Köpenhamn dag 1 (lägenheten, vårt neighbourhood & en pizza på Neighbourhood)

Det är dags att titta lite mer på Köpenhamns-resan och jag vill bara börja med att påpeka mitt medvetna ordval i rubriken, hehe. I alla fall, slutet på dag ett bringade både ett fantastiskt första intryck, ett mysigt område och en god pizza på ett ställe som kanske inte riktigt föll oss i smaken som vi hade hoppats på. Början på dag 1 kan ni läsa om här!
 
 
Vår lägenhet vi hade hyrt via airbnb låg på Classensgade, en gata som går ganska direkt från hörnet från den sjö som ligger längst norrut, och sen rakt ut mot havet. Vid närme eftertanke är det där en svindålig förklaring, men det ligger i vilket fall som helst i Østerbro, strax norr om centrum.
 
 
På gatan några nummer bort låg den här lilla butiken med massa växter! Det blev dock ingen som fick följa med hem den här gången, men jag känner att Köpenhamn + växter = sant och att jag ska dit för att köpa plantor någon gång snart!
 
 
 
Själva lägenheten var väldigt liten, men verkligen så mysig och med fantastiskt ljus in från båda hållen! Ett fönster i sovrummet (med persienn! <3) och ett i andra rummet, samt ett litet i köket förresten!
 
 
Dessutom fanns en liten... jag vet inte om jag kan kalla det balkong, men där stod en pall, och man kunde gå ut och stå brevid pallen, så kanske det är tillräckligt för en balkong ändå! Himla lyxigt oavsett med balkong ut mot Garnisons Kirkegard, som mer är som en park ovanifrån.
 
 
Jag menar, den här utsikten!?
 
 
Vi trivdes båda fint, och Matilde som har lägenheten var supertrevlig och hade förberett en massa info och sånt nerskrivet i ett block, och förklarade hur allting fungerade.
 
 
Så vi pausade ett par timmar på soffan, som blev sängen vi sov på, och bara tog in att vi var i Köpenhamn!? Och så tittade vi lite på bussar som skulle ta oss dit vi ville äta på kvällen - nämligen Vesterbro och ett ställe som vi hittat på internet - Neighbourhood.
 
 
Väl framme blev vi lite osäkra, eftersom tja, Vesterbro och framförallt Istedgade där Neighbourhood ligger, är fullt med strippklubbar!? Vi var väl inte direkt beredda på det, och eftersom det var mörkt och vi aldrig varit där innan blev vi lite osäkra på hur vi skulle göra. Men vi bestämde oss för att ändå gå in, och fick vänta en stund i ett rum innan vi fick bord.
 
 
Vi klurade lite på vad vi ville dricka och slappnade av betydligt när vi bara hade satt oss ner.
 
 
Superfint, för övrigt! Marmorbord, klädda bänkar längs väggarna och ljus på alla borden. Ett väldigt genomtänkt ställe, och det märks.
 
 
Utanför kunde man skymta strippklubbarnas skyltar i neonfärger, genom galler och flaskor med etiketter jag aldrig läste närmre på.
 
 
 
Vi beställde in varsin eko-läsk, jag en Gingerella (ginger ale med extra ingefära) och Eric en Lemonade (helt vanlig, bubblig lemonad), som var riktigt goda! Kul flaskor också, hehe.
 
 
Sen drack vi ungefär ett glas var innan vi blev visade till ett bord i själva restaurang-delen.
 
 
Och här kommer väl det vi inte riktigt var beredda på. Det är nämligen långbord i lokalen! Så vi hamnade mellan två större sällskap som pratade högt, och bakom mig fanns ytterligare två långbord med högljudda människor. Inte så att vi har något emot att andra pratar, men när man inte hör varandra över bordet trots att man höjer rösten... Well, vi var helt enkelt inte riktigt beredda på det.
 
 
Men annars är där fint! Inlagda saker i burkar på väggen som bakom Eric, och varje gäst får en egen pizzaskärare med trähandtag, servetterna är återvunna och well, det är fint helt enkelt!
 
 
 
Så vi beställde in våra pizzor - ekologiska såklart - och de var supergoda! Ska försöka återskapa min här hemma! Eric hade en med ananas och bacon som hette något med Honolulu, och min hette Nordic Apples och hade också bacon, men äpplen och lök på också! Otippat gott med äpple faktiskt.
 
Sen orkade vi inte mer varken i skallen eller i magen och tog oss tillbaka längs med Istedgade mot Köpenhamns station och bussen tillbaka till Classensgade. Och det var den första Köpenhamns-dagen! Resterande kommer ploppa upp lite när ni minst anar det, hehe.
Kommentarer
Postat av: rebecca

vad roligt med köpenhamn!

Svar: Ja, så himla bra att bara kunna åka över sundet och stanna några dagar också!
Beatrice Hallberg

2016-10-10 @ 11:34:06
URL: http://spaceherosuits.webblogg.se
Postat av: Joré

alltså!!! dedär pizzorna lät fantastiskt goda? vill smaka. synd att stämningen i restaurangen inte var på topp.

Svar: Ja, alltså, smaken var super!! Men det var kanske mer vi som inte var sugna på den typen av stämning än själva stämningen där inne, så tror det kan bero rejält på vad man vill ha ut av kvällen och hur många man är liksom :)
Beatrice Hallberg

2016-10-10 @ 22:12:24
URL: http://www.jdfoto.blogg.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0