Left Overs Augusti

Det är dags för en liten flashback till varmare dagar såhär i slutet av september. Jag har ju varit lite osäker på formatet vad gäller dessa inläggen, men tills vidare jobbar jag på på samma sätt bara, så får vi se vad jag gör med det i framtiden!
 
Men augusti var i alla fall en månad när det hände mängder av grejer, och jag har inte bloggat om en enda känns det som. Så utöver alla större event, händelser och utflykter, så fanns det ju även lite mindre saker, eller grejer som helt enkelt inte riktigt passar in i ett längre inlägg. Let's check it out!
 
 
Augusti börjad med en del akvarell, som en rest från juli, och faktum är att jag fortfarande målar i snitt någon dag i veckan! Vilket känns galet för mig med en och samma teknik. Men det känns bra, och här har jag väl gjort något försök att fånga det mesta av mitt material på en och samma bild. Kul att se hur mycket färg som försvunnit sen dess, hehe.
 
 
Jag fortsatte att måla akvarell, och började testa mig fram med den vita färgen i min låda. Jag har liksom inte riktigt fått kläm på den än, men det kommer väl!?
 
 
Det kom en stor uppdatering av hela telefonen, och jag h.a.t.a.d.e den. Men nu har jag såklart vant mig och tycker den är rätt praktisk ändå. Ibland. För vissa saker önskar jag var som den gamla versionen.
 
 
 
Jag träffade Emelie för typ andra gången sen hon kom hem från Spanien, och hon hade precis fått sina första lediga veckor för sommaren. Så vi fikade på Espresso House vid Triangeln (alltså, en av typ tre bara i den precisa närheten av Triangeln, sorgligt), och tog igen lite tid!
 
 
Sen minns jag inte om detta är samma dag eller lite senare, men vi rensade i alla fall ut ett par stora kassar med kläder från hennes garderob, och så fick hon plats med allt i sina lådor, hehe. Nästan, i alla fall.
 
 
Jag gjorde pannkakor med färsk sylt, och testade mig fram med säsongens godaste bär - björnbär!
 
 
Jag och Eric åkte på utflykt hit! Trädgårdspaletten, alltså. Så himla makalöst häftig plats i Malmö!
 
 
Eric tittade lite på bin som flög runt en massa.... well, blommor i alla fall.
 
 
 
 
Och jag tittade mest på kaktusarna (ser ni någon sorts samband här med mitt förra inlägg?), varav den understa här är precis en sån jag letar efter! En av de som arbetar där upplyste mig om att just den sorten kallas High Chaparall, vilket ju gör den enormt mycket enklare att hitta! Så om någon har en sån, jag letar efter en! De hade ingen inne när vi var där, men jag hoppas innerligt på att få tag på en inom snar framtid.
 
 
 
Sen pluggfikade jag med Ellen! Hon lyckades få en oturlig omtenta och jag hjälpte till att tolka beskrivningen (lättare sagt än gjort), och så satt vi och tog igen sommaren vi också, eftersom vi knappt hade träffats vi heller!?
 
 
Sen gick vi runt lite på Triangeln och kikade i affärer, och jag blev inspirerad av den här snygga kudden! Kanske ett projekt att ta tag i nu till hösten? Randigt är ju trots allt i princip det enda jag klär mig i nu för tiden!
 
 
Jag testade att äta grekisk yoghurt med müsli till frukost, men tröttnade ganska direkt. Det funkar helt enkelt inte för mig att det inte smakar sött, oavsett om det är sockrat eller kommer mer naturligt, typ i en smoothie med mogna frukter. Inte ens honung hjälpte till alltså...
 
 
 
 
Sen blev det Malmöfestival! Vi gick runt en del lite olika dagar, men Eric jobbade varenda dag, så det var inte riktigt läge att testa massor av aktiviteter eller vara ute på kvällarna för konserter. Men vi åt lunch där några gånger, och det var gott!
 
 
Sen var vi ute på ett gäng promenader också, och den här dagen hade vi båda dåligt batteri på telefonerna när vi gick i Kungsparken och jagade Growlithe i kvällssolen.
 
 
Annars då? Jag läste den här boken, som jag läst om typ två gånger efter det, och åt långsamma frukostar i sängen. Som vanligt, med andra ord.
 
 
 
Miriam Bryant spelade på Malmöfestivalen och Emelie var ledig = perfekt tajming! Så vi gick dit, hängde lite, åt langos och umgicks med Mikaela, och så var det bara en dag kvar på den festivalen för i år.
 
