Frostrosor på frostrosor

När vi var hemma en helg i november kom jag ut på morgonen och det hade varit riktigt kallt under natten för första gången den hösten. Framförallt är det en enorm skillnad mellan Malmö och Falkenberg, och därför var rosorna och bladen i trädgården fulla av frostrosor. Jag hade kikat lite genom fönstren, och hade därför tagit med mig kameran ut.
 
 
Det var kallt, och solen hade inte riktigt stigit upp över en tunn dimslöja på marken. På framsidan av huset hade den ännu inte nått fram alls, och rosorna hade inte hunnit med att vissna inför vintern än. Några rosa fanns det, och några gula. I klumpformar och enskilda, och vackra små knoppar som inte hade hunnit slå ut än.
 
 
Till ett bildprojekt i nian fotograferade jag just frostrosor, kyliga bilder och rosor på kyrkogården brevid skolan som bildat små extra-rosor på sina blad. Sen dess har jag inte fotograferat en enda frostig bild, och jag gillade att få en sån flashback till högstadietiden, om än bara för att få fotografera lite kravlöst. Utan tanke, mer på känsla, och för att fånga något vackert snarare än något praktiskt eller händelserikt. Jag har saknat den typen av foto som bara är till för att vara vacker.
 
 
Jag läser mycket på bloggar nu om hur de har hållit uppe sitt innehåll under alla dessa år de bloggat, om att gå tillbaka till kärnan i sina bloggar, och jag känner igen mig lite i mina egna tankar om min blogg. Jag vill hitta tillbaka till min kärna och anledningen till att jag började blogga - bilderna.
 
 
Därför är det här inlägget fullt av bilder som bara är vackra att titta på. Bilder som bara inger en känsla av kyla för mig, och som inte har något dokumentärt syfte alls. Så som min blogg var i början, så som jag vill kunna blogga från och till nu också.
 
 
 
Vad fick er att börja blogga eller läsa bloggar? Stämmer det fortfarande för er?
Kommentarer
Postat av: Alicia

HIMMEL och pannkaka, så vackert!!!!

Svar: TACK!! Det var länge sen jag kände att ett inlägg på bloggen kunde beskrivas som "vackert", men det är riktigt skönt faktiskt!
Beatrice Hallberg

2017-01-19 @ 10:26:57
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Mikaela

Men wow vad fina bilder! Riktigt vackra! Heja dig och den insikten! För mig funkar den inte riktigt haha, om jag ska gå tillbaka till kärnan så är det till modebloggande hahaha. Både med läsandet och skrivandet. Och det känner jag INTE för att göra idag! Däremot ska jag skriva ett inlägg om min gamla blogg och frossa lite i skämmiga bilder hahahaha

Svar: Åh, men TACK Mikaela! Jag tror det blir bra, jag märker att jag tar mer såna bilder igen nu när jag tänker mer. Vackrare än vanligt vet jag inte, men jag testar alltid fler nya vinklar när jag funderar mer.Och kul med mode ju! ;) Alltid kan man få ut något till bloggen genom att gå tillbaka i arkivet ;)
Beatrice Hallberg

2017-01-19 @ 10:32:48
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Heja dig! Haha som tur är finns det INTE i mitt arkiv, utan i en gammal blogg som är låst och stängd hahaha. Skulle dö om någon gick in och läste där :P Skrev den liksom i gymnasiet typ 2006-2009 eller något :P

Svar: HAHAHAH, men det är ändå sjukt kul!? Jag har en gammal blogg med samma namn som denna som ligger helt öppen.... eeeh, men den är så kass att jag inte tror någon hittar till den direkt ;) och du vet... jag startade den här sista året på gymnasiet ;)
Beatrice Hallberg

2017-01-20 @ 11:00:13
URL: http://bympv.blogg.se/
Postat av: Wilda

Otroligt vackert Bea! Och wow jag gillar verkligen det tänket. Jag började fotografera med macro. Och just för detta syfte. Att fånga detaljerna i omvärlden, hitta mening och liv i det som just då var ett liv som mest gjorde ont. Jag är tacksam för att jag fortfarande håller mig till det i mitt bloggande, även om det också har fått utvecklas.

Svar: Tack Wilda! Jag tror det är bra för mig att gå tillbaka lite till min egen kärna, det är ju trots allt viktigt att göra det man själv tycker om! Macrofotografi är ofta otroligt vackert och talande, men jag tycker också det är svårt! Du är duktig, och jag tycker din blogg är otroligt fin Wilda <3
Beatrice Hallberg

2017-01-21 @ 12:21:59
URL: http://reaktionista.se
Postat av: sandra

Så himla vackert! <3 Vill också bara fota den typen av saker just nu!

Svar: Tack Sandra!! <3 Det är himla dåligt med sånt här nere i Malmö, så jag har väl fått min enda chans till nästa vinter ungefär :( men det är så vackert med riktig vinter på bild!
Beatrice Hallberg

2017-01-23 @ 07:19:17
URL: http://atilio.seVad heter du?
Stammis?

Din mejl?


Har du en blogg?


Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0