En liten paus

Hej kära ni. Jag hoppas att ni mår precis så bra som jag vill göra just nu. Jag skriver nämligen detta för att berätta att jag kommer ta en kort paus med bloggen. Det känns tråkigt att jag får prioritera såhär, men så blir det alltså.
 
För tillfället har vi praktik i skolan, och det innebär att jag som lätt blir trött av sociala situationer har gått från att umgås med andra än Eric ca 8-12 timmar i veckan, till över 8 timmar om dagen, fem dagar i veckan. Ni förstår säkert ganska snabbt att detta är en enorm omställning.
 
 
På detta så är det självklart så att på en förskola snurrar det miljontals bakterier. Barn snorar, de hostar rakt ut och de kan nya i ens mat. Det är helt enkelt omöjligt att inte bli mer eller mindre sjuk. Förra helgen skrev jag ju om min första magsjuka på så länge att jag inte kunde minnas, och efter den har jag haft en förkylning som vägrar släppa.
 
Därför får jag nu välja. Känna mig tvungen att stressa omkring och försöka fotografera eller hitta material online att dela med mig av här, eller att bara.. ta en paus, helt enkelt. Och då vet jag precis vad jag väljer, för annars kommer jag bli helt utmattad.
 
 
Jag vet inte hur länge detta varar. Kanske en dag, kanske en vecka, kanske tills praktiken är slut i början av mars. Det återstår att se, men jag antar att det blir mer lockande att skriva här inne igen så fort jag släpper mina ansträngningar. VI får se helt enkelt.
 
Tills jag återkommer: Ha det bäst, ni äger, låt ingen få er att glömma det!

Monthly Makers Trä

Det är dags att ta en titt på månadens Monthly Makers-tema! Februari har ju varit tema trä, och för mig var det klurigt. Jag ville gärna göra något med elektriska verktyg, men vi har varken utrymme, plats att vara på eller tillgång till såna. Därför fick jag helt enkelt tänka om rejält! Klurigt och i sista sekund kom jag på en sak jag velat göra länge som jag aldrig fått tummen ur att göra - perfekt eftersom det är precis det en del av Monthly Makers går ut på! Nu tittar vi.
 
 
Jag har ju nämligen testat att göra string art på plywoodskiva! Just den här (när jag kommer ihåg att köpa upphängning till den) ska upp i köket, som någon kanske listade ut med hjälp av besticken.
 
Ska vi kika lite på hur enkelt det är att göra?
 
 
Du behöver:
Träplatta (jag använde en hexagonformad från Panduro)
Spik (Här: Dyckert, 25mm lång, 1,4 mm bred, från Clas Ohlson)
Hammare
Valfritt garn, tråd, något att vira runt spiken
Papper & penna/en mall av något slag
Ev. tejp
Ev. lite lim
 
 
Börja med att tejpa fast ditt papper eller din mall på träplattan, jag tog ett rutat papper och försökte sätta det så det var rakt utmed kanterna av min form.
 
 
Rita upp mallen, och börja spika! Tänk hellre för många spikar än för få, och jag tog i de flesta svängarna så att formen skulle synas sen. OBS! Spika längre ner än du tror, så de sitter fast sen. Spika även ovanifrån, alltså spika de spikar som är längst bort från dig först. Det blir lättare då...
 
 
Riv av pappret/ta bort mallen och peta bort eventuellt papper som spikats ner i trät.
 
 
Börja snurra tråden! Tips: Börja med utkanterna, fyll i efteråt. Håll också hårt i tråden, min var extremt bra på att repa upp sig om jag råkade tappa den! Detta problem får man inte med en metalltråd exempelvis, men jag ville gärna ha en tråd i bomull. Såhär i efterhand kanske jag hade valt en annan färg som stack ut mer från träfärgen i plattan dock! Men det är ju en smaksak.
 
 
Sen knöt jag tråden i början och slutet, och satte en liten lim-plupp för att de små knutarna inte skulle gå upp. Får se hur bra det håller, men de syns i alla fall inte!
 
 
Sen är det klart! Enkelt, snabbt och tar kanske runt 2 timmar om man är långsam, eller om något går snett.
 
 
Och slutresultatet blir alltså något som liknar detta! Jag är faktiskt väldigt nöjd, och har fått lite blodad tand på detta. Tur att jag köpte en till platta och spik som räcker till minst en till, för här tror jag det kommer spikas mer framöver!
 
Och nu undrar ni kanske vad detta är för något? Vi går igenom det igen:
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I februari är temat Trä och Sandra är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatrice (jag!), ElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
 
Glöm nu alltså inte bort att länka era egna bidrag hos Sandra, och att kika in den 10:e mars för nästa månads bidrag hos nästa värd! Följ oss på Facebook för att få alla uppdateringar!

Senaste tiden genom telefonen

Nu har det gått lång tid sen jag visade innehållet i min telefon i form av bilder! De där som inte hamnar på instagram, som jag tar ibland när kameran inte har hängt med i väskan, eller bara ögonblicksbilder helt enkelt! Det är ju just sånt här jag tycker är roligast att titta på, så här får ni nu: mobilbilder från den senaste tiden!
 
 
Det här inlägget startar med att vi gjorde klart vår sista tenta för första terminen, och Ellen gjorde segertecken ovanför trappan på väg mot bussen. Väldigt planerat och dikterat från mig, men det visar i alla fall på känslan vi hade då!
 
 
Och det snöade. Och snöade. Och snöade. Och låg fint ett tag som på högra bilden, men försvann snart och blev mest ett dimmigt täcke över Malmö i en vecka eller två, jag minns inte riktigt.
 
 
Alltså denna härliga kväll på Pinchos, som jag skrivit om i sin helhet här, och världens bästa Emelie och jag på högra bilden!
 
 
Här var en vårig vecka i Malmö, när jag bytte vinterkängorna mot sneakers och tog mig ut på utflykt till Ica Maxi! Detta kunde man se i sin helhet på Snapchat, följer mig gör ni på @deskriptiv! Till höger ser vi utsikten mot skolan om man går över kanalen mot stationen, som jag gjorde någon dag med de andra som åker tåg hem. Att grått ändå kan ha så många nyanser och se så lugnt ut?
 
 
Den här frukosten som kanske visar rätt mycket hur det är när man vill ta en fin bild och städar undan det som inte passar in. Som disken från gårdagens frukost, räkningen man inte betalat än och sin lilla högtalare i form av ett kaninhuvud. Kanske. Livet som bloggare? Någon?
 
