Monthly Makers Julkalender!Blev ni nyfikna nu? Bra! För på torsdag borde ni gå in och läsa allt om Monthly Makers julkalender 2016 hos Anna María. Om du inte redan följer Monthly Makers på Facebook så gör det, för det här vill du inte missa! Vi utlovar en riktigt kreativ jul!


Missa förresten inte att vi söker nya värdar 2017, sista ansökningsdag är i morgon måndag. Läs mer här.
I morgon är dessutom sista dagen att lämna in sitt bidrag på november månads tema Metall hos Wilda.

Hoppas ni hade en fin första advent och att ni myste till det rejält var i Sverige och världen ni än befinner er!


Köpenhamn dag 2 (Nørrebro, Jægersborggade, Istid och Assistens Kirkegård)

Det är ungefär två månader sen jag och Eric tog tåget över till Köpenhamn över en helg, och det kändes dags att fortsätta dela med mig av allt fint vi gjorde. Det var andra dagen, fredagen, och vi hade precis tagit bussen från Studio Arhøj, och klivit av bussen i Nørrebro.
 
 
Jag hade så många gånger på Instagram och bloggar sett bilder på det här stället, Den Sorte Plads, och jag var så. himla. sugen på att se alltihop själv. I mitt huvud inbillade jag mig att det skulle vara rätt stort, en enorm plats med häftiga ränder på marken och nästan svart under dem.
 
 
 
Och det var... en total besvikelse. Det var inte alls vad jag trodde, och jag blev till och med lite ledsen. Vi tog nämligen en omväg för att ta oss dit, och det var ju synd. Jag skulle varken rekommendera eller råda folk att undvika det här stället, det är säkert massor av folk som gärna hänger här. Det är bara inte min grej, och jag trodde att det skulle vara både häftigare och större.
 
 
Men därifrån gick vi mot Jægersborggade, som är en superhypead gata mitt i Nørrebro, och hela området vi gick igenom var riktigt mysigt! Jag kan förstå varför folk gillar området, även om jag inte gillade den första delen vi hamnade i lika mycket. Köpenhamn är så himla grönt, vilket gör det extra fint!
 
 
Vi gick förbi Erics pappas gata! Hehe.
 
 
Och sen kom vi fram! Vi gick ett par varv fram och tillbaka för att kika lite, och hittade följande fantastiska saker vi inte redan kollat upp:
 
 
 
KAKTUSAR!! En hel butik med bara kaktusar alltså. Och fina krukor. Och kaktusar i fina krukor. Helt jävla amazing, med andra ord. Köpte inget eftersom jag inte kunde frakta den resten av dagen, men har lovat mig själv att åka tillbaka nästa sommar och köpa några stycken.
 
 
Sen kikade vi lite i skyltfönster och ner i källarbutiker, på smycken och keramik, på små roliga ställen och på folk som satt på gatan, trapporna till husen, och så bestämde vi oss till slut för att äta lunch på Astrid och Apornas Spiseri.
 
 
Vi var löjligt hungriga och på lite dåligt humör, men beställde varsin burgare och satte oss på uteserveringen.
 
 
Vi skålade i läsk och väntade på maten, och så... började det regna. Massor, helt plötsligt. Så vi och familjen bakom oss flyttade in och slogs om stolarna som fanns där inne, haha.
 
 
Sen åt vi våra burgare med pommes, och de var goda! Dock kände jag väl då att det inte var det jag var sugen på egentligen, så jag åt bara halva min och Eric fick äta upp den. Det var dessutom ett mönster som följde resten av dagen...
 
 
Sen gick vi förbi kaktusarna igen och jag blev sugen på den här fantastiska krukan + kaktusen i den, men köpte som sagt inget eftersom vi hade fraktproblem.
 
 
Vi gick hit dock! Det var näst sista öppna dagen för säsongen, och jag hade suktat efter att testa deras glass i nästan ett år sen jag läste om det först.
 
 
Så vi gick in och valde varsin smak, och varsin topping.
 
