En måndag med handdockor och finfika

Förra måndagen, alltså för en vecka sen, hade vi en lektion som innehöll en föreläsning och en workshop. Inte vilken workshop som helst heller, utan en där föreläsaren pratade om handdockor! Hon var verkligen expert, och jag önskar i efterhand att jag hade haft ett lite öppnare sinne, men vad gör man?
 
 
Vi fick tillgång till så otroligt mycket material och började leka, som de blivande förskollärare vi är, hehe. Här är en koncentrerad Emilia i bakgrunden, och ett par glada Emilia och Emelie i förgrunden. Om det är förvirrande med alla namn? Ja, det är det, framförallt om man säger Emilia högt och båda vänder sig om, haha.
 
 
Linnéa var också där! Och Ida och Hanna också, men de vägrade helt enkelt att vara med på bild.
 
 
Här är förresten några färdiga resultat! Min Snape-docka, som det fick bli, Emilias lilla.. Plupp? Och Emelies Pippi-docka med vingar... Vi lät helt enkelt kreativiteten flöda den här eftermiddagen!
 
 
När de andra skulle hem så behövde Emelie vänta i Malmö för att möta upp en kompis, så jag stannade kvar ett par timmar med henne. Vi gjorde detta ^, som vi tenderar att göra lite då och då på samma ställe. De har stammiskort, så det kan ju vara något att överväga, haha.
 
 
Väldigt fin vän jag har fått genom förskollärarutbildningen! Egentligen skulle jag mött upp henne i Helsingborg igår, men det satte den sabla stormen krokben för. En annan gång helt enkelt!
 
 
Vi satt där tills det blev nästan helt mörkt, och solnedgången skapade så fina färger på himlen att jag var tvungen att fota. Malmö är så vackert ibland.
 
 
Sen gick vi den korta vägen till centralen för att möta upp vänner eller åka bussen hem, och det var den måndagen!
 
Idag har vi några lektioner, bland annat musikdidaktik och en workshop i Reggio Emilia, vi får se vad det innebär helt enkelt! Det enda jag vet är att vi ska ha med oss PET-flaskor, samt att Reggio Emilia är det hela Sveriges förskola bygger sitt system på, så det lär bli intressant!
 
Vad hittar ni på den här veckan? Jag är nyfiken på era vardagsliv!

Monthly Makers Adventskalender 2015

Får du inte nog av kreativitet och skapande? Som slutspurt på ett inspirerande år presenterar vi Monthly Makers adventskalender 2015, med ett unikt DIY-projekt per dag från första advent och fram till jul! Skapa med oss under hela december!
 
 
Såhär går det till: Med start den 29:e november bjuder värdarna bakom Monthly Makers på ett juligt DIY-inlägg per dag. Den 10:e december gör vi ett kort uppehåll för att presentera månadens gemensamma tema och fortsätter därefter fram till den 21:a december.
 
Här hittar ni vem som är värd för vilket datum!
 
29/11: Mikaela
30/11: Agnes
01/12: Beata
02/12: Sandra
03/12: Anna María
04/12: Jessica
05/12: Annica
06/12: Beatrice
07/12: Alicia
08/12: Jess
09/12: Beata
10/12: temasläpp hos Alicia
11/12: Elsa
12/12: Annica
13/12: Mikaela
14/12: Sandra
15/12: Agnes
16/12: Alicia
17/12: Jessica
18/12: Elsa
19/12: Anna María
20/12: Jess
21/12: Beatrice
 
Har du provat att följa någon av våra instruktioner, eller har du ett eget DIY-projekt, recept eller kul tips du vill dela med dig av? Kommentera med en länk eller maila info@monthlymakers.com - vi lyfter några favoriter på Facebooksidan och i våra bloggar!
 
Använd gärna #MonthlyMakersJul på Instagram och i andra sociala medier och följ oss på Facebook (länk) för att hänga med i lucköppningen!

Ledtråd 7

Nu händer det spännande grejer minsann! Imorgon släpper vi i Monthly Makers-gänget något roligt inför nästa månad, och jag har som rubriken hintar om ledtråd nummer 7. Ledtråden består, för er som hittar hit före ni hittar någon annanstans, av bokstäver och detta är mina: 
 
 
Nästa bokstav finns hos Annica! Leta er vidare från början till slut och se vad vi har hittat på nu! Har ni missat början på vårt lilla mysterium? Då hittar ni första bokstaven hos Alicia!
 
Så vad släpper vi nu då? Kika in imorgon så får du se!

Instagram vecka 45 + 46 + 47

Och så var det dags för instagram-round up! Jag instagrammar mycket i perioder, där vissa veckor är det något varje dag och andra veckor är det.... well, kanske en bild på hela veckan. De här veckorna har väl varit lite både och, men nu tycker jag vi tittar i stället. Vill man följa mig på instagram så finns jag på @beahallberg!
 
 
November började med att se ut såhär. Alltså, bokstavligt talat täckt av dimma. Jag fortsatte med min mest likeade bild någonsin - på min bullet journal, och fortsatte veckan med torsdags-firandet av tenta som jag skrev om här. Veckan efter mådde jag dåligt en dag och stannade hemma, och passade på att sätta in lite bilder i ett album.
 
 
Sen planerade vi inför en liten middagsbjudning (så pretentiöst? vi ska ha hit två kompisar på 3-rätters) som sker på lördag, jag visade en snutt till ur min bullet journal, och fick hem en rejäl laddning washitejp jag beställt från Etsy! Sen avslutades det hela med söndagsmorgonen jag skrev om i inlägget igår.
 
Det kom även upp en till bullet journal-bild, och en liten film på snöfallet vi hade i lördags, men filmen gick inte att få in sådär i en bild ni vet. Och jag tänkte att ni slipper se bara bilder på min bullet journal om ni inte vill det, hehe.
 
Vad heter ni på instagram? Jag letar alltid efter nya personer att följa!