 
 
En lunch på Espresso House vid Stortorget som var början på min utflykt till Lund med Emelie! Vi åt standarden för oss, varsin Levain med kyckling och mozzarella - godaste jag vet! Och så delade vi på en Snapple och Emelie adderade en salted caramel latte. Vi är inte sponsrade, men om de vill ge mig lite extra rabatt utöver studentrabatten är det ju helt okej... ;)
 
 
 
Vi fikade mot slutet av utflykten också ju! Ariman i Lund kommer nog bli ett favoritställe utan dess like, med ett undantag...
 
 
Nämligen toaletten! Dörren och taket: svincoola med allt sitt gamla kladd! Toaletten: helt okej fräsch, städad och så. Resten? Handfatet och spegeln använde jag inte ens pga så himla slitet och såg.... smutsigt ut. Men vem vet, de kanske fixar det när som helst!?
 
 
Dagen efter gjorde vi en annan riktigt, riktigt spontan grej. Jag hade planerat för att åka till IKEA, och frågade om Emilia ville följa med. Hon svarade: "bara om vi åker till den i Helsingborg".... Alltså, vi gjorde det!? Så Emelie, som bor i Hbg, hängde på oss! Vi satte oss på tåget, insåg att vi inte hann äta hemma hos Emelie och åkte direkt till IKEA, åt, handlade lite småsaker jag skulle ha, och så delade vi på oss på bussen, och jag och Emilia tog tåget hem. Snacka om att använda sitt Skåne-kort väl, haha!
 
 
På väg hem från tåget fick jag syn på detta. Solen som precis gick ner bakom mig och sänkte Möllevångstorget i ett så fint ljus att jag var tvungen att vara den där tönten som stannar för att fota med telefonen. Det faktum att granen stod kvar också, haha! De tog bort den två dagar senare dock.
 
 
Sen fotograferade jag lite frukostjuice! När jag insåg att jag ju skulle tvätta (!?!) så lämnade jag allt på skrivbordet och sprang ner en timme för sent till tvätten som legat i maskinen en timme och väntade på torkning. När jag kom upp igen låg det såhär fint på skrivbordet och jag tog den här bilden med telefonen!
 
 
Och så sprang jag upp och ner, upp och ner för trapporna i trapphuset. Jag glömde saker då och då (noll rutin på detta, det är alltid Eric som tvättar pga källaren är riktigt, riktigt läskig), glömde tiden, ja ni fattar. Sprang gjorde jag i alla fall!
 
 
Sen gick vi på utställning på söndagen! Det skrev jag ju om i ett litet tips-inlägg förra veckan.
 
 
Praktiken började, och jag får varje morgon se små fina soluppgångar och vackra färger på himlen när jag går och åker buss till förskolan. Den här morgonen var extra vacker, och fastnade därför på bild!
 
 
Och så blev jag ju sjuk. Detta innebar att jag fick stanna hemma och vila, tillfriskna och i måndags var sista dagen hemma. Då var det himla fint ljus, och orken var tillräcklig för att orka vara på fler platser än sängen och toaletten. Därför fotograferade jag lite saker, och tog den här bilden på alltihop. Tyckte den blev mysig, så den fick redigeras!
 
 
Till slut läste jag dock mest i Harry Potter och De Vises Sten. Har jag läst den 20? 25? gånger nu? Jag vet inte. Men många är det i alla fall! Och så blev jag glad av solen som sken in för första gången på evigheter när jag satt i sängen och läste. Sen har den fortsatt med det, och det är ju superkul!!
 

Vad har ni hittat på på sista tiden? Just den där tiden räcker inte riktigt till nu för tiden, det här med att jobba heltid och sen bli magsjuk är ju rätt jobbigt faktiskt. Så uppdatera mig! Vad har ni hållit på med?

Länkkärlek!

Det är dags för lite länkkärlek igen. Det var ett tag sen nu, och det är ju faktiskt tråkigt. Det här är ett av de inläggen jag älskar mest att skriva nämligen, så nu är det dags att ta tag i det igen!
 
Den senaste tiden har bjudit på en del fina grejer och bra blogginlägg, och jag är övertygad om att jag i min praktik och sjukdom missat minst hälften. För den där lilla vakna tiden jag haft på sistone har inte gått till bloggläsning, utan mycket vila, filmtittande och pauser på andra sätt. Men nu tittar vi på det jag samlat ihop va!?
 
 
Ni har väl inte missat att Monthly Makers tema för februari är släppt!? Det är ännu ett bra tag kvar att hänga på! Läs mer om vad temat är och inspireras till skapande inne hos Sandra!
 
En kort intervju med Sofi Fahrman om stil, att pusha och lyfta varandra, och en hel del annat fint i samband med att hon blir ambassadör för Essie.
 
 
Wildas starka text om hur det varit att växa upp med en missbrukande förälder, komplett med ställen du kan vända dig till om du behöver prata. Läs det, bara... läs det.
 
En annan genial text är denna från Alicia, som handlar om att begära att andra tar upphovsrätten på allvar. En riktig ögonöppnare, och en viktig sak att tänka på som bloggare!
 
 
Fanny Staaf delar med sig av sin New York-guide! Kanske inte perfekt för mig som inte kommer ta mig dit på ett tag, men den är verkligen välskriven och stor, så den kan ju vara bra för någon annan! (Och så är det så himla många snygga bilder att man döööör av sug efter New York!)
 
Och så sist, men inte minst, ett DIY-tips! Jag fastnade direkt för Matildas gör-det-själv-inköpslista för kylskåpet när hon la upp den på instagram, och här är en tutorial på hur man gör en egen!
 
 
Och det var allt för denna gången! Har ni några tips från senaste tiden? Jag älskar att hitta roliga grejer, välskrivna texter, intressanta intervjuer och snygga DIYs, så tipsa mig!

I don't know about you, but I'm feeling 22!

Jag fyller år! Idag! Hela tjugotvå såna.
 
I morse blev jag (inte) väckt med frukost på sängen i form av glass, och paket! Paketen tänkte jag att vi tittar på imorgon, eller i veckan, för alla har inte kommit än, men här finns en bild på frukosten!
 
 
Nu kanske ni tänker, "varför så lite frukost?", och svaret är enkelt: Det var det första jag fick i mig på över ett dygn. Jag har nämligen dragit på mig vinterkräksjuka. The life of praktikant på förskola, antar jag. Det här var första gången jag ens kräkts på så länge att jag inte minns senaste gången, så man skulle ju kunna kalla det en uppelvelse?
 
I alla fall, så fyller jag år, har fått några paket och ändrade helgplaner! Förhoppningsvis är jag tillbaka på praktiken på måndag, och mina föräldrar kan komma en annan gång. Tills dess äter jag så lite fast föda som möjligt, dricker mycket vatten och sover så mycket det bara går. Uppdaterar er så snart jag orkar sitta vaken längre än 30 minuter i sträck!