 
 
Och sen gjorde de glassen med flytande kväve! Som tur var var där några inne innan oss som kände ägarna, som ville skicka film på kvävet till sina respektive som inte var med, så de hällde på lite extra när vi var där = win!
 
 
Vi tänkte att vi skulle sitta och äta glassen på nåt fint ställe, så vi gick till Assistens Kirkegård, ett stenkast bort, och satte oss i gräset och solade lite. Även denna gång kände jag att jag valde fel smak, och jag tröttnade ganska fort tyvärr. Eric fick äta upp min glass också och han var supermätt och jag var ganska hungrig.
 
 
Men vi gick genom hela kyrkogården, fotade lite och njöt av vädret samtidigt som irritationen växte över småsaker. Jag ville nämligen hitta H. C. Andersens grav, och skyltarna var inte direkt supertydliga, hehe.
 
 
Men till slut kom vi fram, precis samtidigt som en hel jäkla skolklass som var på någon sorts sightseeing-vandring eller nåt. Så jag fotade ljuset i träden ovanför, himla fint ändå!
 
 
Sen dividerade vi i typ en kvart över om vi skulle leta oss till en buss eller om vi skulle gå en bra bit av vägen hem. Till slut insåg vi att nästa närmsta buss gick om en kvart (fast såg sen att vi hade fel), och började promenera i stället.
 
Vi gick förbi massor av fina hus, som det här med mängder av fint färgade löv!
 
 
Och den här väggmålningen nästan precis vid Søerne, på väg ut ur Nørrebro.
 
 
Och så gick vi över bron till andra sidan, för att leta upp bussen som skulle ta oss sista biten hem. Här någonstans började vi bråka, antagligen av den rena spänningen som byggts upp hela dagen, och jag tror att vi båda grät. Men vi pausade lite i bråket när bussen kom, åkte de 5 minutrarna hem, och pratade ut i lägenheten i stället.
 
Jag tror det är lätt att vara lite elaka och sura på varandra när man reser, framförallt när saker inte riktigt går som planerat, eller när man blir besviken på saker. Klart det är tråkigt, men huvudsaken är att man reder ut det. Om det så krävs tårar och skrik, så måste man avsluta bråket. Jag känner liksom att jag vill vara öppen med att sånt här händer, för att det så lätt blir att bloggar bara är så himla fint liv jämnt och ständigt. Ibland suger livet, ibland blir man arg, och ibland blir man ledsen. Livet liksom!
 
Och det var nästan slutet på andra dagen i Köpenhamn, vilket trots krångel blev en himla fin dag i början och slutet!

Premiär-öppningen av Malmö Saluhall

För ett par veckor sen öppnade en av höstens bästa grejer i Malmö, nämligen Malmös alldeles nya Saluhall! Sen har byggts i ett gammalt lokstall som ligger på väg ut mot Västra Hamnen, nästan brevid Malmö Muséer och Malmö Slott. Med andra ord nästan mitt i stan, och på nära gångavstånd från Malmö Central!
 
Så som när något spännande händer i Malmö var där hur. mycket. folk. som. helst. Jag hade tänkt vara där vid tio-tiden när de öppnade alltihop, men det blev så att jag och Eric kom dit ganska prick 12. Helt fel tid att komma dit och vara hungrig, för där var så mycket folk att man knappt kunde gå runt.
 
 
Utsidan är delvis gammalt tegel, delvis brun plåt i rolig form. Utanpå om man kommer från Centralen till finns den här fina skylten med Saluhallens logga!
 
 
På utsidan när vi kom fram fanns där blommor från blombutiken på insidan, som jag förstått säljer enbart blommor i bunt-form. Kul koncept och helt okej priser!
 
 
Vi kom in och gick ett varv i hela saluhallen för att sikta in oss på någonstans att äta. Här är ena sidan, och här ser man också ungefär hur mycket folk där var, hehe.
 
 
St. Jakobs Stenungsbageri har öppnat filial också! Ett av mina bästa caféer i Lund annars, ju.
 