 
Jag jobbade på mitt Monthly Makers-projekt, och fotograferade kaoset på mitt skrivbord.
 
 
Och så rensade jag tidningsurklipp i mängder och fyllde halva golvet med utdragna sidor och små kanter och remsor av papper från ojämna kanter.
 
 
Vi spelade lite med Pokémon GO, fast denna gången i Folkets Park, och fångade Onix!! Nog för att det är ett nest, men så himla kul att det finns nest i typ alla våra parker = hittar många kul grejer ofta!
 
 
Och slutligen, bland de sista dagarna i augusti, så började skolan igen. Det var soligt, soligt, soligt och varmt nästan varje dag, och ja, så ver det med det liksom.
 
Och det var augusti det. Eller delar av augusti i alla fall. Det är ju snart dags för september också, nu när vi går in i oktober månad... Det känns rätt knäppt faktiskt att en månad kan gå så fort!
Vad hittade ni på i augusti? Skriv ner en liten highlight i en kommentar!

Några Instagram Stories

Ingen har väl missat Instagrams satsning på Stories, en idé ganska direkt tagen från Snapchat, men med lite annorlunda upplägg och filter och sådär. Jag trodde först att jag skulle tycka att det var irriterande, onödigt och bara rent ut tråkigt.
 
Men tji fick jag! För jag insåg ganska snabbt att jag föredrar Instagram Stories framför Snapchat. Faktumet att jag redan har en massa följare på Instagram, att jag faktiskt sällan använder ansiktsfiltren på Snapchat och att jag redan hade tröttnat på det när Instagram släppte sin variant fick mig helt enkelt att gå över - och att i princip sluta använda Snapchat helt.
 
Så i och med detta har jag något nytt och roligt att dela med mig av på bloggen! Jag sparar inte allt från mina stories, men en del hamnar rakt ner i telefonen, och några sådana saker ska vi kika på nu!
 
 
Första gången jag testade var när jag precis varit hemma - och detta har ni inte ens fått se än - och vi åkte på utflykt på vägen hem till Malmö, förbi Hovs Hallar! Så galet varmt för att vara mitten av september!
 
 
Sen hängde jag lite i skolan, och uttryckte min irritation över att behöva sitta inomhus och plugga när det var både varmt och soligt ute, för vad jag trodde då var typ sista dagarna. Fast så har ju resten av september också sett ut sen...
 
 
Sen målade jag lite, och släppte ut mitt hår för första gången på någon dag och eh... Ja. Det ville inte ligga bakåt, så att säga. Life struggles </3
 
 
Sen åkte vi till Köpenhamn!! Allt det här kommer ju på bloggen snart, men ni som följer mig på Instagram har ju redan fått se en hel del som inte hamnat bland mitt vanliga insta-flöde, och som inte kommit upp någon annanstans än! Vi började med en galette-lunch på ett himla mysigt litet ställe, och jag åt en galet god variant med ost, ost, ost och ost, hehe.
 
 
Sen vandrade vi upp i Rundertårn och tittade på utsikten, och vidare längs gator med färgglada hus och sånt fint. Jag har ju inte varit i Köpenhamn någon längre period förut, men det är ju verkligen vackert och mysigt!

 
Sen hamnade vi på & Other Stories, och jag köpte en fantastisk handkräm och kikade lite på sticksiga koftor och så. Sen checkade vi in i vår airbnb-lägenhet som var så himla fint, danskt inredd och med utsikt åt båda hållen!!!
 
 
Dagen efter besökte vi bland annat mitt största mål på resan: Studio Arhøj, och handlade för eh... en liten summa pengar, hehe. Sen fortsatte vi vidare mot Nørrebro, och stötte på en butik som heter Kaktus, som säljer... well, bara kaktusar!!! Köpte dock ingen den här gången.

 
Sen var vi trötta, hittade våra patronusar (jag = grävling!! Eric = sparvhök) och sov, och dagen efter åt vi finfrukost med lite spännande grejer vi hittade i matvarubutiken. Som typ skyr och nån riktigt äcklig apelsinjuice...
 
 
Och så var vi här, på Hay House, i deras underbara Flagship Store, och där kanske jag handlade upp ca resten av min ekonomiska budget för shopping på den resan... Men det var det värt!