En snöig söndagsmorgon

Igår vaknade jag av att Eric kom hem från jobbet, han jobbar tidiga mornar varannan helg ute på IKEA och slutar tio nämligen. Han hade cyklat hem i lite för lite kläder genom snön, och ville ha varm choklad och lägga sig under täcket.
 
 
Så jag gick ut i köket och värme på lite mjölk och grädde i en blandning och hade i Oboy-pulver som jag ville fotografera ångan från innan vi drack upp den. I köket var det ganska fint ljus också för en gångs skull!
 
 
Utanför virvlade snön ner i stora, stora flingor, och jag var väldigt glad för att jag var inomhus. Tyvärr la den sig bara på taket och inte på marken också, för där blev det bara slask. Jag är tyvärr inte så förtjust i snö, så vida den inte lägger sig vackert ute på landet ungefär. Snö i städer är bland det värsta jag vet, eftersom jag vet att den bara blir slask direkt.
 
 
 
Så vi mös ner oss under våra täcken, läste lite i varsin bok och drack vår varma choklad i stället. Jag har börjat läsa om Twilight-böckerna, som jag ju skrev att jag ville göra innan jul. Jag började i lördags och då hann jag läsa första och nästan halva andra, så jag har ju kommit på god väg med i alla fall en av mina punkter!
 
 
Sen låg vi kvar i sängen och pratade, myste lite och var glada över värmen, tills vi insåg att vi behövde handla, så jag tittade ut på taken en sista gång innan det blev för mörkt, och så gick vi bort mot Triangeln i snöslasket på marken för att handla lite småsaker vi behövde.
 
Idag är det dags för skola igen, och vi ska ha någon spännande föreläsning om handdockor med efterföljande workshop! Ska packa ner kameran för en gång skull, så får vi se vad som händer på den lektionen!
 
Hur kommer er vecka se ut? Har ni något kul ni ska göra på jobb eller i skolor? Kanske en mysig helgplan som ni kan berätta om?

30 saker jag vill hinna med innan jul

Det har alltså gått 8 dagar sen det kom upp något här, och jag vet inte ens själv varför det blev så, men jag antar att jag behövde ta den här veckan av paus och skolarbete för att orka komma igång igen.
 
Till idag har jag i alla fall rotat runt bland gamla bilder, redigerat om favoriterna med jul-tema och satt ihop en lista! Inser att det blivit en del listor på sista tiden, men den här är ju trots allt inte en fyll i och dela-lista, utan en genomtänkt grej som tagit en del tid. Och det är ju det som är så härligt - att det får vara en blandning!
 
 
Men nu tycker jag att jag vill dela med mig av dessa 30 saker jag väldigt gärna vill hinna göra innan jul, och eftersom det är knappt mer än 30 dagar tills själv julafton (hur gick tiden så fort!?) så får vi hoppas att jag hinner göra minst en varje dag helt enkelt!
 
 
2. Uppleva känslan av att se ett paket dingla i paketkalendern
3. Sätta ihop den ultimata jul-spellistan på Spotify
4. Se The Holiday
 
 
6. Se alla avsnitten av årets julkalender på SVT
7. Läsa om Twilight-böckerna, som av någon anledning får mig att känna julstämning
 
 
9. Bestämma mig för vad jag önskar mig och sätta ihop en lista
10. Planera in när vi ska träffa släkt på båda sidor
11. Städa lägenheten så grundligt att den är städad när vi kommer tillbaka igen efter alla firanden
12. Köpa in en riktig halmstjärna att hänga i fönstret - eller i alla fall en i trä
13. Pynta vår lilla plastgran vi köpt in till lägenheten
 
 
15. Äta skumtomtar och dricka julmust
16. Koka kola efter mitt bästa recept på kola
 
 
18. Ha myskvällar med Eric - komplett med tända ljus och sällskapsspel
19. Dricka några koppar glögg
20. Njuta de få lediga stunder jag kan få till
 
 
22. Bli klar fort med inköpen för att slippa stressen på stan
23. Skicka iväg några julkort till människor som bor för långt bort
24. Planera inför nyår - vad händer, var och med vilka?
25. Lägga till några juligare designmoment här på bloggen
 
 
27. Påbörja en sammanställning av året - i äkta bloggmanér
28. Fotografera något med tomtebloss
29. Baka lussebullar
 
 
Jag vet att många med mig brukar stressa en del innan jul, men det här är alltså det jag tycker känns viktigast i år. Förhoppningsvis får vi en vit jul, men vem vet, det är ju rätt ovanligt med vita jular här nere i södra delen av vårt avlånga land. Som mest regn eller slask numera - men man kan ju alltid hoppas och drömma lite om snö.
 
Vad har ni för saker på er göra-klart-innan-jul-lista? Jag är genuint nyfiken, kanske har jag glömt något jag normalt sett brukar vilja få gjort och behöver påminnas om det!

Sociala Medier: Instagram, Snapchat & Pinterest

Jag tror inte att det är någon hemlighet direkt att jag hänger en del på sociala medier som inte är den här bloggen, eller andras bloggar för den delen. Jag gissar dessutom att de flesta gör precis samma sak, och att de flesta letar efter de där favoriterna att följa på de olika sociala medierna. Jag gissar också att andra, precis som jag använder sina sociala medier lite oftare än de bloggar, eftersom man i princip alltid har med sin telefon med nämnda appar i. Nu vill jag dela med mig av mina egna kanaler och bli tipsad om andra. Kanske blir jag någons nya favorit, kanske kan ni tipsa mig i kommentarerna om någon ni gillar som kan bli min nya favorit?
 
Nu tänkte jag, oavsett ni vill eller ej, tipsa om att jag ju finns där ute i etern också! Jag fokuserar här på de mer bildliga sociala medierna, även om jag faktiskt finns på ett par andra ställen också.
 