 
Där finns även Malmös första butik där man säljer saker utan förpackning! Tror att man kan köpa vissa saker att packa i där, typ papp-påsar och så, men annars säljs allt utan förpackning, så får man ta med egna! Smart och snyggt.
 
 
Där finns fiskar, en hel del olika så vitt jag kunde se! Sen har jag läst i efterhand att det är en av Sveriges Mästerkock-deltagarna från förra året som driver restaurangen som finns i samband med fisk-stället!
 
 
På ovanvåningen på ena sidan finns det platser att äta på, vilket det också finns på några ställen runt om i hela hallen. Bänkar med pallar, som också är märkta med just loggan för Saluhallen! Branding på en helt ny nivå, riktigt snyggt!
 
 
Kaffebaren drivs av Koppi, som startade i Helsingborg. Nu dricker jag inte kaffe, så jag kan inte avgöra kvalitén, men så vitt jag vet ska den vara hög!
 
 
 
 
I allmänhet är där genomtänkt, snyggt och väldigt instagram-vänligt. Vi stannade inte så länge under öppningen eftersom vi inte hade ork att sitta och äta bland allt folket, men jag tänkte ta mig dit i veckan och fota lite mer och kika runt i vad jag hoppas är lugn och ro, så lovar jag att återkomma med fler bilder och bättre recensioner när jag testat de sakerna jag är intresserad av där inne!
 
Tills vidare tycker jag det är värt ett besök, och tipsar varmt om det! Har ni varit där än?

Monthly Makers Metall

Som alla som läser här ofta eller då och då vet, så har den här månaden varit minst sagt omtumlande (har man missat kan man läsa här). Detta har självklart påverkat det mesta i livet, från skola och mående till allt annat, och självklart även kreativiteten och skapandet. Jag har försökt göra saker jag tycker är roligt, jag har försökt slappna av, jag har försökt ta en sak i taget och jag har försökt släppa så många saker som möjligt när det blivit jobbigt.
 
Det har med andra ord påverkat månadens Monthly Makers-tema också, och jag satt igår, eller för några timmar sen när jag skriver det här, och stressade sönder mig för att försöka hinna med att göra klart för att kunna fotografera i dagsljus. Tror ni det fungerade? Nej, självklart inte.
 
 
Så därför ändras ljuset en del i bilderna från idag, och jag har helt enkelt tagit beslutet att acceptera detta. Jag är varken nöjd med bilderna eller det jag skapat den här månaden, men på något sätt känns det ändå skönt inombords, för jag gjorde något. Jag mår bra av att skapa, och jag skapade något. Trots att det inte alls blev vad jag tänkte mig och trots den totala frustrationen över bilderna och det icke-existerande ljuset ens på eftermiddagarna i november, så är jag ändå nöjd.
 
 
Så dagen innan jag skulle vara klar, i lördags alltså, hade jag fortfarande ingen idé på vad jag ville göra på temat. Jag bestämde mig efter många tankar fram och tillbaka för att bara ta fram ALLT jag hade hemma som är eller kunde göra något annat till metall. Allt skulle fram på skrivbordet!
 
 
Sagt och gjort. Det tog några timmar innan jag började, men mitt i natten (denna framförhållning alltså) drog jag i lådor, lyfte på lock och letade fram alla möjliga saker. Självklara som oklara, färger och metalldelar och gammalt och nytt. Hemgjort och köpt och ja, ni ser ju själva!
 
 
 
Observera att jag till och med har det här fantastiska tyget med typ påfågel-mönster! Som jag planerar att sy typ en soffkudde av, jag har inte riktigt bestämt mig än.... Samt typ galet mycket ståltråd i olika varianter och tjocklekar, en himla massa småpryttel och sådär.
 
Men nu till de sämre bilderna och vad jag faktiskt gjorde!
 
 
Tadaaa! En.... Ståltrådsskapalse inspirerad av Anna Marías inspirationsinlägg där det fanns ståltrådskaktusar. Det var det första som inspirerade mig på väldigt länge, så jag bestämde mig helt enkelt för att testa på att göra en egen!
 
