Recept: Pasta med Soltorkade Tomater
Jag har en perfekt lunch-rätt som jag skulle gissa på att jag gör kanske i alla fall en gång i veckan. Det låter kanske helt galet, men jag tycker verkligen att den är supergod!
Ovan är i princip allt du behöver, men här kommer en lista på exakt vad man behöver för en portion:
Du behöver
ca 1 1/2 dl valfri sorts makaroner
125 g mozarella
1 tomat/4-5 körsbärstomater
10-12 soltorkade tomater
ca 1 msk rödvinsvinäger
ca 2-3 msk olja
1 vitlöksklyfta
färsk basilika (valfritt)
Börja med att sätta en kastrull med vatten på spisen så att vattnet hinner koka upp. Salta lite i vattnet också, för smakens skull! Lägg hälften av de soltorkade tomaterna i en behåller det går att mixa i, häll även ner rödvinsvinäger, oljan och vitlöksklyftan. Mixa till en slät smet och ställ undan tills slutet.
Nu bör vattnet ha börjat koka, så häll i makaronerna och rör om lite snabbt så de inte fastnar i botten. Skär de resterande soltorkade tomaterna i strimlor, hacka den avrunna mozarellan i rätt små bitar och skär tomaten i kuber (eller halvera om det är körsbärstomater). Har man basilika tillgängligt så strimlas även den tunnt.
Häll av pastavattnet och häll tillbaka makaronerna ner i kastrullen. Häll över tomat-smeten och blanda runt. Häll i övriga ingredienser och blanda fort så att mozarellan hinner smälta lite bland de varma makaronerna och blanda i basilikan sist.
Häll upp i en djup tallrik och avnjut! Ifall pastan blivit kall (exempelvis för att du fotat för många bilder), så går den fint att värma runt 1/2-1 minut i mikro!
gott :D