker jag att man ska göra det bästa av det. Därför har jag börjat njuta lite extra på lediga dagar, sovmornar och kanske framförallt helger. Och då syftar jag självklart på frukost-delen, för den är ju trots allt starten på dagen!
 
Förutom lyxiga frukostar så har jag fokuserat på och köpt in lite av mitt ultimata höstmys, och försöker att dra på det där höstmysiga så ofta som det bara går, flera gånger i veckan minst. Vill ni veta vad det är? Ja, men då kikar vi lite!
 
 
Först ut är dock den här frukosten. För vad är egentligen, på riktigt, bättre än en lång, god frukost? Antagligen inte särskilt många saker. Och detta säger ändå jag, som fram tills för några år sen knappt kunde äta frukost och bara totalt avskydde det, hehe.
 
 
Men här har vi i alla fall den där goda frukosten som intogs en lördag för ett par veckor sen. Den bestod av ett kokt ägg, en halv apelsin som jag åt som en grapefrukt, jordgubbsyoghurt med banan-choklad-granola och en kopp med ett styck favorit-te.
 
 
Granolan tror jag är Coops egna, men jag är inte helt säker. Jag vet i alla fall att vi köpte den på coop, och att den är supergod! Innehåller bland annat chokladsmakande flingor (havre och eh... såna grejer), små chokladbitar och torkade bananbitar.
 
 
Och så myste jag och Eric omkring hemma resten av dagen, som för att poängtera att hösten är en sån där årstid när man helst av allt stannar hemma så fort det regnar eller är molnigt.
 
 
Men om man inte vill fokusera på frukostar och inne-dagar på enbart dagar utan också kvällar och nätter, så kan man ju göra såhär i stället! Tända ljus, alltså.
 
 
De här ljusen i glas kommer från IKEA, och alltså... De kostar 12 kr? Och luktar supergott! De två främre är vanilj-ljus och det gröna i bakgrunden luktar äpple. Blockljuset brevid vet jag inte ens vart det kommer från, men det luktar inte, så det spelar väl egentligen ingen roll.
 
 
Och om man hängt med här ett tag kanske man känner igen den lilla tändsticksasken nere till höger! Det är ju nämligen en av de jag dekorerade med fint papper till April-temat i Monthly Makers. Man kan kika lite närmre på det här om man vill.
 
 
Till sånt här mys kan man till exempel ta in höstfärgade dahlior i en vas, eller en festlig gammal mugg från Indiska, som förslagvis kan vara fylld med te eller varm choklad. För det tycker jag passar fint till kallare temperaturer utomhus, och så smakar det ju dessutom bra.
 
Här har jag lagt upp en lista med allt jag tycker är fint med hösten. Och nu undrar jag: Vad gör ni för att överleva hösten och fokusera på det positiva med den?

Monthly Makers Inspiration: Garn

Och såhär, några dagar efter senaste temasläppet inne hos Beata, så ville jag också dela med mig av lite inspiration. Jag gissar att ni är en del som kanske inte har bestämt er för vad ni ska göra än, och då kan man ju behöva lite tips från andra som kanske hittat helt andra saker runt omkring på internet!
 
I vanliga fall brukar mina inspirations-inlägg för Monthly Makers bestå av en moodboard, men den här gången blir det ett nytt format i form av stora bilder med direktlänkar till andra bloggar och sidor! Jag har hittat en hel del grejer som jag själv skulle vilja prova, men jag har faktiskt redan börjat på mitt garn-projekt, så det får bli en annan gång helt enkelt.
 
 
Den här scarfen som faktiskt är stickad! På bloggen Steamy Kitchen finns både fler bilder och en pedagogisk video på hur man stickar fiskbensmönstrade scarfs!
 
 
Hos Vintage Revivals finns enkla beskrivningar på hur man gör sjärntecken med papper, en dator (eller pennor) och garn!
 
 
Vill man testa på makramé så kan man kika in på We Are Scout, för en snabb, snygg och enkel krans att hänga på väggen! Det är också, om man har två ringar, ett snyggt grytunderlägg!
 
 
Hos A Beautiful Mess, en av de gurus som många pyssel-, DIY- och skapandebloggar har, finns en bra guide till snabba vävnngs-projekt. Den kom förra året, men är som så ofta med deras grejer fortfarande aktuell.
 
 
Från Yarnspirations kan man köpa ett mönster till den här virkade påsen, men man kan såklart bara ta inspiration från själva triangel-mönstret och leta upp sätt att göra det på med helt andra garn (eller andra material)!
 
 
Eller om man, som jag och Eric, är helt frälst i Dragons och allt som har med det att göra, då kan man virka en Toothless! Finns ett gratis mönster jag hittat via Crochetcricket här.
 
Vill ni ha mer inspiration på Garn-temat? Då rekommenderar jag varmt att kika i min inspirationsmapp för Monthly Makers, som ni hittar här på min Pinterest.
 