 
Jag klippte fyra lika långa bitar av min tjocka ståltråd, valde ut tunnare ståltråd och letade fram en platta av björkträ som jag köpte i förra veckan.
 
Sen gjorde jag åtta små hål med en syl i plattan, ganska djupt, ungefär lika stort mellanrum mellan alla hålen.
 
Efter det böjde jag en tråd i taget och limmade fast med superlim. OBS!!! Mina flög ett par gånger, varav en genom halva rummet, så om du testar - var försiktig.
 
Sen när det kändes stabilt satte jag en ring runt toppen för att den skulle vara mer centrerad, och började vira supertunn ståltråd runt, runt alla de tjockare bitarna.
 
Sen har du en..... nästan-kaktus i ståltråd!
 
 
 
Men den är faktiskt ganska fin och minimalistisk när man fotograferar den mot vit bakgrund?! Alltid något!
 
 
 
Vad jag vill visa med detta är ju såklart att det inte alltid blir som man vill. Eller ens som man har tänkt sig. Det här var inte alls vad jag ville åstadkomma den här månaden, med tanke på hur många saker man hade kunnat göra. Men jag gjorde något. Jag satte mig ner, skapade något och gjorde färdigt det. Det måste inte bli perfekt, det måste inte ens bli bra eller som du tänkt dig. Men det blir något, och har det blivit något - då är det automatiskt bra!
 
Nu vill jag ju dock veta vad ni har gjort på månadens tema! Vad blev det, och hur tolkade ni det? Missa inte att länka hos Wilda, och undrar ni något är här lite mer info:
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I November är temat Metall och Wilda är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

Event med Lilla Vardag på AB Småland

Samma dag som allting blev kaos i hemmet, den 25 oktober, var jag på event. Inte vilket event som helst, utan fantastiska Zandra och Clara som driver både instagramkontot och podcasten Lilla Vardag (de som drog ihop några grymma tjejer till Boule-kvällen!), hade dragit ihop en massa fina Malmö-grejer och samlat allt på AB Småland!
 
 
 
Hela övervåningen var vigd åt eventet, och ett av rummen i workshop-delen var fylld med nästan allt innehåll från Florista-butiken. Så himla fin butik, förresten!
 
 
Det fanns mat också! Fixad från Foodora, från restaurangen nästan brevid, som jag tror heter Jasmin Al Sham. Supergott, bästa hummusen jag ätit i alla fall!
 
Sen satt vi och lyssnade på Farah från Ligga med P3, och hon var galet bra och rolig. Brevid oss gick en massa bilder från instagram som man hade fått skicka in med beskrivning, och där fanns så mycket fint!
 
 
Fina Zandra, en av två i duon som höll i allt och fixade! Fick tyvärr ingen bild på Clara dock.
 
 
Där fanns saker att dricka, som Caliente, som är så. jäkla. starkt!? Det är alltså någon sorts chilidryck, men inte riktigt min grej.
 
 
Sen var det dags för: lite blomster-workshop i miniformat! Från finaste Florista fick vi lite tips på hur man binder en bukett, och så pratade vi lite blommor och hur man blir florist och sådär.
 
 
Underbara Emma var också med och testade på att binda blommor!
 
 
 
Jag stod kvar en liten extra stund medan folket avtog, och mitt sällskap hamnade borta vid det enda lilla stället vi inte hade hunnit kika på: Tea Junkie.
 
 
Där kunde man smaka te! Mest är de specialiserade på Matcha, men just det på bilden är inte matcha, utan ett kinesiskt te som är rullat till små bollar, såhär:
 
 
Och såhär ser det ut när det är torrt, uppblött och i te-form! Tyckte det var så himla häftigt, och dessutom gott. Ska införskaffa åt mig själv nästa gång jag är på Malmö Saluhall, där de precis öppnat en liten filial!
 