 
Slutligen gjorde vi det här. Fikade i Rosenborgs slottspark, gick vidare över gatan till Botanisk Have och prickade in kaktushuset som har väldigt udda öppettider... Sen dagen efter det klickade jag inte så mycket med telefonen, men sa hejdå till fina gatan, fina lägenheten och fina området, innan vi tog vår packning och satte oss på tåget hem!
 
 
Och det var det, så mycket längre har jag inte kommit med Stories, men det känns ändå som ett roligt komplement till själva flödet! Snapchat kommer jag nog enbart ha kvar till att följa ett fåtal personer som fortfarande använder det som huvudsakligt flöde, samt för komunikation med vänner, men utöver det kommer jag bara posta på Instagrams motsvarighet! Så följ mig på @beahallberg om ni är nyfikna på mer av Malmö!

Hur startar man upp något man nästan glömt bort hur man gör?

Det var ett tag sen nu. Inte min längsta bloggpaus, inte ens i närheten, men det blir så sporadiskt här inne för tillfället, och det är ju inte det jag själv vill egentligen. Men hur får man fart på något igen, när man nästan glömt av hur man gör? Vad skriver man? Hur skriver man? Vad sjutton är det jag brukade göra, och varför kan jag inte bara göra det just nu?
 
Kanske är jag lite trött på min lilla internet-hörna. Trivs inte med färgerna, trivs inte med plattformen på samma sätt längre, vill ha en sorts nystart men vet inte riktigt hur. För på samma gång som jag känner att jag utvecklas bakom skärmen, så känner jag också hur allt mest står still på skärmen, i det utrymme som andra ser.
 
 
Jag testar, raderar, ångrar mig, hoppar över, och ignorerar i omgångar, och ingenting blir riktigt som jag har tänkt mig. På skärmen alltså. När jag skriver, planerar, redigerar bilder. Allt känns lite.... Gjort. Eller jag vet inte ens om det är det som hindrar mig. Kanske är det bara att göra.
 
Så om jag famlar lite i mörkret nu och allt inte riktigt fungerar eller ser ut som det ska här inne kan det vara så att jag fått för mig att ändra runt lite. Kanske flyttar jag bloggen någonstans, kanske låter jag den finnas kvar. Kanske startar jag upp den på ett nytt ställe och väljer att ha arkivet här, jag vet inte riktigt än hur jag vill att det ska vara eller bli.
 
Vad jag ville säga är väl mest bear with me, jag är lite förvirrad just nu. Så som man blir ibland, så som de flesta blir ibland. Nu ska jag ta tag i dammsugaren, rensa mitt skrivbord och se till att få tillbaka det utrymmet jag insett att jag behöver för att orka i vardagen. Efter det ska jag skriva någon sorts famlande, trevande inlägg som får bli starten på något nytt, något mer hållbart, något.. lugnare för mitt inre.

Monthly Makers Bokstäver & Ord

Det är dags igen! Att visa vad man har hittat på på månadens tema i Monthly Makers! Den här månaden är temat Bokstäver och Ord, och det är helt ärligt ett tema som inte riktigt är min grej. Jag kan uppskatta både citat och bokstäver och ord i inredning, men hemma hos mig finns det ett ytterst litet fåtal sådana detaljer. Jag tycker helt enkelt att de lätt kan ta över, och därför fokuserade jag på något annat den här månaden.
 
Jag har länge velat utöka mina färdigheter i att skriva fint. Jag var duktig i nian, men så fort vi fick våra skoldatorer i gymnasiet tappade jag det totalt. Det har blivit så att jag konstant fastnar i filmer på instagram där folk skriver med penslar och målar fram orden bokstav för bokstav, och jag har verkligen velat lära mig! Så nu tog jag saken i egna händer, och analyserade, övade och testade mig fram. Vill ni se resultatet? Klart ni vill!
 
 
Jag valde ett citat jag själv skrivit ner från en av mina favorit-Youtubers. Hon heter Aileen Xu, men på internet kallar hon sig för Lavendaire. Hon delar för övrigt fantastiskt material, så tips på det alltså!
Exakt från vilken video det här citatet kommer minns jag tyvärr inte, men jag tittade på den för runt 2 månader sen enligt datumet jag skrev ner citatet, så någonstans där runt skulle jag gissa!
 

