Left Overs April

Left Overs / Permalink / 3
Ännu en månad har dragit förbi och maj började verkligen helt otroligt med det här underbara vädret vi har! Men nu ska jag faktiskt inte skriva om vädret, utan visa de där stunderna som inte fick plats här under förra månaden. Det finns fortfarande mycket kvar från April som ska få hamna i egna inlägg, som nästan hela London-resan, men det här är de där små fragmenten av tid som liksom inte räcker till något eget inlägg ni vet. Mina Left Overs!
 
 
Jag började månaden med att test-knyta lite makramé inför en ampel jag fortfarande letar vas till. Den ska sen flytta hem till Kajsa när den är klar!
 
 
Samma kväll påbörjade jag ett litet broderi-projekt som gått på halvfart sen dess. Ni får se när det är klart!
 
 
 
 
 
Vi hade ostkväll och jag övade lite på att lägga upp snyggt, enligt en guide jag läste på någon blogg. Inte perfekt, men betydligt snyggare än tidigare, tomma upplägg!
 
 
 
Jag rumstrerade om lite på fönsterbrädet, och numera står där inte ens exakt samma saker. Men här är i alla fall basilika, porslinsblomma och gullranka. Detta var dock innan basilikan och porslinsblomman hade slagit rötter, numera spirar det rätt rejält i vaserna här!
 
 
Jag tog en powerwalk i duggregnet med Ellen, och Pildammsparken var ändå helt okej vacker i sin gråa skrud.
 
 
 
Regnet tilltog lite mer, och vi fick gå omkring med våra luvor uppdragna. Hela varvet runt stora dammen tog kanske 20 minuter, den är visst inte alls så stor som jag trott innan!
 
 
När vi hade kommit runt till ingången hade det sluta regna och vi skyndade hem via ICA för att handla lite, eftersom en annan av mina favoriter skulle komma på besök...
 
 
Nämligen Kajsa! Och hennes Kevin, som hade varit i Prag och skulle stanna över på kvällsmat innan de for vidare hem till Falkenberg. Eftersom Kajsa numera är vegan, så tog vi oss bort till Astrid och Aporna-butiken för att få tag på lite grejer som inte finns hemma än.
 
 
Jag köpte en bok på väg hem från Karlsborg, som jag insåg i efterhand hade väldigt fint papper på insidan!
 
 
 
Jag målade lite till, och blandade ihop alla rosa och lila färger som jag hade i min låda. Sen drog jag på lite vitt, och lite koppar på det! Ni kanske får se något färdigt resultat en dag.
 
 
Men bäst av all måste ju ändå vara vattnet som blir efter att man målat!? Det kan ju verkligen bli helt otroliga färgvirvlar när man doppar ner penseln!
 
 
Sen skulle jag göra en första årlig undersökning av min tjocktarm, och behövde eh... skölja tarmen. Detta innebar en hel del tid spenderad på toaletten under ett dygn, och jag kom på lösningen här ovan! Ganska smart, om jag får säga det själv.
 
 
Dagen efter var pappa i stan, eftersom han hade kommit ner för att vara moraliskt stöd när jag sövdes för första gången. Vi gick bland annat till den här makalösa butiken där jag ännu inte köpt något, men där jag gärna går in och kikar när jag går förbi! AB Småland, på gågatan mellan Triangeln och Gustav Adolfs Torg.
 
 
På kvällen kom mamma också ner, lite i förväg för att de skulle låna vår lägenhet när vi åkte till London, och vi gick ner över gatan för att äta god mat! Buenos Aires '72 heter restaurangen, som serverar argentinsk mat! De har nog... ingenting vegetariskt, men äter man kött är det helt klart värt det lite högre priset!
 
 
 
 
Malmö började blomma, och allt blev så himla fint! Och så luktar det så himla gott, tur att träden blommar i omgångar va!?
 
 
Hittade den här lilla gatan när jag tog en annan väg än vanligt, hur fin!? Älskar de små, låga husen i kombination med grafittin på väggen.
 
 
Jag fotade lite spexiga bilder med chokladen vi köpte i London, inför ett kommande litet projekt... Nu låter det ganska knäppt, men ni får se snart! Det här är i alla fall en liten behind the scenes-bild.
 
 
 
 
Mamma städade vårt kök när vi var i London, och sen dess har vi verkligen hållit det extremt städat. Timjanen står numera i ett fönster i rummet i stället, för den behöver mer sol än basilikan. Och eh, basilikan är lite mindre buskig, men annars är där lika fint!
 
 
 
Sen detta! DETTA! Emelie flyttade till Malmö, och jag fick följa med och hämta ut nycklarna. Så himla fin lägenhet, liten, men otroligt fin. Ännu finare nu när den är möblerad, men det får bli maj-inlägget eller ett inlägg för sig. Himla fint är det i alla fall att hon äntligen kommit ner till Malmö!
 
 
En lördagsmorgon blev jag överraskad med tulpaner och detta på bilden! Eric hade sprungit ner till torget och köpt frukt och blommor till frukosten. Behöver jag ens nämna hur god vattenmelonen var?!
 
 
Och sist, men inte minst, detta. Jag har testat att måla mandalas! Det här på bilden, som syns tydligare på bilderna nedanför, är mitt första försök. Inte så himla illa ändå, men de tre jag gjort sen dess ser betydligt mer symmetriska och välplanerade ut!

 
 
Och med dessa bilderna avslutar jag aprils left overs-inlägg, och avrundar lite snyggt inför nästa inlägg, som kommer bli lite mer från London!
 
Vad var erat bästa moment under april månad? Något särskilt som stod ut? Berätta för mig!
#1 - - Mikaela:

Jag gjorde en video om hur mitt april såg ut, men höjdpunkter som inte syns där är trädgårdsmässan, att få hålla på med keramik och så valborg, men det sistnämnda är med i videon!
Vad fint kakel ni har i köket förresten!!

Svar: Åh, den har jag missat och får kolla på nu! Perfekt med keramiken också, har letat lite efter kurser här i krokarna, men inte hittat något bra än.. ska fortsätta hålla utkik. Och ja, visst är kaklet fint! Önskar att man kunde ta med det till nästa lägenhet, haha.
Beatrice Hallberg

#2 - - Wilda:

Åh vad jag gillar dessa inlägg!

Svar: Åh, så kul! För det gör ju jag också!!
Beatrice Hallberg

#3 - - Lindah:

Vad är det för bok du köpte? :)

Svar: 3 Minuter om dagen heter den! Finns på Designtorget bland annat! :)
Beatrice Hallberg

Till top