Livet genom mobilen

Jag har alltid med mig min mobiltelefon. Det är inte så att jag har konstant koll på den, tvärt om, men den ligger alltid i närheten och jag fotograferar allt mer med den. Kameran väger helt enkelt för mycket eller tar för stor plats för att få plats överallt, så i stället har jag börjat lämna den hemma lite oftare än förut. Det känns lite tråkigt, men vad som då är bra är att telefoner numera kan ta riktiga guldkorns-bilder!
 
Så på sista tiden har det hänt en hel del som jag inte har uppdaterat här, eller som inte är färdigredigerat, planerat eller färdigtänkt. Däremot har många av de ögonblicken även fastnat i telefonen där jag är mycket snabbare på att redigera direkt, och lite sånt tänkte jag vi skulle ta en titt på nu!
 
 
Vi börjar bakifrån i maj, med den här bilden! Emelie och Ellen och jag åkte ut till Västra Hamnen, åt glass och tog sen en promenad hem genom Kungsparken, förbi Operan och sen fortsatte vi hem till mig för att hämta väskor och åka hem var för sig.
 
 
Jag åkte hem till Falkenberg och det var sådär magiskt som det i princip bara är på sommaren. Solnedgångar på Skrea Strand är en av mina bästa grejer i livet.
 
 
Vi gjorde flädersaft, och saft med både fläder och rabarber som blev väldigt god!
 
 
Ida tog studenten, och vi firade storslaget med runt 60 gäster i ett tält utomhus i Erics familjs trädgård.
 
 
Jag åt långsamma frukostar i sommarvärmen och fotograferade nästan längre än jag åt, ni vet... som man gör ibland... ;)
 
 
Jag köpte nya plagg och accessoarer, något jag så sällan gör för mig själv. Trivdes fint i den här kombinationen!
 
 
Hittade en gammal almanacka som höll på att gå ut och började planera slutet av juni, samtidigt som jag åt vattenmelonfrukost ur nya skålar. Köpte förresten en ny almanacka också, som ni kan få se om ni vill!
 
 
Faktum är att jag gjorde en ny framsida till den gamla almanackan också, som jag nog helt enkelt får spara på, för den blev himla fin! Allting i blå toner, som jag älskar så mycket.
 
 
 
Var hemma i Falkenberg och solade på altanen, och såg hur fina små regnbågar det blev när Erics pappa hade på vattenspridarna på kvällen.
 
 
Och badade en blåsig och relativt kall dag i början av juni.
 
 
Möblerade om hemma i Malmö och rensade en liten del av alla tidningsurklipp jag samlat på mig genom åren. Ni vill nog inte ens veta, för det vill knappt jag....
 
 
Slutade skolan med en praktisk uppgift i grupp, och övade, övade, övade och visade upp i tre omgångar på min VFU-förskola.
 
 
Åt lite mer av den choklad vi köpte i London, den översta är för övrigt riktigt god! Kanske en av de bästa smakerna vi testat. Finns bland annat att köpa på Astrid och Aporna här i Malmö, och Eric hade sett den på lilla Ica Söder här på Möllan också!
 
 
 
 
Åkte till Falsterbo på midsommar med Eric, och hamnade på en så överfull buss att det inte ens var kul att åka dit. Men vi hamnade på stranden med vår matsäck, och det var minsann superbt! Vi satte oss på baksidan av klitterna och åt, och sen gick ni ner på stranden för att kolla lite, och insåg att där var fullt med folk! Men de hade inte hörts över klitterna alls, och syntes inte när man gick på spångarna neråt, för de satt verkligen längs kanten på klitterna... Himla underligt, men tips om man vill vara lite i fred på en så populär strand!

 
Sen var jag i Falkenberg igen, och blev nostalgisk. Först åt vi på Royal Thai, och på vägen hem gick jag och mamma dels in på bokhandeln och sen tog vi en sväng på stan och kollade på vad som fanns kvar och inte, för att sen ta en omväg hem längs med Ätran. Falkenberg kan som sagt vara fint på sommaren!
 
 
 
Väl hemma i Malmö igen fick jag in dessa två frukostar på sängen, två olika dagar. Har jag någonsin nämnt hur otroligt bortskämd jag blir av Eric ibland? Den nedre hade han dessutom gått ner på torget i ösregn för att handla, vilket inte gör saken sämre!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag var i Göteborg och gick på Botaniska Trädgården! Älskar den platsen, framförallt växthusen. Galet mycket kaktusar, och så det stora, vackra trädet som kanske är någon sorts pilträd? Älskar i vilket fall som helst den här silvergröna färgen som är på löven och på många av kaktusarna.
 
Annars i Göteborg så åt vi mest, som det här:
 
 
 
 
 
På Pinkbär på Linnégatan, samt ett mindre dryckesintag på Starbucks på Centralen innan tåget skulle gå.
 
 
Jag har borrat i en burk och gjort om den till kruka, mer kan man läsa här. Detta såklart för Monthly Makers-temat i Juni, som ju var Växter! Månadens tema släpptes förresten idag, inne hos Jessica!
 
 
Midsommardagen skulle bjuda på gäster, men bjöd i stället på tågkrångel och därmed fick vi äta själva. Men gott var det, med marinerad, ungsstekt kyckling och en rejäl potatissallad med diverse godsaker i!
 
 
 
 
Samma dag som jag kom hem nu sist, i tisdags, så mötte jag upp Mathilda för en fika i Lund! Vi hade inte setts på över ett år, sen vi pluggade Tyska ihop, så det var välbehövligt! Mitt i fikan när vi satt utomhus började det dock regna, så vi flyttade in. Det var nog rätt bra att vi reagerade fort dock, för alla andra tänkte ju likadant, bara inte lika snabbt! Sen tog vi skydd från regnet inne i Domkyrkan och letade efter roliga figurer på stolpar och pelare.
 
 
 
Kajsa kom hit! Och vi åt på Surf Shack, där hon nästan inte kunde äta någonting trots att de har vegoburgare, eftersom hon inte tål mjölk. Och så föll jag pladask för det här fatet, som finns i en butik i närheten av Triangeln. Åh, som jag älskar det här!
 
 
 
 
Och sist, men inte minst, en utflykt till Malmös mest sydliga delar, precis där Öresundsbron försvinner ut i vattnet. Fikat hade vi med oss och så satte vi oss och tittade över sundet bort mot Köpenhamn. Men mer om det kommer minsann i ett eget inlägg!
 
Och det var det maffiga inlägget om vad som hänt på sista tiden. Vad tycker ni om såna här inlägg? Är det kul att hänga med på lite mindre planerade stunder också? Eller är det mest irriterande? Är det här för många bilder för ett inlägg, eller lagom många? Ge mig lite feedback, så ska jag fundera på vad jag kan förbättra!
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Jag gillar att hänga med på mindre planerade stunder! Men det kanske var nååågot många bilder för ett inlägg, men det är jättekul att se lite vardagsglimtar! Fatet kan du ju DIY:a om du inte köpte det förresten, du har ju målat massa mandalor nu på sistone. Köp en porslinspenna och gör om ett vitt fat :D

2016-07-10 @ 19:48:50
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Christin

Malmö! <3

Håller för övrigt med Mikaela i ovanstående :)

2016-07-10 @ 20:47:43
URL: http://midis.se
Postat av: JUNITJEJ

Vilka härliga bilder! Jag gillar väskan!

2016-07-10 @ 20:57:07
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Wilda

Jag är väldigt imponerad över dina mobilfoton! Snyggt!

2016-07-11 @ 12:19:50
URL: http://reaktionista.wordpress.comVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0