"Creative work is about quantity that turns into quality over time"

 
Bakgrunden är akvarellfärg som jag flyttat över till två sprayflaskor jag jobbar med ibland, och sen har jag sprayat i olika lager med Lemon Yellow, Phthalao Blue och Crimson Red, tre av mina favoriter i lilla lådan jag har! Tycker alltid att de passar utmärkt ihop med varandra. Texten är målad med ett gammalt kalligrafibläck jag hittade hemma i en låda, och jag tycker det ser helt okej ut!
 
 
 
 
Nu hänger den för tillfället uppe mellan våra bokhyllor, men egentligen ska något annat husera i just den ramen. Det är bara bra svårt det där med att ha lediga ramar i rätt storlek hemma, hehe.
 
 
 
Men vi trivs rätt bra med den, och citatet tilltalar mig verkligen. Det är ett annat, trevligare, sätt att säga "öva tills det blir så bra som du vill", och det är precis det jag jobbar på i livet just nu. Öva, alltså.
 
 
Jag vet inte alltså, kanske lite för plottrig för just det här trånga utrymmet? Vi får se var den hamnar efter ett tag, helt enkelt! Tills vidare trivs jag med den, och är superglad för att jag vågade, övade och till slut slutförde det här projektet!
 
 
Faktum är att jag har gjort en liten också, en förlaga, som sitter på mitt skrivbord och väntar på att jag ska sätta upp någon typ av anlagstavla eller inspirations-plats.
 
Vad har ni gjort på månadens tema? Jag ser fram emot att se hur alla andra har tolkat månadens tema! Missa inte att länka hos Stina, och undrar ni något är här lite mer info:
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I September är temat Bokstäver & Ord och Stina är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

En fin helg och lite super-höstskörd

Jag var ju som tidgare nämnt att jag var hemma i Falkenberg i helgen, och det innebär även att jag såklart hittade på en massa kul grejer! Den här gången stod kusinkalas, matmarknad och utflykt på schemat, och ja, ni får se strax.
Mina småkusiner med familj bor en bit ut på landet utanför stan, och det medför att de även såklart uppskattar att påta i trädgården och numera även har höns!! Så lagom till äppelsäsongen fick jag med mig en kasse med lite gott och blandat hem till Malmö.
 
 
Bland annat så är det ju som antagligen ingen har missat äppelsäsong, och där fanns en del olika sorter! Så med mig fick jag en rejäl dos äpplen perfekta för bakning och liknande, och en bunt äpplen perfekta för att äta direkt.
 
 
Sen fanns det några fina små morötter, bland annat gula! Och så ägg!! Jag och mamma fick med oss varsitt (pappa är allergisk) och alltså... Nog för att de är små, men så. himla. goda! Ska bli spännande att se hur de smakar när hönsen är lite större!
 
Sen var det som sagt var matmarknad i Falkenberg den här helgen, Falkenbergs Skafferi, och där införskaffade vi oss lite praliner från Suseå Choklad som jag fick med mig hem. Har inte ätit några än, men smakproven i fredags var ju inte fel om vi säger så!
 
 
 
Och så slutligen fick vi med oss några bullar från kalaset, så att Eric skulle få lite Tuva-fika! Om det är något som är säkert så är det att det är värt det att åka hem nästan enbart för fikat hos mina kusiner. Förutom sällskapet, alltså. För det är ju trots allt det viktigaste!
 
Och det var den skörden med godsaker vi fick med oss hem. Allt som allt en otroligt värdefull och härlig helg, och nu ska jag bara se till att göra något bra med alla äpplen! Har ni några förslag?

Malmötips: Kafé Sockerbit

För ett par dagar sen när vi hade slutat skolan var det dags för min och Emelies vecko-pluggfika. Vi har inte kommit igång riktigt än med själva pluggandet, men fikande går fint! Så poängen är att vi testar ett nytt café eller konditori i veckan och sen när vi testat oss igenom så många vi orkar så lär vi återkomma till våra favoriter (och antagligen innan det också). Tycker själv att det är ett super-koncept, för det ger mig också material till bloggen + den där Malmö-guiden jag jobbat på i något år nu, hehe.
 
I alla fall, för ett par dagar sen hade vi alltså plugg-fika och testade ett nytt café, nämligen Kafé Sockerbit i Holmgången på Davidshall/Gågatan. Jag hade varit där en gång tidigare, för ett par år sen, men då för en frukost med bokcirkeln innan den drog igång. Jag var sugen på att sitta på uteservering i sensommarvärmen, och därför tog vi oss dit efter skolan!
 
