London dag 4 (sista dagen, Camden & resan hem)

Det är dags för sista inlägget från vår upptäcktsfärd till London i april. Lite sorgligt, men ändå rätt skönt att äntligen ha redigerat klart och visat och berättat allt som hände och vad vi hittade på de där fyra soliga dagarna i våras.
 
 
Sista dagen började som alla de andra dagarna, med frukost i den stora matsalen med alldeles för få bord. Rostat bröd med marmelad, eftersom det är ungefär det enda man äter till frukost (heh, eller inte, men det som är gratis frukost där) när man är i London. Jordgubbssylten var i alla fall mer sylt än marmelad den här gången!
 
 
Jag roade mig med att fota lite på rummet och i huset där vårt hostel låg, mest för att det helt enkelt var en magnifik byggnad. Det var något som måste vara motsvarigheten till kanske en svensk tingsrätt, och där finns även gamla fängelseceller som numera är rum.
 
 
 
Det som förut var domstolen är numera datorrum, och någon av de större salarna innehåller andra spännande grejer, men helt ärligt utforskade jag inte så noga. Där var vackert i alla fall, och i ett rum finns där en discokula i taket! Och well, källaren innehåller även en bar som rymmer 500 pers om jag inte minns fel. Något som imponerade var att även fast vi bodde nästan vägg i vägg med baren där de spelade hög musik varje kväll, så hörde man det inte alls in till rummen. Snacka om bra ljudisolering!
 
 
Där fanns även små behållare med shampoo, tvål och body lotion som stod på vår toalett när vi kom! Alla på tema brottslingar, med roliga små puns på. Vi hade egen toalett, och de städade den varje dag, vilket vi tyckte kändes otroligt lyxigt!
 
 
Sen tog vi oss i alla fall ut till vår destination för dagen - Camden. Vi gick som alla dagarna bort till King's Cross för att ta bussen, och satte oss på den vi hade tittat ut skulle ta oss till Camden Road.
 
 
Bara det att vi hade åkt den åt fel håll. Så när jag efter ett tag insåg att vi åkte allt längre åt helvete (eller i alla fall inte till en del jag hade tänkt åka till just den dagen) så hoppade vi av och gick till närmsta hållplats åt andra hållet, som visade sig vara den här. Sen satt vi på bussen och åkte lite smått skamsna tillbaka förbi King's Cross och vidare mot Camden. (Förresten är bussen på bilden inte rätt buss, utan det är buss 394 som tar en till Camden därifrån om någon är nyfiken, och det är en vanlig buss med bara ett plan.)
 
 
Äntligen var vi framme! I stadsdelen som lockade mig mest när jag var där första gången 2009, och som nog alltid kommer vara en av mina favoritdelar av London.
 
 
Vi styrde stegen mot Camden Lock Markets, för vi hade tänkt äta en tidig lunch där. Under tiden vi väntade på att allt skulle öppna, och efter en kortare runda runt för att testa oss fram till vad vi var sugna på, så tittade vi i min favorit-butik för begagnade böcker, Black Gull Books!
 
 
Jag kommer aldrig därifrån tomhänt, och inte heller denna gång. Jag fick med mig ett exemplar av Narnia-boken Häxan och Lejonet på engelska, och Eric fyndade en Sherlock Holmes-bok för 4 pund som var så stor att vi undrade om den skulle få plats i väskan hem.
 
 
När vi väl hade bestämt oss för vad vi skulle äta, så hade jag valt en fransk hamburgare gjord på långkok, och det visade sig vara ett riktigt bra val!
 
 
Den stektes ihop på stekbord och jag valde till en blåmögelost att ha på, och fries och dricka till. Alltså, den här burgaren <3
 
 
Sen letade vi upp någonstans att sitta, vilket är lättare sagt än gjort på Camden Lock, och jag ångrade nästan, nästan att jag inte hade valt samma mat som Eric, som valde något som jag tror var Iranskt? En sorts rulle i alla fall, med gott innehåll, och jag önskar att jag hade tagit kort på stället för att minnas vad det var de serverade, för jag hade gärna ätit det själv någon gång!
 
