Några frågor jag fått på senaste tiden

Det är inte så ofta det kommer in frågor här, och jag brukar försöka svara direkt i kommentarsfältet och se till att det kommer iväg ett mejl om att jag svarat, men jag tänkte att det ju kan vara kul för vissa av er andra att läsa svaren på några av frågorna också! Så jag samlade ihop det jag kunde hitta bland kommentarerna från de senaste... månaderna.... och här kommer svaren!
 
 
Varför gillar du inte att cykla i Malmö?:( (ang. mina nyårsmål)
Jag tycker helt enkelt att det är ganska så obehagligt med all trafik, alla oberäkeliga människor och i allmänhet att jag bara tycker det är obehagligt att cykla på högtrafikerade vägar. Visst fungerar cykelbanorna bra för det mesta, men vissa är extremt smala och alla cyklar så fort - inte optimalt för en bekväm fegis helt enkelt!
 
Hej Bea, vidunderlig DIY! Skal gemme den til engang jeg får fat i noget læder. (Hvor har du i øvrigt fået fat i dit?) (ang. min Fauxdori-DIY)
Jag köpte mitt läder på Slöjd-Detaljer som har butik i Malmö! Där finns en hel del småbitar som blivit över, men man kan tydligen beställa per meter också om man vill ha en specifik färg eller storlek!
 
 
Var kan man förresten köpa de där dryckerna? (Buddha water och den andre) (ang. Buddha Water i Left Overs Juli)
 
Vi köper på vårt lilla ICA bara! Ica Söder på Möllan då, vet inte om Ica Möllevången också har? Såg även på Astrid och Aporna-stället på Jaegersborggade i Köpenhamn om det hjälper någon!
 
Har du någon favoritäppelsort? (ang. äppelskörden)
Jag tror faktiskt inte det! Men av de jag minns vad de heter och kan koppla det till vilket äpple det är, så har jag i höst gillat Discovery-äpplen mycket!
 
 
High chaparall finns typ jämt på Plantagen, så jag skulle leta där! :) Euphorbia är väl ett annat namn på dem? Annars är de otroligt lika i alla fall! (ang. kaktusen jag efterfrågar i Left Overs Augusti)
Jojomensan! Men jag förstod det som att Euphorbia är ett sorts samlingsnamn för många, och att just den sorten jag letar efter heter Euphorbia Trigona, och kallas för just High Chaparall! Sen vet jag inte så mycket om just kaktusar, men den här är en av mina favoriter!
 
 
Men hallå du måste berätta mer om att spraya med akvarellfärger, what? Hur? Berätta mer! (ang. Monthly Makers Bokstäver & Ord)
Det var rätt enkelt faktiskt! Har inte sett tekniken någonstans innan, men har sett folk både hälla vattenfärg och ja, allt möjligt annat. Så eftersom jag har fasta färger blandade jag ut massa färg med pensel ner i ganska lite vatten i en liten sprayflaska jag har, sen sprayade jag helt enkelt några lager med varje färg för att få till en mörkare nyans! Tror dock att det skulle funka bättre med akvarell på tub, då kan man välja lite mer hur man vill ha mängden färg till vätska och slippa spraya så många lager tror jag! Värt ett försök, det var rätt roligt!
 
 
Och det var de frågorna och svaren! Har ni några fler är det såklart fritt fram att ställa dem, jag ska svara så gott jag kan och så fort jag hinner och orkar!
 
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Du har helt rätt med att Euphorbia är ett samlingsnamn för flera olika växter, Euphorbia är släktnamnet, och det som kommer efter är själva artnamnet! Och så är High Chaparall trivialnamnet! Har börjat på ett utkast på ett inlägg om hur arter namnges, men vet inte om det skulle vara så intressant?

Svar: JAG VILL HA DET HÄR INLÄGGET DU PRATAR OM HÄR, tack så mycket på förhand, hehe. Men ja, High Chaparall är nog en av mina favorit nästan-kaktusar!
Beatrice Hallberg

2016-10-08 @ 09:30:51
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: ISA

aah det där med att cykla i större städer.. usch. Undvik! folk är ju som galna i trafiken nowadays! kram

Svar: Ja, men eller hur!! Så himla obehagligt trots alla cykelvägar :( Kram!
Beatrice Hallberg

2016-10-08 @ 20:35:25
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Mikaela

Haha jag publicerade det igår!!! Så in och läs!

Svar: Haha, #nollkoll på mig alltså! Ska in och läsa, spara och visa Eric!!
Beatrice Hallberg

2016-11-03 @ 11:17:00
URL: http://bympv.blogg.se/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0