 
Instagram - kanske det mest självklara sociala mediet, men jag har faktiskt kompisar som inte har insta och som inte använder sitt konto för att lägga upp egna bilder. Jag delar ju frekvent med mig av mina instagrambilder här på bloggen, men skulle ni ha missat det så finns jag alltså där under @beahallberg!
 
 
Snapchat - mitt nyaste sociala medie. Här hamnar lite allt möjligt, från roliga selfies eller knäppa videor, med mig och med andra, men mest hamnar här nog vardagsliv ändå. Sitter vi på föreläsningar och snapar varandra (det händer oftare än jag vill medge) så kanske det hamnar en och annan föresläsningsanteckning här, till exempel! Ovan är exempel på de mer och mindre charmiga selfies man kan få se om man följer mig. Sök på @deskriptiv!
 
 
Pinterest - sist men inte minst, så att säga. Här har jag över 5500 olika bilder och något fåtal videor och gifar samlade på ett enda ställe. Här finns allt från DIY till inredning, hår, kläder och en hel del recept kategoriserade efter vad de handlar om. Jag har 70 boards, några små och några stora, och jag sitter där i perioder. Man får hemskt gärna följa, man hittar genom att söka på @deskriptiv!
 
 
Hur använder ni era sociala medier? Är ni insta-junkies som jag varit sen jag skaffade appen, eller är ni mer "jag lägger upp när det händer något speciellt"-typen? Någon som läser detta kanske till och med använder instagram som en business? Pinterest och Snapchat är ju två helt andra saker, men jag antar att det funkar lika bra att använda alla tre på de olika sätten! Oavsett, följ mig och glöm inte att tipsa om andra som är roliga/bra/fina/inspirerande på sociala medier!

Lär känna mig-listan!

Jag har nu stött på den här listan på lite olika bloggar, som hos Sandra och Mikaela, och kände att den var kul men var lite osäker på om jag ville göra den just nu. Men sen skrev ju Sandra i slutet att hon gärna ville se vilka andra som fyllt i den, så efter en liten titt på de andras svar och bloggar bestämde jag mig för att göra detsamma!
 
Anledningen till att den kommer ut såhär en kväll och inte på min vanliga morgon-tid är helt enkelt att i min trötthet mitt i natten när jag förinställde det inlägget jag hade tänkt till idag, så hade klockan slagit över 12 och därför blev det fel i mitt huvud. Det kommer alltså i morgon i stället, och nu får ni läsa det här!
 
 
 

1. HUR GAMMAL ÄR DU?

21 år. Men fyller 22 i februari, något som min nyss fyllda 21 år gamla sambo gillar att påminna mig om... (bara för att han fyller år i november liksom... *muttrar för mig själv*)

 

2. HUR GAMMAL KÄNNER DU DIG?

Det varierar så otroligt ofta. Allt från 15, som jag ofta känner mig i sociala sammanhang där jag känner mig som ett litet barn, fast jag vet att jag liksom inte är så ung längre. Ibland känner jag mig dock vuxen och det känns så självklart liksom, som att jag är runt 40 och så jäkla världsvan typ. Ibland har jag också stunder när jag känner mig som om jag är jämngammal med farmor, så strax över 70 ungefär. Men när jag skriver det här inser jag att det kanske är just detta som är att känna sig som min ålder - lite förvirrad och vuxen och ett barn i omgångar från och till. Och jag antar att man inte växer ifrån det bara sådär. 

 

3. VAR BOR DU?

I Malmö! Min nya, älskade stad. Eller den är ju inte så ny för mig längre, för vi har ju bott här i två år. Här trivs vi fint, mitt i stan. Kanske att våra dåligt ljudisolerade fönster kan vara lite irriterande ibland när barerna lite längre ner på gatan låter mer än vanligt, men mestadels är det ju ändå ett vant ljud numera. Förutom det älskar jag att här finns lite av allt - bra mat, torget att handla frukt på, storstadsliv och småstadskänsla och alltid något att hitta på. Det enda jag kan efterfråga är riktig, äkta naturskog. Det spelar inte så mycket roll om det är barrskog eller lövskog, jag vill bara ha lite skog. Men det får jag ju trots allt en hel del av när jag åker hem, så det är rätt okej ändå! 

 

 
 

4. VAD HAR DU GJORT IDAG?

Vaknat sent, riktigt sent, och sen suttit och grejat med blogginlägg och lyssnat på poddar. En stund satt jag även med några av våra dyrare, finare kokböcker och letade recept inför veckans mat. Sen slutade det visserligen till stor del med att vi valde några urklipp ur ICAs kundtidning ändå, men vad gör väl det? Vi planerar för en liten trerätters-grej med ett par kompisar om några veckor också, så vi letar efter roliga recept till det också! Nu tror vi att vi har alla tre också, med soppa till förrätt, kyckling och pasta till huvudrätt och vit choklad till efterrätt, hehe. Ska se om jag kan fotografera om det blir så fint som jag hoppas...

 

5. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?

Jag vet inte. Jag vet faktiskt inte. Jag älskar vårsolen när den börjar värma, jag älskar vintern när det är snö, jag älskar sommaren när jag har ledigt och det är lagom varmt ute och jag älskar hösten när den är fin och krispig. Men jag tycker också att våren är jobbig innan den blivit härlig, att vintern är hemsk när det är kallt, blåsigt och slaskigt, att sommaren blir för varm eller för kall eller för regning, och att hösten lätt blir lite jobbig, kall och långtråkigt grå. Plus att fotografi är ett helvete när det är så mörkt dygnet runt att man får ha ISO 1600+ på alla bilder.

 

6. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?

Ska jag verkligen erkänna mitt sockerberoende här? Ja, jag får väl göra det, för det är jag ju definitivt beroende av. Jag äter alldeles för mycket godis och sånt veckorna igenom, såpass mycket att vi nu allvarligt överväger en sockerfri månad igen. Ja, igen. Jag har fått motivera mig med vinster och grejer för att klara det förut, så det är väl rätt galet egentligen. Men så går det i perioder också, främst att sockret behövs mer på hösten och vintern än våren och sommaren, eftersom frukt är min last när den börjar bli billigare och godare, hehe.