 
Såhär fint är det där inne, med gamla möbler och bohemiska mönster, blandat med klassiska detaljer och gammaldags känsla. Det är faktiskt svårt att inte uppskatta det här caféet!
 
 
Vi köpte fika, jag en Nutellainfuserad chokladkaka och Emelie en Rocky Road Brownie, och så drack Emelie en latte och jag tog Äppelpajs-te (!), som var så. himla. gott! Och dessutom får man gratis påtår på vattnet, så jag gick faktiskt in och hämtade en till kopp när jag druckit upp.
 
 
Så fina detaljer <3
 
 
 
STORT plus för fin keramik och vackra glas och fina tallrikar! Jag menar, den här dröm-muggen och i kombination med guldkantade små fin-tallrikar med blommönster!? Ja, jag älskar detta, hehe.
 
 
Också ett stort plus för fin innergård med bra, lugn stämning. Här går en del folk, men det blir aldrig stimmigt, utan det bibehåller en lugn stämning. Vi satt inte ensamma på uteserveringen, men det kändes aldrig trångt eller jobbigt, bara mysigt och fint!
 
Så helt enkelt, är ni i Malmö och gillar té eller behöver en lugn plats mitt i stan borta från alla människor, gå till Sockerbit i Holmgången! Det här låter löjligt sponsrat, men det är det inte, det är helt enkelt bara så fint och bra att jag vill tipsa om det.
 
Har ni något favorit-café i eran stad som man bara inte får missa om man är där? Tell me!

➤ Falkenberg!

Det är dags att åka hem en sväng igen, denna gång för att fira mina två småkusiner (som inte är så små längre, hjälp!), och därför blir det inget längre inlägg idag. Imorgon kommer en ny Malmö-favorit som tips, men just nu tänkte jag bara bjuda på några gamla favoritbilder från min lilla hemstad. Så njut, ha en fin helg och hoppas på lika fint väder som de senaste dagarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart ses vi igen, lilla hemstad, och jag hoppas att du är lika fin som du brukar vara i höstskrud!

De senaste veckorna

Det har säkert hänt en hel del i mitt liv jag inte delat med mig av här, och det har säkert varit av både bra och dåliga anledningar, men framförallt om det jag skrev om här. Jag har helt enkelt tagit mitt eget råd och anstått från allt som inte måste göras, som inte känns bra.
 
Men! Det innebär också att jag har gjort en hel del saker som faktiskt ger mig en massa glädje, och det är sånt jag tänkte fokusera på idag! För faktum är att när jag har släppt många av mina egenkonstruerade måsten så har jag börjat uppskatta saker lite mer igen. Så här kommer en liten lista på saker jag gjort på sistone!
 
 
❀ Skolan har börjat igen, och vi läser Literacy! Superkul!!
❀ Jag och Eric åkte till Bondens Marknad på Drottningtorget.
❀ Köpte skånska äpplen och päron, potatisar och bullar från Hven. Och honung!
❀ Upptäckt en ny, underbar spellista på Spotify som går i princip på repeat i datorn och telefonen konstant.
❀ Fikat med Emelie tre gånger!!
 
 
❀ Målat akvarell igen och uppskattat det lika mycket som när jag började.
❀ Testat monotypi i skolan och skrivit upp allt man behöver på en inköpslista till senare tillfälle.
❀ Kikat på demonstrationer genom lövverk i Pildammsparken.
❀ Gått en lång promenad i regnet för att fånga Magmar i Pokémon Go.
❀ Ramlat på ett litet konstgalleri på det mest otippade stället någonsin och gått in och fått en dagligt kultur-dos.
 
 
❀ Haft gäster en lördagskväll.
❀ Experimenterat med en favoritefterrätt och skapat ett nytt recept på köpet!
❀ Fått beröm för mat + efterrätt av ovan nämnda gäster.
❀ Köpt en surfplatta och ett tangentbord att anteckna på i skolan för att slippa släpa datorn = livskvalité!
❀ Saknar att läsa och därför läst om och läst ut fyra (4!) böcker på en dryg vecka.
 
 
❀ Planerat inför den stundande Köpenhamns-resan.
❀ Städat hela lägenheten och njutit av känslan efteråt.
❀ Yogat.
❀ Haft intressanta lektioner, och fina luncher på kajen utanför i strålande solsken och efter behov även i skugga.
❀ Höstens första ostkväll.
 
Vad har ni gjort sen sist? Skriv era topp tre bästa grejer i en kommentar!

RSS 2.0