Vet du inte vad Monthly Makers är? Då kan du läsa mer här.
Vill du kolla in vår Facebook-sida så finns den här.
Vi finns även på Instagram på @monthlymakers, samt #monthlymakers, samt på Pinterest i en board där vi samlar alla bidrag i slutet av månaden.
 
Vi som håller i Monthly Makers och presenterar alla teman är: SandraMikaelaAliciaJessica AndersdotterJessica KarlssonAgnesElsa MariaEmelieAnnicaAnna MaríaBeata och så jag.

Instagram vecka 40 + 41

Här kommer en liten, snabb sammanfattning av vad som hänt på Instagram de senaste två veckorna! Det här är ett format jag hade tänkt börja med nu, så lämna gärna en liten kommentar om vad ni tycker om det!
 
 
VFU-tankar en morgon på väg till bussen, Stockholms-längt i form av tunnelbane-bild, en planeringsdag med min Bullet Journal, samt en ovanligt god och lyxig lördagsfrukost!
 
 
En tallrik bullar på Kanelbullens dag, helgens lyx-köp i form av Dahlior för 30 kr, en dag av poddlyssnande och rensande, samt en på-väg-till-IKEA-selfie.
 
 
Samt höstmys i mitt skrivbordsfönster med tända ljus, externa hårddiskar som ÄNTLIGEN beställts och kommit, och en riktigt, riktigt god middag på Vapiano i fredags.

Det har blivit så att Instagram är väldigt uppdaterat just nu, och där hamnar alltid mycket fortare än det gör här för tillfället. Därför tipsar jag varmt om att hänga med mig även på den plattformen för att se mer i realtid vad som händer i min vardag! Ni hittar mig på @beahallberg!

Stockholmshelgen, del 2

Såhär i början av veckan vill jag i stället för att blicka framåt över veckan som kommer, titta bakåt till sista söndagen i september och andra dagen på Stockholmshelgen!
 
Jag visade ju första dagen/dagarna i förrgår, eller i förra inlägget, och nu kommer alltså andra och sista dagen som bland annat innehöll en otroligt bloggig frukost med matchande porslin och en träff med stora delar av Monthly Makers-gänget! Nu tittar vi lite närmre på det.
 
 
Jag vaknade åter igen upp hos Elsa, och vi hade båda tagit lite av en sovmorgon efter att ha försökt plugga kvällen/natten innan. Någonstans halvvägs genom uppackandet av frukosten bestämde vi oss för att sånt här borde väl göras bloggigt?
 
 
Så vi matchade så mycket porslin som vi kunde, la upp brödet i korg och osten på en tallrik och ja, ni vet. Observera att gurkan ser lite ensam ut, och det var den också, hehe.
 
 
Vi dokumenterade från olika vinklar.
 
 
Och sen satte vi oss och åt själva frukosten. Här är det exempelvis riskaka med ost och gurka, ett kokt ägg, vaniljyoghurt, jordgubbs- och champagnete, ett äpple och juice. Allt från en lagom trevlig vinkel!
 
 
Så himla fint med såhär trevligt sällskap till frukost tycker jag!
 
Sen kom vi fram till att det var lite stressigt och jag hade inte packat väskan färdigt, men nog hann vi till en helt okej tunnelbana ändå!
 
 
Och så kom vi fram hit, till Anna Marías kontor! Sen satte vi igång ganska direkt med att i omgångar hälsa på alla och skära grönsaker och frukt i smala bitar, eftersom vi skulle laga mat tillsammans! Agnes skar exempelvis morötter och mitt emot satt Mikaela och skar eh... gurka tror jag?
 
 
Vid ena kanten av bordet satt Jessica, Alicia och Jessica, och tittade alla på något på bordet.
 
 
Sandra och Anna María stod brevid och inspekterade, samt flyttade in och dukade vid konferensbordet i ett rum brevid.
 
 
Och fotografera måste man ju göra som bloggare! Tror att i princip alla satt med kamerorna mer eller mindre klistrade vid ansiktena delar av dagen. Framförallt jag, som hellre gömde mig bakom den än interagerade stundvis, hej social fobi. Tur att vi är ett sånt härligt gäng, annars hade jag nog aldrig vågat släppa den.
 
 
Sen skulle det börja rullas! Agnes lyckades fint efter en genomgång som Emelie höll i, och Alicia tittar nästan lite på den som om hon undrar hur sjutton hon ska göra själv, haha. Och kan det vara så att Sandra står på stolen igen?
 
 
Såhär fint blev det i alla fall hos Anna María! Mitt enda försök att smaka på blev helt okej, men kanske inte så fotovänligt. Jag fokuserade i stället på att äta av den goda grytan jag och Elsa (okej, mest Elsa) hade fixat kvällen innan.
 
 
Sen blev det kaffepaus!
 
 
Och så var vi ett gäng som hängde lite på balkongen. Så himla lyxigt att ha kontor på Kungsgatan och ha utsikt från flera våningar upp?! Otroligt fint verkligen.
 
