Damian Ortega på Malmö Konsthall

Den här sommaren har jag verkligen försökt utforska Malmö så mycket jag orkat och kunnat. Det tar sig, sakta men säkert, och jag har redan hittat en del guldkorn. Faktum är att jag jobbar stenhårt på att kunna sätta ihop en guide till alla platser jag älskar, vare sig det är vackra platser, bra caféer eller restauranger, eller kanske någonting att hitta på! Den kommer när den kommer, men än så länge är jag alltså mitt uppe i att leta reda på egna favoriter.
 
En sån har helt klart blivit Malmö Konsthall, som jag nu besökt för första gången! Jag menar, vem gillar inte öppna lokaler med mjukt ljus, intressant konst och gratis inträde!? Hehe. Panka studenter älskar gratis inträde. Men skämt åsido, där är otroligt vackert ljus, det ligger bra till ett stenkast från Triangeln (på riktigt alltså, om du kastar långt kommer du till ena ingången), och där finns en hel del att titta på.
 
 
Vi gick dit för att titta på en utställning av den här konstnären, Damián Ortega. Mest känt från den här utställningen skulle kunna vara den isärplockade Volkswagenbubblan, men där fanns en hel del annat som jag faktiskt uppskattade.
 
 
Eric tittade närmare på motorn i den isärplockade bilen och såg att den minsann var gjord i Mexico! Jag var mer fascinerad över att det finns så många delar i en bil. Inte för att jag är dum, men jag har bara aldrig tänkt på hur många enskilda delar det finns inuti en bil. Fascinerande!
 
 
Jag menar, titta bara!? Så många delar, stora som små, så avancerat. Förundras ofta över att vi kan färdas både fort och högt i bilar, tåg och flygplan. Det känns så absurt för mig.
 
 
Så vackert ljus!
 
 
Där fanns en del att läsa också, men jag var för rastlös den här gången. Jag kommer gå tillbaka en annan dag, för jag tyckte att utställningen är en sån man måste titta på fler än en gång för att riktigt ta in.
 
 
Eric var sådär lagom intresserad. Han föredrar nog lite äldre konst egentligen, och kanske mer målningar och skulptur, som när vi var på Malmö Muséer i höstas. Men han läser gärna små tavlor med information, så han får antagligen ut något av det, det antar jag i alla fall för han fortsätter följa med.
 
 
Där finns en massa verktyg hängandes i trådar som jag också tycker är intressanta att titta på. Här och var hittar man små färgklickar bland de annars ganska bruna och gråa verktygen som gör allt mycket mer intressant.
 
 
Utställningen heter ju förresten Casino! Där finns också en massa mindre grejer på några bord, som...
 
 
Den här, som jag anar är en majskolv eller nåt? Häftig med alla små, små siffror på i alla fall!
 
 
Eller den här, som jag valde att inte ta kort på i sin helhet för att inte avslöja hela utställningen, men som töms sakta men säkert på saltet som är i den, ut i en enorm hög på golvet. Notera också hästen där längst upp! Hela den här enorma grejen är nämligen ihopsatt av gamla sockersäckar.
 
 
 
Och går man in i ett rum brevid så står där ett tiotal gamla filmkameror som spelar upp olika filmer med domino-brickor som jag tyckte var väldigt rogivande att titta på. De hade varsin högtalare också, och ljudet var riktat på ett trevligt sätt så att det ploppade lite här och var i rummet. En upplevelse, helt enkelt!
 
Och efter det gick vi och åt, och så vandrade vi vidare hemåt med Pokémon GO i högsta hugg, och fångade några trevliga Bulbasaurs precis vid kyrkan vid Triangeln. Värt!
Kommentarer
Postat av: Sandra

Är inte superintresserad av bilar och dess delar men fy sjutton vad snyggt de hade hängt upp dem! Och majskolven <3

Svar: Inte jag heller, men visst är det snyggt! <3
Beatrice Hallberg

2016-07-28 @ 17:16:18
URL: http://atilio.metromode.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0