Jordgubbsplockning och Glommen

Trots att jag velat och försökt så har det inte blivit mycket till uppdatering här inne på lille bloggen. Det blir mest vakna-jobba-äta-sova-repetera av livet just nu, med endast några få lediga dagar innan jag slutar för sommaren. Faktiskt såpass att jag gått och blivit rejält förkyld med pendlande kroppstemperatur mellan feber och friskhet. Men jag tänkte att vi skulle prata roligare saker!
 
 
Som den här dagen för några veckor sen, när jag och mamma åkte och plockade jordgubbar! (Första gången av två i sommar)
 
 
Vi har ett ställe strax norr om Falkenberg där vi brukar plocka varje år, som heter Munkagårds Bär.
 
 
De har sisådär en 4 sorters jordgubbar, där vi i år testade en ny vi inte provat innan. Sonata heter den, och den är riktigt, riktigt god!
 
 
Plus att det är stora, fina bär med myyyycket på plantorna. Om det säger någon någonting. Det gör det inte för mig, mer än att då går det minsann rätt fort att plocka! Och det är ju bra, om man som jag har tålamod för att sitta och plocka jordubbar ungefär som en femåring.
 
 
När vi hade fått ihop en hink (och okej då, en bytta också) så gick vi för att betala och dricka jordgubbssaft och äta skorpor i deras tält.
 
 
Receptet på saften är förresten det bästa vi har, och är så himla smidigt. Man gör nämligen sylt av bären som blir över! Man kan hitta det här på deras hemsida.
 
 
Sen fick jag för mig att jag ville åka till Glommen. Det är inte ofta jag tar mig dit, eftersom det trots allt ligger en mil bort (backe upp och backe ner på cykelvägen). Men nu när vi hade bilen så tänkte jag att "varför inte!?" och sagt och gjort!
 
 
Glommen är ett litet fiskesamhälle som alltså ligger en dryg mil norr om Falkenberg, som kanske är mest känd för sin Kräftfestival. Som faktiskt var precis när vi var där!
 
 
Fast jag var inte särskilt sugen på att gå in, men desto mer sugen på att gå ut på piren.
 
 
Mamma var glad och fin!
 
 
Och jag njöt av utsikten från piren in mot hamnen, och från piren ut mot havet. Och egentligen lite av havsluften i allmänhet, eftersom jag älskar den så mycket.
 
 
Sen tog vi en promenad runt den lilla bukten och letade sten till ett projekt jag hade tänkt göra till månadens Monthly Makers. Nu blev det ju inte så, men stenar har jag en hel del nu i alla fall!
 
 
Men mest av allt, så var det en trevlig stund med mamma, en njutbar liten tur till fots och med bil, och så den där havsluften som jag älskar så mycket, så mycket.
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Havsluft <333 Skönt att hinna hitta på lite grejer i alla fall trots mycket jobb :)

Svar: Eller hur<3 Ja, det är det verkligen! Fast nu har jag gått och blivit rejält förkyld i stället.. Men hemmamys med Netflix är också helt okej! :)
Beatrice Hallberg

2015-07-31 @ 09:52:37
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Angelica

Alltså åh, vad mysigt ni verkar ha haft det!

Svar: Ja, Falkenberg är en riktig pärla härliga sommardagar!
Beatrice Hallberg

2015-08-05 @ 00:16:52
URL: http://angelchanelle.blogg.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0