 
Så fint att man till exempel måste fota lite! Eller så gör man som Mikaela och bara njuter av solen som var framme just den här dagen.
 
 
 
Till slut satte vi oss allihop och började spåna inför kommande månader och händelser. Mer än så tänker jag inte avslöja, men vi pratade nog i minst 3 timmar allihop och minst en timme efter att Sandra och Jessica K var tvungna att hinna med sitt tåg.
 
Allt som allt var det alltså en otroligt, otroligt trevligt avslut på en superhelg! Jag är så sugen på att åka tillbaka till Stockholm snart, men vet också precis hur kallt det är där i jämförelse med här. Så det får väl bli till våren helt enkelt!

Stockholmshelgen, del 1

Jag vill bara börja med att säga: JAG HAR FÅTT MINA HÅRDDISKAR!!! Så är det avklarat och därför har jag alltså ingen ursäkt längre till att inte föra över bilder och redigera dem, hehe. Faktum är att de kom i fredags, bara för att jag skrev att de inte fanns men var beställda. Så nu har jag alltså hunnit föra över lite (läs: mycket) bilder och har därför också hunnit tömma mina fyllda minneskort!
 
Jag varnar redan såhär i början för att det här inlägget kan bli ganska långt, och då har vi inte ens gett oss in på söndagen. Men det var en sån bra helg, och jag hann så mycket för att vara i Stockholm en så kort tidsperiod. Så nu kikar vi lite på bilderna jag tog med kameran!
 
Vill ni i stället titta på vad jag fångade med mobiltelefonen, så hittar ni det inlägget här!
 
 
Så på fredagen tog jag det här fina tåget från Malmö Central och förberedde mig på att sitta där i 5 1/2 timme.
 
 
Sätet framför mig var nummer 19, och själv satt jag i nummer 15 i vagn 8.
 
 
Tack och lov fanns det internet på tåget! Så där satt jag en stund i början och läste bloggar, fixade lite med bilder och tittade på serier.
 
 
Sen fotade jag inte mer förrän på Lunds station, och där tog det ungefär slut på foton under tågrese-tiden. Men jag kom fram till Stockholm och letade mig i rusningstrafiken på T-centralen till både en Pressbyrån där jag kunde köpa 3-dagarskort att resa på och lyckades leta mig fram till rätt tunnelbana, hehe.
Jag lyckades också, efter ett halvdesperat samtal, hitta fram till Elsa och hennes fina lägenhet! Där bjöd hon på nachos och guacamole och jag fick sova i ett eget rum. Otroligt lyxigt!
 
 
Morgonen därpå skulle Elsa upp för att jobba, så jag passade på att äta frukost med henne. Vi hade bland annat riskakor, yoghurt och lite pålägg.
 
 
Och så kokades det ägg! Sen åkte Elsa till jobbet, och jag satte mig för att blogga lite och fundera ut vad jag skulle hitta på och lägga upp någon form av plan för dagen.
 
 
Och lite såhär såg det ut i rummet jag fick sova i!
 
 
Så himla fina grejer överallt, som de där otroliga böckerna eller tavlan Elsa gjorde på Monthly Makers-temat Rymden!
 
 
 
Och ljuset var ju också ganska magiskt, hehe. Lite av en dröm-lägenhet helt enkelt!
 
 
Sen tog jag tunnelbanan härifrån och lyckades hoppa av där jag ville, det vill säga St Eriksplan! Nu ska jag ju dock erkänna att väl där gick jag upp åt helt fel håll och villade därför bort mig lite, hehe. Men jag hittade tillbaka till platsen jag visste vart den var, och satte mig i en liten park med dagens lunch - en Subway-macka.
 
 
Ungefär här var jag, fast lite närmre St Eriksplan. Sen följde jag den här vägen, en ganska bra bit, förbi en stor park eh... Jag vet ju inte riktigt vad den heter, men mellan St Eriksplan och Odenplan i alla fall!
 
 
Stockholm har så fina små ställen, som den här roliga lilla blombutiken i en bod mitt på gatan utanför min nästa destination!
 
 
Som var Stockholms Stadbiliotek!
 
 
Drömmer fortfarande lite om det här stället, och önskar att jag hade bott lite närmre så man kunde låna böckerna här. Men vem vet, kanske i framtiden?
 
 
Sen satte jag mig för att läsa och vila fötterna lite, och tog kort på en liten söt gubbe som tittade i hyllorna. Där satt jag i kanske en halvtimme eller 3-4 kapitel innan jag vandrade vidare.
 
 
Jag tog mig över Observatorielunden (som ingen för övrigt någonsin nämnt är ett jäkla berg!?) och tog mig till början av Drottninggatan! Sen promenerade jag den hela vägen ner till T-C och mötte upp en Falkenbergs-kompis!
 
 
Vi möttes upp på Gallerian eftersom jag spanat in först Monki som hade 3 för 2 på alla grejer i affären, och sen Dunkin Donuts som jag velat prova i.. evigheter?
 