Lördagsfrukostar + ett juicerecept

I lördags vaknade jag ganska tidigt för att vara jag en ledig dag, nämligen vid halv 10! Och nu finns det många där ute som tycker det är galet sent, men så är det alltså att vara morgontrött, och att gå och lägga sig runt två på morgonen, man måste ju få sina sömntimmar liksom?

I vilket fall var jag ensam hemma, för Eric skrev en tenta. Så jag gick upp, gjorde frukost och la mig i sängen och läste. Det var i alla fall i någon sorts försök att ta en sociala medier-paus, och det gick väl bättre än vanliga dagar antar jag.
 
 
Jag började nämligen med att göra de enklaste mackorna - smör och flytande honung - och så gjorde jag juice! Något jag numera ser som en lyx jag kanske, kanske kan unna mig på helgerna och inte vardagarna när jag börjar senast 8 på morgonen.
 
 
Sen satte jag mig och läste!! Något jag inte gjort på länge faktiskt. Jag tar mig för sällan den tiden, och det är svårt att hinna med annat än på bussen. Ytterst tråkigt, och jag saknar att kunna plöja 10 böcker i veckan eftersom man inte har annat för sig.
 
Och så tänkte jag ju dela med mig av mitt nya favoritjuice-recept! Jag har väl berättat att jag köpt en råsaftcentrifug? Det känns i alla fall otroligt lyxigt med hemgjord, färskpressad juice på morgonen! Mitt favoritrecept är enkelt, och kräver inte särskilt många ingredienser. Den blir härligt orange också! (Det är faktiskt inte den på bilden, för här experimenterade jag med mango - rekommenderas inte.)
 
Du behöver för ca 6 dl
2 äpplen
1 apelsin
1 morot
1 stjälk selleri
1/2 citron
 
Dela äpplet i 4 eller 8 bitar, kärna ur och låt skalet vara kvar. Skala moroten (eller morötterna om man vill ha fler), skär sellerin i 2-3 bitar och moroten i halvor eller kvartar på längden. Skala apelsinen och citronen med kniv, så att skalet och allt det vita är borta, och skär sen apelsinen i 2-4 bitar.
Sätt på juicemaskinen, kör ner frukten och grönsakerna några bitar i taget, stäng av och rör runt i juicebehållaren. Häll upp på fina glas och njuuuuuut!
 
 
Sen kan man placera mackor och juiceglas på en bricka, skärbräda eller annat stabilt underlag och ta med sig till sängen. På så sätt kan man slappa där i några timmar och ligga och läsa, och slipper sitta på en hård och obekväm köksstol!
 
Vad brukar ni unna er på helgerna? Extra långa frukostar i sängen, att sova någon timme extra, eller något annat som är helt annorlunda?

Ett litet Malmö-tips

I fredags tog jag en spontan promenad till Triangeln för att handla lite saker (som jag ska visa vid ett senare tillfälle, till exempel efter helgen eftersom det är första gången jag har dagsljus i lägenheten samtidigt som jag befinner mig där), och på vägen dit och hem går jag förbi ett ställe som jag länge undrat över. Jag har dock aldrig sett några öppettider, och har aldrig stannat till tillräckligt länge för att leta efter några.
 
Men just i fredags så satt där en konstnär innanför fönstret och målade lite på en tavla. Jag fastnade direkt för hennes konst, och såg att hon satt upp en vernissage-affisch på fönstret! Så jag knäppte en bild med mobilen, gick vidare och planerade in att gå dit i helgen, eftersom de inte har öppet på vardagar. Nu till tipset alltså:
 
 
Det här är Makeriet! Som ligger ett kvarter från oss ungefär, och som har små konstutställningar/installationer som byts ut med kanske en månads mellanrum eller så? Jag har sett fönster täckta av papp med bara små hål att kika in genom, och alla väggar och tak och golv täckta med trianglar. Lite som i Amanda Svenssons bok, vad heter den nu igen? Välkommen till den här världen!
 
 
De har alltså öppet Lördagar och Söndagar, 13-17, och den här utställningen pågår till den 28:e februari. Ovan syns ett litet utdrag av utställningen, visst gör hon fina grejer!? Konstnären heter för övrigt Stina Johnsson och utställningen heter KLART TILL HALVKLART II. Rekommenderas varmt, även om den är pytteliten! Kostar inget, ligger centralt i Malmö och är mysigt som bara den. Kanske strax innan lunch och sen gå ett, två eller tre kvarter bort för lite falafel?
 
Alltså:
Plats: Makeriet, Möllevångsgatan 37, Malmö
Vad: Utställningen KLART TILL HALVKLART II av Stina Johnsson
När: Lördagar & Söndagar, 13-17
Senast: 28:e Februari
 
Har ni några favoritställen i Malmö jag inte får missa? Jag älskar den här staden och letar alltid efter nya, roliga ställen att utforska, så tipsa på i kommentarsfältet!

En måndagslista

Jag tänkte det var dags för en lista, och hittade denna hos Amanda igår kväll. Det här är för övrigt första inlägget på otroligt länge som faktiskt skrivs nu på morgonen - kanske jag hinner få det till en vana nu under praktiken? Här är i alla fall en måndagslista:
 
1. ditt humör just nu?
Är morgontrött och lite stressad ett humör? Det i så fall. 


2. vad gjorde du för femton minuter sedan?
Låg och drog mig i sängen, pga ville inte riktigt gå upp ändå.
 
 
3. vad gjorde du för två timmar sedan?
Sov. Antagligen väldigt djupt.
 
 
4. lyssnar du på radio?
Nej, typ aldrig längre. Men det var aldrig någon vana direkt heller.
 
 
5. vad har du druckit idag?
Apelsinjuice, intar den as we.... speak? read?
 
 
6. vad har du ätit idag?
Frukost: chokladflingor, mjölk och apelsinjuice. (oh så nyttigt)
 
 
7. vad har du på dig just nu?
Ny, randig långärmad tröja, svarta jeans, underkläder and strumpor. 
 
8. äter du kött eller vegetariskt?
Både och, men jag jobbar på att äta så mycket vegetariskt som det går.
 
 
9. har du förändrats mycket under det senaste året?
Jag skulle nästan vilja skrika ja, så jag antar det.
 
 
10. är du höger- eller vänsterhänt?
Högerhänt.
 
 
11. vad köpte du senast?
Fyra nya tröjor, ett nagellack, ett halsband och en present till en bra vän som snart fyller år.
 
 
12. vad är det för färg på din ytterdörr?
Ehm... Trä kanske?
 
