Att överkomma en del av sin ångest en kväll på Boulebar i Malmö

Igår kväll var en så himla fin kväll. För några veckor sen bjöds jag nämligen in till att vara med och spela boule med ett gäng för mig helt nya tjejer, alla bosatta i Malmö, som samlats ihop av Clara och Zandra som ligger bakom instagramkontot Lilla Vardag som jag tipsat om ett par gånger innan!
 
Så efter några veckors social ångest och oro inför att träffa nya människor (som delvis lugnades lite av att få reda på att vi skulle bli ca 15 personer) och några dagars klädkris först i form av "har inga långbyxor kvar!?" och sen "det är så jävla varmt, kan man gå i bikini?!", så tog jag mig i alla fall till Boulebar på Drottningtorget här i Malmö.
 
 
Vi samlades och presenterade oss och så delade vi in oss i lag och fick en genomgång av reglerna. Ingen hade spelat innan, så det var något nytt för oss allihop!
 
 
 
Sen satte vi igång minsann! Det krävs både koncentration och tur i det här spelet, kanske främst eftersom gruset ibland får kloten att hoppa åt ett annat håll än man tänkt sig.
 
 
 
Det blev också ett innerligt mätande, som med dessa två klot som knappt skillde en millimeter i längd från lillen, något som hände rätt ofta på vår bana.
 
 
 
 
Så efter ungefär halva tiden ledde mitt lag (!) med 11-2 mot det andra laget på vår bana, medan det andra lagen på banan brevid var mer jämna.
 
 
 
 
Till slut, efter många kast, mätningar och matcher, så vann vi i mitt lag på vår bana, med 13-7 och fick möta vinnarna från andra banan de sista 15 minutrarna. Där blev det dock lika 1-1, så jämnt det bara kan bli!
 
 
Vi hade dessutom fantastiskt väder, supervarmt och så är det såklart jättefint på Boulebar! Sen delade vi upp oss lite, några ville hem, några ville äta och några ville stå ute och snacka en stund innan de skulle röra sig hemåt.
 
 
Insidan av byggnaden är för övrigt också totalt makalös. Hade ingen aning om hur fint det var där inne! Ljuset på vänstra sidan var för övrigt så himla fint, men också extremt svårfångat med kameran av någon anledning. Telefonen klarade det ljuset bättre, konstigt nog.
 
 
Såna här fina ljusstakar <3
 
 
 
Och sån här fin utsikt ut från fönstret där vi satt vid vårt bord! Faktum är att solnedgångarna här i Malmö verkligen har varit underbara den här sommaren. Har inte varit med om såhär många fina på riktigt länge!
 
 
Till slut efter någon timmes snack (och någon timmes snack efter detta också) beställde ett par av oss varsin Croque Fromage och så gick vi en runda runt och presenterade oss allihop igen tills vi mest kom in på helt andra saker och så var vi några stycken som hade följe hem vid tio på kvällen i värmen.
 
Så himla fin kväll, bästa initiativet av någon på länge måste jag säga! Så himla fint med tjejgäng och så fin, peppig stämning!
 
Sammanfattningsvis kan man säga såhär ungefär: Varm sommarkväll, underskattad latmanssport, trevligt sällskap, nervositet, strålande sol, vacker solnedgång, god macka, långa, härliga samtal och fin promenad hem i svettigt varm Malmönatt.
 
Har ni testat Boule någon gång? Vad tyckte ni om det?
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Men gud vad kul! Låter som en ashärlig kväll! Emanuels familj spelar jämt olika spel så boule har jag hunnit testa med dom med, gillar det bättre än t.ex. fotbollsgolf haha!

2016-08-27 @ 18:24:22
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: fgodling.blogg.se

Åh vad härligt det låter och vad fint ni verkade ha! Dessutom, vad underbart att du vågade trots nervositet, kan verkligen förstå din oro inför att träffa massa nya människor. Men hur glad blir man inte när man klarat av det och dessutom haft en underbar stund? Kram!

2016-08-27 @ 18:53:08
URL: http://fgodling.blogg.se/
Postat av: lovisa

åååhh så mysigt inlägg! och så fint att höra att du vågade gå dit <2+1

2016-08-27 @ 23:37:51
URL: http://polichinelle.se
Postat av: ISA

vilket SÅ bra initiativ att styra upp! och så så bra o modigt att du tog dig iväg. Heja!

2016-08-28 @ 23:10:57
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Julia

Men va mysigt! Har gått förbi där men visste inte att det var så fint inne! Och roligt att testa boule, måste vara ett bra sätt att träffa nytt folk, när ingen provat innan :)

2016-08-29 @ 21:19:18
URL: http://gornagotnu.blogg.se/
Postat av: Stina | Stinas tillvaro

Åh, dit var jag när jag var i Malmö förra hösten, verkligen ett toppenställe!

2016-09-06 @ 21:13:13
URL: http://stinastillvaro.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0