En utflykt till Hovs Hallar

När jag var hemma i Falkenberg sist hann jag med en himla massa saker, och en av de sakerna jag önskade mest var en utflykt till naturen. Helst ville jag väl plocka svamp, men regnet var inte något vi ville spendera för mycket tid i just min sista dag hemma, så i stället kom jag på den geniala idén att vi åker söderut och så kan jag hoppa på tåget senare än i Falkenberg!
Sagt och gjort, vi bestämde oss för en utflykt till Hovs Hallar, fikakorg och allt, och satte iväg runt 10 på morgonen.
 
 
Väl framme var det dags för ett toabesök som innefattade att jag råkade tappa min telefon i toaletten för första gången i mitt liv, dessutom innan jag kissade = panik och äcklig telefon. Men den klarade sig som tur är! Faktum är att jag inte ens tror den blev särskilt skadad, tack och lov att den är "vattentålig" eller nåt.
 
 
På väg ner gjorde vi det vi brukar göra: kikade fåglar och spelade Pokémon GO. Hehe. Vi hittade dock en del kul grejer, varav ett par jag inte hade innan! Mest uppe vid hotellet/parkeringen och så dock.
 
 
En kort bit neråt för klipporna fanns en massa getter! Kul på avstånd, låter fantastiskt roligt och hoppar omkring bland klipporna och buskarna. Väldigt exotiskt //en som numera bor i stan.
 
 
 
 
Jag skulle vilja säga att naturen där nere på halvön utanför Båstad är rätt magisk ändå. Jag tror de flesta som åker dit kanske åker dit för stentornen? Där var i vilket fall betydligt fler där nu än vad jag minns från när jag var 15!
 
 
Men vi gick en bit bort till höger och satte oss för att vila. Pappa var relativt nyopererad och kunde inte gå så långa sträckor i taget.
 
 
Mamma hoppade bland klippblocken och balanserade sig fram.
 
 
Jag var iklädd favorit-jackan, en grön skjorta och min numera vanliga knut på huvudet - en uppdaterad version av mitt gymnasiejag, helt enkelt!
 
 
Vi hittade päron, men det får man ju inte plocka. Äckliga var de i vilket fall, hehe.
 
 
En hoppande mamma och helt otroligt många färger på stenarna även när de är torra.
 
 
Pappa satte sig på en sten för att vila och jag och mamma gick ner och kände på vattnet. Bedömning: Kallt, men inte så kallt att man inte kan doppa foten utan bara hela tån.
 
 
 
 
Sen satte mamma på sig sockar och skor, pappa pausade vidare på sin sten och jag fotograferade allt möjligt jag kunde hitta. Folk brukar säga att jag är väldigt lik båda mina föräldrar, vad tycker ni!?
 
 
Men tror för övrigt inte att det är i Sverige man är när det ser ut såhär, är runt 22 grader och strålande sol i september och man måste ta av sig jackan för att inte svettas ihjäl. Himla fint alltså!
 
 
Pappa gav sig iväg uppåt för att vila vid bilen en stund, medan jag och mamma utforskade vidare en bit till längs med stranden. Där fanns höga klippor.....
 
 
... vatten som slog mot stenarna och gjorde det där fantastiska ljudet när det klapprar av att vattnet åker tillbaka ner mot havet...
 
 
 
.... och en mamma och fler äckliga päron!
 
 
Sen gick vi tillbaka längs med hela stranden igen och precis innan vi skulle bestiga berget uppåt stötte vi på get-flocken som tagit sig ner till stentornen! En massa söta små getter, men jag har tyvärr lite för stor respekt för djur med stor kraft och ännu större horn för att våga gå så nära. Stod på behörigt avstånd och misslyckades med att fokusera på den suuuupersöta lilla killingen till höger där i bilden.
 
 
Sen var det dags att gå upp, fika lite, och sen försöka passa tåget i Ängelholm! Som tur var (och det säger jag aldrig annars) var Öresundståget försenat, så jag slapp byta i Lund för att ta mig vidare till Triangeln, och så åkte mamma och pappa tillbaka hem till Falkenberg.

Och det var den utflykten! En väldigt bra dag, med växlande och behagligt väder, som var precis vad jag behövde. Nog för att Malmö har mycket natur, och att det finns natur rätt så lättillgängligt, men det är något helt annat när man åker bort från alla civilisation ut i skogen eller ner till naturskyddsområden som är så välbevarade de bara kan bli.
Kommentarer
Postat av: sandra

Vilket underbart litet äventyr! Vill också åka dit nu :)

Svar: Gör't! Så fort du får möjlighet, för det är underbart. Tror det är precis sån natur du skulle gilla! :)
Beatrice Hallberg

2016-10-06 @ 21:30:39
URL: http://atilio.metromode.se
Postat av: Mikaela

Men alltså wow vad fint, att det finns sådana platser i Sverige? Ser ju ut att vara åtminstone ett par länder söderut tycker jag :)

Svar: Åh, visst är det!! Älskar Skåne, det är så blandad miljö liksom! Inte för att det är så annorlunda i resten av Sverige kanske, men just Skåne har så extremt många olika sorters natur!!
Beatrice Hallberg

2016-10-08 @ 13:29:07
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Alicia

Men vilken fantastisk utflykt! Så himla underbara bilder, och vilket ställe! Älskar stentornen och getterna <3

Svar: Åk dit!! Tror det är en hel del fåglar där också, vissa tider på året. Men ska inte säga för mycket, pga inte så himla bra koll egentligen, hehe. Som sagt: åk dit!! <3
Beatrice Hallberg

2016-10-09 @ 15:04:00
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0