 

 
 

7. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

1. Jag har alltid läst otroligt mycket och otroligt fort. Men när det kommer till kurslitteratur går det inte. Det tar stopp i princip direkt, något som börjar bli ett problem med tanke på att vår kurlitteratur-lista nu börjar bli eh... ganska lång, så att säga.

2. Jag åt aldrig frukost när jag var yngre. Jag började med det först för några år sen, när jag fick ett sommarjobb som började 7 på morgonen och slutade 16, och därför behövde få i mig mer energi på morgonen för att orka hela dagen. Jag åt nästan ingenting de tre veckorna, men ändå gick jag upp ganska mycket i vikt. Kanske för att jag var så slut efter jobbet att jag inte orkade vara aktiv efter det, och det var ett ganska stillasittande jobb på ett äldreboende.

3. Jag lyssnar gärna på poddar, men utökar sällan min repertoar till nya sådana. De ska i de fall det händer innehålla i princip bara kvinnor, ha en rolig vinkel och mest handla om aktuella ämnen i vardagen eller sagda kvinnors liv. Typ Fredagspodden-style eller liknande. Jag har försökt lyssna på typ Värvet och jag bara tröttnar, oavsett hur intressant person det är han intervjuar.

 

8. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUT NU?

Jag har av någon anledning nästan slutat drömma om resor. Jag är nyfiken på Europa i allmänhet, mest storstäder eller riktig landsbyggd med vacker natur, men någon längtan till andra världsdelar har jag väldigt sällan haft. Kanske är det mitt kontrollbehov och min flygrädsla där, men jag känner liksom att jag älskar Sverige och gärna stannar här. Men om jag måste välja en plats åker jag gärna tillbaka till London, eller testar Edinburgh som jag känner verkar mysigt!

 

9. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?

När jag skriver detta är jag mest trött. Trött och lite rastlös på samma gång, som att jag inte fått röra på mig ens de där stegen till och från bussen till skolan och det är riktigt, riktigt jobbigt.

 

10. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?

Det är en liten draw mellan Polly och Polly Ahlgrens bilar för tillfället. Annars älskar jag mörk choklad, antingen med mint-smak eller den nya från Lindt med lime som jag fastnat för efter att jag fick den med en tidning jag köpte. (okej, jag erkänner - jag köpte tidningen för chokladen, inte tvärt om)

 

 
 

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITAFFÄR?

Jag skulle vilja säga Søstrene Grene, men jag älskar TGR också. Billigt, kul och färgglatt. Men jag dras också till kvalité och ibland händer det att jag köper dyrare grejer (mest små än så länge) från typ Svenskt Tenn eller liknande.

 

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?

Finns ingen tvekan på detta, jag är verkligen en kvällsmänniska. Ska jag göra saker skjuter jag gärna upp dem till kvällen och då kan jag bli redigt effektiv och det tar bara en kvart eller så innan jag är klar med en syssla. Däremot när jag väl vänt mitt dygn till tidiga mornar så gillar jag att få saker gjorda på förmiddagen, för då är man ju ledig resten av dagen!

 

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?

Nej. Det finns liksom inget längre svar på detta egentligen. Jag har aldrig varit på sjukhus för allvarliga skador, inte heller för särskilt allvarliga sjukdomar. Jag har inte brutit något, sytt något, haft gips, vrickat eller stukat något, fått en spricka i valfritt ben, eller egentligen något annat som gjort att jag behövt vara på sjukhus. Jag har heller aldrig åkt ambulans!

 

14. VEM GJORDE SENAST NÅGOT EXTRA SPECIELLT FÖR DIG?

Jag antar att det var Eric. Det brukar nämligen vara så, eftersom vi ju bor ihop. Ecakt vad det var kan jag inte minnas, men han gör fina små saker nästan varje dag, så det spelar nog inte så stor roll ändå! Är så glad att han är en sån där omtänksam och snäll person.

 

 
 

15. ÄR DU BLYG?

Ja. Alltså, ja. Jag har alltid varit blyg, men jag tror inte att folk tänker så om mig längre. Jag har börjat anstränga mig rejält för att framstå som mindre blyg de senaste åren, och jag tror att det fungerar. Man måste ju inte ta bort all blyghet, men jag tror att den ofta har hämmat mig och jag kanske hade känt fler personer om jag inte varit så blyg som jag är.

 

16. VAD HETER DU I ANDRANAMN?

Kristina och Viola. Kristina heter både jag, min farmor och några fler kvinnliga släktingar på den sidan (tror jag) och Viola har jag fått för mig är efter min mormor som hade det som andranamn eller så.

 

17. VILL DU GIFTA DIG?

Ja! Det vill jag verkligen. Men det för också med sig så mycket ångest. Kanske eftersom jag verkligen, verkligen vill ha det fint, men att vi fortfarande är studenter och vi har inte förlovat oss och vi vill inte förlova oss förrän vi vet att vi kan sätta ett datum för bröllop ungefär samtidigt och ja. Det verkar vara så mycket att tänka på, och det ger mig bara så mycket ångest att vi skjutit på att tänka på det ett tag.

 

18. HAR DU NÅGOT SMEKNAMN?

Jag kallas nästan alltid för Bea. Antar att det är lättare än Beatrice liksom. Tror nästan alltid att folk är arga på mig när de säger hela mitt namn för att jag nästan alltid blivit kallad Bea, haha. Annars har jag ett till, som bara används av min faster och farbror, samt ett par av mina nära-i-ålder-kusiner, Bissan. Det kommer faktiskt från min enda äldre kusin som inte kunde säga Beatrice som liten, runt 2 år gammal, och sa Biss, och ja, Bissan blev det helt enkelt!