 
13. vilket stjärntecken är du född i?
Vattumannen.
 
 
14. vilken är din favoritfärg?
Alltså jag vet inte, det där går i periodet för mig... Men just nu gillar jag verkligen marinblått!
 
 
15. spelar du något instrument?
Ja, heh. Piano, bas, och snart gitarr, och så sjunger jag!
 
 
16. charterresa eller tågluff?
Jag vet inte, för alltså... Jag har aldrig rest på något som liknar varken en tågluff eller en charter, men jag är nog mest sugen på tågluff ändå!
 
 
17. vad är det för väder hos dig just nu?
Mörkt, men blåsigt.
 
 
18. din favoritfrukost?
Jag kan inte äta samma sak i mer än ett par veckor som mest, så det varierar otroligt mycket. Men jag gillar att göra egen frukostjuice i alla fall! Och just nu äter jag alltså Nesquik med mjölk sen ett par dagar tillbaka, men innan det var det knäckebröd, innan det smoothie, och ja, ni fattar.
 
 
19. tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja, alltså, why not?
 
 
20. sover du tungt?
Haha, ja. Det går knappt att väcka mig om jag inte sovit tillräckligt många timmar. Jag kan sova igenom flera larm, på högsta volym, precis brevid örat. Det är därför jag rätt ofta råkar försova mig, men inte i dag! *stolt*
 
 
21. drömmer du mardrömmar?
Inte särskilt ofta faktiskt. Men de är de enda drömmarna jag kommer ihåg, så kanske 2-3 gånger i halvåret eller så? Oftare ibland, mer sällan ibland liksom.
 
 
22. är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kvälls! Jag har nästan alltid svårt att sova, är som mest aktiv och kreativ typ efter 10 på kvällen, gärna efter 12 på natten eller så! Och på morgonen? Well, jag sover som sagt GENOM larm, så att eh....
 
 
23. hur många kuddar sover du med?
En. Om den inte är supertunn, för då behöver jag två.
 
 
24. favoritklädsel?
Jag vet inte. Men det lutar åt en rutig Monki-skjorta, ett par svarta högmidjade jeans och svarta ankelsockar! (Eller den supermjuka tröjan jag har på mig idag!)
 
 
25. favoritlåt just nu?
Gud vilka svåra frågor!??! Har inte tid att lyssna så mycket på musik just nu, men jag älskar alltid Linnea Henriksson och är just nu mest sugen på musik med härlig takt, så Du Vet Allt är en rätt bra låt just nu!
 
 
26. vad ser du om du tittar till vänster?
Halva köket, några basilikaplantor, döda örtväxter sen innan jul, ett par vaniljljus, och så fönstret med mörker där solen börjar gå upp någonstans långt bakom husen.
 
 
27. vad ska du göra imorgon?
Samma sak som idag, gå upp 06:30, äta frukost, gå till praktiken, gå hem, laga mat, blogga, däcka. Typ.
 
 
28. vad ska du göra i veckan?
Exakt samma sak som ovan + fylla år!! Så mamma är här den här veckan för studier, och så kommer pappa ner på fredag! = helgen blir ett långt firande med mina föräldrar och Eric.
 
 
29. andra planer för månaden?
En helg blir det födelsedagsfirande i Helsingborg, den här helgen kommer mina föräldrar, och annars vet jag inte. Det blir bara praktik för hela slanten faktiskt!

Minimalism: Hur jag känner och har förändrats

Minimalism. Ett sånt laddad ord egentligen. Finns det någon som inte tycker något om minimalism, och vad de tror eller tycker att det är? Jag tvivlar starkt på det. Men idag ska vi gå in på vad jag känner och tycker.

Jag började med att ha en otroligt negativ inställning till minimalism, jag tyckte helt ärligt att det var flummigt och knäppt och varför i allsin dar ska man inte ha SAKER? Ja, jag är på många sätt en materialist av rang. När jag var liten hade alla saker, stora som små, med innehåll eller utan, ett liv för mig. Jag ville inte slänga tomma, trasiga lådor eller saker, för att jag tyckte synd om dem. Det var på en nivå som gjorde att mina föräldrar fick slänga saker i hemlighet för att jag inte skulle fylla vårt hem med saker som inte längre gick att varken använda eller laga.

[bildkälla]

När jag var lite äldre, runt 9 år, hade jag så många saker att de stod i kassar på mitt sovrumsgolv, och man kunde gå på en liten stig mellan dörren och sängen, men i övrigt var det kassar med saker över hela golvet. Vissa vänner pikade mig för det ända upp i högstadiet faktiskt, och jag kan såhär i efterhand inse att det var ju sjukt mycket saker, men jag förstår fortfarande inte varför man måste pika folk för deras brister. Men det kan vi ta i ett eget inlägg.

Till slut hamnade alla kassarna i sopsäckar på vinden, och jag fick nyligen reda på att mina föräldrar någon gång i hemlighet gått igenom och slängt ut allt trasigt utan mig. Med tanke på mängden saker vill jag knappt tänka på hur lång tid det måste tagit, eller när sjutton de tog sig den tiden. 
 

[bildkälla]

Hur som helst, så jag tyckte förut att minimalism var otroligt flummigt och onödigt, jag älskade ju alla mina saker! Det var inte förrän för kanske ett eller ett par år sen jag började få lättare att faktiskt göra mig av med saker. Jag vet inte var eller när det började, men det skulle kunna ha att göra med flytten till Malmö och den lilla plats vi ändå har här.

Men det var inte heller förrän i slutet av förra året jag började ändra min inställning om minimalism, i samband med att jag skaffade en Bullet Journal igen. Den är en förenkling för mig, där jag slipper ha 5 anteckningsböcker för olika saker; allt får plats i en bok med min Bullet Journal, och det trivs jag väldigt bra med! Någon månad in på användandet hittade jag en bild på ett instagramkonto (@eskastationery, tips tips!!) där hon lagt upp en bild på ett uppslag i sin Bullet Journal. På ena sidan fanns en ”No Spend October”-challenge, och på andra sidan en Minimalism Challenge, vilken jag bestämde mig för att haka på.


Den gick ut på att varje dag göra sig av med lika många saker som dagens datum, så den 1:a gör man sig av med en sak, den 2:e med två saker, och så fortsätter man till dag 31. Man behöver inte slänga sakerna, utan man kan ge bort eller sälja dem, huvudsaken är att de inte finns hos dig mer.


