Kyrkogård

 
 
 
När jag tog en promenad i tisdags gick jag genom kyrkogården mitt i stan. Där är rätt fridfullt trots att folk korsar den konstant under dagen. Och där finns en hel del vackra vyer såhär när snön ligger över allting och ljusar upp alla färger och skapar konstraster.

Tulpaner

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har tulpaner i en nyinköpt vas på mitt favoritskåp från Ikea. Är mycket nöjd med färgen på tulpanerna och är glad över att få in lite mer växter i vårt hem. Det är inte så att det är total brist på växter, men det kan liksom inte bli för mycket.
 

På min gata i stan

 
 
 
 
 
 

Kungsparken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malmö är ett enda stort snötäckt landskap just nu. Igår tog jag en promenad till och i Kungsparken och såg dessa vyer. Snögubbar och skyltar om svag is som inte finns.
 
Allting är tyst och ljust ute nu. Ljud dämpas och lampor reflekteras i ljuset. Jag måste erkänna att trots att jag hatar snö, så hjälper den när man vill ha en extra kvart på sig att fotografera saker på eftermiddagen. Men det är allt jag kan ge den lite uppskattning för.

Tips

 
Snubblade över den här låten för säkert ett år sen, och återupptäckte för ett tag sen. Diggar den skarpt! Det är några tjejer från Stockholm som har gjort den och man behöver skaffa Soundcloud för att lyssna, men det är det värt.
 
 
 
 
Det här receptet på Flygande Jakob som blivit vår favorit här i Malmö. Vi gör det säkert 3-4 gånger i månaden och det är dessutom den perfekta matlådan. Dock skivar vi bananen istället för att halvera den på längden.
 
 
 
 
 
 
Den här tidningen som jag köpt varje nummer av i ett år nu. Hittade den i England när jag var där för ett par år sen, och fastnade totalt. Som ett vanligt magasin för tjejer, men lite mognare och bättre papper. Älskar att pappret i tidningen är lite strävt och inte det vanliga, glansiga som används i alla svenska tidningar. Finns att köpa på välsorterade Pressbyrån (inte i Falkenberg mao) och i stort sett överallt i London.
 
 

Tidningar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är en sucker för tidningar. Jag drömmer ofta om att kunna köpa såna där riktigt dyra magasin med supervackra bilder. Men tills jag blir rik, så köper jag en hel del annat. Det här är dagens skörd av tidningar. Otroligt nog fick jag en av dem av en kompis som köpte den för det som följde med men inte ville ha själva tidningen (!). I vanliga fall köper jag bara en tidning som heter Company, men jag väntar på nytt nummer just nu och det lär inte komma till Sverige än på ett par veckor.
 
Annars är det andra terminen på Högskolan som är igång nu och den ena kursen är bland det mest intressanta jag någonsin haft! Den andra känns sådär, men det kanske blir bättre. Väntar på tentaresultat och hoppas på att jag slipper omtenta i en av förra terminens kurser och sånt.
 
Malmö är fullt av snö. Den är överallt och yr omkring rejält i luften så att man ca fryser ihjäl så fort man ens tänker på att gå ut. Jag vill bara att den ska smälta bort. Helst utan att frysa efteråt så att man kan gå till bussen och så på morgonen.

Cinemagraph

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder härifrån./Source.

Folkets Park

 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi flyttade hit tog jag en promenad för att lära mig hitta i vårt närområde och gick mot Folkets Park. Älskar verkligen den lilla delen av Malmö. Grafitti-väggen, tivolit som plockades ner, feministstickers här och var. Möllan är min favoritplats i Malmö, helt enkelt!

Ribersborg

 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0