4x4 saker #3

 
Vi ändrade om lite i köket och satte kryddväxter, en fruktskål och de mer frekvent använda kokböckerna i fönstret. Tycker det blev rätt fint ändå!
 
fyra saker jag ska göra idag
betala en mobilräkning jag skjutit upp ett par dagar (ingen fara dock, den är inte sen)
fortsätta sticka på halsduken jag började på till Monthly Makers
äta frukost, because: frukost
städa av skrivborden här hemma
 
 
En av alla frukostar vid datorn den senaste veckan, när jag suttit med Ida från morgon till i alla fall lunch eller eftermiddag och skrivit på vårt Paper. Det kommer kännas konstigt att inte göra det nu på ett tag.
 
fyra helgplaner
skaffa fler saker till Erics julklappskalender
vila mig så mycket som möjligt innan nästa kursstart
öva gitarr och spela in veckans läxa
städa, städa, stäääädaaaa
 
 
Jag har ändrat om lite bland kategorierna här på bloggen! Några ströks, några las ihop och några flyttade kateogri där i sidan till höger. Nu känns det mer aktuellt, och de kategorier som är lite mindre är såna jag helt enkelt vill fortsätta fylla på!
 
fyra saker jag lyssnar på
Beyoncé - Love On Top
Ariana Grande - Focus
Zara Larsson - Bad Boys
Iggy Azalea & Charli XCX - Fancy
 
 
Sen tänkte jag dela med mig av den här bilden igen, för den gör mig så glad. Glad för att jag har såna bra vänner i skolan, glad för att jag orkade och vågade hänga med när de andra skulle ut och glad för att de inte tycker det är jobbigt att jag inte dricker alkohol. Glad, helt enkelt! (och lite extra glad på grund av mitt färgglada sugrör mitt i allt, hehe)
 
fyra saker jag önskar mig
några roliga och fina julklappar
en vit vinter kanske med lite snö även här i Skåne
att vårt Paper vi skickade in i onsdags blir godkänt
att den kommande kursen är lika rolig som den låter
 
Andra gånger jag gjort den här listan har det bland annat sett ut såhär och såhär.
 
Vill ni hitta fler koncept på roliga listor föreslår jag följande inlägg:

En torsdag med plugg och After School

Igår var det alltså en sån där dag när vi hade bestämt oss för att träffas och plugga ihop, i alla fall några av oss, och därför släpade jag med mig kameran! Jag brukar undvika den lite med personer jag inte känner så bra, men nu känner jag att spärren liksom släpper med de flesta jag umgås med frekvent.
 
 
Först köpte jag bullar på Gateau, hoppade på tåget som Emelie satt på, och åkte vidare till Hyllie. Där fick vi sen eskort av Emilia hem till hennes nya lägenhet! Här var det alltså tänkt att vi skulle sitta och plugga, och det gick ju... helt okej ändå, trots en del okoncentrerade stunder.
 
 
Vi drack till exempel varm choklad i mens-kopp!
 
 
Sen tog vi oss efter många långa timmar hit, till Jensens på Emporia. Känner att jag är här rätt ofta nu för tiden? Men det är väl så när de har lunch till 16 och den är billig typ.
 
 
Där beställde vi in lite mat och satt i typ en timme innan vi begav oss till tåget som tog oss hem till oss. Sen satt vi här ett tag och försökte plugga lite till.
 
 
Sen hade vi lite spontant planerat in att hänga på några klasskompisar för torsdagsöl! Eller ja, de kallar det så, men man får ju dricka lite vad man vill såklart. Först mötte vi i alla fall upp Ida och Maria som satt utanför och väntade med varsin öl.
 
 
Sen fick vi ett bord som var lite för litet, men vi satt här ett tag i alla fall. Tills Maria gick och kollade med ett par tjejer om vi inte kunde byta, och så fick vi ett långbord som det sen satt 10 pers vid.
 
 
Själv drack jag då detta! Lagom för mig som inte tycker alkohol är så jävla nice typ.
 
 
 
Sen var vi ett gäng från båda grupperna av musikprofilen som hängde kvar ett par timmar, med diverse rökpauser och påfyllning av glas och flaskor.
 
 
Sen fick vi lite extra sällskap i form av den här lille! Det blev skarpa bilder på bakdelen och den här suddiga på när den flög, så det fick bli den här.
 
Sen började folk dra sig runt elva när bussar och tåg snart slutade gå lika frekvent och jag fick sällskap halvvägs den korta biten hem. Två kvarter är ju så långt, liksom. Älskar att bo mitt på Möllan såna här kvällar!

Left Overs Oktober

Dags för månadens left overs-inlägg! Det här är ett av mina favoritkoncept, och något jag verkligen försöker göra varje månad. Jag tar en otrolig mängd bilder varje månad som inte får plats i något annat inlägg som jag ändå vill visa, och då är det ju trevligt att ha ett inlägg i månaden där de just har sin plats!
 
Just i Oktober blev det väldigt många bilder, eftersom jag dels hunnit göra många småsaker och dels varit dålig på att lägga tid på bloggen. Men nu är tentaperioden officiellt över för den här gången, vi har fått godkänt på en tenta och skickade in en annan igår eftermiddag! Nu är det halvt ledigt under dagen och helt ledigt imorgon, och jag ska passa på att städa ordentligt här hemma när jag ändå är ensam stora delar av dagarna.
 
Men det var en liten passus bara, nu tycker jag att vi kör igång och tittar på bilderna som togs i Oktober och som visar den där vardagen lite bättre än man kanske annars ser den här.
 
 
Månaden började med att vår VFU var slut och det var dags för möte i skolan igen. Jag passade på att ta en lunch med Emelie mellan våra möten och vi hamnade på stationen. När vi skulle gå fick jag syn på den här häftiga kronan i taket och var tvungen att ta ett par kort innan vi skyndade till möten och tåg!
 
 
Sen åt vi ju den här fancy frukosten, som jag tog både mer och mindre uppstyrda bilder på, hehe. De minst uppstyrda försvann dock rätt fort, för de såg bara rent kaosiga ut.
 