Helt ärligt? Jag har fortfarande inte avslutat den, men jag har börjat närma mig halvvägs-strecket! Och jag gillade den där utmaningen så mycket att jag började rensa alla mina lådor, jag började titta på youtube-videos som handlade om minimalism och att göra sig av med saker som man inte älskar, läste blogginlägg på ämnet, osv. Jag fastnade för det helt enkelt!

 


[bildkälla]

Så hur känner jag kring ämnet nu då? För mig finns det lika många sätt att vara minimalist på som det finns minimalister. Och jag tycker att det finns något fint i att det finns människor som klarar sig med bara det de får plats med i en ryggsäck, och att de finns som vill ha x antal saker och använder sig av principen ”en in - en ut”. Att de får plats i samma grupp som de som har 100 sminkprodukter, men som klär sig eller inreder så enkelt de bara kan, och att alla där emellan och runt omkring också kan vara en del i gruppen.

I det långa loppet kommer det inte handla om saker, eller utseende för mig. Det kommer handla om vad jag väljer i livet, såväl i inköp som i beslut. Jag vill förenkla saker, och i längden kommer det antagligen påverka många delar av mitt liv, kanske även inredning, utseende och vad jag väljer eller inte väljer att köpa i affärer.

Vill ni läsa lite mer på ämnet, eller undrar hur jag kommit fram till vad jag tycker och tänker idag? Då rekommenderar jag följande länkar:

Jenny Mustard om hur man börjar, samt olika sorters minimalism.
En samling av mina favoritvideos på ämnet.
Förvaringsdrottningen om 7 knep för att rensa kontinuerligt.

Hur tänker ni? Jag funderar mer och mer kring detta och tycker det är så intressant att höra vad andra tycker. Vad har ni för relation till ordet/utövandet av minimalism? Är det positivt eller negativt? Varför? Jag är supernyfiken på era svar!


En dags time out från blogg och sociala medier

Idag är en sån dag när jag tar en paus härifrån. En liten time out för att skapa nytt material, hitta på något kul på stan, kanske ta en långpromenad eller testa yoga. Jag ska laga mat länge, för vi ska äta pizza, och bara umgås med Eric när han kommer hem från sin tenta.
 
Jag ska göra juice på morgonen, kanske mixa ihop en smoothie på all mango vi har hemma, gå ner på torget och se om de har något kul att mixa ner tillsammans med mangon, och så ska jag äta min frukost långsamt. Kanske går jag på en liten utställning ett kvarter bort, kanske stannar jag hemma hela dagen. Jag ska planera nästa veckas mat och skriva en komplett handlingslista, och så vill jag gärna gå igenom våra skåp och se vad vi har hemma som vi inte använt.
 
 
Jag ska ta en timme till att läsa en del kurslitteratur och skriva mål inför vår praktik, en uppgift jag skjutit på en vecka trots att den ska lämnas in snart. Jag ska även försöka få in en kort session med Emelie över chatten för att skriva ner frågor vi kan tänkas vilja ställa till våra handledare inför en skrivuppgift vi gör tillsammans i kursen vi tar paus i för praktiken.
 
 
Det blev många "jag" i den här texten, men det är just det idag handlar om. Mig. Att jag tar en dag borta från sociala medier och från bloggen för att rensa tankar, rensa hemma och få gjort saker som inte är vid en dator eller telefon. Jag överväger att göra detta oftare, men vi får se hur det blir med det.
 
Nu avslutar jag detta lite svamlande inlägget och säger tack för mig, och tack till dig som läst igenom hela! Det här är självfallet inte skrivet nu klockan 7 på morgonen, utan igår kväll. Imorgon (söndag) kommer ett längre inlägg om mina tankar kring minimalism, samt en liten kort historia om mig som yngre. Så kika in då igen!

Spontan utflykt till Botaniska Trädgården i Lund

I måndags natt skickade jag en snap till Emelie i min klass och undrade om hon kanske ville följa med till Lund på onsdagen, eftersom jag ville fotografera i botaniska trädgården. Hon svarade inte, men morgonen därpå packade jag ner kameran för ifall hon inte kunde varken då eller på onsdagen så kunde jag ju åka själv redan i tisdags.
 
Sagt och gjort, det blev en spontanutflykt till Lund den tisdagen! Vi virrade först omkring lite i Malmö för det stället vi hade tänkt testa lunch på var proppfyllt, och till slut hamnade vi på ett Espresso House och satt och tjötade där i nästan en timme innan vi gick till Malmö C och tog första bästa tåg till Lund!
 
 
Jag har ju redan delat med mig av några bilder i ett inlägg för några dagar sen, men vi hamnade i alla fall här först. I ett rum längst till vänster tror jag, där det fanns bänkar att sitta på och värme nog för att inte frysa, men inte heller tillräckligt varmt för att få glasögonen att imma igen totalt.
 
 
Anledningen till att vi inte var i rummet med palmerna direkt (eller knappt alls) var nämligen detta! Vi vet fortfarande inte vad det var de filmade riktigt, men om jag hittar något kan jag ju länka det i ett senare inlägg!
 
 
 
Vi satt i alla fall i detta rummet i kanske en kvart och väntade på att alla existerande linser vi hade med/på oss skulle vänja sig vid annat än bitande vind och kyla.
 
 
 
Det luktade otroligt gott på grund av amaryllisen som blommade där inne, och Emelie tyckte att det här trädet såg ut att ha glasspinnar som täckte stammen. Vilket det ju faktiskt gör lite grann?!
 
 
 
I ett annat rum lite närmre det varmaste, så finns det djur!! Förr fanns där även grodor, men de rengjorde det terrariet när vi var där, så jag vet inte om de är på semester för en kort tid eller för alltid... Fiskar finns där i alla fall i två rum, här är det ena!
 
 
Och i samma rum finns dessa!!! Små vaktlar, enligt skyltarna på dörren. Vi upptäckte senare att de även fanns i rummet längst till höger, som är någon sorts kallare motsvarighet till rummet högst upp i inlägget. Men alltså, de här fåglarna var verkligen aldrig stilla. Och de rör sig otroligt fort! Det här är den enda någorlunda skarpa bilden av kanske 40...
 
 
 
 
I olika rum fanns också olika växter, som ormbunksrummet, kaktusrummet och typ medelahavsrummet tror jag. Det är olika ljus i olika rum, och den här längst ner var en häftig växt (som jag aldrig såg namnet på) som solen lyste genom på ett så häftigt sätt att jag var tvungen att fotografera genom bladet!
 
 
 
 
 
Här har vi förresten en härligt blandning av en riktigt pingla och en massa kaktusar! Vi skrattade gott i detta rummet åt kaktusar som såg ut som mögliga bollar (se nedan), och kaktusar som mer var formade som gigantiska fallosar med pungkulor runt... Eh, vi kan möjligtvis ha dels varit trötta, och dels ha riktigt dålig humor.
 