 
Sen hamnade vi här. Jag tänkte att vi skulle till Skinnarviksberget, heter det så? Oavsett, så var jag rätt säker på att det var den här delen av Söder och vi åkte t-bana till Hornstull. Sen gick vi, mycket upp och mycket ner på en liiiiten, liiiiten gångbana parallellt med kajen, tills vi liksom gav upp och satte oss här. Ironin i det hela? Att jag senare upptäckte att vi satt i princip rakt nedanför min drömlocation.
 
 
Men vi njöt i alla fall av våra donuts och satt och pratade i kanske en timme eller två!
 
 
Här har jag exempelvis väldigt pedagogiskt skrivit ut namnen på de donuts jag valde att testa! (de jag minns i alla fall) Mina favoriter, efter många om och men, är Sugared Hazelnut och Lemon Frosted, hehe. Tre av dem delades dock med Elsa senare på kvällen!
 
 
 
Alltså, Stockholm ändå.
 
 
Hej Emma!
 
 
Vi gick vidare och jag var tvungen att ta ett foto på den här båten? Det är den som är i bakgrunden på fotot ovanför, och det var bara en så knäpp grej att ha hängandes på sidan? Tror det var en restaurang i alla fall!
 
 
Sen satte vi oss ner igen, hehe. Fast denna gången i solen som hade flyttat sig, och hamnade mitt emot Slussen precis vid vattnet i Gamla Stan. När vi hade njutit klart av solen begav vi oss längs de små gatorna till vår slutgiltiga destionation: Science Fiction-Bokhandeln!
 
 
Såg en snubbe stå här uppe och ta en bild som jag hamnade på, och ville ta en liknande själv, så vi letade oss upp på balkongen. Här ser vi exempelvis Alien och en fin kristallkrona! Men mest var vi där för att kika på roliga böcker, anime-DVDer och annat kul. Jag köpte en animeserie jag tittade på för kanske 5 år sen och en klassisk bok i snygg utgåva på engelska, Emma köpte två anime-grejer jag inte minns vilka det var, men som hon letat efter i något år.
 
Tips förresten! SciFi-bokhandeln har en toalett! Så är man ändå i närheten och måste, måste, måste på toa kan man fråga i kassan efter nyckeln och så finns den rakt fram till vänster om man står vid ingången!
 
 
Vi tog lite bilder i en av gränderna. Eller jag tog lite bilder på Emma, jag är ju rätt sällan bekväm framför kameran.
 
 
Och ner i andra gränder, som såg himla fina ut.
 
 
Medan vi letade efter den här gränden! Blev för övrigt så himla nöjd med den här bilden? Den är knappt redigerad alls, den är nästan tagen direkt ur kameran.
 
 
Och nedanför gränden hittade vi det här! en fontän som Emma och några kompisar hade hittat av en slump en annan gång de var i Gamla Stan. En otroligt lugn plats mitt i stan, det bästa jag vet ändå.
 
 
Vi tog oss tillbaka till Gallerian, där Emma också handlade på Monki, och sen följdes vi åt till t-banan och åkte åt varsitt håll på varsin linje och lovade att vi skulle höras snart igen!
 
 
Jag kom hem till Elsa, låste upp med min låne-nyckel och såg det här genom mitt fönster. Det kunde med andra ord inte blivit en finare och trevligare dag!
 
Sen delade vi på mina sista donuts, åt lite mackor till kvällsmat, lagade en gryta för söndagens MM-träff och försökte plugga lite på varsitt håll.
Och resten av Stockholmsresan tänkte jag att jag visar en annan dag! För annars blir det här ju lite för långt, eller vad säger ni?
 
Ps. Ni har väl inte missat att månadens tema för Monthly Makers har släppts inne hos Beata? Ds.

En mysig lördag i mitten av September

Jag har (äntligen) lyckats rensa lite på datorn och därför fått plats att redigera lite bilder! Jag har medvetet låtit bli att prata så mycket om det här problemet, men det är alltså så att datorn är full. Sidor laddas inte, bilder får inte plats och jag kan inte ens redigera bilder jag redan har eller ladda ner podd-avsnitt på iTunes. Men lösningen är på väg! Jag har nämligen investerat i externa hårddiskar att föra över allt på, så inom några dagar ska det förhoppningsvis vara löst!
 
Men nu vill jag alltså visa bilder från en dag i September när vi åkte hem för att fira min näst yngsta kusin som hade fyllt år. Vi åker ju hem till Falkenber rätt ofta, ofta helger och så, och därför försöker man hinna med så mycket man kan när man bara har ett par dagar.
 
 
Vi började dagen med en stärkande promenad med hunden! Eller vad man nu ska säga. Vi gick i alla fall med på långpromenaden som är obligatorisk varje morgon.
 