 
Efter det följde en dag av småhandlande. Bland annat gick vi ut för att handla på torget, och vår gata lyste av solsken den lördagen.
 
 
Vi köpte frukt på vårt favoritställe på torget, fyndade blommor på ett annat ställe, gick vidare till Möllans ost och köpte dessutom bullar på ett litet konditori ett par kvarter bort vid Ica.
 
 
Jag spenderade lite tid med en anime jag köpte i Stockholm och plöjde alla 4 discarna på två dagar tror jag. Ouran High School Host Club heter den om någon är nyfiken!
 
 
Sen tog jag foton på ostarna vi hade valt ut för att minnas deras namn även om kvittot skulle försvinna. De här ostarna rekommenderas varmt! De var betydligt godare än de vi valde gången senare, och vi lär återkomma till dem fler gånger.
 
 
 
Sen köpte jag visst lite te! Rättare sagt investerade i, för det var inga billiga teer direkt, hehe. Men goda är de, och jag dricker framförallt det med päron och ingefära ganska ofta!
 
 
En måndag (av flera) hamnade vi på Barista där vi började planera för den nya delkursens upplägg! Jag och Ida har ju då varit ett skrivpar och det har funkat riktigt bra! Det är mestadels därför vi är klara med vår uppsats två dagar innan deadline, något jag aldrig varit förut.
 
 
 
Jag förevigade hösten på gatan med vårt hus i bakgrunden, är så glad att vi bor just här. Mindre glad är jag för att de här sabla träden är så himla snygga men svåra att fånga på bild... Har försökt i 3 år nu och det går inte.
 
 
Jag köpte hem ljus från IKEA och satte ett på köksbänken för ljus och doft när jag skulle laga mat. Det var fint, men stod inte där så länge egentligen. Men vi lagade i alla fall en kycklingrätt som blev sådär för min del. Görs nog inte om igen, tyvärr.
 
 
Detta däremot är väl inte första gången vi gör! Pizza på tortillabröd är ju himla smidigt, och man kan ju göra som med vanlig pizza - lägga på vad som helst! Här var det tydligen tomater, mozzarella, soltorkade tomater, basilika, timjan och rödlök, så vitt jag kan se. Minns att det smakade bra! Man kan även kalla den vad-har-vi-i-kylen-maten.
 
 
 
Sen fick jag hem något efterlängtat! Men det tänkte jag på något sätt ta i ett eget inlägg, det har tydligen inte blivit av bara. Skriver upp det så återkommer jag om dessa små babies som jag är så glad att jag köpte!
 
 
Har jag nämnt mer än en gång att detta är det bästa jag vet just nu? För det är det i alla fall! Kanske den bästa kombinationen som kommits på någonsin, jag menar de två bästa godissorterna som finns (typ) i en! Relevant fråga: Är ni såna som känner vilken färg det är genom polly-skalet eller inte?
 
 
 
En fredag var det i alla fall dags för detta! Jag blev hämtad av ett styck Ellen med bil (världens lyx för övrigt) och vi åkte till Emporia för byxshopping och kvällsmat.
 
 
Vi satte oss vid det häftiga bordet med trädet mitt i här på Vapiano, och satt och snicksnackade om lite allt möjligt.
 
 
Här är hon förresten! Himla grym och mysig tjej, är så glad att jag träffat henne. (Och alla de andra i grupp, vi har verkligen en riktigt, riktigt bra grupp!)
 
 
Någon kväll var det en såhär vacker solnedgång utanför fönstret och den var ju bara tvungen att fotas!? Jag menar, kan man få nog av vackra solnedgångar utanför fönstret?
 
 
Sen blev det helg igen och Eric jobbade. Men efter jobbet åkte vi till Emporia (där jag tydligen var mycket ett par veckor) och började med en ganska sen lunch på Jensens.
 
 
De hade fin konst på väggarna och en personal som tittade konstigt på mig när jag fotograferade saker.
 
 
Och sen fick vi in vår bästa grej där; en lunchbiff med favoritsås!
 
 
Sen spenderade jag ett par timmar med att leta efter byxor åt Eric och se på medan han provade par efter par tills vi gav upp på HM och gick till Jack and Jones där vi genast fick supertrevlig hjälp och hittade inte bara ett par - utan två! Och dessutom en snygg tröja. Well, bra service som sagt.
 
 
Veckan därpå var det dags för mig att påbörja mitt projekt till Monthly Makers! Det var en regnig dag jag tog bussen från skolan efter någon form av viktigt moment under ett seminarie och letade mig fram till en av Malmös få garnbutiker. Brevid låg ett konditori som såg mysigt ut och dit gick jag in och handlade lite innan jag tog buss med byte hem.
 
 
Vi mös sen lite i köket med några bullar var och varm choklad, samt kanske en halvtimme av fotande i riktigt, riktigt dåligt ljus.
 
 
Men det blev ju trots allt ganska fint! Himla svårt det där när ljuset börjar försvinna på dagarna...
 
 
Sen erkänner jag nu min stökiga sida för er... För det är helt ärligt såhär det ser ut på mitt skrivbord stora delar av tiden - ett sorts kreativt kaos av påbörjade projekt, skräp och påbörjade idéer. Ibland är det dock rent, men alltså.. rätt sällan ändå.
 
 
Här är det dock alltid rent! I min bullet journal alltså. Jag tänkte gå igenom den lite noggrannare och visa upp för er inom en snar framtid dock, så vi går inte in på den nu.
 
 
En dag var jag hemma med feber och passade på att nysta garn för att få bättre plats i min garnkorg. För man kan inte ha för många garner, bara för lite plats, eller hur var det nu?
 
 
Det här var långa dagar med feber, det här var väl det lägsta jag hade i temp på några dagar, och det är 0.6 över vad jag har när jag är helt frisk.
 