 
Se!? Visst ser det ut som mögliga bollar?! Helt klart inte den sortens kaktus som tilltalar mig. Alls faktiskt.
 
 
 
 
Här ser vi även en studie av att klappa taggig, enorm kaktus-boll. Den var galet vass, och jag stack mig nästan när jag bara ville peta på den. Taggarna känns utöver det lite som okokt spaghetti, ännu ett konstaterande från Emelie som stämmer väl!
 
Sen då? Jo, växthuset stänger 15.00, så vi gick efter en timme där ner till stan. På väg ut sa jag "vi har två alternativ nu. Antingen fika och en åka hem, eller bara åka hem.", och fika blev det såklart!
 
 
På Lunds studentigaste fik - Ariman. För övrigt kanske det mest prisvärda fika jag ätit, ser ni storleken på bitarna!? 30 kr, ja tack! Läsken kostar dock 25, men dricker man kaffe är det mer värt pengarna!
 
 
Äppelpajen såg väldigt god ut, men min brownie med nötter och grädde var inte helt fel den heller. Det här skulle kunnat bli tradition om det legat i Malmö!
 
 
Sen satt vi där och tjötade en och en halv timme till innan det var dags att bege sig till tåg åt respektive håll - hon till Helsingborg och jag till Malmö. Om hon bara kunde flytta hit hade det ju inte gjort något, då hade hela gänget nästan varit samlat! (Jag vet att du läser, Emelie, så komsi komsi till Malmö!)
 
Och det var den eftermiddagen. En helt klart underbar dag med mycket skratt, roliga samtal och lite allvar. Vi lär sakta (eller snabbt) men säkert känna varandra bättre, och jag inser hur mycket jag verkligen tycker om Emelie. Så himla go, glad och härlig människa! Nästa gång jag träffar henne är allra troligast när hon fyller år, för nu väntar 4 veckors praktisk utbildning (VFU) och då är vi i olika städer tills kurserna börjar i skolan igen.
 
Har ni varit i Lund nånting? Vilka är era bästa caféer och var mer kan man gå där det är gratis? Jag vill utforska den staden bättre, och gratis är ju som sagt alltid gott! Gratis alltid eller med studentrabatt kvittar, vi har nämligen studentkort allihop i min umgängeskrets här nere, så tipsa på!

Fyra Favoriter: Beauty Vloggers

Den här kategorin glömde jag nästan bort lika fort som jag kom på den, men det ska det bli ändring på! Den har ju trots allt potential. Stor potential till och med!
 
Jag skrev ju för några veckor sen om saker jag tyckte var lite pinsamma att erkänna för er, och där var en av punkterna att jag älskar beauty-kanaler på Youtube trots att jag väldigt sällan har smink på mig. Därför tänkte jag att jag kan dela med mig av fyra favoritkanaler, där de flesta känns som såna inte alla har koll på! Alla är britter, och jag har märkt på senare tid att jag föredrar dem. De är mer avslappnade, har en mysigare dialekt oavsett plats i England (även om jag tror att de bor i Brighton allihop?) och så verkar de ha en trevligare syn på livet än de flesta amerikanska beauty-vloggare jag stött på.
 
 
 
Fleur är en av Englands största beauty vloggers, men jag har märkt att rätt få svenskar verkar ha koll på henne. Hon är den som har mest erfarenhet och hon började faktiskt redan 2009! Numera har hon skrivit en bok, har egna sminkprodukter och har runt 1,9 miljoner följare på YouTube!
 
 
Alix är nog en av de jag älskar allra mest. Hon verkar otroligt down to earth, och fast hennes kanal växer väldigt mycket just nu så tycker jag inte att det verkar stiga henne åt huvudet alls. Hon är rolig, vloggar bra och varierar det hon lägger upp så att hennes kanal verkligen är kvalitativ!
 
 
Suzie blandar mode med beauty och lite livsstil, och även hennes vloggar är verkligen superbra! Det här varierade innehållet är det jag gillar mest, och så gillar jag mängden videos som kommer upp. Hennes stil är riktigt snygg, och hon verkar dessutom otroligt ödmjuk, vilket jag verkligen gillar.
 
 
Anna är kanske den som blandar allra mest. Hon har dels sina beautyvideos, dels samtalsvideos med en annan  ung kvinna, dels garderobs-videos och dels lite mat och träning. Framförallt hittade jag till Anna för att hon använder en teknik för sina kläder som kallas Capsule Wardrobe, något jag stötte på för flera år sen men aldrig hakade på, men som jag överväger att planera in med början i mars! Vi får se hur det går, men Anna har i alla fall basic-videos på ämnet med bra förklaringar och lookbooks för sina säsonger!
 

Och det var mina favoriter just nu! Har ni några andra tips som jag kanske har missat? Jag gillar som sagt avslappnat och blandat med livsstil, så hit me with your best ones!

Left Overs Januari

Dags för ännu ett år av left overs! Jag själv älskade att skriva de här inläggen förra året, och jag vet att många av er som läser uppskattade dem när de kom ut också, så en win-win situation helt enkelt! Januari gick upp och ner i form av fotografi, men det blev ändå ett gäng bilder jag hoppade över i inlägg, eller som helt enkelt inte fick en plats någon annanstans än här, så nu kikar vi på hur januari såg ut i snapshots!
 
 
 
Månaden började i Falkenberg, eftersom vi varit hemma över jul och sen skulle till Norge och åka skidor. Jag hittade lindt-praliner på lösvikt på vårt lilla ICA och vi lyxade till det med en av varje var. Väldigt gott, men kanske lite söta de flesta ändå?
 
 
Jag tog bilder till Monthly Makers, och kände att alla utom en blev dåliga. Men nu hittade jag den här, och den är ju faktiskt rätt okej!
 
 
Eric gosade med den lilla äckliga (men ack så snälla och mysiga) katten som alltid kommer hem när han förstår att Eric är hemma. Sist gick han så långt som att sova en stund i vår säng, under mitt täcke! Allergitablett var det ja.
 
 
Jag hade med mig en sån här hem! Jag visste inte ens om det var värt det, för jag brukar inte gilla att bada, men den här gången... Ja, det var underbart.
 
 
Jag tappade upp ett rejält bad, släppte badbomben som blev lika grön som på bilden här nedanför, och sen låg jag där i vad som blev nästan en timme. Galet för att vara jag, jag brukar inte klara av att bada i mer än en kvart eftersom vattnet blir kallt. Men den här gången höll det sig länge!
 