 
 
Där hängde vi lite och snackade te, olika smaker, jul och så tittade vi på håll på kaktusar och suckulenter.
 
 
Sen testade vi tre olika sorters matcha-latte, och så var det dags att röra sig hemåt. Vi köpte varsin tygpåse som Clara och Zandra låtit trycka med design av just Emma!
 
Sen det faktum att när jag tog upp telefonen för att betala för sagda tygpåse hade 12 missade samtal och fick ett trettonde är väl en annan femma, men det har jag också skrivit mer om här.
 
Allt som allt var det ett supermysigt event, och jag hoppas att det snart blir något mer!

Monthly Makers söker nya värdar!

 

Inför 2017 söker vi nya värdar till bloggutmaningen Monthly Makers! Vi letar efter dig som bloggar regelbundet om kreativitet, tycker lika mycket om att skapa som att nätverka och som är öppen och inkluderande. Arbetet är i dagsläget ideellt.

 

Din roll utåt är att presentera det gemensamma temat för en månad, samla in och sammanställa deltagarnas bidrag samt representera Monthly Makers på din blogg. Du ska sträva efter att delta i alla 12 månadsteman och kommentera de övriga bidragen.

 

Utöver det tillkommer en administrativ roll vid planering och genomförande av årets teman och andra aktiviteter. Kommunikation och planering sker i huvudsak genom värdarnas Facebookgrupp där du förväntas vara aktiv.

 

Att ha deltagit i tidigare teman är meriterande.

 

Skicka din ansökan till info@monthlymakers.com senast den 28/11 2016. Bifoga en länk till din blogg och eventuella tidigare tematolkningar du deltagit i.

 

För ett kreativt 2017 – tillsammans!
/AliciaAnna MaríaAnnicaBeataElsaJessicaMikaelaRuthSandra, StinaWilda och jag.


En oväntad vändning på livet.

Jag började skriva det här inlägget för en vecka sen, kanske mer. Men jag visste inte, vet fortfarande inte, hur jag ska formulera det utan att säga varken för mycket eller förklara alltihop. För det är såhär: Vi måste flytta.
 
 
Vi fick reda på det i tisdags förra veckan, Eric ringde mig 12 gånger innan jag svarade den 13e gången för att jag tog upp telefonen ur bakfickan för att swisha pengar för en tygkasse. Jag var på event på AB Småland, anordnat av Lilla Vardags-tjejerna, och vi hade stått och druckit matcha-latte och testat téer vid ett bord där uppe på övervåningen.
 
Så jag svarade, såg att jag hade både missade samtal och sms och stod och läste i ett av dem när det ringde en gång till. Eric var i smått panik, var ensam hemma (trots att mamma var här den veckan), och visste inte riktigt vad han skulle göra. Så han mötte upp mig, och så diskuterade vi och försökte lösa allt så fort det bara gick.
 
Just nu vet vi inte så mycket. Vi har varit runt på en del lägenhetsvisningar i Malmö, för vi har tack och lov fortsatt betala för våra köpoäng på hyresrätts-grejen som finns här i södra Skåne. Vi hoppas på en, men vi är på andra plats just nu och vet inte riktigt. Allt är lite av ett... blurr.
 
 
Vi vet faktiskt inte ens när vi behöver flytta ut, men det lutar åt sista november. Med det sagt är det säkert fullt förståeligt att med skolan på detta, så har jag inte så mycket tid just nu. Jag ska försöka blogga lite, när jag har tid och ork, men som det ser ut nu är både tiden och orken ganska liten. Jag har en del material jag vill dela med mig av, så det kommer nog upp lite här, men mycket mer än så vet jag inte.
 
I stället planerar jag något mer storslaget i December, hoppas på att allt ska lösa sig, och försöker hålla modet uppe. Jag tror inte det handlar om att vi står totalt bostadslösa i slutet av november, men det gör det inte mindre tungt för det.
 
Tack för att ni finns, läser och kommenterar, det gör mig lycklig i själen att veta att det finns folk där ute som tänker på en då och då. <3

RSS 2.0