En födelsedags-utflykt till Göteborg

Resor & Utflykter / Göteborg / Permalink / 3
För eh, ja, en månad sen ungefär, så åkte jag med mina föräldrar till Göteborg. Mamma har ju fyllt 50 nu i augusti och det fanns bara en dag när vi kunde fira allihop innan jag slutade jobba. Så vi planerade in en liten utflykts-resa till Göteborg med händelse och god mat. Det såg ut ungefär såhär:
 
 
Vi tog ett tidigt tåg och hoppade av på Centralen och började gå ut mot spårvagnarna för att lista ut vilken som skulle ta oss bort till vår destination - Korsvägen och Universeum!
 
 
Det var ett rätt bra tag sen vi var där allihop, och alltså, det är ju så kul!? Här är till exempel en giftig orm.
 
 
 
 
 
Fisk-delen kan vara min bästa del. Jag såg så himla mycket fram emot att ta foton på maneterna i det här underbara blå ljuset, men de hade inte kvar dem. Lite besviken fokuserade jag på ca 100 bilder på de här clownfiskarna i stället, haha. Det och typ 50 bilder på Sågfisken där uppe!
 
 
Sen gick vi till regnskogs-delen, som jag också tycker är helt otrolig. Här är till exempel en flamingo som kom nära!
 
 
 
Och så kom vi lägligt dit tills aporna skulle matas. Jag har kanske 100 bilder till bara på apor som äter, men jag kände att en som faktiskt är i fokus borde räcka kanske?
 
 
Sen blev det lunch i deras café i entrén. Vi tog varsin sallad med färskpressad juice, och det var verkligen gott. Kanske en av de bästa salladerna jag ätit, och då har jag testat mig fram på sallader rätt ofta eftersom det sällan kan bli riktigt äckligt. Den jag åt innehöll i alla fall örtmarinerad kyckling, semitorkade tomater, fetaost och oliver som petades över i mammas sallad. Ska försöka återskapa den här salladen hemma någon gång hade jag tänkt.
 
 
Sen tog vi en liten promenad, köpte present åt mamma (en Kånken modell större, hon har haft en välanvänd Mini-variant innan), och satte oss vid kanalen med varsin vattenflaska och tittade på turister som åkte guidad båttur. Sen blev det mer spårvagnsåkande!
 
 
Nämligen hit. Eller vi gick hit från Järntorget. En liten bit till höger utanför bild bodde nämligen pappas gammelmormor när han var liten, och jag hade aldrig sett den här delen av Göteborg innan, så han ville gärna visa oss vilka gator han gått på som barn när han hälsat på här.
 
 
Det roligaste (eller jobbigaste) var att utsikten låg på en liten puckel. Det gick liksom neråt åt exakt alla håll när man stod där uppe. Självklart låg även en skola där, allt för att göra det jobbigare att cykla dit på morgonen, eller?
 
 
Oavsett var det väldigt fint, alla vackra gamla byggnader och långa trappor som ledde till nya vackra gator. den här gick vi upp för, och sen förbi på vägen till vårt sista mål för dagen. Nämligen....
 
 
Den här restaurangen! Bistro Rustik, som ligger på Linnégatan.
 
 
Vi valde att sitta utomhus, eftersom det var en ganska behaglig sommarkväll, och tittade lite på menyn medan vi fick vatten och bröd med örtsmör till bordet.
 
 
Mamma och pappa var fina dagen till ära!
 
 
Vi satt med utsikt över det här mysiga gamla huset på andra sidan gatan, och bakom oss blev det sakta lite mer folk på uteserveringen.
 
 
Pappa var lite nyfiken på vad som kom ut till oss i en papp-påse - hembakt bröd och smör med ramslök och gräslök minsann!
 
 
 
Behöver jag ens säga något om det här? Allt ifrån tillagningen till uppläggningen och porslinet och keramiken var liksom sådär perfekt ihopsatt. Otroligt gott.
 
 
Efterrätten var det inte heller något fel på, om man säger så! Till och med pappa som är allergisk mot ägg fick in en fin liten efterrätt med sorbet och jordgubbskompott!
 
 
 
 
 
Allt som allt då? Jag skulle rekommendera det här stället om man är på besök i Gbg och inte har en aning om vart man ska äta fint på kvällen. Det är väldigt väl värt det och lika fint utomhus som inomhus! Jag hoppas på att jag kan komma hit igen någon gång.
 
 
Slutligen avslutade vi vår Göteborgs-dag med en promenad tillbaka till Centralstationen över kanalen, förbi Haga, genom centrum förbi Domkyrkan och så hamnade på ett tåg tillbaka hem till lilla Falkenberg.
 
 
Men inte förrän jag hunnit ta kort på den här fantastiska utsikten mellan perrongerna på stationen. För ett sånt tillfälle får man ju faktiskt bara inte missa!
 
Och det var allt från den dagen. Det blev visst ett ganska långt inlägg trots allt. Men så ska det ju också vara ibland, eller hur?
#1 - - hedvig:

men åhh vad fina göteborgsbilder!! ger mig hemlängtan haha :)

Svar: Åh, men tack!! Förstår det, har inte varit så himla mycket utanför centrala Gbg innan (alltså, du vet... typ Nordstan ut till Trädgårdsföreningen och så typ bort till Domkyrkan eller så + Avenyn och området runt Korsvägen), men det är så himla himla vackert och mysigt!
Beatrice Hallberg

#2 - - Mikaela:

Mysig dag ni ser ut att ha haft! Men jag måste få lite tips på hur man fotar akvarium?! VAD har du för inställningar? Det blir bara jättesuddigt för mig för att det är så mörkt :( Även om jag hade på allra högsta på ISO så blev det sådär... Dina bilder var ju skarpa och fina!

Svar: Ja, det var det verkligen! Alltså, jag vet inte, haha. Men ägnar nog den här frågan ett helt inlägg i stället, för det blir väldigt långt om jag ska förklara helt och hållet vad jag gjort som fungerat! Så stay tuned ;)
Beatrice Hallberg

#3 - - Jessica:

Åh vad mycket ni hann med! Jag var också på Universeum när jag var i Göteborg sist och tyckte fiskarna var så häftiga att titta på. Göteborg har ju så många fina gator som man ser på dina bilder!

Svar: Ja, det var fullt schema, haha! Älskar Universeum <3 Men kan tänka mig att det är ännu bättre om man inte varit där en hel del som yngre typ? Vi åkte ju med skolan och så när vi var små! Och ja, älskar Göteborg<3<3
Beatrice Hallberg

Till top