 
 
Sen tog jag tag i livet, åt några värktabletter och åkte tåget hit! Jag skulle ju hålla workshop på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.
 
 
Mitt broderiverk hängde på väggen brevid Simon Lussetti, och jag väntade tålmodigt på att det skulle komma någon som ville lära sig brodera. Men de kom ju aldrig.
 
 
Såhär fint var det i alla fall inne på RumEtt där jag var i några timmar! Och det var ju inte fy skam, för jag fick ju tag i mina Håkan-biljetter under tiden också!
 
 
Sen hade vi den där andra ostkvällen som jag hintade om någonstans högre upp i inlägget.
 
 
Den var komplett tillsammans med årets första julmust i form av årsutgåvan och andra filmen i Sagan om Ringen-serien.
 
 
 
Oktober började närma sig sitt slut, och jag och Ida jobbade på vårt Paper. Men vi hann också med en lunch på Creperie Bretagne och att åka till Hemmakväll för lite pluggmotivation, hehe. Men mest satt vi dock och övade gitarr och testade på det där med musikteori (jag att lära ut och Ida att lära sig).
 
 
 
Och månaden i bilder slutade med att jag äntligen fick en bra ljus dag att fotografera mitt påbörjade Monthly Makers-projekt för att blogga om.
 
Och det var alltså Oktober för i år! Vad har ni hittat på under oktober? Och vad har ni för planer för November? Se till att kommentera vettja! Och glöm inte min polly-fråga längre upp.

Instagram vecka 42 + 43 + 44

Och så var det det där med att vara konsekvent. När jag la upp den förre veckosummeringen skrev jag något om att det skulle komma upp varje vecka, men nu kommer i alla fall nästa uppdatering på den fronten!
 
 
Vecka 42 började med att jag äntligen fick tummen ur och fotade de vackra, röda träden längre ner på gatan. Sen blev det sämre väder, jag köpte garn, började sticka och köpte med mig bullar hem från ett litet kondis brevid garnbutiken. Sen rensade jag rejält i garnkorgen och gjorde nystan av så mycket som möjligt, och valde till slut att ta en annan väg hem från skolan för lite ombyte - och såg de vackert färgade husen vid Triangeln från en annan vinkel.
 
 
Jag fotade mina fötter med löven på marken en del, och vi åt ännu en ostbricka en söndagkväll. Den här gången med årets första julmust! Vecka 43 började med en pluggfika på Barista efter skolan och sen tog jag en omväg hem någon dag och fotade vackra, höstiga hus på Davidshall.
 
 
Sen spenderade jag och Eric en lördag på Malmö Slott och Muséer där vi gick på vernissage och sen gick omkring på de andra utställningarna. En kväll var solnedgången bara så vacker att den tvunget skulle fotograferas, och en annan kväll stannade vi längre i skolan och när vi kom ut såg det ändå såhär fint ut, med båt och allt! Slutligen avslutades den senaste veckan med den där lyxbrunchen jag skrev om i förra inlägget.
 
Och så såg mina senaste veckor ut på Instagram. Vill ni följa mig där hittar ni mig på @beahallberg!
 
Har ni någon kul instagram jag kan följa? Uppskattar vackra foton, inspirerande personer eller bara allmänt små, mysiga konton. Jag dras sällan till de större kontona eftersom de ofta blir opersonliga, och eftersträvar känslan av att lära känna en människa genom dess vardag!

En lyxig brunch på strandbaden - Eric 21 år!

I helgen var vi i Falkenberg igen, den här gången för att min käre sambo fyllde 21 i söndags! Jag lät kameran vara stora delar av helgen av många anledningar, men på söndagen tog jag med den när vi skulle äta födelsedagsbrunch, för vem vill inte föreviga det liksom!?
 
Vi hade alltså ett bokat bord på Strandbaden, som är hotellet nere vid stranden i stan. Jag har bara varit där innan för balen veckan innan studenten, så jag har aldrig testat deras brunch förut. Och nu säger jag alltså detta, jag ångrar att jag inte varit där förut. Deras caesarsallad är to die for, för att bara nämna en pyttedel av det hela. Men nu börjar vi från början!
 
 
Vi blev alltså bjudna av mina (antagligen) blivande svärföräldrar. Har jag för övrigt nämnt att jag har en otrolig tur och trivs väldigt bra med dem? Kanske världens bästa svärföräldrar faktiskt!
 
 
Vi tog för oss av sallader och andra kalla rätter, bland annat den som Ida lägger på här - alltså den där fantastiska caesarsalladen! Och en hel del annat, som pumpa och fetaost, fransk potatissallad, coleslaw och quiche lorraine, samt en del charkuterier och både varmrökt och gravad lax.
 
 
Det slutade med att jag valde olika sallader, lite lax, en bit quiche lorraine och så frukt såklart!
 
 
Sen gick vi några fler varv längs buffén, hehe. Bland annat till ostarna, de varma rätterna och eh... dessertbuffén. Ja, dessertbuffé finns det alltså. Men de få kort jag tog där är lite tråkiga eftersom det just då var ett par tomma fat på bordet.
 
 
 
Här är i alla fall lite inredning och resten av sällskapet minus Eric! Svärfamiljen + ett styck respektive.
 
 
Har alltså aldrig egentligen varit på Strandbaden, men vad jag sett ser ju ganska så trevligt ut minst sagt! Eller vad säger ni?
 
 
Typ som den här drömmiga trappan där de brukar ta balbilderna. Eller ja, alla år utom vårt år, såklart. Oavsett, så är det otroligt ljus där, kanske lite drömmigt för fotografi i allmänhet.
 
 
Sen fick vi skjuts direkt hit, till den för tillfället väldigt grå stationen i Falkenberg, för att ta tåget hem till Malmö.
 
 
En nyklippt Eric fastnade på bild här förresten! Men ingen annanstans under dagen, konstigt nog.
 