 
 
Och så passade jag på att ta en liten selfie i spegeln som var nyrengjord kvällen innan! Vi rengjorde hela badrumsskåpet och jag hjälpte mamma att slänga saker som hade stått där... lite för länge, vi lämnar årtalen till sekretess känner jag. Även min sida rensades och rengjordes och så var speglarna rena igen!
 
 
Sen var vi ju i winter wonderland på riktigt. Förstår fortfarande inte hur det kan bli såhär vitt, men det kan det ju alltså tydligen bli.
 
 
En dag var det glitter över hela skrivbordet eftersom jag tänkte ta en ny bild till min header. Till slut gav jag upp, la allt på ett papper och så blev det bra helt plötsligt! Inga fler konstiga skuggor, utan bara en enkel bakgrund och snygga små glitterprickar.
 
 
Frukostar med dator och podd var rätt vanliga den första veckan i skolan när vi inte hade några schemalagda lektioner utan bara träffades i mitt lilla arbetslag på tre personer.
 
 
Jag lyssnade på Josefin och Vanja, som för övrigt har blivit en av mina bästa podcasts, tycker den är så himla mysig! Så tips tips, lyssna på den!
 
 
Den här gången blev det en tvådelad smoothie, med gårdagens rester under dagens nymixade. De bildade en snygg våg i glaset, som sen gick att göra till en marmorering, men den gjorde sig tyvärr inte alls på bild.
 
 
Sen satt jag många dagar och valde ut och redigerade bilder från Norge. Jag vet faktiskt inte hur många det blev till slut, men jag får räkna någon dag!
 
 
Vi hade tema pasta som mat en vecka, och det här var allt vi behövde handla! Inte särskilt mycket faktiskt, för att vara en veckas mat. Detta + kyckling i frysen och antagligen några andra saker vi redan hade hemma resulterade alltså i 7 hela maträtter, varav 6 stycken helt klart ätvärda och uppskattade!
 
 
Här är exempelvis resterna av en, som blev en mix av två vi brukar göra. Mycket kyckling och mycket curry, som det bör vara i en matlåda! Här skulle jag förresten försöka visa upp det glamourösa student-livet, men sen la jag visst aldrig upp den?
 
 
Sen sydde jag! Det blev 5 små kuddar till ett skolprojekt, som kommer i sin helhet (halvhet...?) längre ner sen! Vi skulle gestalta en förskolemiljö och valde att bygga ett musikrum utifrån önskemål från intervjuer med barn på våra förskolor.
 
 
Sen var det webinar med Better Bloggers! Trots tekniskt krångel var det riktigt bra, och Linda är som vanligt otroligt proffsig! Tror det går att hitta på Youtube, men får återkomma om det.
 
 
Såhär kan en arm och hand se ut efter att man målat en hel skolåda vit invärtes och utvärtes och sen målat väggarna på insidan i en ljust blå färg.
 
 
Och här är en av sakerna jag gjorde till lådan! Vi valde att ha med ett litet Frost-tema eftersom många av barnen älskar den filmen. Så jag klippte ut Olaf i vit filt, broderade ett ansikte och knappar på honom, broderade fast honom på en cirkel i ljusblå filt och broderade sen armar, hår och en näsa på honom. Sen tyckte jag det såg lite tomt ut, så det blev några snöflingor också!
 
 
Och det här är en del av vår låda. Jag har gjort alltihop, matta, kuddar, målning, teckningarna på väggarna och den lilla gitarren i papp som egentligen står till höger, men som inte är med i sin helhet. Kanske den bästa skoluppgiften hittills!
 
 
Och så var det dags för tenta. Vi samlades innan allihop och åt och var nervösa. Här är en lagom peppad Emelie!
 
 
Och en skrattande Hanna, som ju var med i mitt arbetslag!
 
 
Och halvvägs igenom tentan på fyra timmar togs detta kortet, på mitt fina lilla arbetslag! Jag, Hanna och Otto samarbetade alltså på detta, och det var ett alldeles ypperligt samarbete!
 
 
Dagen efter var vi på Pinchos, men det har jag ju redan skrivit ett längre inlägg om här! Här är en av mina otroligt goda alkoholfria drinkar.
 
 
En dag var vi trötta på att laga mat, och trötta på all mat som går att köpa i närheten utom detta. Eric gick bort till Casual Street Food och beställde oss varsin cheeseburgare och chokladmilkshake. Need I say more? Bästa burgarna i stan hittills!
 
 
Sen började jag fotografera i dagsljus igen, och drack bland annat en froosh-smoothie! Tyvärr verkar de ha slutat med min favorit, men den här kommer inte långt efter.
 
 
Sen köpte jag hem detta. Naturgodis det bästa är! Men den där drickan? Inte min grej. Spenaten förstörde den nog tyvärr, för den smakade verkligen en blandning av gräs och mögel, går inte alls hem hos mig tyvärr! De har dock flera andra smaker som jag gillar, bland annat en jag köpte dagen efter med mynta och ananas. Flaskorna är också riktigt bra att ha med sig, för de är lagom små och funkar perfekt för egenpressade juicer!
 
 
Men som sagt, naturgodis is all you need. Framförallt sorten med torkade bär och mycket choklad, hehe.
 
 
Sen köpte jag mig en yogamatta! Hittills: 2 pass. Bästa jag gjort faktiskt, men ska bara få in vanan att göra det minst några dagar i veckan, för det är otroligt skönt.
 
 
Jag fotade mer, gjorde en ansiktsmask och målade naglarna. Ansiktsmasken är från HM och jag gillade den verkligen, ska visa lite närmre en annan dag! Nagellacket är från Lindex och det glittrigaste jag hittat, precis vad jag letat efter!
 
 
Och slutligen en bild från förra veckan när jag åt lunch med Emelie på Tusen&2 i stan. Den här bilden fick inte vara med i inlägget eftersom den är så mörk, men jag ångrar det nästan lite nu. Det var i alla fall en exceptionellt bra dag!
 
Och sen åkte vi hem till Falkenberg, firade pappas 50års-dag och stannade till måndagen. Nu är vi i Malmö igen, och jag tycker det är så himla skönt. Nästa vecka börjar jag min praktik, och det innebär att jag inte vet hur mycket jag kommer uppdatera här. Jag ska anstränga mig för att få upp något då och då som minst, men praktiken är 5 dagar i veckan och är otroligt viktig. Och dessutom rolig! Ser fram emot att få vara ute på förskola i 4 veckor och verkligen få känna på vad det kan innebära att jobba där!

Fem från idag

Idag var en bra dag. Det kanske inte började så, med en mindre stunds sömn efter larmet och en buss som gjorde mig mer sen än nödvändigt, men en slutade helt klart väldigt bra!
 
