Left Overs Augusti

Det är dags för en liten flashback till varmare dagar såhär i slutet av september. Jag har ju varit lite osäker på formatet vad gäller dessa inläggen, men tills vidare jobbar jag på på samma sätt bara, så får vi se vad jag gör med det i framtiden!
 
Men augusti var i alla fall en månad när det hände mängder av grejer, och jag har inte bloggat om en enda känns det som. Så utöver alla större event, händelser och utflykter, så fanns det ju även lite mindre saker, eller grejer som helt enkelt inte riktigt passar in i ett längre inlägg. Let's check it out!
 
 
Augusti börjad med en del akvarell, som en rest från juli, och faktum är att jag fortfarande målar i snitt någon dag i veckan! Vilket känns galet för mig med en och samma teknik. Men det känns bra, och här har jag väl gjort något försök att fånga det mesta av mitt material på en och samma bild. Kul att se hur mycket färg som försvunnit sen dess, hehe.
 
 
Jag fortsatte att måla akvarell, och började testa mig fram med den vita färgen i min låda. Jag har liksom inte riktigt fått kläm på den än, men det kommer väl!?
 
 
Det kom en stor uppdatering av hela telefonen, och jag h.a.t.a.d.e den. Men nu har jag såklart vant mig och tycker den är rätt praktisk ändå. Ibland. För vissa saker önskar jag var som den gamla versionen.
 
 
 
Jag träffade Emelie för typ andra gången sen hon kom hem från Spanien, och hon hade precis fått sina första lediga veckor för sommaren. Så vi fikade på Espresso House vid Triangeln (alltså, en av typ tre bara i den precisa närheten av Triangeln, sorgligt), och tog igen lite tid!
 
 
Sen minns jag inte om detta är samma dag eller lite senare, men vi rensade i alla fall ut ett par stora kassar med kläder från hennes garderob, och så fick hon plats med allt i sina lådor, hehe. Nästan, i alla fall.
 
 
Jag gjorde pannkakor med färsk sylt, och testade mig fram med säsongens godaste bär - björnbär!
 
 
Jag och Eric åkte på utflykt hit! Trädgårdspaletten, alltså. Så himla makalöst häftig plats i Malmö!
 
 
Eric tittade lite på bin som flög runt en massa.... well, blommor i alla fall.
 
 
 
 
Och jag tittade mest på kaktusarna (ser ni någon sorts samband här med mitt förra inlägg?), varav den understa här är precis en sån jag letar efter! En av de som arbetar där upplyste mig om att just den sorten kallas High Chaparall, vilket ju gör den enormt mycket enklare att hitta! Så om någon har en sån, jag letar efter en! De hade ingen inne när vi var där, men jag hoppas innerligt på att få tag på en inom snar framtid.
 
 
 
Sen pluggfikade jag med Ellen! Hon lyckades få en oturlig omtenta och jag hjälpte till att tolka beskrivningen (lättare sagt än gjort), och så satt vi och tog igen sommaren vi också, eftersom vi knappt hade träffats vi heller!?
 
 
Sen gick vi runt lite på Triangeln och kikade i affärer, och jag blev inspirerad av den här snygga kudden! Kanske ett projekt att ta tag i nu till hösten? Randigt är ju trots allt i princip det enda jag klär mig i nu för tiden!
 
 
Jag testade att äta grekisk yoghurt med müsli till frukost, men tröttnade ganska direkt. Det funkar helt enkelt inte för mig att det inte smakar sött, oavsett om det är sockrat eller kommer mer naturligt, typ i en smoothie med mogna frukter. Inte ens honung hjälpte till alltså...
 
 
 
 
Sen blev det Malmöfestival! Vi gick runt en del lite olika dagar, men Eric jobbade varenda dag, så det var inte riktigt läge att testa massor av aktiviteter eller vara ute på kvällarna för konserter. Men vi åt lunch där några gånger, och det var gott!
 
 
Sen var vi ute på ett gäng promenader också, och den här dagen hade vi båda dåligt batteri på telefonerna när vi gick i Kungsparken och jagade Growlithe i kvällssolen.
 
 
Annars då? Jag läste den här boken, som jag läst om typ två gånger efter det, och åt långsamma frukostar i sängen. Som vanligt, med andra ord.
 
 
 
Miriam Bryant spelade på Malmöfestivalen och Emelie var ledig = perfekt tajming! Så vi gick dit, hängde lite, åt langos och umgicks med Mikaela, och så var det bara en dag kvar på den festivalen för i år.
 
 
Jag jobbade på mitt Monthly Makers-projekt, och fotograferade kaoset på mitt skrivbord.
 
 
Och så rensade jag tidningsurklipp i mängder och fyllde halva golvet med utdragna sidor och små kanter och remsor av papper från ojämna kanter.
 
 
Vi spelade lite med Pokémon GO, fast denna gången i Folkets Park, och fångade Onix!! Nog för att det är ett nest, men så himla kul att det finns nest i typ alla våra parker = hittar många kul grejer ofta!
 
 
Och slutligen, bland de sista dagarna i augusti, så började skolan igen. Det var soligt, soligt, soligt och varmt nästan varje dag, och ja, så ver det med det liksom.
 
Och det var augusti det. Eller delar av augusti i alla fall. Det är ju snart dags för september också, nu när vi går in i oktober månad... Det känns rätt knäppt faktiskt att en månad kan gå så fort!
Vad hittade ni på i augusti? Skriv ner en liten highlight i en kommentar!
Kommentarer
Postat av: Mikaela

High chaparall finns typ jämt på Plantagen, så jag skulle leta där! :) Euphorbia är väl ett annat namn på dem? Annars är de otroligt lika i alla fall!

Svar: Jo, men precis! Euphorbia Trigona, tydligen, det sa han också förresten! Men Plantagen vet jag inte ens vart det ligger i Malmö, ska se om jag kan hitta! Annars trodde han att de skulle få in, och den på bilden har tydligen funnits sen han var barn (och han såg ut som att han var ca 40-50!!), så den är enorm, haha!
Beatrice Hallberg

2016-09-30 @ 08:51:50
URL: http://bympv.blogg.se/Vad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0