 
Och sen spenderade jag en två och en halv timme lång tågresa med att frysa och ha mensvärk om vartannat. Väldigt spännande det här med spiral och att nästan inte ha mens alls längre. Kan berätta mer om det där en annan gång dock, i ett inlägg som faktiskt handlar om det, och inte det där fantastiska brunchen.
 
Har ni varit på Strandbaden i Falkenberg någon gång? Jag har upptäckt att många jag pratar med varit i Falkenberg av tre anledningar nämligen; Strandbaden, Vallarna-teatern och Stug-/campinglivet på sommaren. Är du en av dem?

Länkkärlek #2

Nu någon gång i dagarna kände jag att jag hade samlat på mig tillräckligt många roliga, bra, intressanta och viktiga länkar för att sammanställa till ett inlägg igen. Det här är ju trots allt ett av mina favorit-inlägg att skriva, just för att det är så roligt att dela med sig av vad man hittar runt omkring på internet! Förhoppningsvis hittar ni i alla fall något roligt att läsa eller titta på bland de här länkarna!
 
Först vill jag tipsa om att Alicia och Anna María från Monthly Makers håller i föreläsning + varsin workshop i Stockholm den 15 november! Det är gratis, men föranmälan krävs, så dit tycker jag verkligen ni ska bege er! Ni hittar länken till föreläsningen + Anna Marías workshop här, och föreläsningen + Alicias workshop här! Där kan ni självklart även läsa mer om både föreläsningen och de workshops som hålls!
 
 
En annan rolig sak, som för mig som Harry Potter-nörd är ganska oslagbart, är det här quizet! För en gångs skull är det faktiskt med en del småkluriga frågor, och inte bara sånt som "Vad heter Hagrid i förnamn" och liknande menlösa saker man kunde svara på när man var 7 typ, eh... Bara jag? jaha, men i alla fall. Nu finns det visserligen såna frågor också, men även en del där man måste läsa noga för att inte svara fel på en pyttesak! Rekommenderas varmt!
 
Om någon mot all förmodan skulle ha en halloweenfest kvar att gå på, så tipsar jag om den här artikeln med 11 Girl Power-kostymer att välja mellan! Allt från Taylor Swift till Hilary Clinton, helt enkelt.
 
 
Den här heartbreaking artikeln om Nord- och sydkoreanska familjer som får träffa varandra igen under ett par dagar, när de inte har setts på 65 år. Några är så sjuka och gamla att de förs över i ambulanser, allt för att få träffa sina fruar, män, syskon och barn. Sorgligt men fint, tänker jag.
 
Nina Åkestams briljanta krönika "Nej, jag kan inte hämta kaffe åt dig, jag ska just föreläsa för 500 personer." som handlar om att hon ofta blir tagen som en ung kvinna som "bara går ärenden" och inte som den businesswoman hon faktiskt är. Välskrivet och spot on, även om den missförtods av många. *suck*
 
 
 
Jag tipsar också gärna om den här artikeln där man frågat de artister och musiker som hamnat på en av Taylor Swifts senaste "playlists" på instagram, vad som hänt sen det hände och hur de kände när de fick reda på det. En peppig artikel och en grym kvinna i musikbranschen som lyfter andra!
 
Ännu en artikel som slår sönder mitt hjärta lite, där en kvinna berättar om den illegala abort hon gjorde på 1950-talet, och förklarar varför vi alltid behöver tillåta aborter för att kvinnor ska slippa uppleva det hon upplevde. Hon berättar om skillnaden mellan den illegala aborten hon gjorde, utan bedövning, och den legala aborten hon senare gjort, där hon inte kände något alls. Ni hittar denna viktiga artikel här.
 
 
 
Slutligen vill jag dela med mig av en rolig sak, för att lätta upp stämningen lite igen! Jag letar hela tiden efter snygga, smidiga sätt att välja färgtema för min blogg, eftersom jag väldigt gärna vill göra om den rent designmässigt. Därför kikar jag runt på internet och hittar tips lite här och var på just det ämnet. Och nu har jag hittat en hemsida som jag tror kommer vara den enda jag går på den här gången, nämligen Colourlovers! Man kan bläddra bland andra förslag till färgteman (komplett med färgkoder) eller göra egna, eller varför inte blanda? Himla smidigt, praktiskt och enkelt verktyg att använda sig av helt enkelt. Faktum är att alla bilderna i det här inlägget är skärmavbilder jag tagit från den hemsidan förut, så enjoy och kika lite närmre vettja!
 
 
Har ni något kul att tipsa mig om denna mörka, grå måndag? Please do!
 
 

30 saker som gör mig glad just nu

 
1. Stickade vantar
2. Tända ljus i höstmörkret
3. Polly Ahlgrens Bilar i lösvikt
4. Bullet Journaling - och allt det medför
5. Att pausa i Falkenberg en helg
6. Att tenta-perioden snart är över
7. Nyfunna vänner
8. Början till ett organiserat liv
9. God mat med höstiga smaker
10. Att nästa kurs verkar superrolig
11. Den perfekta hamburgaren
12. Att lyssna på podcasts och pyssla med något
13. Eric ♥︎
14. Känslan efter att ha städat
15. De träd där höstfärgerna är kvar
16. Snapchat med klasskompisar
17. Att gå promenader i parker (för att kompensera stadsluften)
18. Stickning på kvällen framför Netflix eller TV på datorn
19. Att hitta nya, mysiga bloggar
20. Min biljett till Håkan Hellström 5 juni
21. Kvällar med ostbricka
22. Tid att läsa böcker
23. Lindt Excellence med lime-smak
24. Tända ljus med höstiga dofter
25. Att hitta inspiration till saker online
26. Att gå barfota på dammsugna golv
27. Fikastunder på caféer och hemma
28. När jag klarar av att byta mellan ackord på gitarren
29. Att jag bor i en av Sveriges finaste städer
30. Att den här listan tar slut nu, för jag har svårt att komma på fler saker för tillfället!
 
Vad gör er glada just nu?

RSS 2.0