Skolan var rolig och intressant, vi hade en två timmas workshop i gelstaltning och rörde lite smått vid drama, och sen blev det lunch och en spontan utflykt till Lund med Emelie! Jag ville så gärna till botaniska trädågården igen, senast jag var där var ju i oktober 2014, så jag kände att det var dags igen. Jag har velat fota i vinterljuset där ett tag, så vi chansade när vi ändå var lediga hela eftermiddagen.
 
 
Det var en filminspelning som pågick i det största rummet, det med tropiska växter och palmer, så vi började i ena änden i stället. Där finns ett rum som vi satt i i kanske en kvart innan vi gick vidare där det finns bänkar att sitta på. Där var också ganska varmt, men inte fuktigt alls. Där finns några spännande träd, och så fanns där blommande amaryllis som gjorde att hela rummet luktade otroligt!
 
 
Sen vandrade vi vidare genom rummen, jag med kameran i högsta hugg och Emelie med telefonen. Man tager vad man haver liksom! Här fanns fiskar i två rum, och små vaktlar i två! Men fiskarna var lättare att fånga på bild, för vaktlarna var verkligen aldrig stilla.
 
 
I ett rum finns den här roliga rökmaskinen! Vid ett tillfälle började röken röra på sig utanför sin lilla håla, men slutade innan jag hann fånga rörelsen. Så då utbrast jag "kan man inte blåsa på den!?" och så gjorde Emelie det. Perfekt teamwork säger jag! För liksom, hur häftigt är det inte med rök bland trolska växter? Dessutom i ormbunksrummet?
 
 
Sen skrattade vi gott åt mögliga kaktusar (de ser alltså mögliga ut, de är inte det på riktigt) och kaktusar som eh... såg ut som andra taggiga saker, hehe. Faktum är att vi skämtade om att döpa detta inlägget till "Växthus, mögel och snoppkaktusar", hehe. Men så blev det ju alltså inte.
 
 
Och så avslutar vi med den här lilla vackra blomman! Vet inte alls i vilket rum den var, men den här gula färgen kändes lagom solig och bra såhär i kylan och regnet.
 
Och det var de fem bilderna från idag! I morgon kommer januari månads left overs, är så peppad på att få sätta igång den lilla sammanfattningen igen!

Sista dagarna i Norge

Jag tänkte att såhär snart en månad efter avfärden på resan så var det dags att avrunda bilderna från den. Jag pratar ju då självklart om Norge-resan i början av januari! Det finns exakt en och en halv dag kvar, varav den halva dagen var resdag och består av en (1) bild. Dagen innan var dock en dag när jag tog ytterligare en bildpromenad i lugn och ro!
 
 
Hotellet hade en ganska rejälfrukostbuffé, och den här dagen satt jag nästan alldeles ensam i matsalen kanske en kvart innan den skulle stänga. Trots att det var lite utplockat fick jag fram detta!
 
 
Äppeljuice, bärig yoghurt med linfrö, torkad kokos och torkad ananas/papaya, ett löskokt ägg och några klyftor apelsin. Ljuset var rätt knäppt faktiskt, jag förstod aldrig riktigt hur jag skulle få det att jobba FÖR mina bilder den här morgonen. Bilderna är faktiskt knappt redigerade, förutom lite exponering eftersom det fortfarande var rätt mörkt ute.
 
 
Solen hade gått upp såhär mycket när jag avslutade min frukost, och en kille på kanske 12 år glodde på mig som att jag var dum i huvudet när jag fotograferade soluppgången och min frukost mer än jag gjorde något annat, haha.
 
 
Sen rörde jag mig tillbaka mot vårt rum och ljuset började bli mer hanterbart. Som till exempel här, där vi äntligen ser inredningen ordentligt! Som jag skrivit innan måste det här hotellet varit otroligt fancy at some point, men nu är det relativt nergånget tyvärr. Möblerna håller sig dock fortfarande! Dessutom undrade jag mycket över golfarna på tavlorna, det är ju en skidort tänker jag?
 
 
Ja, ni ser ju. Svindyra skinnmöbler som fortfarande håller måttet. Kanske inte min inredningsstil direkt, men jag kan ändå uppskatta hantverket i en fåtölj som antagligen används dagligen året runt kan hålla efter så lång tid.
 
 
Sen blev det utomhuspromenad! Eller ja, jag satt antagligen och spelade Pokémon Pearl på mitt DS på rummet ett tag innan detta, för jag skulle möta upp resesällskapet i backen runt 13. Så en halvtimme eller så innan vi skulle mötas gick jag ut i -23 grader och höll på att förfrysa snoret i näsan ungefär.
 
 
Jag såg till och med svärfamiljen åka neråt ett sista åk i backen! Jag lyckades filma dem, men det blev inget bra, så vi får se om det hamnar i någon film om resan sen. Jag filmade väl egentligen mest resan upp och inte så mycket mer, jag har inte bestämt mig än med andra ord.
 
 
Hej hej från ett soligt och iskallt Norge-fjäll!
 
 
Jag satte hörlurarna utanpå mössans öronlappar, och det kan nog ha räddat en del av mina öron den halvtimmen. Mycket bra tips om man inte behöver vara social, btw!
 
 
Sen gick vi till vårt stammisställe på veckan: Nystua! Och här är de alltså, nästan hela min extra-familj. Antagligen den enda bilden där de alla är samlade, men så kan det ju bli ibland!
 
 
Efter maten åkte de i ett par timmar till tills snön inte låg lika bra? Det är så jag förstått det i alla fall. Att snön måste vara platt eller nåt för att åken ska bli bra. Ja, ni hör ju hur intresserad jag är, haha. Vi avslutade i alla fall sista dagen med packning och att bara ta det lugnt och se till att alla tekniska apparater skulle hålla batteriet hela resan hem.
 
Dagen efter gick vi upp tidigt, åt frukost först av alla och sen bäddade vi ur sängarna, packade in sakerna i bilen och begav oss hemåt.
 
 
Och det här är enda bilden jag tog den dagen. Jag tror Eric läste ungefär halva den boken bara i bilen hem. Själv satt jag mest och lyssnade på Taylor Swift i min iPod och kanske spelade spel. Jag minns inte riktigt, men jag tittar alltid mest ut genom rutan när jag reser, så kanske var det det jag gjorde nu också.
 
Allt som allt var det en himla bra fjällresa! Jag kanske som sagt aldrig lär mig uppskatta skidåkning, men vackra miljöer och nya platser, det kan jag ju alltid uppskatta! Fler skidresor? Ja, så länge jag slipper åka skidor så!

RSS 2.0