 
Skogen ligger ju då precis brevid och vi skulle leta lite svamp på ett ställe där det tydligen brukar finnas. Bara det att de hade huggit ner ca alla mindre träd i hela skogen och därför tog vi en annan väg tillbaka, där vi försökte gena genom skogen. När vi kom till en liten skogsbäck så bestämde vi oss för att hoppa över, och ja.. Resten är historia, haha. Ni ser ju mina skor liksom.
 
 
Men vi hittade tillbaka till vägen och promenerade den sista biten hem igen!
 
 
Sen fick vi ge upp skorna för dagen, och slängde in dem i tvättmaskinen (förstår knappt lyxen med att ha egen tvättmaskin och inte behöva boka tvättid!?) och så fick jag låna ett par av Erics lillasyster för att kunna ta mig vidare.
 
 
Vi gick ut i trädgården för att plocka plommon! Och ser det här inte ut som en sån himla klassisk reklam-bild? En sån där folk ler överdrivet mycket och ska visa hur KUL något verkligen är? Hehe, oavsett, så plockade vi en del om man säger så.
 
 
Bland annat det här roliga dubbel-plommonet!
 
 
Och kanske de här också, jag vet inte.
 
 
Sen sa jag "ta kort på mig också!!" och så blev det. Eric får ju jobba lite på sina foto-skills han också, men det blir lite bättre för varje gång känner jag.
 
 
Sen var vi tvungna att åka, för vi skulle hem till mig och äta innan vi skulle vidare igen.
 
 
Fast först stannade vi 5 minuter för att klappa katten, hehe.
 
 
Fast sen skulle vi ju hit! För min näst yngsta kusin fyllde 8 och var så glad över sin födelsedagspresent som var den här eh... militärdräkten? Han kan gömma sig i skogen nu, i alla fall, och det tycker han är superkul!
Och så var farmor där, och det är alltid en anledning till att åka till Falkenberg.
 
 
En annan anledning är det här, hehe. Att Tuva är bakdrottningen i släkten, och att det alltid, alltid blir så himla gott fika där!
 
Och det var den lördagen, i alla fall det som fångades på bild. Det var en exceptionellt trevlig lördag måste jag säga, och en trevlig helg att åka hem på!

Listan med många 3:or

För ett par veckor sen stötte jag på den här listan jag nu har fyllt i, hos Agnes, och bestämde mig för att den vill jag ju också göra! Listor är ju trots allt ganska underskattat, framförallt de som är finurligt upplagda. Så nu kommer en lista baserad på siffran 3.
 
 
 
3 saker jag ser fram emot
❖ att se Eric öppna sin födelsedagspresent
❖ min workshop på Dunkers
❖ att bokcirkeln startar igen!
 
3 saker jag fasar för
❖ att bli påhoppad på stan
❖ att det ska bli en evig vinter
❖ den här delkursen med 3 examinerande moment
 
3 saker jag gillar
❖ Eric
❖ färska blommor i stora vaser
❖ rena, nystädade golv
 
 
3 saker jag inte gillar
❖ ärtsoppa
❖ för lite tid till roliga saker
❖ att vara så trött att man nästan somnar stående
 
3 saker jag vill
❖ lära mig mer om barn och psykologi
❖ hinna med att träffa kompisar och fika
❖ lägga mer tid på att skapa saker
 
3 saker jag borde
❖ rensa den privata inkorgen från mejl
❖ sortera ut och kasta/sälja saker
❖ planera nästa veckas blogginlägg
 
 
3 saker jag kan
❖ spela flera ackord på gitarr
❖ sticka räta maskor
❖ planera mysiga kvällar
 
3 saker jag inte kan
❖ sticka aviga maskor
❖ läsa alla böcker jag vill läsa
❖ få plats med alla mina saker i vårt begränsade utrymme
 
3 saker jag har på hjärnan
❖ pasta i alla dess former
❖ diverse barnvisor
❖ alla melodier jag hittar på under dagarna
 
 
3 saker jag pratar om ofta
❖ politik och politiska åsikter
❖ föreläsningar och seminarier
❖ vad jag gjort under dagarna
 
3 saker jag önskar mig
❖ att jag ska lägga mer tid på skapande
❖ det här doftljuset
❖ en till sån här filt
 
3 saker jag blir lugn av
❖ att veta att jag betalat allt som ska betalas
❖ läsa bra böcker under varm filt
❖ pianomusiken i den här listan
 
 
3 saker jag blir stressad av
❖ ljuden utanför fönstret på kvällarna
❖ att komma på att man glömt en räkning
❖ att glömma bort vad jag ska göra och missa viktiga saker
 
3 saker jag ska göra i helgen
❖ ta en långpromenad i en av parkerna
❖ börja fila på mitt projekt till månadens Monthly Makers
❖ planera klart inför min workshop
 
3 saker jag gjort det senaste
❖ varit min första vecka på praktik på en förskola
❖ blivit förkyld pga nämnda barn på förskolan
❖ varit i Stockholm och umgåtts med bloggvänner!
 
