Monthly Makers Januari

Monthly Makers / Permalink / 14

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Och nu är det alltså min tur att släppa årets första tema, en sån ära! Jag ser fram emot inte bara att peppa er, skapa själv och hålla i månadens sammanfattning, utan även att ta hand om vårt instagramkonto under den här perioden! Det kontot hittar ni som vanligt här.

Nu är ni säkert otroligt nyfikna på vad temat är? Och det ska jag såklart avslöja! Det är nämligen... *trumvirvel* Avtryck! Ett ganska brett temaord där jag tänker att man kan hitta på en hel del, beroende på hur man tolkar ordet. Det mest självklara och kanske det första många tänker på är att trycka något med olika material och tekniker. Men det finns så mycket mer!

 
Här har jag satt ihop ett litet collage med några saker som inspirerar mig inför det kommande temat. Faktum är att det finns en board på Pinterest som vi värdar skapat tillsammans (läs mer om hur vi anväder Pinterest i år nedan!), där allt i collaget plus ca 100 pins till finns! Inspirations-boarden finner du här.
 
Men innan vi avslutar det här inlägget på peppigaste möjliga vis, så tänker jag mig att några av er som läser detta kan vara nya, därför får ni här en snabb sammanfattning på vad sjutton detta med Monthly Makers är.

Såhär går det till:

12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är värdinnor för ett var.

10:e, presentation av det gemensamma temat.

20:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i inläggets kommentarsfält.

28:e, deadline för inlämning av era bidrag.

Sista i varje månad sammanställer värden allt vi skapat tillsammans.

 

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte gå miste om någonting! Den som söker ett forum för att diskutera kreativitet hittar det i vår Facebookgrupp där man kan samtala med andra kring idéer och problem man kan stöta på. Nytt för i år är även en separat Pinterestsida där ni hittar en inspirationsboard för månadens tema, den jag nämner ovan, samt sammanställningar på alla förra årets teman!

 

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

#1 - - Jenny:

Spännande tema! Får se vad det blir av detta, har redan några idéer som snurrar!

#2 - - Anna María:

Pepp med nytt tema! Har redan nu någon idé på vad jag vill göra.

#3 - - Louie:

Kul!

#4 - - Amanda:

Åh, vilket spännande tema! :) Tänkte jag skulle försöka vara med i år så får se vad jag gör av det här ^^

#5 - - Alicia:

Vad fint du satte ihop det med inspo från Pinterest! Kul att vi redan gjort en massa grejer på temat :)
Jag är SÅ laddad inför denna start!

#6 - - Jess:

Kul med nytt tema! Har lite olika funderingar på vad jag ska göra, får se vad det blir i slutändan :)

#7 - - Wilda:

Så taggad! Jag har så galet många idéer på det här temat så jag vill göra 5-6 grejer minst men ska försöka få klart en först, haha. Så fint inlägg!

#8 - - Matilda:

Oj, klurigt! Nu blir det att fundera lite här :)

#9 - - Frida:

Åh, så himla roligt och inspirerande att ni kör ett år till! Jag är ju så himla opysslig av mig, och tycker mer om att bara njuta av vad andra får till, så jag kommer inte delta men kommer absolute hålla koll på alla upptåg och skapelser :)

Svar: Ja, det ska bli jättekul att det blir ett andra år! Men du? Jag tycker du ska se vad det blir för teman och hänga på ändå - man vet ju trots allt aldrig! Kreativitet är så mycket mer än handfast skapande, i år har vi redan bidrag som består av skrivna texter och bakade verk! Man kan alltid inspireras att göra något nytt! :)
Beatrice Hallberg

#10 - - Jessica:

SÅ himla taggad på det här temat!!!! Och på MM16!!

#11 - - Ruth | HungryHeart.se:

Wow, det känns så himla roligt med det här temat och att MM kickat igång för 2016! Det svåraste blir att välja mellan alla idéer som poppar upp, för det går ju att göra så himla mycket på det här temat! =) Jättefint och inspirerande collage du gjort också!

#12 - - Mikaela:

Jag har så många spretiga idéer så jag vet inte var jag ska börja!!! I helgen blir det till att skapa skapa skapa!

#13 - - Jennifer:

Hej! Här är mitt bidrag till temat :)
Tack för fin inspiration!

https://www.instagram.com/p/BBFQvFoK2HA/

#14 - - Maria Ho:

Glider in med mitt bidrag i sista minuten :):
https://meningsbyggnad.wordpress.com/2016/01/28/monthly-makers-avtryck/

Till top