 
Vi köpte med oss två såna här var, och gick för att sätta oss på en lite lugnare plats.
 
 
Som blev här, under ett träd på andra sidan kanalen. Inte direkt stendött, men var finns det ens såna platser i London? Vi hade fin utsikt över kanalen i alla fall, men det var tyvärr lite kallt i skuggan.
 
 
Så vi tog en kortare promenad och letade upp en liten Tesco, köpte lite dricka och satte oss nere vid vattnet på andra sidan bron, där kanalen fortsätter vidare mot King's Cross (vi ska gå sträckan Regent's Park-King's Cross nästa gång, nu gick vi ju Little Venice-Regent's Park). Eric fotade!!! Otroligt. Jag övar på att han ska uppskatta det också, men det kommer väl med tiden antar jag.
 
 
Vi hade köpt en lyx-läsk och varsin vatten, men delade på läsken först där vi satt i värmen med vacker utsikt.
 
 
Bakom oss hade vi en klotter-vägg, men bland annat såhär peppiga ord. För visst kan vem som helst rita egentligen!? Det handlar bara om att göra det, och sen öva.
 
 
Åh, drömmen i ett vårvarmt april-London. Längre bort stod en snubbe och övade dans, och överallt satt folk och började årets första solbrännor. Himla fint.
 
 
Och som en sista anhalt innan vi behövde åka tillbaka till hostelet och hämta väskor, och sen åka vidare till flygplatsen, gick vi till Whole Foods, där vi köpte choklad! Seed & Bean finns i Sverige också, och de är supergoda (men svindyra), och Doisy&Dam har jag bara sett där i London. Inte superfantastiska kanske, men det beror ju på vad man gillar! En hade kokos, och den var ganska god.
 
 
Sen tog jag inga fler bilder förrän vi satt på tåget igen. Inte den vackraste utsikten kanske, men måste ändå tipsa om att åka det billiga tåget som tar ca 1 h och 20 minuter i stället för det snabba på 30 minuter. Det må ta sin tid och vara lite trängre, men det kostar £8 i stället för ca £30 för en person enkel resa. Så eh, man sparar pengar helt enkelt! Tåget går mellan Brighton och Luton om jag inte minns fel, och stannar på Gatwick och King's Cross, bland annat!
 
 
Sen bar det av hemåt, och jag tog inte ett enda kort inne på flygplatsen, förrän vi satt på flyget.
 
 
Eric var söt och jättetrött och ville hem.
 
 
 
Och sen såg jag en av mina vackraste solnedgångar i livet. Så himla... Jag vet inte. Det går nog inte att beskriva riktigt.
 
 
Otroligt att man kan susa fram sådär högt upp i luften ändå. Förstår det inte alls. Men vackert, det var det verkligen.
 
 
Och sen, när vi var nästan framme, satt vi och diskuterade en stund vad som egentligen var Sverige och vad som var Danmark, för helt ärligt var det omöjligt att se eller ens veta exakt vilket håll vi kom från, och sen snurrade vi runt en del innan vi landade.Men de blinkande lamporna var ändå det bästa tecknet på hela resan, för det betydde att vi snart var hemma!
 
Och det var den resan till London, från början till slut. Jag längtade tillbaka så snart som en vecka efter att vi hade kommit hem, och jag vill så gärna åka tillbaka snart igen. Vi får se hur det går bara, med Brexit och allt. Om inte annat, så är London en av mina bästa städer i världen, och jag kommer nog aldrig riktigt släppa drömmen om att få bo där en period i mitt liv.
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Men wow på solnedgångsbilderna från planet! SÅ FINT

Svar: TACK!
Beatrice Hallberg

2016-07-27 @ 11:47:34
URL: http://bympv.blogg.se/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0