Och det var allt för den listan, men jag har en liten grej som snart kommer bli tydlig här, som jag hoppas kommer fungera lika bra som jag tror. Ni kommer antagligen märka vad jag menar, men om det inte blir tydligt nog kommer det ett litet inlägg om det såklart!
 
Tills vidare kommer jag jobba på att fortsätta ändra utseendet här inne, eftersom jag tröttnat rätt rejält på bland annat min header och min sidebar. Vi får se vad det utmynnar i! Har ni förslag på något ni saknar/vill ha/föreslår till den nya designen? Släng iväg en kommentar vettja!

Italiensk mat och Bowling en Fredag

Jag tänkte att vi skulle ta en liten titt på vad som hände förra fredagen! Jag och Eric mötte upp Jonathan och Linnéa i Lund, eftersom vi skulle bowla. Jonathan och Linnéa är alltså två av Erics klasskompisar, och vi umgås lite då och då allihop tillsammans. Sist vi gjorde en sån här grej var dock i maj i år, men då tog jag nästan inga bilder alls tyvärr. Men nu fokuserar vi på fredagens händelser i stället!
 
 
Vi började här, på en restaurang som jag hade kikat lite på i förväg. Jag vet tyvärr inte alls vad den heter, men den ligger i alla fall på Clemenstorget i Lund, och de har helt okej mat.
 
 
Jag, Eric och Jonathan beställde varsin pizza, medan Linnéa valde en pastarätt med svärdfisk om jag inte minns helt fel.
 
 
 
Och här har vi hela det glada gänget!
 
 
Våran mat kom in, och den såg helt otroligt ut. Jag menar, titta på de här pizzorna!?
 
 
Sen smakade de helt okej också, men helt ärligt? Jag skulle lägga pengarna på annan liknande mat någon annanstans om jag hade valet. Nu var det det här, och det var ju faktiskt riktigt gott det också! (Men som sagt, jag har ätit både sämre och bättre italienska pizzor.)
 
 
Sen tog vi oss hit! Jag önskar att jag hade fler exalterande och fina/roliga/mysiga bilder från bowlingen, men det är tyvärr riktigt svårt att fotografera bowling.
 
Särskilt om man är 3 personer som är riktigt, riktigt dåliga på det, haha. Och då menar jag alltså mig själv, Eric och Linnéa, för Jonathan slog oss med ca 200 poäng sammanlagt över alla spelen... Så att eh, det är kul med bowling, men vi kanske inte ska satsa på det professionellt!
 
 
Till sist la vi tillbaka våra klot och gick tillbaka mot tågstationen där vi lämnade varandra för att åka hem till respektive lägenheter. Tyvärr har vi ingenstans vi kan umgås sådär i Lund, och bowlingen är så himla dyr i Malmö, men om någon har bra tips på roliga aktiviteter i närheten av/på gångavstånd till Möllan här i Malmö så mottages såna tacksamt!
 
Och det var den fredagskvällen. Vad hittade ni på i fredags?

Left Overs September

Och så kom den där tiden på månaden när jag sammanställer förra månadens händelser, fast de händelser som liksom inte fått plats i egna inlägg. Så här kommer alltså månadens Left Overs, ett ganska stort gäng den här gången!
 
 
Som när jag promenerade omkring med kameran på väg hem från skolan och hittade en säng ståendes runt hörnet från oss ungefär.
 
 
 
 
Eller alla dessa vackra himlar. Det här är tre dagar med utsikt från fönstret vid vår säng.
 
 
Pluggkvällar med te och Polly har det också blivit ett par stycken.
 
 
Likaså dagar med konstigt väder som inte kunnat bestämma sig. Många dagar med omväxlande skyfall och strålande sol, helt enkelt.
 
 
Och i början av september var detta en standard-frukost. Fruktig yoghurt, ett glas juice och två rostade mackor med påläggschoklad. Sån jag alltid åt hos min danska barndoms-bästis när vi sov hos henne.
 
 
En fin, ljus dag spenderade jag vid skrivbordet och tog selfies med kameran. Av någon anledning bytte jag inte från min sovtröja dock, men den är ju färgglad, så det gör inget! Faktum är att den är vår student-klass-tröja som vi batikfärgade och tryckte på själva. På ryggen står det Estet 10, i samma anda som en klassisk fotbollströja, haha.
 
 
 
Vi handlade rejält med grejer på torget för ca inga pengar alls, som vanligt med andra ord. Det blev ett enormt knippe Persilja som knappt fick plats i vår största vas också, för endast 10 kr. Har jag berättat att vi gillar att handla på torget?
 
 
Eric lagade mat till oss, och jag tog kort på vad jag tyckte såg så himla fint ut mitt i kaoset. Jag menar, det ser ju inte helt fel ut ändå?
 
 
Sen blev det dags för en träff med trevliga tjejer hemma hos Bokcirkel-Frida! Några var helt nya för oss allihop, och jag råkade komma lite för sent.
 
 
 
Vi hade en pyssel-, broderi- och allmänt skapande-kväll ihop, tills det bara var den gamla bokcirkeln -Linn kvar och vi satt och drack mer te och fikade på de sista kakorna.
 
