Den där Köpenhamnsdagen

 
Förra lördagen åkte jag ju som bekant med Kajsa, över sundet, till Köpenhamn! Vi tog ett ganska tidigt morgotåg, och var framme 10.08 i den fina huvudstaden.
 
 
Egentligen hade jag kameran framme ganska lite, och det här är först en timme efter ankomst, när vi satt på kanten av kanalen i Nyhavn. Jag hade alltså inte varit så långt bort i Köpenhamn innan, utan hade bara varit på Strøget och på Tivoli, de få gånger jag varit där förut.
 
 
Nyhavn känns ju lite överskattat visserligen, men husen är ju fina i alla fall! Tyvärr hade vi inget superväder direkt, så vi promenerade mest omkring och försökte hitta någonstans att äta. Kajsa är vegetarian sen några månader tillbaka, och vi hittade ingenting som var 1. öppet 2. helvegetariskt. Ingenting alltså. Och vi gick omkring i princip hela centrum mellan Norreport och Nyhavn.
 
 
Så efter några timmar med lite lite shopping (jag på & Other Stories, Kajsa på Urban Outfitters), en tråkig Donken-sallad för min del, och en hel del promenerande i storstaden, åkte vi bara hem. Väl hemma i Malmö köpte vi en vegoburgare till Kajsa på Möllans Falafel, tog en till tur till Astrid och Aporna, och gick hem. Sen tog vi det lugnt och spelade mobilspel i ett par timmar innan Kajsa packade ihop och åkte hem för söndags-jobb!
 
Tills nästa Köpenhamns-utflykt ska jag tänka på följande: 1. Planera lite bättre. 2. Välja ut två områden och gå omkring där, inte fler.
Har ni några Köpenhamns-tips? Dela jättegärna med er! Allt från shopping till matställen till vackra gator eller trevliga parker är välkommet! För över sundet, det ska jag igen.
Kommentarer
Postat av: Maria Ekblad

Åh Köpenhamn är ju så mysigt!

Svar: Ja, men visst är det! Lite överskattat kan jag samtidigt känna, men så har jag ju inte varit på så många ställen heller! :)
Beatrice Hallberg

2015-05-01 @ 12:06:03
URL: http://dreamsof.se/
Postat av: ISA

vill så gärna till köpenhamn ju! lyxigt att du bor så nära.. fin stad! Men ja, lite preparations är ju alltid bra ;) kram!

Svar: Heh, det kostar dock inte jättelite att åka över, när man bara är student! Men 300 kr ToR för två personer är ju iofs helt okej! Kram! :)
Beatrice Hallberg

2015-05-01 @ 12:14:56
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Nora Bååth

Åh vad härligt! :D

Svar: Ja, verkligen! Har lovat mig själv en riktigt härlig heldag där igen snart!
Beatrice Hallberg

2015-05-01 @ 20:17:07
URL: http://norasfoto.se/
Postat av: Sandra Lundin

Åh, skulle vilja vara fräkning på det sättet som Kajsa är. Så fint!

Svar: Ja, men visst är det! Älskar att hon inte försöker täcka över heller, det är det alldeles för många som gör känner jag!
Beatrice Hallberg

2015-05-02 @ 10:35:43
URL: http://atilio.blogg.se/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0