 
Sofie pluggar förresten till Landskapsarkitekt nu, så himla spännande!!
 
 
En annan dag hamnade jag här, på Espresso House nära Lilla Torg, med två klasskompisar. Eller rättare sagt de två klasskompisr som jag umgåtts allra mest med, Emelie och Emilia. Vi åt mackor och drack juice...
 
 
 
Och jag och Emelie delade på två muffins och drack Snapple...
 
 
Medan Emilia drack på sin Latte! Fast mest satt vi där för att plugga egentligen, även om det ska medges att det blev lite lite av det.
 
 
En dag åt jag och Eric en grymt god pasta-rätt som vi hittat på internet och som sen blivit lite av en favorit. Ska bara fullända våra ändringar så ska jag lägga upp receptet här sen!
 
 
Jag hade med mig min stämnings-tygkasse som jag köpte vårterminen i trean på gymnasiet. Den är från Arga Tygkassen som var ett UF-företag under det året, och jag har använt den väl sen dess! Den hängde så fint inne på toaletten i skolan att jag var tvungen att ta ett kort.
 
 
Jag gick en massa ärenden på stan och satte mig ner med tunga påsar på Triangelns övervåning precis utanför min favorit-affär. Ska berätta mer om den, men jobbar på en ganska stor Malmö-guide, så den kommer med där!
 
 
På alla postlådor jag sett omkring Malmö just nu sitter det förresten uppe såna här! Bästa kombinationen med ost + ordvitsar känner jag! Så tack, vilka ni än är, Ligister med Klister. Ni har i alla fall fått en person att skratta!
 
 
Jag började med ett nytt sätt att plugga på, återstår att se ifall det fungerar så bra som jag hoppas.
 
 
 
Sen satt jag med Falkenbergs-plockade plommon och smörgåsrån med sylt mellan till frukost, och läste lite i vår kurslitteratur en morgon. Fast mest satt jag nog inte och läste, för jag har en tendens att göra annat när jag borde plugga.
 
 
Sen avslutar jag månadens mindre händelser med den här bilden. En lunch samma fredag som jag åkte till Stockholm. Jag skrev packlista och åt en supergod matlåda med kycklinggryta och ugnsrostade rotfrukter. Och så drack jag lite av sommarens fantastiska jordgubbssaft till det också!
 
Och detta långa var allt jag hade att visa av små vardags-ögonblick från September! Det känns som att jag ändå fått igång någon form av socialt liv igen, kanske mer än jag haft sen jag flyttade ner hit till Malmö. Och mer väntar, för i veckan har jag planerat in att jag ska träffa lite andra kompisar jag inte hunnit se på ett tag.
 
Vill ni se fler månader kan ni hitta de här:

Kanelbullens dag! + 7 bra recept att testa

Och så kom den, i år igen, dagen som är tillägnad Sveriges kanske vanligaste bakverk - Kanelbullen! Jag har haft perioder när kanelbullar varit mitt bästa fika, och andra perioder när jag bara trött sett förbi dem om det funnits annat fika i närheten. Men igår köpte jag i alla fall hem ett gäng, eftersom jag visste att jag i år inte hade tid att baka dem själv. I stället för ett eget recept har jag alltså samlat ihop ett gäng trevliga recept hos andra bloggar, både klassiska kanelbulls-recept och andra bullar som kanske går att variera med i stället!
 
Jag har även kombinerat bilderna på kanelbullar med bilder på ett gäng Dahlior vi köpte på torget igår. Kanske en av mina favoritblommor just nu, tycker verkligen att de är otroligt fina! Dessutom skaffade jag några i en ganska höstig färg som passar perfekt just nu. Men nu till bullrecepten!
 
 
Först ut tänker jag är de här klassiska kanelbullarna från Tea på Söta Saker. Följde hennes blogg ungefär när de här kom upp och hittade tillbaka till dem nu!
 
 
Näst ut är en lite annorlunda bulle från Green Kitchen Stories, som är smaksatt med hasselnötter, äpple och choklad, som jag faktiskt är riktigt, riktigt sugen på att prova lite senare i höst. Äppelsäsongen är ju trots allt igång för fullt nu, hehe.
 
 
Ett inlägg från Emelie Dahl och hennes blogg Mjölk&Arsenik, där hon gjort om kanelbullen till en pannkaka! Lite knäppt tänkte jag, men det ser ju faktiskt otroligt gott ut. Kanske något för oss som inte orkar bara kanelbullar men ändå vill ha något kanelbulle-smakande dagen till ära!?
 
 
Även Linda Lomelino bjuder på ett lite mer klassiskt recept på kanelbullar, men med lite andra ingredienser än de här ovan. Här hittar vi dessa välfotograferade skapelser!
 
En annan lite mer klassisk variant fast med mandelmassa i och mandel ovanpå är den här hos Mrs Mia Wallace på Ur Min Kokbok. Perfekt om man gillar kanel men inte vill att det ska vara huvudsmaken i bullen.
 
 
Som sjätte recept ut har vi en bulle med smak av pistagenötter och kardemumma, som ni hittar hos Made by Mary. Låter superspännande och stort plus för de (som vanligt) otroliga bilderna!
 
 
Sist, men inte minst, så har vi ett recept från My Nordic Food Stories, på en klassisk kanelbulle med pedagogisk beskrivning! Jag har precis hittat till den här bloggen, men har redan reagerat på det otroliga fotot och de trevliga recepten.
 
 
Har ni bakat själva? Och har ni några favoritrecept på bullar? Dela med er i en kommentar!

6 Youtubers att kolla in!

Det blev oktober och jag försöker att förtränga den lilla ångesten längst in i ett litet hörn av hjärnan. Den som kommer krypandes av att tänka på att det blir kallare och kallare och mörkare och mörkare, ni vet? Kanske är det också så att jag sitter och letar doftljus och mjuka filtar på internetshopar tills jag inte orkar mer eller för att jag snart beställer hem saker jag inte har råd med. Men nu var det inte det jag skulle skriva om!
 
 
Jag har börjat hänga en del på Youtube, som jag fram tills för några månader sen mest såg som ett onödigt tidsfördriv, och tänkte att jag därför skulle dela med mig av mina absoluta favoriter av de jag hittat till än så länge! Youtube är ju som bekant otroligt stort, men några stycken har jag hittat som jag verkligen, verkligen uppskattar.
 
Jag övervägde först att dela upp dem i kategorier, men det kändes lite lite när jag mest hade 6 stycken som jag verkligen, verkligen tittar på varje gång de lägger upp något. De ska vi titta på nu!
 
 
 
#1 | Ingrid Nilsen, som egentligen är två tips i ett så att säga, är den youtuber som fått mig att faktiskt börja titta på Youtube över huvud taget. Hon har två kanaler, där den största är en beautykanal, men där det också blandas in en hel del annat som packningstips, någon tag då och då, hauls och en hel del annat egentligen. Den andra kanalen är mer personlig, och antagligen även lite mer privat. Just nu har hon en följetong som heter #5MFU, där hon pratar 5 minuter per video om olika ämnen. Egentligen är allt hon gör otroligt proffsigt och det märks att hon gjort det här ett bra tag! Beautykanalen hittar ni här, och den Personliga kanalen hittar ni här.
 
#2 | Zoella, är ju en sån där välkänd youtube-personlighet. Jag hittade dock till hennes kanal så sent som för någon vecka sen. Jag har hört hennes namn runtomkring på internet men aldrig kollat upp henne mer noga egentligen - vilket ju var riktigt, riktigt dumt! Så till alla er som gjort som jag, jag tycker ni ska klicka in hos henne, för hon kan verkligen det hon håller på med! Här hittar ni hennes kanal.
 
#3 | Bethany Mota, är en tjej jag hittat till rätt nyligen också, men vars DIY-videos är de jag tycker är roligast att titta på. Även hennes enkla recept-videos är bra, och ja, egentligen allt annat hon gör också! Jag är inte helt säker, men jag tror att även hennes kanal började som en sorts beautykanal. Oavsett, så hittar ni kanalen här!
 
 
#4 | Carrie Rad, som blandar beauty med samtal, tags och mer vardagliga videos, har jag hittat via en collab-video med just Ingrid här uppe! Jag känner att Carrie på sätt och vis är mer autentisk och inte lika superproffsig som till exempel både Ingrid och Zoella lärt sig att bli. Därför blir det mer fniss och det är ju faktiskt kul ibland! Dock samma höga kvalité på innehållet. Kanalen hittar ni här.
 
#5 | Roxxsaurus, som jag egentligen inte vet vad hon heter, har en renodlad beautykanal. Lite otippat kanske för mig som aldrig sminkar mig och knappt fixar håret mer än några tag med borsten och en tvätt någon gång i veckan, men den här kanalen har så mycket som jag aldrig hade tänkt på att det fanns! Mest gillar jag hennes videor med 20/15 saker alla borde veta inom ämnet. Många bra tips, även för en sån som mig, hehe. Hennes kanal hittas här.
 
#6 | The Kitchy Kitchen, som drivs av Claire, blandar både recept och beauty, och jag hittade även henne via Ingrid. Det är mycket "hälsosam" mat, men också en del bakning (!!) och så beauty-tips och tricks eftersom hennes kusin är make up-artist. Kanske att jag tröttnar lite på hennes väldigt amerikanska syn på saker och ting, om ni förstår vad jag menar? Men allt som allt är det en riktigt bra kanal med bra innehåll! Claire's kanal hittar ni här!
 
 
Vilka är era favoriter på Youtube? Hänger ni alls där, eller är det ett outforskat territorium för er? Föredrar ni personliga kanaler eller rena beautykanaler? Diskutera gärna i kommentarsfältet!

RSS 2.0